Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Εκανα μιά ψιλοπατέντα μέ σχοινί καί κρίκο,γιά να δένω τό mini αλυσοπριονάκι Stihl GTA 26 στήν ζώνη προστασίας,γιά εργασίας πάνω στό δέντρο άν χρειαστεί γιά ψιλοπράγματα,αλλιώς κλαδευτικό.
Oi κόμποι είναι διπλοί ψαρόκομποι,είναι θηλιές καί όσο τραβιέται τό αλυσοπριονάκι πρός τα κάτω τόσο σφίγγουν.

μμμ ότι πρέπει για κρέμασμα δηλαδή..:flipout:

Καλησπέρα σε όλους,
Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο θαμνοκοπτικο για συντήρηση χωραφιού 1 στρεμματος;ρεύμα δεν έχω, οποτε παμε σε βενζινης -- ή μπαταρίας ;;

Καλησπέρα σε όλους,
Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο θαμνοκοπτικο για συντήρηση χωραφιού 1 στρεμματος;ρεύμα δεν έχω, οποτε παμε σε βενζινης -- ή μπαταρίας ;;

Ποιό είναι το μέγιστο budget που θα διαθέσεις. Για ένα στρέμμα αρκεί και ένα φτηνό κινέζικο θαμνοκοπτικό των 130-150 ευρώ. Φυσικά όσο περισσότερα διαθέσεις βελτιώνεις τα σημεία άνεσης, αντοχής, κλπ.....

Ως γνήσιος Έλληνας το μυαλό μου πήγε αμέσως στην πονηριά με το μικρό αλυσοπριονάκι της Stihl. Δηλαδή να το κάνω με καλωδιάκι και μπαταρία στην πλάτη ή στην μέση να κρατάει μερικές ώρες δουλειάς. Να ρωτήσω μερικά πράγματα, έχει προοδευτική εκκίνηση όταν πατάς το κουμπί θέλω να αντιληφθώ αν έχει ηλεκτρονικό κύκλωμα οδήγησης του μοτέρ. Δεύτερον λαδώνεται η αλυσίδα του; Αλυσίδα βρίσκεις στο εμπόριο εύκολα; Καταλαβαίνω ότι σίγουρα πρέπει να καταστρέψω μια μπαταρία να λειτουργεί ως φις τροφοδοσίας γιατί βλέπω κουμπώνει εσωτερικά, και για να είναι και ζυγισμένο στο χέρι.

Καλησπέρα σε όλους,

Γιά μπαταρία σέ ερασιτέχνη από ότι καταλαβαίνω ότι είσαι είναι πολλά τά χρήματα καί δέν νομίζω να σέ συμφέρει.
Γιά Βενζίνη θα προτείνω καλύτερα,δέν ξέρω τί χόρτα έχεις στό χωράφι,άν έχεις χοντρά η κόβεις και ξερά θα χρειαστείς να παίρνει καί δίσκο τό μηχάνημα εκτός από μεσηνέζα.
Τά πιό αξιόπιστα καί ακριβά είναι Stihl-Husqvarna-kawasaki-oleo mak-efco-echo
Mετά από εκεί καί κάτω είναι τά Κινέζικα
Πάντος μέ 300 ευρώ πάνω κάτω παίρνεις ένα καλό μεσαίο επώνυμο χορτοκοπτικό.

Ως γνήσιος Έλληνας το μυαλό μου πήγε αμέσως στην πονηριά με το μικρό αλυσοπριονάκι της Stihl. Δηλαδή να το κάνω με καλωδιάκι και μπαταρία στην πλάτη ή στην μέση να κρατάει μερικές ώρες δουλειάς. Να ρωτήσω μερικά πράγματα, έχει προοδευτική εκκίνηση όταν πατάς το κουμπί θέλω να αντιληφθώ αν έχει ηλεκτρονικό κύκλωμα οδήγησης του μοτέρ. Δεύτερον λαδώνεται η αλυσίδα του; Αλυσίδα βρίσκεις στο εμπόριο εύκολα; Καταλαβαίνω ότι σίγουρα πρέπει να καταστρέψω μια μπαταρία να λειτουργεί ως φις τροφοδοσίας γιατί βλέπω κουμπώνει εσωτερικά, και για να είναι και ζυγισμένο στο χέρι.

Δεν τό άκουσα να έχει προοδευτική εκκίνηση τό μοτέρ
Δέν έχει αντλία λαδιού,απλά το manual αναγράφει καί σού δίνει ένα μπουκαλάκι λάδι Multi-Bio το αναφέρει,βιοδιασπώμενο δηλαδή,και λαδώνεις τήν αλυσίδα σέ όλο τό οριζόντιο μέρος τής αλυσίδας επάνω καί κάτω,αναφέρει ότι μόλις τελειώσει η μπαταρία και ξαναφορτιστή η μπεί δεύτερη να γίνει ξανά λίπανση αλυσίδας.
Αλυσίδα σού κόβουν καί σού φτιάχνουν οι αντιπρόσωποι τής Stihl είναι 1/4 p το βήμα - 1,1 πάχος οδηγών - καί 28 οδηγοί,αργότερα πού θά έρθει καί εδώ θά υπάρχουν καί έτοιμες συσκευασμένες αλυσίδες,αλλά τί να το κανεις τό ίδιο πράγμα είναι.

Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Γιά μπαταρία σέ ερασιτέχνη από ότι καταλαβαίνω ότι είσαι είναι πολλά τά χρήματα καί δέν νομίζω να σέ συμφέρει.
Γιά Βενζίνη θα προτείνω καλύτερα,δέν ξέρω τί χόρτα έχεις στό χωράφι,άν έχεις χοντρά η κόβεις και ξερά θα χρειαστείς να παίρνει καί δίσκο τό μηχάνημα εκτός από μεσηνέζα.
Τά πιό αξιόπιστα καί ακριβά είναι Stihl-Husqvarna-kawasaki-oleo mak-efco-echo
Mετά από εκεί καί κάτω είναι τά Κινέζικα
Πάντος μέ 300 ευρώ πάνω κάτω παίρνεις ένα καλό μεσαίο επώνυμο χορτοκοπτικό.

Σιγά μην και δεν του πρότεινες Stilh εσύ.. :flipout::flipout:

Χωρίς πλάκα όντως κορυφαίο εργαλείο για τέτοιες δουλειές. αξίζει κάθε ευρώ η αγορά του. !!!

Καθαρά ερασιτέχνης,να συντηρω το χωράφι θελω.
Δεν υπάρχει λόγος να παω ψηλά ,σε κάποιο επώνυμο μεσαιο θα πάω.. απλά να παρω κατι να μην βαρυγκομω!!

Καθαρά ερασιτέχνης,να συντηρω το χωράφι θελω.
Δεν υπάρχει λόγος να παω ψηλά ,σε κάποιο επώνυμο μεσαιο θα πάω.. απλά να παρω κατι να μην βαρυγκομω!!

Θά σού πρότεινα τό Stihl FS 120 θά σέ καλύψει απόλυτα,επαγγελματικό εργαλείο τό αγοράζεις καί μέ καλή συντήρηση καί προσοχή στίς αναλογίες λαδιού-καυσίμου,όταν τραβάς τήν χειρόμιζα θά ξέρεις ότι πάντα θά πάρει μπροστά καί θα τό έχεις πολλά-πολλά χρόνια.

Σε λίγο πιο οικονομικό μέ μικρότερο κινητήρα καλό είναι καί τό Stihl FS 55

Eγω βλεπω οτι υπαρχει weatherman και στην Γαλλια.

Για δειτε τον Γαλλο σωσια του Δημητρη με τι σπουδη και ευλαβεια περιποιειται το αλυσοπριονακι του!!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Με 156.5 ευρω στην πορτα σας https://www.amazon.it/gp/product/B082KVRCJX/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A3FVC8418QL6GT&psc=1

Eγω βλεπω οτι υπαρχει weatherman και στην Γαλλια.

Για δειτε τον Γαλλο σωσια του Δημητρη με τι σπουδη και ευλαβεια περιποιειται το αλυσοπριονακι του!!

Με 156.5 ευρω στην πορτα σας https://www.amazon.it/gp/product/B082KVRCJX/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A3FVC8418QL6GT&psc=1

:flipout::flipout:
Oτι σχεδόν κάνει ο Γάλλος εφαρμόζω κάθε μά κάθε φορα πού τελειώνει τήν αποστολή του τό αλυσοπρίονο,(παρακάτω οι φωτό μέ παλαιότερο καθαρισμό αλυσοπρίονου) μέ τήν μόνη διαφορά ότι δέν ρίχνω μέ spray σιλικόνης σέ όλο τό πλαστικό σώμα όπως κάνει αυτός στό 7:07 γιατί θά πάει και στό μοτέρ από τίς τρύπες αφενός καί δέν χρειάζεται αφετέρου,θά ρίξω μόνο στό κινούμενο πλαστικό μέρος πού ανοικλείνει η προστατευτική ασπίδα πάνω από τήν αλυσίδα.Αν υπάρχουν ρετσίνια στό πλαστικό ρίχνω spray καθαρισμού ρητίνης τοπικά και λίγο επάνω στά ρετσίνια καί μετά τρίψιμο με πανί.Καί επίσης ρίχνω spray καθαρισμού ρητίνης στήν λάμα καί στήν αλυσίδα καί ειδικά τήν αλυσίδα μετά τό πρώτο spray τήν τρίβω πρώτα μέ πλαστικό βουρτσάκι νά πάρει τά χοντρά καί μετά με πινέλο να καθαρίσει καλά,μετα φύσημα μέ πιστόλι αέρος ένα ένα δόντι,ξανά spray καί πέρασμα στήν λάμα !!!

Το καθάρισμα τών εργαλείων είναι ιεροτελεστία :smash:

Μιχάλη τό βλέπω καί στό Amazon.fr καί στό Amazon.es στά ίδια χρήματα άν υπολογίζω σωστά τά μεταφορικά
Μήπως μπορείς να τούς στείλεις καί σέ αυτούς ένα mail να δούμε άν στέλνουν καί πόσο χρεώνουν μιά σκέτη μπαταρία ?

Eπίσης τό σχόλιο πού κάνει ο Ιταλός ότι η μπαταρία έχει αυτονομία γιά μόνο 5 λεπτά δέν ισχύει.

al110.jpg

al210.jpg

al310.jpg

Ετσι μπραβο, σε χαιρομαι :))

Φτηνωσε το καρφι και πηγε 196 ευρω με τα μεταφορικα https://www.amazon.de/gp/product/B01N0IYNGN/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A1FN385BDEEH7U&psc=1

Για την μπαταρια περιμενω. Μαλλον θα μου πει οτι δεν εχει εξτρα μπαταρια ξεχωριστη (το ποιο πιθανο), η οτι δεν πουλαει εκτος αμαζον. Θα δουμε. Για τους αλλους δεν στελλω μηνυμα την στιγμη που δεν εχω αγορασει κατι απο αυτους.

Καλησπέρα. Πριν μερικά χρόνια πήρα ένα ηλεκτρικό πριόνι, το makita uc120d. Μαζί του είχε και δύο μπαταρίες 2.5Ah 12v NiMh. Από την πρώτη μέρα στο κτήμα οι μπαταρίες δεν έφταναν για να κόψω κάτι. Έτσι το άφησα στο πατάρι και το ξανακατεβασα να δω αν γίνετε κάτι. Τα ίδια παλι. Θα μου πείτε τι περίμενες μετά από τόσα χρόνια;
Μια ερώτηση μόνο. Αξίζει να πάρω μπαταρία και να του δώσω δεύτερη ευκαιρία; Γιατί από ότι κατάλαβα οι μπαταρίες δεν κρατάνε καθόλου μετά δύο μέρες στο φορτιστη. Η να το ξεχασω γιατί η τεχνολογία το έχει ξεπεράσει;

Στάλθηκε από το Redmi Note 7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Όχι, το πριόνι ήρθε κομπλέ με φορτιστη. Λάδι και κλειδιά. Και ένα μπαουλακι θήκη. Λόγω ονόματος και λόγω της άνθησης τότε των εργαλείων μπαταρίας σε αγροτικές εργασίες, είπα να εκσυγχρονιστω. Αυτές οι NiMH σηκώνουν χακεριες; Δλδ να βάλω άλλες μέσα;

Στάλθηκε από το Redmi Note 7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk