Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Πολυ καλή δουλειά, ομολογώ, μια παρατήρηση και το τι θα έκανα εγώ, αν οι αλυσίδες έχουν μήκος 30 cm θα έβαζα από το γκρουπ τρεις λάμες τον 10 cm και πάνω σε αυτές θα καλούσα ή θα βιδωνα τις αλυσίδες 20 cm, με αυτόν τον τρόπο θα έχεις ένα πιο ξεκούραστο εργαλείο

Πολυ καλή δουλειά, ομολογώ, μια παρατήρηση και το τι θα έκανα εγώ, αν οι αλυσίδες έχουν μήκος 30 cm θα έβαζα από το γκρουπ τρεις λάμες τον 10 cm και πάνω σε αυτές θα καλούσα ή θα βιδωνα τις αλυσίδες 20 cm, με αυτόν τον τρόπο θα έχεις ένα πιο ξεκούραστο εργαλείο
Ευχαριστω
Μου περιγραφεις ενα υβριδικο συστημα, οι λαμες ομως θα στραβωνουν με τις πετρες!
Και τωρα ειναι πολυ ξεκουραστο ... δεν συντονιζει

Η αλυσίδα ζορίζει πιο πολύ το μηχάνημα αλλά αν το χωράφι έχει πέτρες είναι μονόδρομος.
Βέβαια κι αυτές σπάνε, ανοίγουν οι κρίκοι στο σημείο της ένωσης, γιατί σπάει η συγκόλληση, κι αρχίζουν οι κραδασμοί.

Μιας και τα δραπανοκατσάβιδα που αγόρασα θα τα χρησιμοποιώ κάθε ποτέ,σκέφτηκα μιας και θα έχω τις 2 μπαταρίες των 1,5Ah από το πράσινο Bosch https://www.amazon.de/gp/product/B08LNCXLRR/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&th=1
,να αγοράσω κάτι που θα το χρησιμοποιώ τουλάχιστον 3 φορές τον χρόνο.
To παρακάτω τηλεσκοπικό μπορντουροψάλιδο της Bosch.
Βλέπω όμως ότι στο σετ με μπαταρία,η μπαταρία είναι 2.5Ah.
Άρα,δεν ταιριάζουν;
Y.Γ.
Μπας και είναι καλύτερα να πάρω ένα ηλεκτρικό πχ Gardena?

Last edited:
Mια χαρα κανουν αυτες που εχεις.
Υπαρχουν μπαταριες της 18βολτης σειρας απο 1.5 (αυτες που εχεις) εως 6 Αh. Οσο πιο πολλα τα Αh τοση περισσοτερη η διαρκεια της μπαταριας.

Mια χαρα κανουν αυτες που εχεις.
Υπαρχουν μπαταριες της 18βολτης σειρας απο 1.5 (αυτες που εχεις) εως 6 Αh. Οσο πιο πολλα τα Αh τοση περισσοτερη η διαρκεια της μπαταριας.

Σ΄ευχαριστώ πολύ.Ένα θεματάκι διαθεσιμότητας πάντως το έχουν ε; Κοιτάζοντας στο skroutz,τα περισσότερα καταστήματα με χαμηλή τιμή αυτη των 2,5Ah,έχουν διαθεσιμότητα 10-30 ή 4-10 ημέρες (52 ευρώ),ενώ με άμεση διαθεσιμότητα,η τιμή ξεκινάει από τα 65 ευρώ. Tο Amazon,δυστυχώς ΔΕΝ στέλνει Ελλάδα τις μπαταρίες των 2,5 και 4Ah.Στέλνει μόνο αυτή των 6Ah που αγοράζοντάς την με τιμολόγιο,βγαίνει με τα μεταφορικά στα 80 ευρώ,μετά όμως η φορητότητα της συσκευής,αρχίζει και γίνεται άσκηση για το χέρι λόγω βάρους της μπαταρίας.
Τι προτείνετε;To Bosch με μπαταρία στα 132 ευρώ ή το Gardena ρεύματος https://www.skroutz.gr/s/8434657/Ga...-Μήκος-Λάμας-48cm.html?from=account_favorites
με 150;

Εγω χρησιμοποιω τις μικρης χωρητικοτητας στα αντιστοιχα μπορντουροψαλιδα που εχω γιατι οι μεγαλες ειναι οντως αβολες.
Οι μπαταριες των 2.5-3Ah εχουν την ιδανικη σχεση διαρκειας/βαρους κατα τη γνωμη μου για τα 18βολτα εργαλεια γενικοτερα.

• Like
Reactions: elninioz
Έχοντας εμπειρία με διαφορά εργαλεία μπαταρίας θεωρώ ότι την "ελευθερία" που σου προσφέρουν δύσκολα την αλλάζεις.
Βέβαια η μπαταρία μπορεί να αδειάσει χωρίς να τελειώσεις την δουλειά αλλά αν έχεις επιπλέον μπαταρίες τότε θεωρητικά δεν ξεμένεις, εκτός κι αν έχεις να κλαδέψεις τον εθνικό κήπο.
Στην θέση σου θα πήγαινα στο μπαταρίας χωρίς ενδοιασμούς.

• Like
Reactions: elninioz and nikfor
Μαστόρια καλησπέρα.
Σκίζοντας κάποια ξύλα τις προάλλες για το τζάκι, κατέστρεψα το πατεντοστυλιάρι του παρακάτω αξιόλογου εργαλείου.
Έχει πάρει το μάτι σας πουθενά στυλιάρι για παρόμοιο εργαλείο ή να ξανακάνω πατέντα;
Διαστάσεις ελλειψοειδούς τρύπας 53mm x 30mm η μία πλευρά και 59mm x 25mm η άλλη.

IMG_20221215_160906.jpgIMG_20221215_160941.jpgIMG_20221215_160952.jpg

σε πολλα μαγαζια εχουν
και αν δεν ταιριαζει η ελλειψη απολυτα, κανες πατεντουλα μετα
Στο Χαλάνδρι που κοίταξα σε δύο τρία δεν βρήκα τιποτα.
Ευκαιρία να το καθαρίσεις και να το κάνεις τζιτζί το τσεκουράκι.
Ένα τριψιματακι και ένα ακόνισμα το θέλει.

Κοίτα στο Πολύδροσο, στο τέρμα των λεωφορείων στον Ζωγα, επισης ποιο κατω στον Αγιασσωτη

• Like
Reactions: mitsubae
Περίεργος δεν είναι ο προσανατολισμός της τρύπας; Κανονικά η μεγάλη διάμετρος δεν πρέπει να κοιτάει προς την κόψη του τσεκουριού;

Περίεργος δεν είναι ο προσανατολισμός της τρύπας; Κανονικά η μεγάλη διάμετρος δεν πρέπει να κοιτάει προς την κόψη του τσεκουριού;
Ισχύει.

ενταξει,δεν ειναι κατι δυσκολο
ειναι παλιο και βαρυ . καλυτερα να του εβαζες μεταλλικο απο κανα σωληνα. μερικες σφυριες να πλατυνει η ακρη του σωληνα και μερικες πονταρισιες με ηλεκτροκοληση
περνας και θερμοσυστελομενο το στυλιαρι για να εχει ομορφη αφη και ετοιμος

αν ομως θες ξυλινο υπαρχουν τα κλασικα ελλειψοειδη ή και στρογγυλο ακομα. βαλε του και ξυλακια να γεμισει οσο περισσοτερο γινεται και μετα ριχτου αφθονη θερμοσιλικονη να γεμισει ολο το εναπομεινων κενο. ενας ειχε βαλει αφρο πολυουρεθανης διογκωτικο.
σε ενα παλιο σκεπαρνι του παππου μου, επειδη ειχε μεγαλυτερη τρυπα (στρογγυλη) απο τα στυλιαρια που εβρισκα και ειχε φαει το δικο του, αφου εκανα αυτα, το τρυπησα και του περασα διαμπερη στο πλαϊνο μια νοβοπανοβιδα για να μην μου περιστρεφεται καθολου γυρω απο το στυλιαρι

Last edited:
  • Like
Reactions: mitsubae
οχι γιατι μετα θα του βαλει και νοβοπανοβιδες στο μετωπο , να διασταλει το ξυλο να πιεσει τη σιλικονη
αλλωστε δεν θα περιστρεφεται το στυλιαρι απο την νοβοπανοβιδα-κοντρα τη διαμπερη