Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Mπραβο γεια στα χερια σας. Πολυ χρησιμο εργαλειο το κονταροπριονο.

Και εγω ειμαι φειδωλος στα κλαδεματα, δεν μου αρεσει να κοβω ενα υγιες δεντρο, ας ειναι και για το καλο του :))

Κι όμως Μιχάλη. το κλάδεμα δεν γίνεται για λόγους υγείας αλλά αναπλάσεως και ανανέωσης του δέντρου. καινούργια βλαστάρια σημαίνει καινούργια ζωή.
Να σου πω την αλήθεια κι εγώ έτσι νοιώθω, αλλά όταν το δεις σε λίγο καιρό με το καινούργιο και πλούσιο φύλλωμα τότε καταλαβαίνεις πόσο χρήσιμο είναι.

Mπραβο γεια στα χερια σας. Πολυ χρησιμο εργαλειο το κονταροπριονο.

Και εγω ειμαι φειδωλος στα κλαδεματα, δεν μου αρεσει να κοβω ενα υγιες δεντρο, ας ειναι και για το καλο του :))
Εδώ πραγματικά γινόταν κ θέμα ασφάλειας. Τα κλαδιά φτάσανε τα 4 μέτρα κ πέρυσι που δεν κλαδεψαμε τα σύκα βγήκαν ψηλά.... Κανείς δεν τα έφτανε κ πεφταν κάτω.... Χαμός από Σφήκες κ συνέχεια πλύσιμο με το πιεστικο . Φέτος ελπίζω να φάμε συκα

Κι όμως Μιχάλη. το κλάδεμα δεν γίνεται για λόγους υγείας αλλά αναπλάσεως και ανανέωσης του δέντρου. καινούργια βλαστάρια σημαίνει καινούργια ζωή.
Να σου πω την αλήθεια κι εγώ έτσι νοιώθω, αλλά όταν το δεις σε λίγο καιρό με το καινούργιο και πλούσιο φύλλωμα τότε καταλαβαίνεις πόσο χρήσιμο είναι.
Εμείς δεν ξερουμε από κλαδεμα αλλά έστειλα φωτογραφίες στον πατέρα μου κ φαντάσου ότι είπε πως θέλει και άλλο. Το μεγάλο κλαδί που προεξεχει κ ενδιάμεσα κάποια στον κορμο ακόμα για να έχει χωρο.

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Εμείς δεν ξερουμε από κλαδεμα αλλά έστειλα φωτογραφίες στον πατέρα μου κ φαντάσου ότι είπε πως θέλει και άλλο. Το μεγάλο κλαδί που προεξεχει κ ενδιάμεσα κάποια στον κορμο ακόμα για να έχει χωρο.

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σίγουρα το κλάδεμα θέλει την τέχνη του. ακόμα όμως και λίγο άτσαλο να γίνει, ( σε λογικά πλαίσια βέβαια ) περισσότερο καλό θα κάνεις στο δέντρο παρά κακό.

Λεβεντες απορια , θελω φιλτρο για ψεκασμο δεντρων,(ραντισμα, μυκητοκτονα, εντομοκτονα κλπ κλπ) ,ποιο απο τα δυο φιλτρα με καλυπτει ; 1. https://www.blooza.gr/gf32-abek2p3-scott-safety.html 2. https://www.blooza.gr/gf22-b2p3.html ,3. καποιο αλλο;
τετοιος τυπος βιδωνει στην μασκα που εχω

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Γενικά νομίζω πως θέλει κι άλλο κλάδεμα αλλά ο σύζυγος που χειρίζεστε το μηχάνημα είναι σκεπτικός.

Εχει δίκιο ο σύζυγος φτάνει μέχρι εκεί,δέν χρειάζεται περισσότερο κλάδεμα.

Λεβεντες απορια , θελω φιλτρο για ψεκασμο δεντρων,(ραντισμα, μυκητοκτονα, εντομοκτονα κλπ κλπ) ,ποιο απο τα δυο φιλτρα με καλυπτει ; 1. https://www.blooza.gr/gf32-abek2p3-scott-safety.html 2. https://www.blooza.gr/gf22-b2p3.html ,3. καποιο αλλο;
τετοιος τυπος βιδωνει στην μασκα που εχω

Γιά φυτοφάρμακα καί εντομοκτόνα τα κατάλληλα φίλτρα είναι τα ABEK1P2R

Ευχαριστώ φίλε, τώρα είδη παρήγγειλα την ΑΒΕΚ2Ρ3 ,δεν κάνει αυτήν ; Πάει χαμένη;

ψαχνω φιλτρο με αυτον τον τυπο που λες φιλε και δεν βρισκω φιλε

Last edited by a moderator:
Ευχαριστώ φίλε, τώρα είδη παρήγγειλα την ΑΒΕΚ2Ρ3 ,δεν κάνει αυτήν ; Πάει χαμένη;

ψαχνω φιλτρο με αυτον τον τυπο που λες φιλε και δεν βρισκω φιλε

Να σαι καλά.
Λογικά δέν κάνει γιά φυτοφάρμακα καί εντομοκτόνα,κοίταξε τόν παρακάτω πίνακα
η ABEK2P3 είναι γιά οργανικούς ατμούς,ανόργανα όξεινα αέρια,αμμωνία καί παράγωγα,καθώς καί γιά σωματίδια.
Ο παρακάτω πίνακας είναι της 3M

45810.png

Το κοίταξα φίλε μου αλλά δεν βρίσκω εδώ στην Ελλάδα τέτοιο τύπο φίλτρα, το μόνο που είχα βρει και εγώ ήταν αυτός ο πίνακας

Το κοίταξα φίλε μου αλλά δεν βρίσκω εδώ στην Ελλάδα τέτοιο τύπο φίλτρα, το μόνο που είχα βρει και εγώ ήταν αυτός ο πίνακας

Η 3Μ έχει τέτοια φίλτρα ΑΒΕΚ1 αλλά τό θέμα είναι ότι δέν προσαρμόζονται στήν δική σου μάσκα,μιάς πού η δική σου παίρνει βιδωτά,ενώ τής 3Μ είναι σάν μπαγιονέτ νά τό πώ.
Ρώτησε εκεί πού τήν έχεις αγοράσει τήν μάσκα,η ψάξε βάση τής μάρκας σου άν η εταιρία βγάζει φίλτρα ABEK1.

Έχω και τέτοια μάσκα φίλε 3Μ αλλά δεν βολεύει, θέλω να καλύπτει όλο το πρόσωπο, αν δείς αυτο που παρήγγειλα έχει τα χρώματα από την 3Μ , νομίζω αναλόγως τα χρώματα πάνε αυτές

Έχω και τέτοια μάσκα φίλε 3Μ αλλά δεν βολεύει, θέλω να καλύπτει όλο το πρόσωπο, αν δείς αυτο που παρήγγειλα έχει τα χρώματα από την 3Μ , νομίζω αναλόγως τα χρώματα πάνε αυτές

Kαί τής καλύπτουν όλο τό πρόσωπο
Δέν έχει τά ίδια χρώματα π.χ τό κίτρινο δέν τό έχει αυτή πού παράγγειλες πού είναι ABEK2

Αν έχεις τό manual τής μάσκας διάβασε τί γράφει γιά τά φίλτρα σχετικα μέ τά εντομοκτόνα καί τά φυτοφάρμακα
Αν δέν τό έχεις ψάξε στό ιντερνετ το manual.Γιατί όσο ξέρω τά φίλτρα ABEK1 είναι γιά τά εντομοκτόνα καί τά φυτοφάρμακα.

Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Ok φιλε, σ ευχαριστω

Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Για πολύ ήπια σκευασματα και ψεκασματα "μια στο τόσο", χωρίς δημιουργία νέφους, με απλή ψεκαστήρα πρόπιεσης,η απλή Α1, παρέχει εστω καποια προστασια;

Πχ λέγοντάς ήπια σκευάσματα εννοώ αυτά που βάζω κυρίως στο γκαζον, propamocarb hydrocloride, bactospeine και καμιά φορά στο τόσο κάποιο οργανοφωσφωρικο (έντονη προσβολή από καμπια).

Δεν λέω ότι είναι σωστό απλά έχω τη συγκεκριμένη μάσκα και την έχω για όλες τις δουλειές (ξυλουργικα, κοψίματα βαψιματα). Αλλάζω Φυσικά φίλτρα κάθε 6 περίπου μήνες.

Δε γίνεται για λόγους οικονομίας αλλά ευκολίας. Αν μου προτείνετε και εσείς, θα προχωρήσω σε αγορά των φίλτρων που ζήτησε και ο φίλος παραπάνω.

Στάλθηκε από το SM-G973F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Για πολύ ήπια σκευασματα και ψεκασματα "μια στο τόσο", χωρίς δημιουργία νέφους, με απλή ψεκαστήρα πρόπιεσης,η απλή Α1, παρέχει εστω καποια προστασια;

Πχ λέγοντάς ήπια σκευάσματα εννοώ αυτά που βάζω κυρίως στο γκαζον, propamocarb hydrocloride, bactospeine και καμιά φορά στο τόσο κάποιο οργανοφωσφωρικο (έντονη προσβολή από καμπια).

Δεν λέω ότι είναι σωστό απλά έχω τη συγκεκριμένη μάσκα και την έχω για όλες τις δουλειές (ξυλουργικα, κοψίματα βαψιματα). Αλλάζω Φυσικά φίλτρα κάθε 6 περίπου μήνες.

Δε γίνεται για λόγους οικονομίας αλλά ευκολίας. Αν μου προτείνετε και εσείς, θα προχωρήσω σε αγορά των φίλτρων που ζήτησε και ο φίλος παραπάνω.

Στάλθηκε από το SM-G973F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Φίλε Γιώργο καλό είναι να λαμβάνουμε τα καλύτερα μέτρα προστασίας γιά τήν υγείας μας όταν έχουμε να κάνουμε μέ εντομοκτόνα-φυτοφάρμακα.
Γιατί αυτά πάνε αθροιστικά στόν οργανισμό μας,το φίλτρο Α1 είναι τό πιό απλό πού κρατάει οργανικά αέρια σωματίδια-διαλυτικά.
Οτι σκοτώνει π.χ εντομοκτόνα είναι πολύ επικίνδυνα γιά τήν υγεία γιαυτό φίλτρα ΑΒΕΚ1P3