Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Θα ψάξω και σε ανταλλακτικά αυτοκινήτων, αν και στην επαρχία οι επιλογές είναι περιορισμένες και μάλλον θα κάνω καμια πατέντα.
ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΟΣ:music-smiley-005:Σωστή ερώτηση από τον Κυριάκο. Αν έχεις ένα μικρό κτηματάκι με λίγα ακτινίδια τότε οκ.
Αν ασχολείσαι επαγγελματικά τα χρήματα που δίνεις είναι λίγα για ένα καλό κλαδευτικό αλυσοπρίονο.
Αν είσαι επαγγελματίας μπορείς να πάρεις το Husqvarna T425 με 288 ευρώ το οποίο είναι γιαπωνέζικο και σου δίνουν και ένα 5λιτρο βιολογικό λάδι αλυσίδας.
Τα κινέζικα τύπου Nakayama, Kraft, Bax, κλπ είναι αξίας 20-30 ευρώ και τα πουλάνε πάνω από 100 ευρώ. Έχω δει πολλά τέτοια μηχανάκια σε στοίβες γιατί και ανταλλακτικά ακριβά έχουν και χαλάνε πολύ εύκολα.
Γι αυτό μην τα κοιτάς καθόλου αυτά.
Επίσης υπάρχει και μία πολύ καλή προσφορά για το echo cs 3000 το οποίο κοστίζει 222 ευρώ και έχει παρόμοιες επιδόσεις με το Husqvarna και είναι και αυτό Ιαπωνίας.
http://www.emboridis.gr/echocs3000-p-1871.html?ref=bestprice.gr#.VhAR1Su3veE
Κάνε την υπέρβαση και δεν θα το μετανιώσεις. Η διαφορά με τις κινεζιές έιναι πολύ μεγάλη.
Αρκεί φυσικά ένα καλό λάδι λάμας - αλυσίδας και οπωσδήποτε ποιοτικό λάδι μίξης.
Νεκτάριε το ηλεκτρικό είναι μπαταρίας και είναι σκυλί. Το δουλεύω στα όρια κοπής που λέει ο κατασκευαστής και πολύ συχνά τα ξεπερνώ αλλά αυτό δουλεύει ασταμάτητα χωρίς να μου έχει παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα. Αν κάποιος ενδιαφέρετε είναι το infaco electrocoup f3005.
Νίκο άμα είναι να ξεφύγω θα πάω μόνο σε stihl ή huqsvarna τίποτα άλλο. Απλά να σου εξηγήσω το σκεπτικό μου γιατί δεν θέλω να κάνω την υπέρβαση πέρα από οικονομικούς λόγους. Τα ακτινίδια είναι δέντρα που στηρίζονται σε σύρματα σαν κληματαριά (πολλά σύρματα) και δεν ξέρω αν όντως και τις 10 φορές που θα χρειαστώ θα έχω την δυνατότητα να το χρησιμοποιήσω γιατί αν μου φύγει σε κανένα σύρμα την πάτησα όχι για την αλυσίδα αλλά για τα σύρματα και την διαδικασία να τα ενώσω. Επιπλέον θα το αποθηκεύω σε μια καλύβα που έχω στο χωράφι με μεγάλο κίνδυνο να κλαπεί. Οπότε θέλω κάτι φθηνό για να κάνω μια δοκιμή αν και πόσο θα το χρησιμοποιήσω τελικά και αν δω πως δεν με καλύπτει να πάρω κάτι καλό.
Πάντως τα κινέζικα μην τα υποτιμάτε όσος φορές χρειάστηκα δανειζόμουν ένα ενός θείου μου κινέζικο αντιγραφή του stihl με λάμα 40 εκατοστά που το έχει πάνω από 10 χρόνια. θυμάμαι πιτσιρίκι ήμουν όταν το είχε πάρει και από ότι μου είπε μόνο κάνα δυο φορές του άλλαξε μεμβράνες στο καρμπιρατέρ και μια λάμα και μια αλυσίδα που έβαλε stihl και το εργαλείο δουλεύει άψογα και μετά από βαριά χρήση. Ίσως ήταν η περίπτωση βέβαια αλλά και πάλι το άλλο μεγαλύτερο stihl γνήσιο που έχει εδώ και 15-20 χρόνια με τα μισή χρήση τα ίδια πάνω κάτω χρειάστηκε για σέρβις.

εκοψα περιπου 500 μετρα και η μεσινεζα σχεδον δεν φθαρθηκε, σε σχεση με την αλλη δεν επαθε τιποτα.Εννοείται ότι υπάρχει διαφορά. Η μία είναι η βασική και η άλλη είναι σχεδόν κοντά στο τέλειο.
Εφ όσον έχεις μηχάνημα ενός ίππου και 2.4 mm είναι πάρα πολλά και λογικό που τρώει ζόρι.
Έπρεπε να του πεις να σου έδινε μικρότερης διατομής. Εγώ φορούσα μέχρι πρότεινος την 2.4 mm duoline της Oregon (πολύ καλύτερη από την κίτρινη) στο μπαταρίας και έκοβα πολύ καλά αλλά με σχετικό ζόρι.
Γνώμη μου είναι να την δώσεις σε κάποιον γνωστό σου και να πάρεις duoline στα 2.4 mm και για μην ζορίζεται ο γιαπωνέζος αλλά και για να μην κουράζεσαι ο ίδιος!!!![]()
Ποσα δευτερολεπτα. Γιατι η κεφαλη μου, παιρνει τρια μετρα κ κπορει ν βγαλω κ δυο στρεματα, απο τη κιτρινη που ειχα. Απο τη νεα, μπορει ν μην την αλλαξω κ ποτε :music-smiley-005:Βαλε μια κεφαλη universal να σωθεις νεκταριε , αλλαγη μισινεζας σε δευτερολεπτα!
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.