Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Σίγουρα ήταν λιγούστρα και όχι …..κουκουναριές ?
Πως τα είχαν αφήσει έτσι.

Τα κατασπάραξες τα καημένα !!

Καλή και επαγγελματική δουλειά. μπράβο σου γείτονα -bye-

Γειά σού Γιώργο -bye-

Πως τα καταφερες και τα εκοψες εκει μεσα...αρχοντας!!!

Ωραιο πραμα να εχεις εργαλεια για καθε διαμετρο δεντρου :))

Μέ χειρουργικές κινήσεις Μιχάλη,νά σαι καλά.
Ωραίο πράμα δέν λές τίποτα,γιατί να σηκώνεις 7 κιλά αλυσοπρίονο γιά να κόψεις κορμό μικρής διαμέτρου,σύν ότι σέ ένα στριμωγμένο χώρο,τό Husqvarna 450 έχει μεγάλη ροπή καί ισχύ,καί ήθελε προσοχή στήν συγκεκριμένη περίπτωση.

Σίγουρα ήταν λιγούστρα και όχι …..κουκουναριές ?
Πως τα είχαν αφήσει έτσι.

Τά είχαν αφήσει χρόνια έτσι Βαγγέλη,καί είχαν γίνει δέντρα.!!

Θα τα αφήσεις να ξαναπετάξουν ή θα κάνεις κάτι αλλο;

Οχι Πάνο σκοπός είναι να ξεραθούν γιατί είχε αρχίσει η χτιστή ζαρντινιέρα από τίς μεγάλες ρίζες τών 2 τελευταίων από τά λιγούστρα νά παίρνει μιά απειροελάχιστη κλίση,πού άν έμεναν θά τό έριχνε κάτω τό τοιχίο σταδιακά.
Θά συμπληρωθεί χώμα,θά σκεπαστούν τά κουτσούρια από τά λιγούστρα,καί θα φυτευτούν διάφοροι μικροί θάμνοι.

Ψαλίδι απλό χειρός ψάχνω για κλάδεμα δέντρων, τι προτείνεται; όχι μπαταρίας, ούτε αέρος

Felco. Θα το πληρώσεις μια φορά αλλά θα χεις ψαλίδι. Εμένα με βολεύει το νουμερο 8. Δες το στο χέρι σου είναι πιο ανατομική απ το κλασικό νούμερο 2

Στάλθηκε από το SM-A320FL μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ευχαριστώ φίλε, αυτά λαδωνονται μετά την χρήση με κάποιον τρόπο;

Η συγκεκριμένη αποσυναρμολογείται κ μπορείς να ρίξεις λίγο λάδι για να συντηρείται. Επίσης μπορείς ν αντικαταστήσεις κ τα εξαρτήματα της.

Στάλθηκε από το SM-A320FL μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ψαλίδι απλό χειρός ψάχνω για κλάδεμα δέντρων, τι προτείνεται; όχι μπαταρίας, ούτε αέρος

Εγώ πάλι σου προτείνω αυτό https://www.skroutz.gr/s/11586576/Lowe-1104.html#reviews

Το ανακάλυψα από ένα γέρο κλαδευτή στο χωριό που είναι Νο 1 στα κλαδέματα και τα κεντρώματα. Made in Germany αν αυτό λέει κάτι.
Σίγουρα θα υπάρχουν ισάξια και ίσως καλύτερα, αλλά εγώ που το έχω εδώ και 5 χρόνια το ευχαριστήθηκα δεόντως.
Παίρνει και ανταλλακτικά μαχαίρια άμα φθαρούν.

Μάλιστα, άρα όποιο από τα δύο και να πάρω θα κάνω σωστή επιλογή, ευχαριστώ

Έχω 4 από αυτές 11 χρόνον η παλαιότερη αν δεν κάνω λάθος την έχω βουλευτή απίστευτα . Δεν βγαίνει ποτέ από την τσέπη μου. Το μοναδικό μειονέκτημα της είναι πως σε τομές πολύ κοντά στον κορμό δεν είναι τόσο καλη όπως τα "παπαγαλάκια". Όμως υπερτερεί σε δύναμη στο 99% τον περιπτώσεων στα περισσότερα κλαδέματα..

Στάλθηκε από το S60 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Όταν λες δεν είναι τόσο καλή φίλε στον κορμό τι εννοείς; δεν κλαδευει όπως θα έπρεπε; δεν πάει τόσο κοντά όσο χρειάζεται;

Όταν λες δεν είναι τόσο καλή φίλε στον κορμό τι εννοείς; δεν κλαδευει όπως θα έπρεπε; δεν πάει τόσο κοντά όσο χρειάζεται;
Αν κλαδεύεις δέντρα είναι τέλεια πχ πορτοκαλιές . Αν όμως κλαδεύεις μια τριανταφυλλιά κι θες μια τομή απόλυτα κοντά στον κορμό η felco είναι καλύτερη...
Τώρα μηλαμε για λεπτομέρειες ομως. Μηλαμε για χιλιοστά... Η τομή θα γίνει και με το παραπάνω και με τις δύο.
Έχω την felco 2 και την Lowe
Η προσωπική μου γνώμη μου είναι felco για λεπτομέρια και Lowe όλα τα άλλα...
Με την felco πάντα θέλω και ένα πριονακι μαζί μου ..
Με την Lowe σπάνια...
Δεν μου αρέσει το ελατήριο της felco που είναι εξωτερικά.πολλες φορές μου έχει φύγει μέσα στην εργαλειοθήκη και σπάνια στην τσέπη αν μπλέξει κάπου..
Ενώ στην lowe είναι εσωτερικά και δεν εμποδίζει πουθενά.
Το κλείδωμα στην felco είναι πολύ καλύτερο από την Lowe. Ποτέ δεν μου έχει ανοίξει στην τσέπη felco.
Η felco είναι πολύ δυνατή αλλά στο πολύ ζόρι παραδίδει τα όπλα. ( Μηλαμε για καταστάσεις extreme που δεν είναι ίσος και σχεδιασμένες η ψαλίδες για αυτές) Αντίθετα η Lowe γουστάρει πολύ να κάνει πράγματα πάνω από το μπόι της.
Για μένα η Lowe είναι all round...
Γνώμη μου .

Σήμερα ημέρα ξεκούρασης και δοκιμής. Εκτός από τον πάγκο που λέω (Πρώτα ο Θεός) να συναρμολογησω λέω να φτιάξω και το κονταροπριονο black and decker. διάβασα στις οδηγίες πως θέλει μια ώρα η Αλυσίδα μέσα σε λάδι Black and decker, μπορώ να βάλω κάτι άλλο ή είναι μονόδρομος;

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Είπα και γω σήμερα να πάω να κλάδεψω τις ελιές και το τζαπονι t425 αρχησε να μου ξοδεύει το καύσιμο πριν καν το βάλω μπροστά!
Από την άνοιξη είχα να το δουλέψω, και διαπίστωσα όταν το γέμισα καύσιμο, πλαγιασμενο έτρεχε βενζίνη.
Να μην τα πολυλογω το άνοιξα και βρήκα ότι χάνει από τη φλάντζα που έχει στο ντεπόζιτο που βγαίνουν τα σωληνάκια τροφοδοσίας. Δεν έχει σκισιμο ούτε κόψιμο, εξωτερικά τουλάχιστον.
Απλά έχει χάσει την εφαρμογή του και κουνιέται, δεν φλαντζαρει.
Έχει τύχει ποτέ σε κανέναν να τρέχει καύσιμο μετά από πολύ καθισιο?
Ψυλλιαζομαι ότι λόγω χειμώνα πάγωσαν πλαστικά και ελαστικά και χασαν εφαρμογη. Τι λέτε?

Να προσθέσω ότι το αποθηκεύω πάντα κενό καυσίμου και σε καθιστή θέση.

free image hosting website

Γνωστό και συνηθισμένο πρόβλημα , ξεράθηκε το λάστιχο και συρρικνώθηκε .

Αναλώσιμο ανταλλακτικό είναι
Άλλαξε και τα σωληνάκι.
Δεν το ηξερα, φθορα μονο απο παρελευηση χρονου.

Γνωστό και συνηθισμένο πρόβλημα , ξεράθηκε το λάστιχο και συρρικνώθηκε .
Εχουμε καποιο κωδικο, πως το ζηταμε?