Καλημέρα. Γεωπόνος δεν είμαι αλλά μου φάνηκε κάτι σαν το παρακάτω.Καλησπέρα στην παρέα,
Τα παρακάτω συμπτώματα έχει η λεμονιά μου (και η παρακείμενη νερατζιά μου) και θα ήθελα μια συμβουλή για το πώς να της φερθώ, με τι να την ψεκάσω κλπ.
Πυρεθρίνη;
View attachment 250718
View attachment 250719
Επίσης στη συκιά μου διαπίστωσα αυτό το σύμπτωμα, καμιά ιδέα;
View attachment 250720
Την εχω παρει και ουτε που σφιγγει πανω στην γωνιακη , οτι να ναι πραγματικα , εχεις δικιο , πεταμενα λεφταΚυριοι μακρυα αν θελετε την γμωμη μου μακρυα απο αυτη την κεφαλη.
View attachment 250805
Στην δεύτερη μερα που την δουλεψαετα απο 5 με 6 αλλαγες μεσινεζας χωρις να την σφιγγω καθολου μονο πατημα με το χερι φρακαρε και δεν ανοιξε με τπτ!
Ουτε πιασμένη στην μεγγενη με σωληνοκαβουρα του μετρου!!!
Στο τελος την εκοψα με τροχο μετα φοβου Θεου να καταφερω να λυσω το παξιμαδι της γωνιακης που ευτυχώς ειχα λασκαρει με την προπαθεια να ανοιξω την κεφαλη.
Εχω και δευτερη ολοκαινουργια αλλα δε βλεπω να την χρησιμοποιω.
View attachment 250806
Εγω χρησιμοποιω καποια παστα για κλαδεμα η οποια οταν την βαζω στις τομες ειναι οκ , παχυρευστη , την επομενη μερα ειναι διαφανες , ετσι λειτουργει; Αν παω αυτες τις μερες στο κτημα θα αναφερω και για ποια παστα μιλαωΠαραλαβη δυο συσκευασιων του κιλου παστας κλαδεματος-εμβολιασμου.
View attachment 250292
Μεθαυριο που θα παω στο νησι θελω να κλαδεψω τις ελιες που εχω και δεν προλαβα να κατεβω προ κανενα διμηνο.
Η παστα αυτη βοηθαει προστατευοντας την τομη απο μυκητες και παθογονους οργανισμους.
Loading…
www.skroutz.gr
η πυρεθρίνη θα τα γαργαλησει. Sivanto μαζι με Admiral θα τα καθαρίσει. Η συκιά μπορεί να ίναι και απο τις πρωινες υγρασιες.Καλησπέρα στην παρέα,
Τα παρακάτω συμπτώματα έχει η λεμονιά μου (και η παρακείμενη νερατζιά μου) και θα ήθελα μια συμβουλή για το πώς να της φερθώ, με τι να την ψεκάσω κλπ.
Πυρεθρίνη;
View attachment 250718
View attachment 250719
Επίσης στη συκιά μου διαπίστωσα αυτό το σύμπτωμα, καμιά ιδέα;
View attachment 250720
Ετσι ειναι οταν το πρωτο βαψεις, γκρι-σιελ αλλα οταν στεγνωνει γινεται προς το διαφανο.Εγω χρησιμοποιω καποια παστα για κλαδεμα η οποια οταν την βαζω στις τομες ειναι οκ , παχυρευστη , την επομενη μερα ειναι διαφανες , ετσι λειτουργει; Αν παω αυτες τις μερες στο κτημα θα αναφερω και για ποια παστα μιλαω
Αυτη εχει πλαστικο κατω στελεχος και ισως για αυτο.Σχετικά με την κεφαλή μισινέζας, έχω εδώ και πολλά χρόνια μια παρόμοια (δεν ξέρω αν είναι η ίδια).
View attachment 251024
υπήρξαν φορές που ήταν δύσκολο το ξεβίδωμα τόσο του κάτω στελέχους όσο και ολόκληρης της κεφαλής, αλλά με γάντι και στη χειρότερη περίπτωση με χρήση κλειδιού Allen 4mm για κόντρα στην σχετική οπή της κεφαλής, γινόταν η δουλειά. Θυμάμαι πάντως χαρακτηριστικά μία φορά που χρειάστηκε πάρα πολλή δύναμη.
Δεν χρειάζεται τρελό σφίξιμο πάντως.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.