Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Θελει ο πατέρας μου αλυσοπριονο μπαταριας...
Το θελει για ηπια γενικευμένη εργασία σε κοπες/κλαδεμα...Όχι σε κορμους άνω τον 10 πόντων...εχει βενζίνης με 35αρα λαμα..
Ψάχνουμε μέχρι 15εκ λαμα.και σε λογική τιμή...
Η λύση θα ήταν ένα Total σαν το.δικο.μου αλλά συζηταμε κοντα στα 160-170 με φορτιστη και τουλάχιστον μια 4αρα η 2 2αρες..
Για πέστε καμια σοβαρη πρόταση γύρω στο 100αρικο...

Απο τον Κουρετα που πηρα την προεκταση για το αλυσοπριονακι της Stihl, μπορεις να βρεις το Hyundai με δυο 1.5αρες και φορτιστη με 45 ευρουδακια.

Yπαρχουν για το ιδιο αλυσοπριονακι, ανταλλακτικες αλυσιδες, εξτρα μπαταριες της Ηyundai με 15 ευρω ακομα και προεκταση μεχρι τα 2.5 μετρα!!!

Απο τον Κουρετα που πηρα την προεκταση για το αλυσοπριονακι της Stihl, μπορεις να βρεις το Hyundai με δυο 1.5αρες και φορτιστη με 45 ευρουδακια.

Yπαρχουν για το ιδιο αλυσοπριονακι, ανταλλακτικες αλυσιδες, εξτρα μπαταριες της Ηyundai με 15 ευρω ακομα και προεκταση μεχρι τα 2.5 μετρα!!!
Ωραιος...μια χαρα φαινεται η προταση....!!!!

..και αυτο φαινεται καλο με 2 2αρες...και με δοχειο λαδιου..

Παρέδωσε πνεύμα αυτό που είχα με 10cm λάμα.
Μιας και έψαχνα ελαφρώς μεγαλύτερο, αυτό είναι ότι πρέπει

Ωραιος...μια χαρα φαινεται η προταση....!!!!

..και αυτο φαινεται καλο με 2 2αρες...και με δοχειο λαδιου..

Aυτο με την 20αρα λαμα ξεφευγει απο μικρο και ευχρηστο κλαδευτικο και γινεται ολιγον γομαρι σε διαστασεις και εν δυναμει επικινδυνο για κλαδεμα αναμεσα σε πυκνα κλαδια.

• Like
Reactions: KOSSTV
Aυτο με την 20αρα λαμα ξεφευγει απο μικρο και ευχρηστο κλαδευτικο και γινεται ολιγον γομαρι σε διαστασεις και εν δυναμει επικινδυνο για κλαδεμα αναμεσα σε πυκνα κλαδια.
Ναι ίσως έχει δίκιο...

Θέλω να αγοράσω ένα κονταροπρίονο cresman. Έχει κάποιος άποψη για το συγκεκριμένο; Επίσης σε σύγκριση με το parkside;

Μα το ενα ειναι κονταροπριονο μπαταριας και το αλλο κλαδευτηρι χειρος, τι σχεση μπορει να εχουν??

Εκτος αν εννοεις το κονταροπριονο που φερνει κατα καιρους το Lidl, το οποιο αν ΔΕΝ το χρειαζεται κανεις για επαγγελματικους λογους (ζορι, συνεχομενη χρηση) ειναι μια χαρα.

Ναι το κονταροπριονο που φέρνει το λιντλ εννοώ. Για 20 ελιές κλάδεμα τον χρόνο. Λιντλ ή cresman;
Στο λινκ που έβαλες, το cresman έχει 180€ - του λιντλ έχει γύρω στο 50άρικο. Συνήθως το φέρνουν κάθε άνοιξη, οπότε θα σου έλεγα αν δεν το βιάζεσαι να περιμένεις, επειδή η διαφορά τιμής είναι πολύ μεγάλη.
Το παίρνεις, το δοκιμάζεις και αν δεν σου κάνει παίρνεις πίσω τα χρήματα και κοιτάς αλλού. Κατά τα άλλα, νομίζω δεν το έχει κανείς στο φόρουμ να σου πει εντυπώσεις από 1ο χέρι.

Αυτη η μαρκα (Cresman) δεν μου λεει απολυτως τιποτα αναφορικα με την αξιοπιστια της και για να δικαιολογησει τετοια τιμη -εστω και με (αγνωστου και αμφιβολου ποιοτητας) μπαταριες.
Προφανως ανηκει σε καποιον εισαγωγεα που παραγγελει φασον προιοντα απο Κινα.

Xιλιες φορες -κατα την γνωμη μου- το Parkside που εχει την κορυφαια εγγυηση που μπορει να βρει κανεις.

• Like
Reactions: lazarefa
Ok. Ευχαριστώ.απλώς η τιμή 180 είναι με φορτιστή και 2 μπαταρίες 4 ah
Σωστός, υπολόγισε +60€ για το parkside.
Πάντως στα εργαλεία μπαταρίας, καλό είναι να διαλέξεις μια μάρκα, άντε 2, και να ψωνίζεις από εκεί όλα τα εργαλεία σου. Αλλιώς, θα γεμίσεις διαφορετικές μπαταρίες και φορτιστές (συν το επιπλέον κόστος). Κι εμένα η μάρκα δεν μου λέει τίποτα - 1η φορά την ακούω. Μάθε τουλάχιστο αν έχει συμβατές μπαταρίες με κάποια άλλη μάρκα.

Έχω κονταροπρίονο μπαταρίας LIDL αγορασμένο πριν 5-6 χρόνια, δεν θυμάμαι ακριβώς.
Είναι αρκετά καλό για κλάδεμα δέντρων σε χωράφι έως 1 στρέμμα.
Η τάπα του δοχείου λαδιού δεν είναι απολύτως στεγανή.
Η ταχύτητα περιστροφής της αλυσίδας θα ήθελα να είναι ελάχιστα μεγαλύτερη για να είναι οι κοπές λίγο πιο γρήγορες και καθαρές. Βλέπω προβλήματα που π.χ. το μικρό Stihl GTA 26 δεν έχει.
Όμως τη δουλειά του την κάνει πολύ αξιοπρεπώς.
Έχω την αίσθηση ότι το είχα αγοράσει γύρω στα 80-90 ευρώ με 1 μπαταρία και φορτιστή, αλλά πάνε χρόνια.

Στα βενζινοκίνητα εργαλεία κήπου (αλυσοπρίονα, χορτοκοπτικά κλπ) τι βενζίνη βάζετε 95,98 η 100αρα;