Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Προσωπικά μιλώντας, θα έβαζα ότι αναφέρει ο κατασκευαστής κάθε εργαλείου ως προς το καύσιμο, στο βιβλίο οδηγιών του.

• Like
Reactions: vasilisp77
To γκαζόν που φύτεψα πέρσι σε ένα κομμάτι του κήπου απέτυχε: βιάστηκα να κλείσω το πότισμα τον Σεπτέμβρη και ξεράθηκε εντελώς.
Θέλω να κάνω άλλη μια προσπάθεια αυτόν τον μήνα και σκέφτομαι να ψεκάσω πρώτα με round up για να πεθάνουν κάτι σκόρπια χόρτα που υπάρχουν ή/και άσχετα σπόρια που λογικά υπάρχουν και θα φυτρώσουν την Άνοιξη. Πέρσι παιδεύτηκα πολύ να ξεριζώνω ζιζάνια που φυτρώνανε ανάμεσα στο γκαζόν (κυρίως τριφύλλι και κάτι σαν αγριοφραουλιές).
Η απορία μου είναι 1) αν το σκέφτομαι σωστά για το round up και 2) πόσο καιρό μετά το round up μπορώ να φυτέψω το γκαζόν.

Roundup και χωρος παιχνιδιου δεν πανε μαζι Δημητρη.
Πολυ προσοχη.
Σωστά - δεν βγαίνει κανείς κήπο μετά από ψεκάσματα. Ψεκάζω κάθε χρόνο πυρεθρίνη για ένα σκαθάρι που βγάζει στα λούσιντουμ. Roundup θα βάλω για πρώτη φορά και επειδή θα πάει όλο χαμηλά στο χώμα δεν το είχα στο μυαλό μου σαν πολύ επίφοβο. Αν κάποιος έχει πολύ αρνητική άποψη για το συγκεκριμένο φάρμακο ας μου πει.

Χωρίς να θελω να σε επηρεάσω γιατι κάθε κηπος ειναι διαφορετικός εμενα σχεδόν καθε χρόνο κάποια κομμάτια γκαζόν ξεραίνονται πλήρως τον χειμώνα και την άνοιξη ξαναπετανε.

• Like
Reactions: dk31
Οπως γράφει άδεια, το γνήσιο και όχι κλώνος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κατοικημένες περιοχές. Μετά την πώληση όμως του προιόντος στην Bayer ξεκίνησαν τα δικαστήρια στην Αμερική να καταλογίζουν τα πρόστιμα που είχαν βάλει τα δικαστήρια. Πρόστιμα οτι προκαλεί καρκίνο κλπ. Δεν το έκαναν πριν για να πληρώσει η Ευρώπη. Επίσης υπάρχει ένα κίνημα που στην εποχή των κοινωνικών δικτύων έχει γιγαντωθεί και ζητά την απαγόρευσή του για τους ίδιους λόγους. Τα κράτη δεν το αποσύρουν ως μη αναντικατάστατο. Δουλεύει πάντως τελείως διαφορετικά απο ότι τα οργανοφωσφορικά που αυτά και αν είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο.
Αυτά που φυτρώνουν ανάμεσα στο γκαζόν και είναι πλατύφυλλα μπορείς με ένα εκλεκτικό ζιζανιοκτόνο να τα καταπολεμήσεις χωρίς να πάθει κάτι το γκαζόν.

To γκαζόν που φύτεψα πέρσι σε ένα κομμάτι του κήπου απέτυχε: βιάστηκα να κλείσω το πότισμα τον Σεπτέμβρη και ξεράθηκε εντελώς.
Θέλω να κάνω άλλη μια προσπάθεια αυτόν τον μήνα και σκέφτομαι να ψεκάσω πρώτα με round up για να πεθάνουν κάτι σκόρπια χόρτα που υπάρχουν ή/και άσχετα σπόρια που λογικά υπάρχουν και θα φυτρώσουν την Άνοιξη. Πέρσι παιδεύτηκα πολύ να ξεριζώνω ζιζάνια που φυτρώνανε ανάμεσα στο γκαζόν (κυρίως τριφύλλι και κάτι σαν αγριοφραουλιές).
Η απορία μου είναι 1) αν το σκέφτομαι σωστά για το round up και 2) πόσο καιρό μετά το round up μπορώ να φυτέψω το γκαζόν.
Μπορείς να δεις πρώτα το ζιζανιοκτόνο Dicotex

• Like
Reactions: dk31
Όταν πάω στην πληρωμή βγάζει κανονικά τα στοιχεία μου και την αποθηκευμένη προπληρωμένη κάρτα μου.
Ζητάει πληρωμή με κάρτα αυτή ή κάποια άλλη. Επιλογή για Paypal δεν δίνει.
Πήγα να βάλω την προπληρωμένη της Πειραιώς αλλά δεν μου αρέσει που στην συνέχεια ζητάει η Πειραιώς τους κωδικούς e-banking για να συνεχιστεί η πληρωμή.
Δεν ξέρω αν αυτό είναι σύνηθες για την Πειραιώς αλλά η Aplha Bank σε πληρωμές αγορών ζητάει τον κωδικό που σου στέλνει στο τηλέφωνο και τον 3ψήφιο κωδικό που ξέρω μόνο εγώ.
Από την άλλη με 243€ που βγάζει τελικό κόστος με δωρεάν μεταφορικά για εργαλείο βάρους 170Kg και διαστάσεων σχεδόν 1Χ1m ....τι βγάζουν τελικά αυτοί ???
Τελικά θα μείνω με την παλιά μου γκαζομηχανή που έχει χαλάσει πλέον και η προώθηση και σπρώχνω σαν σκλάβος....:cool:

Καλησπέρα στην παρέα!!

Έχεις κάνεις άποψη για το παρακάτω χορτοκοπτικο. Το θέλω για ερασιτεχνική χρήση καθαρισμό χωραφιού με ελεοδενδρα, περίπου 2,5 στρέμματα

Λόγω προβλήματος μέσης, δεν θέλω να πάω σε πολύ βαριά εργαλεία

Nakayama PRO PB5450

Τελικά δέχτηκε την πληρωμή χωρίς να ζητηθούν κωδικοί e-banking. Για να δούμε τι θα γίνει και πως θα χάσουμε 242€ :cool:
Αυτό δεν μου αρέσει....αλλά θα δούμε....
Please note: The importer of the product(s) may be subject to relevant customs duties and/or fees. Sellers and shoppers should check the relevant laws and/or regulations of the importing country.

Λέει Estimated delivery date: May 17, 2025 ....μάλλον και λόγω μεγέθους αν έλθει θα έλθει με πλοίο από Κίνα.
Θα δούμε....

Καλησπέρα στην παρέα!!

Έχεις κάνεις άποψη για το παρακάτω χορτοκοπτικο. Το θέλω για ερασιτεχνική χρήση καθαρισμό χωραφιού με ελεοδενδρα, περίπου 2,5 στρέμματα

Nakayama PRO PB5450
Το συγκεκριμένο χορτοκοπτικό δεν το έχω δουλέψει. Από γνωστούς μου όμως που έχουν εργαλεία αυτής της μάρκας είναι αρκετά ικανοποιημένοι για ερασιτεχνική χρήση. Για την έκταση που το θέλεις πιστεύω θα κάνεις την δουλειά σου, με τα απαραίτητα διαλείμματα. Επειδή έχεις πρόβλημα με την μέση σου πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις καλή εξάρτηση και να μην αρκεστείς σε αυτές τις φτηνιάρικες που δίνουν όλες οι εταιρείες με τα χορτοκοπτικά τους (είναι σκουπίδια). Η εξάρτηση αν δεν έχει ζώνη μέσης δεν πρέπει να λέγεται εξάρτηση. Χρησιμοποιώ αυτή την εξάρτηση της OLEO https://www.skroutz.gr/s/14232450/Oleo-Mac-043605-Gileko-Stirixis-Omou-THamnokoptikou.html και έχω βρει την υγεία μου.

Καλησπέρα στην παρέα!!

Nakayama PRO PB5450
Έχει κραδασμούς λένε. Δες λίγο κριτικές. Σαν ποιότητα για μένα είναι οικονομικά και καλά.

έχει χαλάσει πλέον και η προώθηση και σπρώχνω σαν σκλάβος....:cool:

Βγάλε τις πίσω ρόδες και αφαίρεσε τα γρανάζια κίνησης για να τσουλά ευκολότερα.

Εντάξει Κώστα ....Τελευταία είχα λύσει όλον τον άξονα με τα εσωτερικά γρανάζια και αφού τον μελέτησα επιδιόρθωσα ότι μπορούσα και το σασμάν δούλευε. Σήμερα που το έψαξα είχε φύγει ο ιμάντας από το καρούλι. Τώρα είναι εντάξει....όσο αντέξει και μετά βλέπουμε. Το εργαλείο δουλεύει καμιά 35αριά χρόνια τώρα κόβοντας όχι γκαζόν αλλά "δεντράκια" ....Ε φυσικό είναι να θέλει τα χάδια του. :ROFLMAO:

IMG_0785.jpg

Είχα γράψει παλιότερα για τοποθέτηση σωλήνα αποστράγγισης. Επειδή με τον καιρό το βοτσαλάκι που είχα βάλει από πάνω λερώθηκε, έκατσα να το ξεπλύνω λίγο και με την ευκαιρία είπα να βάλω το ύφασμα εδαφοκάλυψης που είχε πρόσφατα το λιντλ (φυτρώνανε διάφορα χόρτα ανάμεσα στα βότσαλα). Το διαφημίζανε ως "διαπερατό από το νερό".
20250309_114531.jpg

Δεν είδα καμιά διαπερατότητα - το νερό όπως το βλέπετε στην φωτογραφία έμενε στάσιμο σαν να ήταν πάνω σε μουσαμά.
20250309_114538.jpg

Τελικά το γέμισα τρύπες με ένα σουβλί πράγμα που ψιλοακυρώνει και τον λόγο ύπαρξης του υφάσματος. :mad:

• Angry
  • Sad
Reactions: nikfor and newbie