Καλησπέρα σε όλους,
Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο θαμνοκοπτικο για συντήρηση χωραφιού 1 στρεμματος;ρεύμα δεν έχω, οποτε παμε σε βενζινης -- ή μπαταρίας ;;
Γιά μπαταρία σέ ερασιτέχνη από ότι καταλαβαίνω ότι είσαι είναι πολλά τά χρήματα καί δέν νομίζω να σέ συμφέρει.
Γιά Βενζίνη θα προτείνω καλύτερα,δέν ξέρω τί χόρτα έχεις στό χωράφι,άν έχεις χοντρά η κόβεις και ξερά θα χρειαστείς να παίρνει καί δίσκο τό μηχάνημα εκτός από μεσηνέζα.
Τά πιό αξιόπιστα καί ακριβά είναι Stihl-Husqvarna-kawasaki-oleo mak-efco-echo
Mετά από εκεί καί κάτω είναι τά Κινέζικα
Πάντος μέ 300 ευρώ πάνω κάτω παίρνεις ένα καλό μεσαίο επώνυμο χορτοκοπτικό.
Ως γνήσιος Έλληνας το μυαλό μου πήγε αμέσως στην πονηριά με το μικρό αλυσοπριονάκι της Stihl. Δηλαδή να το κάνω με καλωδιάκι και μπαταρία στην πλάτη ή στην μέση να κρατάει μερικές ώρες δουλειάς. Να ρωτήσω μερικά πράγματα, έχει προοδευτική εκκίνηση όταν πατάς το κουμπί θέλω να αντιληφθώ αν έχει ηλεκτρονικό κύκλωμα οδήγησης του μοτέρ. Δεύτερον λαδώνεται η αλυσίδα του; Αλυσίδα βρίσκεις στο εμπόριο εύκολα; Καταλαβαίνω ότι σίγουρα πρέπει να καταστρέψω μια μπαταρία να λειτουργεί ως φις τροφοδοσίας γιατί βλέπω κουμπώνει εσωτερικά, και για να είναι και ζυγισμένο στο χέρι.
Δεν τό άκουσα να έχει προοδευτική εκκίνηση τό μοτέρ
Δέν έχει αντλία λαδιού,απλά το manual αναγράφει καί σού δίνει ένα μπουκαλάκι λάδι Multi-Bio το αναφέρει,βιοδιασπώμενο δηλαδή,και λαδώνεις τήν αλυσίδα σέ όλο τό οριζόντιο μέρος τής αλυσίδας επάνω καί κάτω,αναφέρει ότι μόλις τελειώσει η μπαταρία και ξαναφορτιστή η μπεί δεύτερη να γίνει ξανά λίπανση αλυσίδας.
Αλυσίδα σού κόβουν καί σού φτιάχνουν οι αντιπρόσωποι τής Stihl είναι 1/4 p το βήμα - 1,1 πάχος οδηγών - καί 28 οδηγοί,αργότερα πού θά έρθει καί εδώ θά υπάρχουν καί έτοιμες συσκευασμένες αλυσίδες,αλλά τί να το κανεις τό ίδιο πράγμα είναι.