Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Το καραφλιασες το καημενο !! :)

Δέν τού πήγαινε η περούκα !!

Δημήτρη ,
κανα 150αρι τετραγωνικά είναι ο "κήπος" ή λιγότερο?
Χρησιμοποίησες την κλασσική μεσσινέζα της stihl γιατί δεν διακρίνεται καλά .
Πάντως το μηχάνημα πρέπει να την έβγαλε εύκολα τη δουλειά .

90 τετραγωνικά Βαγγέλη,είναι καί ένα σουραύλι δεξιά πού δέν φτάνει η φωτογραφία.
Χρησιμοποιώ πάντα τήν CF3 Pro τίς έχω δοκιμάσει όλες τίς μεσηνέζες Stihl καί είναι η καλύτερη,δέν κόβεται εύκολα.
Γιά πλάκα τά έχει αυτού τού είδους τά χόρτα,πιό "μανίκι" είναι τό μάζεμα σέ σακκούλες καί έξω παρά η κοπή.
Απλά επειδή τά ξυρίζω πάντα τά χόρτα για να γίνει "γυαλί" κάτω,καταναλώνω λίγο παραπάνω μεσηνέζα.

Εντυπωσιακο το πριν και το μετα!!
Εκανε δουλεια ο φυσητηρας με τα κομμενα χλωρα?

Νά σαι καλά Μιχάλη,ο φυσητήρας αυτός κάνει δουλειά καί σέ λείες επιφάνειες,καί σέ χώμα,βέβαια έχει ένα όριο άν παραγίνει η μάζα δέν τά σπρώχνει,μετά θέλει τσουγκρανοσκούπα η τσουγκράνα γιά τά χοντρά,καί άντε πάλι μετά φυσητήρα.

Ωραίος ο Δημήτρης....!!!!

Να σαι καλά Κωστή.

Πολύ καλή δουλειά Δημήτρη, μπράβο !! έχεις και κορυφαία εργαλεία οπότε η επιτυχία είναι δεδομένη.

Καλημέρα Γιώργο,νά σαι καλά.

Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

"Κόντρα ξύρισμα"

k110.jpg

k210.jpg

Μονο γω δεν βλεπω τιποτα?

Re: Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Μονο γω δεν βλεπω τιποτα?

Ωωω ναί (πού έλεγε καί ο Φαίδωνας Γεωργίτσης στήν ταινία Γοργόνα καί μάγκες,όταν έκανε κόρτε στήν Μαίρη Χρονοπούλου) -bye-
Κοίταξε να μπείς από pc η λαπτοπ σέ δική σου σύνδεση.

εβγαλα το πρωτο λαδι και συνεχιζω

Attachments

• λαδι 1.jpg
    λαδι 1.jpg
    87.9 KB · Views: 139
  • ΓŽΒ΅ΓŽΒ»ΓŽΒΉΓŽΒ΅Γβ€š 1.jpg
    ΓŽΒ΅ΓŽΒ»ΓŽΒΉΓŽΒ΅Γβ€š 1.jpg
    130.9 KB · Views: 137
Σώφρον μια ερώτηση αν ξέρεις.
Τι σίτα είναι αυτή μετά τους διαχωριστηρες;
Για να κρατάει τον αφρό που βγαίνει εδώ εκεί;

Στάλθηκε από το Mi A2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εμάς βγήκε πρασινάκι. Ελικώνα μεριά.
Ίδια περίοδο ξεκινήσαμε με άλλες χρονιές αλλά φέτος ήταν άγουρες οι ελιές.

Λόγω προβλημάτων υγείας πέρυσι δεν τις είχα κλαδέψει κι όπως ήθελα και έχουν ξεράδια πολλά και κάτι βλαστάρια σαν κυπαρίσσια. :furious3:
Και με το ελαιοραβδιστικό ζορίζεται ο καρπός από το τράνταγμα... Οπότε παρέλαβα κι ένα περικάρπιο :flipout:

IMG_20191105_222305.jpgIMG_20191105_223424.jpg

Καλη σοδεια Παναγιωτη! Tα αγαθα κοποις κτωνται :)

Εαν ειναι αγουρες οι ελιες, τι σημαινει αυτο για το ελαιολαδο που παραγεται απο αυτες?

Πλούσιο σε πολυφαινολες. Δλδ φάρμακο ας πούμε. Και το ταγκισμα στο λαιμό δεν είναι από οξέα.

Στάλθηκε από το Redmi Note 7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Το χρυσάφι της Ελλάδος !!!
καλοφάγωτο. ποια περιοχή αν επιτρέπεται ;

Κορωπί

Μπραβο Θαναση, μεγαλη ικανοποιηση να παραγεις κατι δικο σου. Καλη συνεχεια!!

ευχαριστω :ernaehrung004:

Αγουρέλαιο είναι και το έχουν σε μεγάλη υπόληψη απ' ότι έχω διαβάσει.
Έχει διαφορετική γεύση από το άλλο. Πιο έντονη "λαδίλα". Καταλαβαίνεις την "πρασινάδα" μάλλον από τις χλωροφύλλες.

Σε πικραλίδες που βουνού που το έβαλα σήμερα πάντως ήταν άστα να πάνε. :drool1:

Αύριο ελπίζω να το δοκιμάσω και σε καψαλιστό ψωμί με ρίγανη.

Αγουρέλαιο είναι και το έχουν σε μεγάλη υπόληψη απ' ότι έχω διαβάσει.
Έχει διαφορετική γεύση από το άλλο. Πιο έντονη "λαδίλα". Καταλαβαίνεις την "πρασινάδα" μάλλον από τις χλωροφύλλες.

Σε πικραλίδες που βουνού που το έβαλα σήμερα πάντως ήταν άστα να πάνε. :drool1:

Αύριο ελπίζω να το δοκιμάσω και σε καψαλιστό ψωμί με ρίγανη.

Άσχετο, αλλά πεθαίνω για αγουρέλαιο...Τηγάνισε π.χ. γαύρο και μέσα στο λάδι που βάζεις (ηλιέλαιο???) πρόσθεσε και λίγο αγουρέλαιο (λίγο γιατί είναι και σπάνιο!!!). Αλλάζει το σύμπαν σε γεύση...Βέβαια εξαρτάται και από τις γεύσεις που προτιμάς...:drummer:

Το αγουρελαιο παραγεται απο αγουρους καρπους και με ψυχρη εκθλιψη, αλλα μετα απο 6 μηνες χανει τις ιδιοτητες του

Ακριβώς. Ψυχρή! Αλλά ποιος ακούει...
Από τους 35 βαθμούς πέσαμε στους 26-27.
Και έχεις κάτι παππούδες που δεν θυμούνται τα παλιά ελαιοτριβεία με την πρέσα και θέλουν περισσότερη ζέστη πάνω κι από τους 35 και να μαλάσσεται το ζυμάρι όλο το βράδυ.
Άσε που δεν προσέχουν και τον καρπό οι περισσότεροι.
Στα 6-7 χρόνια που ασχολούμαι με το 6ενός συνεταιρισμού έχω δει "εγκλήματα" κι "εγκλήματα".

Ελιές άσχετου φορέα με το συνεταιρισμό σε τελάρα να έχουν ανάψει και να έχουν γίνει ένα σώμα και το λάδι να το συσκευάζουν και να το πουλάνε το μισόλιτρο 6 .
Ούτε το δικαίωμα δεν κράτησαν τότε στο ελαιοτριβείο. Τι να το κάνουν αυτό το λάδι; :violent-smiley-030:

Το χειρότερο ήταν πάντως που έφερε ένας ένα φορτηγό με ελιές, ποιος ξέρει πόσο καιρό παρατημένες που ήταν ο εργάτης με την τσάπα να τις σπάει σε κομμάτια για να πέφτουν :furious3:

Attachments

• IMG_00194.JPG
    IMG_00194.JPG
    107 KB · Views: 128
Κριμα, να ηξερε ο κοσμος τι λαδι τρωει....
Μπραβο παιδια που βγαζετε το δικο σας, φετος δε θα μαζεψω και εγω τις δικες μας θα τις δωσω σε ενα φιλο και θα μοιραστουμε την παραγωγη.