Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Όχι δεν είμαι Γερμανός, απλά με βολεύει η παντόφλα με την κάλτσα..
Τελείωσε και το μάζεμα σήμερα. Αύριο θα βγει το λάδι.

Καλά...αμα αρχίσει κανένας για ατομικά μέτρα προστασίας θα φταίει?😂

Καλοφάγωτα.

Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Σε τετράχρονη σκαφτικη μηχανή, ενώ το γκάζι δουλεύει σωστά (η ντίζα τουλάχιστον) με το που τη βάζω μπροστά δουλεύει με τέρμα στροφές. Ανταποκρίνεται μόνο στο κλείσιμο του γκαζιού οπου και σταματάει. Σε οποιαδήποτε άλλη θέση δουλεύει τέρμα. Τι έχει κολλήσει;

Επίσης, στάζει βενζίνη απο εκει που φαίνεται παρακάτω στη φωτογραφία, παλιοτερα δε το έκανε (όταν δούλευε σωστα)

Η μηχανή είναι 8HP Briggs & Stratton

Στάλθηκε από το SM-G973F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
28282e20b38cc98f784db5b20133054e.jpg
52ae8e47a1bcf806362c0c86d8d784fc.jpg

κλεισε διακοπτη βενζινης και λυσε (2 βιδες) αυτο το ποτηρακι, εχει μεσα το φλοτερ βενζινης (θα τρεξει λιγη βενζινη). Καθαρισε το προσεκτικα και την βελονα που ανεβοκατεβαινει, με προσοχη μη χασεις τιποτα, οπως το πειρακι συγκρατησης και ελατηρια. Τσεκαρε εαν εχει κοπει η φλατζα (ή oring) που μαλλον εχει κοπει.
Εαν ολα ειναι καλα, τα ξανακουμπωνεις ολα και εκκινεις τον κινητηρα.
Παιξε με το τσοκ
Εαν συνεχιστει το προβλημα, πας σε μαστορα

Re: Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

μεγαλο κτημα μοιαζει.
Τι ποσοστο εβγαλες?
Σε δύο δόσεις έβγαλα Νεκτάριε 6,1 την πρώτη και μετά δύο βδομάδες 5,3 μάλλον λόγω ωριμότητας. Είναι 9 στρ. και το μοιραζόμαστε τρία άτομα.

Σε τετράχρονη σκαφτικη μηχανή, ενώ το γκάζι δουλεύει σωστά (η ντίζα τουλάχιστον) με το που τη βάζω μπροστά δουλεύει με τέρμα στροφές. Ανταποκρίνεται μόνο στο κλείσιμο του γκαζιού οπου και σταματάει. Σε οποιαδήποτε άλλη θέση δουλεύει τέρμα. .......

Εκεί που καταλήγει η ντιζα,ένα ελατήριο τραβάει λαμακι που καταλήγει σε πυρο που μπαίνει μέσα στη μηχανή.Αυτη όλη η κίνηση απ την ακινησία κολλάει.Λιπανε το.

Για κάποιο λόγο γεμισε μέσα ο κύλινδρος βενζίνη, κάνει υδραυλική και τώρα δε μπορώ να τη βάλω καν μπροστά. Αύριο πρεπει να τη λυσω...

Τότε μαλλον κόλλησε το ζιγκλέρ.Αλλα Πώς κρατάει ψηλά στροφές που είπες?
Κρατούσε την πρώτη φορά που την έβαλα μπροστά μετα απο καιρό. Στη συνεχεια την παραίτησα, έγραψα το ποστ εδώ και και γενικά πέρασαν 1-2 ώρες. Τωρα πήγα να την ξαναδώ και έχει γεμίσει βενζίνη ο κινητήρας.

Κατάλαβα.

Η δικιά μου παθαίνει τα εξής.Σκουριαζει ο πάτος απ το ποτήρι λόγω ακινησίας και η σκουριά μετα με τη βενζίνη κάνει όλο το καρμπυρατερ μπαχαλο.

Κατάλαβα.

Η δικιά μου παθαίνει τα εξής.Σκουριαζει ο πάτος απ το ποτήρι λόγω ακινησίας και η σκουριά μετα με τη βενζίνη κάνει όλο το καρμπυρατερ μπαχαλο.
Κατι αντίστοιχο φαντάζομα και η δική μου. Δυστυχώς την έχω απλα σκεπασμένη με νάιλον, δεν έχω χώρο να την προστατέψω καλύτερα. Ελπίζω να καταφέρω να κανω κάτι αύριο λύνοντας την, διαφορετικά πως θα πάω αυτό το γουρούνι για service.

Την μηχανή να πας αν χρειαστεί όχι όλο το σκαφτικό. Εγώ όταν χρειάστηκε να πάω το δικό μου έβγαλα την μηχανή και την πήγα αλλιώς πως να κουβαλήσω όλο το σύστημα.

Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Καλημέρα , να πας μόνο το καρμπυρατέρ . Στον κινητήρα άλλαξε λάδια και τράβα 10 φορές το σχοινί δίχως το μπουζί για να αδειάσει ο χώρος καύσης.
Στους τετράχρονους κινητήρες να κλείνετε τον διακόπτη καυσίμου πάντα μετά την χρήση για να μην σας συμβεί το παραπάνω σε περίπτωση που κολλήσει το φλοτέρ.
Στου φίλου παραπάνω υποψιάζομαι κόλλησε και η πεταλούδα γκαζιού.

Το φλοτέρ έχει πρόβλημα.
Για κάποιο λόγο δεν ανεβαίνει να κλείσει την παροχή βενζίνης. Ή κόλλησε ή τρύπησε και γέμισε βενζίνη.
Το οτι δούλευε τέρμα γκάζι μπορεί να είναι από κολλημένη πεταλουλδα αλλά μπορεί να είναι κι από την υπερχείλιση της βενζίνης που υπήρχε μέσα στο θάλαμο.

Λοιπόν το έλυσα. Αρχικά είχε κολλήσει το φλοτερ. Επίσης, στην παρακάτω φωτογραφία φαίνεται η δομή του συστήματος γκαζιού, δεν έχω ξαναδεί τόσο πολύπλοκο είναι η αλήθεια.

Αυτό που παρατηρώ είναι ότι δεν επαναφέρει η πεταλούδα, μένει πάντα ανοιχτή όταν τραβάω το γκάζι,πιθανότατα λογο φθαρμενων ελατηρίων.

Το ελατηριο που φαίνεται αριστερά στο κόκκινο φόντο, είναι το ελατήριο της πεταλούδας. Κάτω που βλέπετε το σιδερακι με την τρύπα μπαίνει η ντίζα του γκαζιού που εχω στο χειριστήριο του μηχανήματος.
a6360c1bf39b5ef10a5675dd22a2e636.jpg

Το ελατήριο αυτό είναι το γκοβέρνο (σταθεροποιεί τις στροφές) , μόλις πάρει μπροστά ο κινητήρας το σύρμα οδηγούμενο από μηχανισμό στο εσωτερικό του κινητήρα τραβάει και κλείνει την πεταλούδα γκαζιού .
Έχοντας το καρμπυρατέρ στο χέρι η πεταλούδα ανοιγοκλείνει εύκολα ;

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Το ελατήριο αυτό είναι το γκοβέρνο (σταθεροποιεί τις στροφές) , μόλις πάρει μπροστά ο κινητήρας το σύρμα οδηγούμενο από μηχανισμό στο εσωτερικό του κινητήρα τραβάει και κλείνει την πεταλούδα γκαζιού .
Έχοντας το καρμπυρατέρ στο χέρι η πεταλούδα ανοιγοκλείνει εύκολα ;
Αρχικά σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια σας.

Πράγματι φιλε μου μετα απο πολυ ψάξιμο έμαθα πως λειτουργεί και τι κάνει το κάθε σύρμα. Καθότι είμαι εντελώς άσχετος νόμιζα ότι έχω να κάνω απλα με ένα σύστημα οπως είναι στους 2χρονους κινητήρες.

Τελικα, ολα τα ελατήρια δουλεύουν οπως πρέπει, πρόβλημα είχε ένα λαστιχάκι στο βαρελάκι που ειναι το φλοτερ και πλημμυρίζε με βενζίνη η μηχανή.

Νόμιζα ότι είχαν θέμα τα ελατήρια καθως η πεταλούδα έμενε πάντα ανοιχτή, ακόμα και με κλειστή τη μηχανή. Φαίνεται ομως πως αυτή είναι "default" θέση της καθως και τώρα που λειτουργεί σωστά συμπεριφερεται το ίδιο, ουδεμία σχέση έχει η κίνηση που κάνω στο μοχλό του γκαζιού με το άνοιγμα κλεισιμο της πεταλούδας, αυτό οπως καταλαβαίνω και οπως λες, το ρυθμίζει ο ίδιος ο κινητήρας.

Ένα ευρώ μου κόστισε να την επισκευάσω απο χρόνο, όλο το πρωινό καραντίνας!

Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Καλημέρα κύριοι.
Θα προβώ σε αγορά κονταροπρίονου και κλίνω προς αυτό: https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=11425#texnika
Έχει κανείς άποψη; Είτε για την εταιρεία, είτε για το συγκεκριμένο εργαλείο.