Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Αποστόλη εξαρτάται τη χρήση. Γιά μεγάλους ελαιώνες πχ θα σου έλεγα να πας σε κάτι καλύτερο. Για οποιαδήποτε άλλη χρήση μια χαρά είναι, έχω ακούσει καλά σχόλια. Καλά λάδια, ίσως μια καλύτερη αλυσίδα και είσαι οκ.

Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Σε ευχαριστώ Νίκο.
Μιλάμε για περιστασιακή χρήση εντελώς.
Κατέβασμα μία μουριά και μια πορτοκαλιά που δημιουργούν πρόβλημα σε παρακείμενο σπίτι μία - δύο φορές το χρόνο ή καμμιά ελιά στη χάση και στη φέξη.
Είναι πολύ λες; Να σκεφτώ κάποιο μικρότερο;
Σκέφτομαι το συγκεκριμένο γιατί δεν έχω κανένα άλλο εργαλείο για να κόβω ξύλα και ούτε θέλω να πάρω. Γι αυτό είπα να πάρω ένα και σχετικά καλό.

Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Κατά τη γνώμη μου όχι μικρότερο. Άσε την "ιπποδύναμη" να υπάρχει, θα δουλεύει και πιο ξεκούραστα το εργαλείο. Αφού θα δουλεύει περιστασιακά φρόντισε να μην αφήνεις βενζίνη και λάδι μέσα κατά την αποθήκευση γιατί χαλάνε και δημιουργούν προβλήματα. Να σταμπάρεις και κάποιο μαγαζί service για τα απαραίτητα, πχ τροχίσματα αλυσίδας, καθάρισμα, άλλαγμα μπουζάκι κτλ. Και καλό διάβασμα το manual αν το πάρεις τελικά!

Απάντηση: Μάστορες τα φώτα σας!!

Έτσι, συμφωνώ.
Λάδι πάντως δύσκολο να μείνει. Διχρονίλες δεν είναι κι αυτά; Οπότε καις την βενζίνη και εξαλείφεται και το λάδι. Ή κάνω λάθος;

Το συγκεκριμένο το πηρε ο φαν οποίος μου για να κλαδέυει με το μάζεμα τα λαιμαργα που έχουν αναπτυχθεί πανω στις ελιές.
Δυστυχώς όλο προβληματα αλλά εκείνος έχει 40 ρίζες ελιές.
Τώρα για περιστασιακη χρήση ελπίζω να είναι οκ.

Καλησπέρα,
Για περιστασιακή χρήση γιατί να μην πάρεις ένα αλυσοπρίονο απ τη στιγμή που δεν έχεις άλλο εργαλείο για κοπή ξύλων?
Σκαλίτσα (αν δεν φτάνεις από κάτω) με το αλυσοπρίονο κ μετά θα τα λιανίζεις.
Τωρα για το συγκεκριμένο ή για την εταιρεία δεν έχω άποψη

Κυριάκο, άσχημο αυτό. Σαράντα ρίζες δεν είναι τραγικό νούμερο εκτός κι αν είναι 30 μέτρα η καθε μία.

@steve610: είναι πολλά κλαδιά που δεν κόβονται με αλυσοπρίονο ότι σκάλα και να έχεις. Είναι βαρύ για να το δουλεύεις με το ένα χέρι και εκτός των άλλων τίθονται και θέματα ασφαλείας.

Σώφρον, αυτά που κοίταξα ξεφεύγουν λίγο στην τιμή. Δεν θέλω να πληρώσω χρυσό ένα εργαλείο που θα δουλεύει λίγες ώρες το χρόνο.

Αποστολή κορωνεικα είναι οπότε καταλαβαίνεις.
Εγώ εμπειρία από Kraft κακή έχω από γεννήτριες βενζίνης όπου χαλαγαν κοβοντουσαν οι μαστοι στα ρουμπινετα δυσκολία στην εκκίνηση στις 4 που είχαμε οι τρεις θέλησαν επισκευή κλπ κλπ.

Από την άλλη έχω μια τριβελα Craft η οποία είναι σκυλί.

Τώρα τι να πω.

Ούτως ή άλλως εδώ και αρκετά χρόνια η αγορά εργαλείου είναι και λίγο λαχείο.
Εν πάση περιπτώσει, θα το ψάξω λίγο ακόμα. Βρήκα και κάποια φθηνότερα της Hyundai που ανέφερε ο Σώφρον, οπότε θα δω κι αυτά.

Εγώ ένα Kraft χορτοκοπτικό βενζίνης που έχω και το χρησιμοποιώ για 1 στρέμμα 2-3 φορές τον χρόνο δεν έχω παράπονο, βέβαια είναι μικρή η έκταση.
Το έχω 2 χρόνια τώρα και το πήρα μετά από σύσταση από Παυλάτο & Στρίγγο!

Σε ευχαριστώ Νίκο.
Μιλάμε για περιστασιακή χρήση εντελώς.
Κατέβασμα μία μουριά και μια πορτοκαλιά που δημιουργούν πρόβλημα σε παρακείμενο σπίτι μία - δύο φορές το χρόνο ή καμμιά ελιά στη χάση και στη φέξη.
Είναι πολύ λες; Να σκεφτώ κάποιο μικρότερο;
Σκέφτομαι το συγκεκριμένο γιατί δεν έχω κανένα άλλο εργαλείο για να κόβω ξύλα και ούτε θέλω να πάρω. Γι αυτό είπα να πάρω ένα και σχετικά καλό.

Είχα ένα αντίστοιχο matrix, πολύ βαρύ και δύσχρηστο. Μόλις το γύρναγε στο πλάι έσβηνε.
Σχεδόν το χάρισα

Εγκυκλοπαιδικά αξίζει κάποιος να πιάσει στα χέρια του το αντίστοιχο stihl και να πάθει πλάκα...βεβαια είναι πανάκριβο,αλλά έτυχε και το δούλεψα για αυτό τα λεω...

Ευχαριστώ Γιώργο για την πληροφορία.

Πάνο, έχεις δίκιο. Έχω συγγενή με stihl. Δεν ξέρω ποιό μοντέλο είναι αλλά είναι εργαλειάρα. Δυστυχώς όμως έχει και 500+ ευρώ. Και να τα είχα δεν τα δίνω για τέτοια χρήση.

Καλημέρα!
Θέλω να πάρω ένα πριόνι χειρός για κλάδεμα λεμονιας (όχι για κάνα δάσος 3 δέντρα).
Το σκρουτζ βγάζει αυτό πρώτο πρώτο

https://www.skroutz.gr/s/14715328/Samurai-Πριόνι-Χειρός-33cm-C-330-LH.html

Αξίζει;

Το θέλω όταν είναι κάτι μικρό και εύκολο σε κλάδεμα, αν ζορίσουν τα πράγματα έχω επιλογές με ρεύμα.

Στάλθηκε από το COR-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τα έχω και τα δύο, σφάζουν! Μέχρι σεντ κάνουν τα λεφτά τους. Να έχεις υπ'όψιν σου πως για δενδροκομία πολύ χρήσιμο είναι και ένα τσεκουράκι! Επίσης εδώ οι παλιοί λένε πως τα ξινόδεντρα (λεμονιές πορτοκαλιές μανταρινιές) τα σπάμε, δεν τα πριονίζουμε. Δεν το έχω κάνει ποτέ, δεν είναι καθόλου εύκολο κιόλας. Ξέρετε κάτι εσείς;

Samurai εγγυηση
Εαν ειναι πυκνα τα δεντρα τα μακρια πριονια δεν βολευουν
Εγω προτεινω το σπαστο

Νικο, εαν σπασεις τα κλαδια ανοιγεις μεγαλη πληγη στο δεντρο

Ευχαριστώ παιδιά για την βοήθεια θα το πάρω.

Στάλθηκε από το COR-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μια μεθοδος κατα της προσβολης της κορυφοξηρας ειναι οι πολυ λιγες τομες στο δεντρο. Τα σπασιματα χειροτερευουν το προβλημα. Αν λοιπον βαλετε χερι στις λεμονιες κυριως, πρεπει να απολυμανθουν οι τομες.