Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Δεν γνωρίζω για το συγκεκριμένο , αναφέρθηκα γενικά μιας και όλα το παρουσιάζουν. Εάν δεν είναι βάση σωλήνα καυσίμου με τρύπες αλλά εννιαίο κομμάτι , τότε ζητάς σωλήνα καυσίμου.

Σήμερα ημέρα ξεκούρασης και δοκιμής. Εκτός από τον πάγκο που λέω (Πρώτα ο Θεός) να συναρμολογησω λέω να φτιάξω και το κονταροπριονο black and decker. διάβασα στις οδηγίες πως θέλει μια ώρα η Αλυσίδα μέσα σε λάδι Black and decker, μπορώ να βάλω κάτι άλλο ή είναι μονόδρομος;

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σαφώς και μπορείς να βάλεις άλλη μάρκα,αλλά να είναι λάδι για αλυσίδα αλυσοπρίονου,υπάρχουν 3 είδη λάδια για αλυσίδες αλυσοπρίονου,το απλο από ορυκτέλαια,τό συνθετικό,καί τό βιοδιασπώμενο.

Σήμερα έκοψα μιά Δάφνη Απόλλωνα (Βάγια) Χρησιμοποίησα τό κινητήρα Stihl Κombi μέ προσάρτημα τό αλυσοπρίονο,έγινε ένα κονταροαλυσοπρίονο δηλαδή,γιά να δώ τίς δυνατότητες του σέ μεγαλύτερες διατομές,δέν μασάει πουθενά τελικά.
Τομές καί χωρίς κραδασμούς κάνουν οι αλυσίδες 1/4 pico,σέ συνδιασμό μέ τήν λεπτή λάμα 1,1 mm.

vagia110.jpg

vagia210.jpg

vagia310.jpg

Σήμερα μαζί μέ τόν Μιχάλη (Χιώτη) κάναμε μερικές δοκιμές τό Stihl GTA 26 τό μικρό αλυσοπρίονο μπαταρίας 10,8 volt.

Οι εντυπώσεις άριστες έχει αρκετή δύναμη γιά τό μέγεθος του,τό συνολικό βάρος μέ τήν μπαταρία είναι στά 1450 gr
Εχει λάμα 10 cm μέ αλυσίδα 1/4 p μέ 28 οδηγούς.Μπαταρία στά 2 Ah μέ αυτονομία περίπου 25 λεπτά.
Αντικαθιστά άνετα καί ξεκούραστα ένα καλό καί κοφτερό χειροπρίονο.
Η λάμα δέν είδα νά έχει γρανάζι μπροστά,λογικό λόγο τήν μικρής ταχύτητας καί τής κοντής αλυσίδας.
Επίσης δέν έχει ρεγουλατόρο γιά τήν αλυσίδα απλά τραβάμε τήν λάμα μέ τό χέρι πρός τά έξω καί σφίγγουμε τό παξιμάδι,και δοκιμάζουμε να υπάρχει ένα μικρό κενό 1-2 mm μεταξύ λάμας - αλυσίδας,όπως σέ όλα τά αλυσοπρίονα.
Η μέγιστη διαμετρο ξύλου πού δοκιμάστηκε ήταν 8 cm σέ ξερό πού είναι πιό δύσκολη η κοπή,καί τά έβγαλε είς πέρας.
Στό βίντεο κόβει ξερή Δάφνη Απόλλωνα (Βάγια) σέ διάμετρο 6 cm.

Στο παρακάτω βίντεο κόβει ο Μιχάλης,καί ο γραφών κάνει χρέη οπερατέρ.

sti310.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Καταπληκτικό εργαλειο.....!!!!
Παρατηρώ μεγάλη άνεση στο κόψιμο...που είναι και το ζητούμενο...Πολύ καλή αγορά...Τα 150 ευρώ δεν θεωρούνται πολλά για αυτά που δίνει...
Φαντάζομαι ο Μιχάλης μπήκε στο τρυπακι...ποιος δεν θα έμπαινε...

Σαφώς και μπορείς να βάλεις άλλη μάρκα,αλλά να είναι λάδι για αλυσίδα αλυσοπρίονου,υπάρχουν 3 είδη λάδια για αλυσίδες αλυσοπρίονου,το απλο από ορυκτέλαια,τό συνθετικό,καί τό βιοδιασπώμενο.

Σήμερα έκοψα μιά Δάφνη Απόλλωνα (Βάγια) Χρησιμοποίησα τό κινητήρα Stihl Κombi μέ προσάρτημα τό αλυσοπρίονο,έγινε ένα κονταροαλυσοπρίονο δηλαδή,γιά να δώ τίς δυνατότητες του σέ μεγαλύτερες διατομές,δέν μασάει πουθενά τελικά.
Τομές καί χωρίς κραδασμούς κάνουν οι αλυσίδες 1/4 pico,σέ συνδιασμό μέ τήν λεπτή λάμα 1,1 mm.

vagia110.jpg

vagia210.jpg

vagia310.jpg
Σε ευχαριστώ! Αν θες πες μου και ποιο να προτιμήσω σαν ποιότητα. Δεν θα το θεωρήσω διαφιμηση άλλωστε δεν έχω ιδέα. Θέλω να πάρω και προστατεύτικο για το κεφάλι κυρίως. Μην γεμίσει ο σύζυγος καρούμπαλα.... Και να μην πέφτει και πριονίδι στα μάτια.

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Καταπληκτικό εργαλειο.....!!!!
Παρατηρώ μεγάλη άνεση στο κόψιμο...που είναι και το ζητούμενο...Πολύ καλή αγορά...Τα 150 ευρώ δεν θεωρούνται πολλά για αυτά που δίνει...
Φαντάζομαι ο Μιχάλης μπήκε στο τρυπακι...ποιος δεν θα έμπαινε...

Oπως ακριβώς τά λές είναι Κωστή +1
Πιστεύω ότι θα πουλήσει σάν ξερό ψωμί παγκοσμίως,καμμιά άλλη εταιρία μέ παρεμφερεί προιόντα δέν έχει βγάλει κάτι αντίστοιχο.
Ο Μιχάλης τόν βλέπω σύντομα κάτοχο ενός ακόμα χαχαχα.

Δημητρη καλοριζικο και παλι! Το μινι αλυσοπριονακι της Stihl ειναι αστερι πραγματικο!
Με 10 εκατοστα λεπιδα που εχει κοβει με ανεση αντιστοιχους κορμους και με λιγη τεχνικη παει και παραπανω, αλλα δεν χρειαζεται καθως αναλαμβανουν τα μεγαλυτερα.

Ειναι απιστευτο ποσο ομαλη και ευκολη ειναι η κοπη με αυτο το καταπληκτικο γκατζετακι και μαλιστα σε ξερο σκληρο ξυλο. Το κοψιμο σε χλωρους κορμους θα ειναι πολυ πιο γρηγορο.

Πολυ ελαφρυ και ιδιαιτερα εργονομικο και ο φορτιστης των 2Α φορτιζει την αδεια μπαταρια σε μια ωρα. Το αλυσοπριονακι πραγματικα ξεχειλιζει ποιοτητα.

Καμμια σχεση με το 12βολτο αλυσοπριονακι της Bosch που φαινεται παιχνιδακι μπροαστα στο Stihl, μερα με τη νυχτα η δυναμη κοπης. Το ενα ειναι ενα καινοτομο αλυσοπριονοειδες το αλλο ειναι ενα αληθινο αλυσοπριονο σε μινι διαστασεις.

Δηλωνω εντυπωσιασμενος και εχει ηδη μπει στην wish list...:))

...μεγαλη εντυπωση μου εκανε επισης η δοκιμη του 36βολτου φυσητηρα κηπου για το μικρο του βαρος, για την δυναμη του -που ειναι λογικο λογω βολταζ- αλλα και για το ιδιαιτερα ησυχο μοτερ που ειναι μεγαλο προσον για τους επαγγελματιες.

Καλοδουλευτο Δημητρη!
Πραγματικα πολυ ωραιο εργαλειο.
Δεν ξερω αν ο Μιχαλης κραταγε τη σκανδαλη και μετα την κοπη αλλα ποσο γρηγορα σταματαει στο αφημα της?
Λογικα αμεσως σωστα?

Καλοδουλευτο Δημητρη!
Πραγματικα πολυ ωραιο εργαλειο.
Δεν ξερω αν ο Μιχαλης κραταγε τη σκανδαλη και μετα την κοπη αλλα ποσο γρηγορα σταματαει στο αφημα της?
Λογικα αμεσως σωστα?

Σέ ευχαριστώ Κυριάκο
Οχι αμέσως τά ηλεκτρικά επι το πλείστον σταματάνε αμέσως μέ τό αφημα τής σκανδάλης.
Σε 1-2 sec σταματάει η αλυσίδα μετά τό άφημα τής σκανδάλης.

Δημητρη καλοριζικο και παλι! Το μινι αλυσοπριονακι της Stihl ειναι αστερι πραγματικο!

...μεγαλη εντυπωση μου εκανε επισης η δοκιμη του 36βολτου φυσητηρα κηπου για το μικρο του βαρος, για την δυναμη του -που ειναι λογικο λογω βολταζ- αλλα και για το ιδιαιτερα ησυχο μοτερ που ειναι μεγαλο προσον για τους επαγγελματιες.

Νά σαι καλά Μιχάλη,άλλη μιά μπαταρία θέλω,ίσως καί δύο,καί μιά έξτρα αλυσίδα.Οταν τις βγάλει μεμονωμένα τό Amazon
Ναί είναι ο Stihl BGA 56

Aκυρο

Σε ευχαριστώ! Αν θες πες μου και ποιο να προτιμήσω σαν ποιότητα. Δεν θα το θεωρήσω διαφιμηση άλλωστε δεν έχω ιδέα. Θέλω να πάρω και προστατεύτικο για το κεφάλι κυρίως. Μην γεμίσει ο σύζυγος καρούμπαλα.... Και να μην πέφτει και πριονίδι στα μάτια.

Γιά λάδι αλυσίδας τά κορυφαία είναι Stihl - Husqvarna - Oregon

Κράνος κεφαλής υπάρχουν διάφορα ανάλογα τό βαλάντιο,υπάρχουν σκέτα κράνη μέ 5 ευρώ,κράνος μέ διχτυωτή προσωπίδα-ωτοασπίδες,ΑΛΛΑ από μέσα ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να φορας προστατευτικά γυαλιά γιατί μπορεί να περάσουν μικρά ροκανίδια η σκόνη
Πάλι τά κορυφαία είναι Stihl-Husqvarna-Oregon αλλά υπάρχουν καί φτηνότερα π.χ Εinhell

Μέ όλα τα αλυσοπρίονα πρέπει να φοράμε γυαλιά,πόσο δέ μάλλον μέ τά κονταροαλυσοπρίονα πού πρέπει να κοιτάμε ψηλά.

Last edited by a moderator:
Γιά λάδι αλυσίδας τά κορυφαία είναι Stihl - Husqvarna - Oregon

Κράνος κεφαλής υπάρχουν διάφορα ανάλογα τό βαλάντιο,υπάρχουν σκέτα κράνη μέ 5 ευρώ,κράνος μέ διχτυωτή προσωπίδα-ωτοασπίδες,ΑΛΛΑ από μέσα ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να φορας προστατευτικά γυαλιά γιατί μπορεί να περάσουν μικρά ροκανίδια η σκόνη
Πάλι τά κορυφαία είναι Stihl-Husqvarna-Oregon αλλά υπάρχουν καί φτηνότερα π.χ Εinhell

Μέ όλα τα αλυσοπρίονα πρέπει να φοράμε γυαλιά,πόσο δέ μάλλον μέ τά κονταροαλυσοπρίονα πού πρέπει να κοιτάμε ψηλά,εκεί εγώ φοράω γυαλια κλειστού τύπου με λάστιχο
Οκ έχω κ με λάστιχο τα δικά μου της 3m. Θα παραγγείλω κ τα άλλα κ θα το βάλουμε μπρος επιτέλους!!!

Οκ έχω κ με λάστιχο τα δικά μου της 3m. Θα παραγγείλω κ τα άλλα κ θα το βάλουμε μπρος επιτέλους!!!

Tό έχω καί τό B&D πού έχεις καί εσύ,μιά χαρά δουλειά κάνει,απλά να προσέξεις να βάλεις τήν αλυσίδα σωστά με τα δόντια κοπής μπροστά,να τήν σφίγγεις σωστά μέ τον ρεγουλατόρο όπως γράφει τό μάνουαλ,να μην ξεχνάς να κοιτάς τακτικά τήν στάθμη λαδιού αλυσίδας.
Οταν το έχεις όλο ανοιχτό στό μήκος θέλει κάποια μυική δύναμη γιατί έχει μπροστά τό μοτέρ καί είναι μπροστόβαρο,δέν είναι καλά ζυγισμένο,αλλά άν φοράς τόν αορτήρα θα μειώνετε ο βαθμός δυσκολίας,τήν ώρα πού κοβεις σέ πλήρη έκταση ένα κλαδί,στό τελείωμα τής κοπής,να προσέξεις να το σηκώσεις μετά μήν σου πέσει κάτω γιατι τήν ώρα πού κόβεις δέν σηκώνεις σχεδόν καθόλου βάρος λόγο πού στέκεται επάνω στό κλαδί.
Μετά τήν δουλεια άνοιγμα τό καπάκι τής αλυσίδας καί καλό καθάρισμα τα πριονίδια μέ ένα πινέλο,καθάρισμα τήν λάμα καί τήν αλυσίδα,καί άν έχεις αεροσυμπιεστή μέ φυσητήρα ακόμα καλύτερα.Καί θά τό έχεις πολλά χρόνια.
Επίσης δέν θα το ζορίζεις τό μηχάνημα,δηλαδή να μήν το πιέζεις επάνω στό ξύλο πού κόβεις,θα το κρατάς στό υπό κοπή τομέα του ξύλου καί μόνη της θα μπαίνει η αλυσίδα μέσα στό ξύλο.
Καλές καί ασφαλής κοπές νά έχετε.

Kαι αν το κλαδί που κόβεις είναι χοντρό, πρώτα κάνεις μια κοπή με το πάνω μέρος της λάμας στο κάτω μέρος του κλαδιού (μια μικρή κοπή προς τα πάνω) μερικά εκατοστά εκεί που θέλεις να τελειώσει η κοπή, και μετά κάνεις την υπόλοιπο κόψιμο από πάνω προς τα κάτω, αυτό για να μη σχίζεται το ξύλο και τραυματίζεται το δέντρο, και για μεγαλύτερη ευκολία για εσένα και για το κονταροπρίονο και αποφεύγεις και το τίναγμα στο κλαδί.

Ποτέ φυσικά δεν κάνεις τελική κοπή από κάτω προς τα πάνω σε χοντρό κλαδί γιατί με το λύγισμα το κλαδιού θα σου μαγκώσει την λάμα. Σε μικρούς βλαστούς ως 3-4 εκατοστά μπορείς άνετα να τους κόβεις και από κάτω προς πάνω για να έχεις ακρίβεια.

Σχετικά με την ασφάλεια, οπωσδήποτε μάσκα με κράνος και γυαλιά μαζί, αλλιώς μπορεί να χρειαστείς μέχρι και οφθαλμίατρο για τα πριονίδια που κάνουν στροβιλισμούς αν έχει και λίγο αέρα.

Αν του πάρεις τον αέρα, μπορείς να κάνεις πολύ ακριβείς κοπές και να κλαδεύεις "χειρουργικά".

Kαι για όσους χρησιμοποιούν αλυσοπρίονα και κονταροπρίονα ο βασικός κανόνας είναι να υπάρχει πάντα δεύτερος άνθρωπος μαζί, να επιβλέπει, να βοηθάει, να ελέγχει.
Δεν νοείται να γίνει κλάδεμα με αλυσοπρίονα, και να είναι κάποιος μόνος του. Μάγκωμα, τίναγμα, λάθος υπολογισμός που θα πέσει το κλαδί, μη δυνατότητα να ακούς ήχους, έχω τύχει σε περίπτωση που κάποιος περαστικός πέρναγε κάτω από το δέντρο την ώρα της κοπής και δεν ήταν στο οπτικό πεδίο αυτού που είχε το πριόνι.
Ο δεύτερος άνθρωπος πάντα μπορεί να τραβάει τα κλαδιά να μη παραπατήσει αυτός που έχει το πριόνι και φυσικά στην χειρότερη περίπτωση αν γίνει ατύχημα να βοηθήσει.

Σας ευχαριστώ όλους για τις οδηγίες. Πολύ κατατοπιστικες σαν καλή σύζυγος που επιβλέπει τις δουλειές..... Θα επιβλέπω στο κόψιμο αρκεί να με αντέξει ο σύζυγος με τις συνεχόμενες υποδειξειςΑυτό με τα κλαδιά (στο πως να κοπούν) το έχω στα υπ όψιν από τον πατέρα μου που τον ακολουθούσα σε τέτοιες δουλειές. Θα εκτυπώσω τις συμβουλές και θα τις μάθω καλά. Έχω και το manual για να φτιάξω σωστά την αλυσίδα. Ευτυχώς έχω και κονφλερ αλλά δεν είναι δικό μου. Θα το δανειστώ για την καθαριότητα.

Σήμερα δοκίμασα πάλι τό mini αλυσοπριονάκι μπαταρίας 10,8 volt Stihl

Εκοψα φέτες ένα έλατο πού έκανε χρέη Χριστουγεννιάτικου δέντρου τόν περασμένο μήνα.
Μέγιστη διάμετρος 9,5 cm όλη η λάμα δηλαδή σχεδόν,αχόρταγο στό νά κόβει το εργαλείο !!
Γιά κάτι max τέτοιες διαμέτρους είναι ένα καί ένα,ζόρι γιά χειροπρίονο,αλλά "ιεροσυλία" γιά ένα κανονικό αλυσοπρίονο.

ela110.jpg

ela210.jpg

ela310.jpg

ela410.jpg

Καλα θα μας τρελανει το 10,8volt αλυσοπριονακι...!!!

Ποσο xrono σου πηρε για το κοψιμο...;..με μια φορτηση δηλαδη βγηκε...;

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Καλα θα μας τρελανει το 10,8volt αλυσοπριονακι...!!!

Ποσο xrono σου πηρε για το κοψιμο...;..με μια φορτηση δηλαδη βγηκε...;

Ετσι ακριβώς Κωστή,είμαι πολυ ενθουσιασμένος από τό αποτέλεσμα.

Θά δείς καί εσύ αυτό το δισκοπρίονο τής Bosch 12 πού πήρες πρόσφατα τί αποτελέσματα θά έχεις ανάλογα τό μέγεθος,σαφώς θά κόβεις ποιό αργά από ότι ένα ηλεκτρικό δισκοπρίονο,αλλά δέν θα κολώνει πουθενά μέχρι τα 26 mm πού έχεις μέγιστο ύψος κοπής .
Eίτε κόβεις μελαμίνη,είτε κόντρα πλακέ,απλά στήν μελαμίνη θα πηγαίνει πιό γρήγορα.

Εμένα μού φαίνεται ότι σχετικά κόβει γρήγορα γιά τό μέγεθος του τό Stihl,σαφώς ποιό αργά όμως από ένα κανονικό αλυσοπρίονο.
Ναί μέ μιά φόρτιση βγήκε όλη αυτή η κοπή
Εχει 4 λεντάκια ένδειξης τό αλυσοπρίονο
Ξεκίνησα μέ 3 λεντάκια να κόβω γιατί προχτές στόν Μιχάλη "φάγαμε" τό ένα λεντάκι στίς δοκιμές,καί τελείωσα μέ 1 λεντάκι σταθερά αναμμένο,είχε ακόμα λίγο χωρητικότητα η μπαταρία,γιατί όταν αναβοσβήνει τό 1 λεντάκι θέλει φόρτισμα.
Σαφώς χρειάζεται καί δεύτερη μπαταρία όμως άν υπάρχει περισσότερο υλικό πρός κοπή.

Ξεχασα να σου πω να μου φερεις 2-3 τετοια μικρα κορμουδακια. Ειναι ιδανικη αυτη η διαμετρος κορμου απο 5 εως 10εκ. για να τα κοβω φετες για εργακια.

Απιθανο το αλυσοπριονακι πραγματι. Ακριβυναν και τα μεταφορικα του απο το αμαζον στα 22 ευρω!
Θα το περιμενω να βγαλει καμμια προσφορα, αλλιως θα μου το παρεις απο τους φιλους σου απο Ελλαδα οταν ερθει, το φθινοπωρο :)

Ξεχασα να σου πω να μου φερεις 2-3 τετοια μικρα κορμουδακια. Ειναι ιδανικη αυτη η διαμετρος κορμου απο 5 εως 10εκ. για να τα κοβω φετες για εργακια.

Απιθανο το αλυσοπριονακι πραγματι. Ακριβυναν και τα μεταφορικα του απο το αμαζον στα 22 ευρω!
Θα το περιμενω να βγαλει καμμια προσφορα, αλλιως θα μου το παρεις απο τους φιλους σου απο Ελλαδα οταν ερθει, το φθινοπωρο :)

Κρίμα δέν τό ήξερα ότι τά ήθελες Μιχάλη,άλλη φορά θά σου φέρω.
Γιατί τά ακρίβυναν τά μεταφορικά δέν μπορώ να καταλάβω !!
Εγινε άν δέν τό βρείς σέ προσφορά στό ενδιάμεσο διάστημα θά στό πάρω εγώ τόν Σεπτέμβρη.

Εκανα μιά ψιλοπατέντα μέ σχοινί καί κρίκο,γιά να δένω τό mini αλυσοπριονάκι Stihl GTA 26 στήν ζώνη προστασίας,γιά εργασίας πάνω στό δέντρο άν χρειαστεί γιά ψιλοπράγματα,αλλιώς κλαδευτικό.
Oi κόμποι είναι διπλοί ψαρόκομποι,είναι θηλιές καί όσο τραβιέται τό αλυσοπριονάκι πρός τα κάτω τόσο σφίγγουν.

sx110.jpg

sx210.jpg

sx410.jpg

sx510.jpg