Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Φίλε Γιώργο καλό είναι να λαμβάνουμε τα καλύτερα μέτρα προστασίας γιά τήν υγείας μας όταν έχουμε να κάνουμε μέ εντομοκτόνα-φυτοφάρμακα.
Γιατί αυτά πάνε αθροιστικά στόν οργανισμό μας,το φίλτρο Α1 είναι τό πιό απλό πού κρατάει οργανικά αέρια σωματίδια-διαλυτικά.
Οτι σκοτώνει π.χ εντομοκτόνα είναι πολύ επικίνδυνα γιά τήν υγεία γιαυτό φίλτρα ΑΒΕΚ1P3

Μόλις έβαλα online παραγγελία ένα σετακι ΑΒΕΚ1Ρ3 από γνωστό online κατάστημα.

Ίσως για κάποιους να είναι υπερβολικό ενας ερασιτέχνης να έχει τέτοια φίλτρα. Προσωπικά, χωρίς να το έχω πολυψαξει νόμιζα ότι η Α1 καλύπτει ένα ερασιτέχνη για all around δουλειές. Παρόλα αυτά ας μην κάνουμε εκπτώσεις σε τέτοια θέματα.

Edit: μιας και είπα νωρίτερα ότι ψεκαζω με "ηπια" σκευάσματα, καλό θα είναι να ξεκαθαρίσουμε ότι κανένα σκεύασμα σε χέρι ανυποψίαστου και χωρίς σωστές οδηγίες από γεωπόνο δεν είναι ηπιο και μπορεί να επιφέρει μεγάλα προβλήματα υγείας. Παραθέτω το παρακάτω λινκ, απλά για να μην παρεξηγηθώ. Τα οργανωφωσφωρικα σκευάσματα προφανώς και ΔΕΝ είναι ηπια και απαιτούν τεράστια προσοχή και κατάλληλα μέτρα προστασίας.

https://www.efsyn.gr/nisides/75670_epikindyna-fytofarmaka-se-heria-anypopsiaston-katanaloton

Ξέρουμε μήπως ποια είναι λογική των διαφόρων φιλτρων; Ας πούμε το ABEK1P3 έχει μεγαλύτερη πυκνότητα στα στρώματα άνθρακα; Το ότι σε προστατεύει από εντομοκτόνο, σημάνει ότι είσαι καλυμμένος απέναντι και σε βερνίκια;

Στάλθηκε από το SM-G973F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Το ότι σε προστατεύει από εντομοκτόνο, σημάνει ότι είσαι καλυμμένος απέναντι και σε βερνίκια;

Στάλθηκε από το SM-G973F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Oχι,γιά τα βερνίκια διαλύτου το κατάλληλο φίλτρο είναι τό A2,μέ το κατάλληλο προφίλτρο P3R
Στό πρώτο λίνκ κάνε scroll καί θά δείς τα κατάλληλα φίλτρα-προφίλτρα γιά όλες τίς εργασίες.

Αλλά τώρα τρέχα-γύρευε δέν υπάρχει τίποτα στήν αγορά,παρά μόνο από Stock καταστημάτων.

Καλημέρα, κάθε πόσες ώρες εργασίας αλλάξουμε τα φίλτρα; Μετά από κάθε χρήση το κλείνω αεροστεγώς σε μια σακούλα για να μην φθείρεται, το χρησιμοποιώ περίπου 15 ώρες το χρόνο

Μετα απο ψαξιμο βλεπω στον παρακατω πινακα οτι το νουμερα διπλα σε καθε γραμμα προσδιοριζει το μεγεθος του φιλτρου ,ισως γι αυτο και δεν μπορω να βρω για την δικια μου μασκα η οποια εχει ολα τα χρωματα τα οποια (χρωματα )συμβολιζουν απο ποιες ουσιες σε προστατευει ,αν κανω λαθος διορθωστε με

H2i8mo.jpg

Καλημέρα, κάθε πόσες ώρες εργασίας αλλάξουμε τα φίλτρα; Μετά από κάθε χρήση το κλείνω αεροστεγώς σε μια σακούλα για να μην φθείρεται, το χρησιμοποιώ περίπου 15 ώρες το χρόνο

Ποια μάσκα ακριβώς έχεις...;

Εγώ που έχω της 3Μ σειρά 6000 τα φιλτρα για σκόνη και τα άλλα με τις οσμές που έβαλε ο Δημήτρης πιο πριν τα αλλάζω όταν δω ότι έχουν ως ένα βαθμό στουμπωσει..δηλ όταν δω ότι το φίλτρο έχει αρχίζει να σκληρύνει(στα σωματιδειου) η γεμίσει στα αλλά των οσμών...
Ο χρόνος αλλάζει και ανάλογα την χρήση και γιατί..

Δεν ξέρω ποιος τύπος είναι φίλε, την έχω χρόνια , κάποια στιγμή όταν πάω χωριό θα ανεβάσω φώτο να την δεις

Μια χαρά τότε, πάνω στο φίλτρο έχει μια ημερομηνία, είναι λήξεως ή παραγωγής; ευχαριστώ

Δε ξέρω στα φίλτρα. Στα φυτοφάρμακα η μία ημερομηνία είναι η παραγωγή. Η δεύτερη αν έχει είναι η λήξη.

Στάλθηκε από το Redmi Note 7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Καλησπέρα
Τά φίλτρα έχουν ημερομηνία λήξεως επάνω τους,πού συνήθως είναι μετά από 3 η 4 χρόνια,όταν λήξει η ημερομηνία πρέπει να γίνεται αντικατάσταση.
Τό πότε αλλάζεις τα φίλτρα άν δέν έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης είναι σχετικό από τό περιβάλλον εργασίας σου,άν δείς ότι η αναπνοή σου δυσκολεύει,η όταν περνάνε μέσα στήν μάσκα άσχημες μυρωδιές πρέπει να αλλάζουν.

+++++

Σήμερα δοκίμασα τό χορτοκοπτικό μπαταρίας Stihl FSA 85 σέ ένα παρτέρι μέ αγριοβρώμη καί συναφή λεπτά χόρτα,πού τά είχε μισή γκαζιά,καί τά "ξύρισε".
Tελικά από ότι διαπίστωσα στήν πράξη έχει τήν ίδια ισχύ μέ τό μικρό χορτοκοπτικό βενζίνης Stihl FS 38
Μιά χαρά γιά μικρά καί μεσαίου μεγέθους χόρτα.
15 λεπτά εργασίας καί η μεγάλη μπαταρία AP 300S έπεσε 1 led από τά 4 led δηλαδή 20 %,ο κατασκευαστής δίνει αυτονομία 1 ώρα μέ αυτήν τήν μπαταρία πού δείχνει ότι ισχύει ο χρόνος αυτονομίας.

Ακολουθεί καί ένα βίντεο τής κακιάς ώρας,μέ τό ένα χέρι το χορτοκοπτικό,καί στό άλλο τό κινητό.!!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

c5010.jpg

Για τέτοιες δουλειές καλό είναι φίλε, μέχρι εκεί άντε και λίγο πιο πάνω, έχω δει πως δουλεύει το fs38 , εγώ έχω το efco 8530 , άλλες δυνάμεις , μόνο όταν δουλεύουμε κάτι πιο μεγάλο ή πιο μικρό τότε καταλαβαίνουμε τι έχουμε στα χέρια μας

Για τέτοιες δουλειές καλό είναι φίλε, μέχρι εκεί άντε και λίγο πιο πάνω, έχω δει πως δουλεύει το fs38 , εγώ έχω το efco 8530 , άλλες δυνάμεις , μόνο όταν δουλεύουμε κάτι πιο μεγάλο ή πιο μικρό τότε καταλαβαίνουμε τι έχουμε στα χέρια μας

+1 :a0210:

Καλημέρα.
Έχω ένα νεαρό δενδράκι στον κήπο μου που θέλω να υποστηρίξω (με ένα ξύλινο παλούκι) κατά του ανέμου κλπ για επιπλέον σταθερότητα.
Βρέχω αρχικά το χώμα για να μαλακώσει δίπλα στο δενδράκι και το καρφώνω το παλούκι, κάνω κάτι άλλο;
Ευχαριστώ.

Και να μη το βρέξεις δεν χρειάζεται, απλά να έχεις λίγο χαλαρό το σκοινί στο κορμό του δέντρου

Το παλούκι καλό είναι να είναι προς τον βορά ή προς την κατεύθυνση που φυσά περισσότερο. Για το δέσιμο υπάρχουν ειδικά ελαστικά κορδόνια που ακολουθούν τον κορμό όταν μεγαλώνει χωρίς να κάνει πληγή. Πληγή μπορεί να κάνει και αν τον δέσεις χαλαρά. (θα κτυπά στο παλούκι με κάθε δυνατό αέρα).

Και να μη το βρέξεις δεν χρειάζεται, απλά να έχεις λίγο χαλαρό το σκοινί στο κορμό του δέντρου
Το δενδράκι είναι ήδη φυτεμένο, για να εισχωρήσει καλύτερα η μύτη από το παλούκι μάλλον θα χρειασθεί βρέξιμο το χώμα....

Εαν κανεις "μυτη" στο παλουκι δεν χρειάζεται βρεξιμο που την θεωρω αντιστερεωτικη κίνηση εαν το χώμα είναι μάλακο..μετα μόνο κτύπημα με σφυρί και θα πάει...

Ευχαριστώ και πάλι.