Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Απάντηση: Re: Εργαλεία Κήπου

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Θα ψάξω και σε ανταλλακτικά αυτοκινήτων, αν και στην επαρχία οι επιλογές είναι περιορισμένες και μάλλον θα κάνω καμια πατέντα.

Δες κι εδώ μήπως βρείς κάτι. Δες τον κατάλογο.
Αν γκουγκλάρεις "αντικραδασμικά" κι έχεις λίγο υπομονή στο ψάξιμο, είμαι σίγουρος οτι κάτι θα βρείς να κάνεις τη δουλειά σου.

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία Κήπου

Δες κι εδώ μήπως βρείς κάτι. Δες τον κατάλογο.
Αν γκουγκλάρεις "αντικραδασμικά" κι έχεις λίγο υπομονή στο ψάξιμο, είμαι σίγουρος οτι κάτι θα βρείς να κάνεις τη δουλειά σου.

Τελικά βρήκα τα original από ένα ιταλικό κατάστημα και τα παρηγγειλα μέσω ebay. Το μόνο που μου μένει είναι να αλλάξω και τα λαστιχάκια του καρμπυρατερ(αν και αυτά που έχει φαίνονται καλά) και το πριονάκι έγινε καινούργιο, που λέει ο λόγος, μόνο με κανα 25αρι ευρώ. Και μια βοήθεια, το καρμπυρατερ είναι walbro wa 222, ποιο σετάκι να προτιμήσω επειδή με ένα γκουγκλαρισμα δεν έβγαλα άκρη ;

Re: Εργαλεία Κήπου

Γεια σας. Ενδιαφέρομαι για ένα μικρό αλυσοπρίονο με λάμα 25-30 εκατοστά. Η χρήση του θα είναι για κλάδεμα ακτινιδίων και κανένα καθάρισμα από μικρά δέντρα γύρο από το χωράφι γιατί μου έχουν φύγει τα χέρια με το χειροπρίονο. Τα λεφτά που θα δώσω δεν θέλω να ξεπερνούν για κανένα λόγο τα 150 ευρώ και από ότι είδα λογικά σε κάποια κινεζικά θα κινηθώ. Έχει κανένας δοκιμάσει κάποιο να μου μεταφέρει καμιά εμπειρία;;;;;

Καλώς τον φίλο.
Ένα κλαδευτικο αλυσσοπριονο χρειάζεσαι.
Δυστυχώς είναι παράδοξο πως όσο μικρότερη η λαμα τόσο ακριβότερο είναι.
Στα 150 ευρώ ευρώ υπάρχουν τα Nakayama τα οποία προσωπικά δεν έχω δοκιμάσει.
Αν έχει εμπειρία κάποιος ας την μεταφέρει στον φίλο.
Ασχολείσαι επαγγελματικά με τα ακτινιδια ?

Σωστή ερώτηση από τον Κυριάκο. Αν έχεις ένα μικρό κτηματάκι με λίγα ακτινίδια τότε οκ.
Αν ασχολείσαι επαγγελματικά τα χρήματα που δίνεις είναι λίγα για ένα καλό κλαδευτικό αλυσοπρίονο.
Αν είσαι επαγγελματίας μπορείς να πάρεις το Husqvarna T425 με 288 ευρώ το οποίο είναι γιαπωνέζικο και σου δίνουν και ένα 5λιτρο βιολογικό λάδι αλυσίδας.

Τα κινέζικα τύπου Nakayama, Kraft, Bax, κλπ είναι αξίας 20-30 ευρώ και τα πουλάνε πάνω από 100 ευρώ. Έχω δει πολλά τέτοια μηχανάκια σε στοίβες γιατί και ανταλλακτικά ακριβά έχουν και χαλάνε πολύ εύκολα.
Γι αυτό μην τα κοιτάς καθόλου αυτά.

Επίσης υπάρχει και μία πολύ καλή προσφορά για το echo cs 3000 το οποίο κοστίζει 222 ευρώ και έχει παρόμοιες επιδόσεις με το Husqvarna και είναι και αυτό Ιαπωνίας.
http://www.emboridis.gr/echocs3000-p-1871.html?ref=bestprice.gr#.VhAR1Su3veE

Κάνε την υπέρβαση και δεν θα το μετανιώσεις. Η διαφορά με τις κινεζιές έιναι πολύ μεγάλη.
Αρκεί φυσικά ένα καλό λάδι λάμας - αλυσίδας και οπωσδήποτε ποιοτικό λάδι μίξης.

Σωστή ερώτηση από τον Κυριάκο. Αν έχεις ένα μικρό κτηματάκι με λίγα ακτινίδια τότε οκ.
Αν ασχολείσαι επαγγελματικά τα χρήματα που δίνεις είναι λίγα για ένα καλό κλαδευτικό αλυσοπρίονο.
Αν είσαι επαγγελματίας μπορείς να πάρεις το Husqvarna T425 με 288 ευρώ το οποίο είναι γιαπωνέζικο και σου δίνουν και ένα 5λιτρο βιολογικό λάδι αλυσίδας.

Τα κινέζικα τύπου Nakayama, Kraft, Bax, κλπ είναι αξίας 20-30 ευρώ και τα πουλάνε πάνω από 100 ευρώ. Έχω δει πολλά τέτοια μηχανάκια σε στοίβες γιατί και ανταλλακτικά ακριβά έχουν και χαλάνε πολύ εύκολα.
Γι αυτό μην τα κοιτάς καθόλου αυτά.

Επίσης υπάρχει και μία πολύ καλή προσφορά για το echo cs 3000 το οποίο κοστίζει 222 ευρώ και έχει παρόμοιες επιδόσεις με το Husqvarna και είναι και αυτό Ιαπωνίας.
http://www.emboridis.gr/echocs3000-p-1871.html?ref=bestprice.gr#.VhAR1Su3veE

Κάνε την υπέρβαση και δεν θα το μετανιώσεις. Η διαφορά με τις κινεζιές έιναι πολύ μεγάλη.
Αρκεί φυσικά ένα καλό λάδι λάμας - αλυσίδας και οπωσδήποτε ποιοτικό λάδι μίξης.
ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΟΣ:music-smiley-005:

Ναι επαγγελματικά, έχω λίγο λιγότερα από 500 δέντρα και μπορεί αν είμαστε καλά να βάλω άλλα τόσα του χρόνου. Όμως για το κλάδεμα των ακτινιδίων έχω ηλεκτρικό ψαλίδι εδώ και χρόνια με κόστος 1700 ευρώ περίπου. Το αλυσοπρίονο θα χρειαστεί για 10 δέντρα το πολύ και για κανένα χοντρό κορμό το οποίο σαν ξύλο είναι πολύ μαλακό αλλά με κουράζει να τον κόβω με χειροπρίονο ενώ θα μπορούσα στην ίδια ώρα να έχω κλαδέψει 3-4 δέντρα παραπάνω. Οπότε η χρήση του θα είναι εντελώς ερασιτεχνική και δεν θα ζορίζεται καθόλου. Οπότε δεν ζητώ κάτι τρελά δυνατό. Πιστεύω πως και τα πιο φτηνιάρικα σε αυτή την χρήση θα με καλύψουν απλά το μόνο που θέλω είναι να μην χτυπιέμαι για να πάρει μπρος και να μην σβήσει καθώς και να υπάρχει και κανένα ανταλλακτικό για επισκευή που λίγο πολύ όλα χρειάζονται ανά περιόδους ώστε να μην πάει στα σκουπίδια...

Συνοψίζουμε οπότε αλλά ανάποδα.

Καλό, χωρίς να χτυπιέσαι για να το βάλεις μπροστά, να μην σβήνει όποτε θέλει και ύπαρξη ανταλλακτικών σε ΛΟΓΙΚΕΣ τιμές (έχω ακούζει για κινεζιές κάτι 50άρικα σε καρμπυρατέρ όταν καινούριο έχει 100 ευρώ όλο το μηχάνημα) θα πας σε efco και πάνω.
Τα 220 ευρώ δεν απέχουν πολύ από τα 150 που έβαλες ταβάνι και σίγουρα αν πουλήσεις καμιά 50αριά κιλά ακτινίδια παραπάνω τα φτάνεις.

Εκτός αυτού θα είσαι σίγουρος ότι πάντα λειτουργεί άψογα... Αυτά σου τα λέω όχι γιατί έχω κάτι να κερδίσω αλλά έτσι είναι η πραγματικότητα. Αν θέλεις κάτι καλό και αξιόπιστο δυστυχώς ή ευτυχώς πρέπει να το πληρώσεις αλλά όχι πάντα πολύ παραπάνω, μιας και οι τιμές των κινέζικων βασίζονται αποκλειστικά στην τιμή των επώνυμων και μόνο.

Τα efco αν δεν κάνω λάθος τα φέρνουν πλέον και οι έμποροι της husqvarna οπότε αν θες και υποστήριξη κοντά σου μπορείς άνετα να πας να ρωτήσεις τιμές και διαθεσιμότητα στον έμπορο husqvarna της περιοχής σου.

Το ηλεκτρικο ψαλιδι που εχεις, ειναι με μπαταρια ή μπαλαντεζα ρευματος? αν τραβας μπαλαντεζα μηπως να αφοραζες ενα ηλεκτρικο αλυσοπριονο?

Νεκτάριε το ηλεκτρικό είναι μπαταρίας και είναι σκυλί. Το δουλεύω στα όρια κοπής που λέει ο κατασκευαστής και πολύ συχνά τα ξεπερνώ αλλά αυτό δουλεύει ασταμάτητα χωρίς να μου έχει παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα. Αν κάποιος ενδιαφέρετε είναι το infaco electrocoup f3005.
Νίκο άμα είναι να ξεφύγω θα πάω μόνο σε stihl ή huqsvarna τίποτα άλλο. Απλά να σου εξηγήσω το σκεπτικό μου γιατί δεν θέλω να κάνω την υπέρβαση πέρα από οικονομικούς λόγους. Τα ακτινίδια είναι δέντρα που στηρίζονται σε σύρματα σαν κληματαριά (πολλά σύρματα) και δεν ξέρω αν όντως και τις 10 φορές που θα χρειαστώ θα έχω την δυνατότητα να το χρησιμοποιήσω γιατί αν μου φύγει σε κανένα σύρμα την πάτησα όχι για την αλυσίδα αλλά για τα σύρματα και την διαδικασία να τα ενώσω. Επιπλέον θα το αποθηκεύω σε μια καλύβα που έχω στο χωράφι με μεγάλο κίνδυνο να κλαπεί. Οπότε θέλω κάτι φθηνό για να κάνω μια δοκιμή αν και πόσο θα το χρησιμοποιήσω τελικά και αν δω πως δεν με καλύπτει να πάρω κάτι καλό.
Πάντως τα κινέζικα μην τα υποτιμάτε όσος φορές χρειάστηκα δανειζόμουν ένα ενός θείου μου κινέζικο αντιγραφή του stihl με λάμα 40 εκατοστά που το έχει πάνω από 10 χρόνια. θυμάμαι πιτσιρίκι ήμουν όταν το είχε πάρει και από ότι μου είπε μόνο κάνα δυο φορές του άλλαξε μεμβράνες στο καρμπιρατέρ και μια λάμα και μια αλυσίδα που έβαλε stihl και το εργαλείο δουλεύει άψογα και μετά από βαριά χρήση. Ίσως ήταν η περίπτωση βέβαια αλλά και πάλι το άλλο μεγαλύτερο stihl γνήσιο που έχει εδώ και 15-20 χρόνια με τα μισή χρήση τα ίδια πάνω κάτω χρειάστηκε για σέρβις.

Νεκτάριε το ηλεκτρικό είναι μπαταρίας και είναι σκυλί. Το δουλεύω στα όρια κοπής που λέει ο κατασκευαστής και πολύ συχνά τα ξεπερνώ αλλά αυτό δουλεύει ασταμάτητα χωρίς να μου έχει παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα. Αν κάποιος ενδιαφέρετε είναι το infaco electrocoup f3005.
Νίκο άμα είναι να ξεφύγω θα πάω μόνο σε stihl ή huqsvarna τίποτα άλλο. Απλά να σου εξηγήσω το σκεπτικό μου γιατί δεν θέλω να κάνω την υπέρβαση πέρα από οικονομικούς λόγους. Τα ακτινίδια είναι δέντρα που στηρίζονται σε σύρματα σαν κληματαριά (πολλά σύρματα) και δεν ξέρω αν όντως και τις 10 φορές που θα χρειαστώ θα έχω την δυνατότητα να το χρησιμοποιήσω γιατί αν μου φύγει σε κανένα σύρμα την πάτησα όχι για την αλυσίδα αλλά για τα σύρματα και την διαδικασία να τα ενώσω. Επιπλέον θα το αποθηκεύω σε μια καλύβα που έχω στο χωράφι με μεγάλο κίνδυνο να κλαπεί. Οπότε θέλω κάτι φθηνό για να κάνω μια δοκιμή αν και πόσο θα το χρησιμοποιήσω τελικά και αν δω πως δεν με καλύπτει να πάρω κάτι καλό.
Πάντως τα κινέζικα μην τα υποτιμάτε όσος φορές χρειάστηκα δανειζόμουν ένα ενός θείου μου κινέζικο αντιγραφή του stihl με λάμα 40 εκατοστά που το έχει πάνω από 10 χρόνια. θυμάμαι πιτσιρίκι ήμουν όταν το είχε πάρει και από ότι μου είπε μόνο κάνα δυο φορές του άλλαξε μεμβράνες στο καρμπιρατέρ και μια λάμα και μια αλυσίδα που έβαλε stihl και το εργαλείο δουλεύει άψογα και μετά από βαριά χρήση. Ίσως ήταν η περίπτωση βέβαια αλλά και πάλι το άλλο μεγαλύτερο stihl γνήσιο που έχει εδώ και 15-20 χρόνια με τα μισή χρήση τα ίδια πάνω κάτω χρειάστηκε για σέρβις.

Καταλαβαίνω απόλυτα το σκεπτικό σου αλλά και πάλι με το κινέζικο το ίδιο πρόβλημα δεν θα έχεις σε ότι αφορά να σου φύγει στα σύρματα?
Επίσης το συγκεκριμένο είδος αλυσοπρίονου είναι πολύ μικρό και το κουβαλάς και σε μία τσαντούλα αν θέλεις. Και εγώ έχω κτηματάκι με μπαξέ και μια φορά μου είχαν κλέψει ένα χορτοκοπτικό florabest που είχα από το Lidl. Από τότε ότι θέλω το κουβαλάω με το ποδήλατο ή το αυτοκίνητο και είμαι καλυμμένος.

Επίσης, η efco είναι μια πάρα πολύ καλή εταιρεία μαζί με την echo, την shindaiwa, makita κ.λπ. Δεν είναι χειρότερες από Stihl και Husqvarna σε καμία περίπτωση. Εδώ αντίπρόσωπος της Husqvarna μου είπε ότι είναι πιο δυνατά από Husqvarna τα efco και φυσικά το ίδιο αξιόπιστα.

Δεν υποτιμάω τα κινέζικα αλλά σου γράφω με προσωπικές εμπειρίες τι γίνεται. Εκεί που υστερούν τα κινέζικα είναι κυρίως στο θέμα της ασφάλειας, στην εργονομία, στην δύναμη και στην ποιότητα κατασκευής.
Εγώ βλέπω πολλά μείον για να καταφύγω σε παράνομες απομιμήσεις αλλά και νόμιμες, ειδικά όταν ξέρω ότι το κόστος κατασκευής του είναι μηδαμινό και τα πουλάνε με αυτοκόλλητα εδώ για χρυσάφι. (μία αναζήτηση στο alibaba θα σε πείσει).
Και κάτι άλλο. Στα κινέζικα το κέρδος του αντιπροσώπου φτάνει καμιά φορά και το 55% ενώ στα επώνυμα πολύ δύσκολα να φτάσει το 25 - 30 %, αυτό λέει πολλά νομίζω...

Εν πάσει περιπτώση όμως, η επιλογή είναι δίκη σου όπως και να έχει!

Σημερα ειχαμε κηπουρικη. Μαλλον καλλιεργιτικη και χορτοκοπτικη.
Ακολουθει κριτικη μεσινεζας.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το χορτοκοπτικο μου ειναι το tj27 kawasaki, μοντελο 2006 αγορασμενο πριν 4-5 χρονια. Κυβικα 33 και 1ος ιππου αν δεν κανω λαθος.

Εχω χρησιμοποιησει αυτη τη μεσινεζα στα 3.0 μεχρι τωρα, πανω απο 100 μετρα μεσινεζας

Προσφατα πηρα αυτη στα ιδια χιλιοςτα κυκλικης διατομης ομως και τη χρησιμοποιησα σημερα.
Οι διαφορες σημαντικες και ορατες. Η πρωτη επαφη ηταν στην αρχικη δυσκολια τοποθετησης της στη βαση αλλα και στο κουμπωμα στις εγκοπες πριν τοποθετηθει στο ακρο του χορτοκοπτικου. Με λιγο πιεση μπηκε.
Μετα ξεκινησε η κοπη, πρωτη διαφορα ο ηχος, συριγμος διαφορετικος. Δεν αργησε να φανει η δυναμη της, εκει που η αλλη μεσινεζα μπλεκοταν ή συνηθως κοβοταν και δεν τολμουσα να σκεφτω να τη χρησιμοποιησω αυτη ενπαινε και εκοβε! Δηλαδη ειναι ποιο ανθεκτικη για κοπη ποιο χονδρων χορτων.

Κυριολεκτικα η μεσινεζα σκαβει, χωρις να φθαρει ή να κοπει ευκολα.
Να περασω στα μειονεκτηματα ομως, που αφορουν τουλαχιστον στο δικο μου μηχανημα.
Ολα αυτα τα κοψιματα σε δυσκολα χορτα τα καταφερα με τερμα γκαζι. Ενω με την ακτινωτη της oregon δουλευα σε ποιο χαμηλες στροφες χωρις να τη ζορισω σε δυσκολα χορτα, που αν εμπαινε συνηθως μπλεκοταν εδω το τσαγανο της απαιτουσε δυναμη. Που εχει ως συνεπεια το ζορισμα περαιτερω του κινητηρα.
Ακομη διαπιστωσα μια υστερηση στην επιταχυνση των στροφων με τη χρηση αυτης της μεσινεζας. Ισως λογω διατομης να εχει περισσοτερο βαρος το οποιο παιρναει ως φορτιο στο κινητηρα.

εκοψα περιπου 500 μετρα και η μεσινεζα σχεδον δεν φθαρθηκε, σε σχεση με την αλλη δεν επαθε τιποτα.
Αναρωτιεμαι να τη κρατησω και να τη χρησιμοποιω ή να παρω μια ποιο ελαφρια, πχ 2,4μμ ?
Με ικανοποιησε το αποτελεσμα αλλα με εβαλε σε σκεψεις το οποιο επιπλεον ζορι τραβαει ο κινητηρας.

Εννοείται ότι υπάρχει διαφορά. Η μία είναι η βασική και η άλλη είναι σχεδόν κοντά στο τέλειο.
Εφ όσον έχεις μηχάνημα ενός ίππου και 2.4 mm είναι πάρα πολλά και λογικό που τρώει ζόρι.
Έπρεπε να του πεις να σου έδινε μικρότερης διατομής. Εγώ φορούσα μέχρι πρότεινος την 2.4 mm duoline της Oregon (πολύ καλύτερη από την κίτρινη) στο μπαταρίας και έκοβα πολύ καλά αλλά με σχετικό ζόρι.

Γνώμη μου είναι να την δώσεις σε κάποιον γνωστό σου και να πάρεις duoline στα 2.4 mm και για μην ζορίζεται ο γιαπωνέζος αλλά και για να μην κουράζεσαι ο ίδιος!!! :)

Απάντηση: Εργαλεία Κήπου

Βαλε μια κεφαλη universal να σωθεις νεκταριε , αλλαγη μισινεζας σε δευτερολεπτα!

Εννοείται ότι υπάρχει διαφορά. Η μία είναι η βασική και η άλλη είναι σχεδόν κοντά στο τέλειο.
Εφ όσον έχεις μηχάνημα ενός ίππου και 2.4 mm είναι πάρα πολλά και λογικό που τρώει ζόρι.
Έπρεπε να του πεις να σου έδινε μικρότερης διατομής. Εγώ φορούσα μέχρι πρότεινος την 2.4 mm duoline της Oregon (πολύ καλύτερη από την κίτρινη) στο μπαταρίας και έκοβα πολύ καλά αλλά με σχετικό ζόρι.

Γνώμη μου είναι να την δώσεις σε κάποιον γνωστό σου και να πάρεις duoline στα 2.4 mm και για μην ζορίζεται ο γιαπωνέζος αλλά και για να μην κουράζεσαι ο ίδιος!!! :)

Γνωστε μου τι θες?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Βαλε μια κεφαλη universal να σωθεις νεκταριε , αλλαγη μισινεζας σε δευτερολεπτα!
Ποσα δευτερολεπτα. Γιατι η κεφαλη μου, παιρνει τρια μετρα κ κπορει ν βγαλω κ δυο στρεματα, απο τη κιτρινη που ειχα. Απο τη νεα, μπορει ν μην την αλλαξω κ ποτε :music-smiley-005:
Αν κ αυτη που εχω εχει φθαρει αρκετα, πλησιαζει το τελος της.

Απάντηση: Εργαλεία Κήπου

Δευτερολεπτα στην κυριολεξια νεκταριε.λυνεις μια αλενοβιδα περνας ενα η δυο κομματια σφιγγεις ετοιμος.