Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Ο λόγος για καταστροφέα σε τρακτέρ!!!
Τρακτέρ landing mistral 2 στους 57hp ,3000kg
Κάνω έρευνα αγοράς για καταστροφέα και μάλλον κλίνω προς τον Astras .
Η πόρτα η μοιάζει σημαντική ειδικά.
Το μεγάλο πρόβλημα μου είναι να μην ζοριζετε αν βρει πέτρα.
Χρήση: αποψίλωση οικοπέδων, καθαρισμός βατον και καταστροφή κλαδιών.
Δεν έχω δουλέψει ούτε το τρακτέρ ούτε τον καταστροφέα αυτό, και δεν τα έχει ούτε κάποιος γνωστός μου για να ξέρω την απόδοση που έχουν. Από την εμπειρία μου όμως θα σου πω τα ακόλουθα. Ο καταστροφέας λέει ότι είναι βαρέως τύπου, οπότε το αν θα ζορίζεται εξαρτάται από το αν θα είναι αρκετή η ιπποδύναμη του τρακτέρ και όχι από τον καταστροφέα. Στα μέρη μου οι επαγγελματίες με μεγάλους καταστροφείς πλάτους δύο μέτρων χρησιμοποιούν τρακτέρ από 80 ίππους και πάνω. Η αντιπροσωπία του τρακτέρ πρέπει να σου πει αν μπορεί να δουλέψει άνετα τον συγκεκριμένο καταστροφέα. Για τις εργασίες που τον θέλεις όμως δεν νομίζω ότι θα έχεις κανένα πρόβλημα και αν βρει και δυο τρεις πέτρες θα τις σπάσει. Αν έχει πολλές πέτρες απλώς τον σηκώνεις λίγο. Προσοχή στα σύρματα και τα λάστιχα ποτίσματος.

• Like
Reactions: vrouxos
Η αντιπροσωπεία μου είπε πως έως 650 κιλά καταστροφέα και 1.80 φάρδος είμαστε μια χαρά.
Ωστόσο δυσκολεύομαι να καταλάβω και εντοπίσω τις σημαντικές διαφορές ανάμεσα ΣτΕ κατασκευαστές και μοντέλα

Η αντιπροσωπεία μου είπε πως έως 650 κιλά καταστροφέα και 1.80 φάρδος είμαστε μια χαρά.
Ωστόσο δυσκολεύομαι να καταλάβω και εντοπίσω τις σημαντικές διαφορές ανάμεσα ΣτΕ κατασκευαστές και μοντέλα
Εφόσον είναι μέσα στις προδιαγραφές είσαι εντάξει. Η μάρκα αυτή δεν δουλεύεται στην περιοχή μας και δεν έχω άποψη για την αξιοπιστία της, αλλά δεν πιστεύω πως θα έχεις κάποιο πρόβλημα. Είναι απλά μηχανήματα και αν τους κάνεις σωστή συντήρηση (κυρίως τακτικό γρασάρισμα και έλεγχο για σπασμένα σφυριά) δεν θα έχεις πρόβλημα.

• Like
Reactions: vrouxos
Φάνη ευχαριστώ. Έχω Αλιετ και θα το κάνω άμεσα. Και Σεπτέμβρη ψεκασμό.
Κουταλιά σούπας έτσι;

Ο λόγος για καταστροφέα σε τρακτέρ!!!
Τρακτέρ landing mistral 2 στους 57hp ,3000kg
Κάνω έρευνα αγοράς για καταστροφέα και μάλλον κλίνω προς τον Astras .
Η πόρτα η μοιάζει σημαντική ειδικά.
Το μεγάλο πρόβλημα μου είναι να μην ζοριζετε αν βρει πέτρα.
Χρήση: αποψίλωση οικοπέδων, καθαρισμός βατον και καταστροφή κλαδιών.
ειναι πολύ καλοί καταστροφείς. Κοιτα και σε agromag, είχαν προσφορά τον 1.60 2.600 πριν κανενα μηνα. Για πετρες καλυτερος ειναι ο απλος στελεχοκόπτης με αλυσίδα

Δεν κανουν αυτοι με την αλυσιδα ,σπανε συνεχεια , καταστροφεα με σφυρια και δεν καταλαβαινει τιποτα , μονο γρασσο, 6 χρονια και σφυρι δεν εχω σπασει ακομη , οσο αφορα τωρα για την μαρκα συνηθως οι Ελληνες κατασκευαστες παιρνουν κομματι κομματι τα υλικα και απλα τα μονταρουν , με λιγα λογια οτι πληρωσεις παιρνεις , πχ ιταλικο γκρουπ και οχι κινεζικο,λαμαρινα ενισχυμενη ,αξονας κλπ κλπ

Στα πάντα υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές ακόμη και αν είναι κινεζικά 😉😋
Εδώ έχουμε περίπτωση χορτοκοπτικού Γερμανικής εταιρίας κατασκευασμένα στην Κίνα .
Προδιαγραφές .
IMG_0667.jpeg
IMG_0666.jpegΤο συναρμολόγησα ,το έστρωσα ,ρύθμισα το καρμπυρατέρ κτλ κτλ ορθή σωστή λίπανση γωνιακή και στο λάδι του καυσίμου .μεσινέζα ,κεφαλή και κατέβασα ολόκληρο θάμνο 😂χωρίς την χρήση δίσκου καταστροφέα .φυσικά έχω ένα άλλο κινεζικό πιο αδύναμο αλλά έχει βγει σκυλί στα πέντε χρόνια που το έχω η χρήση που κάνω είναι μισό στρέμμα στο εξοχικό και πέντε στρέμματα στο χωράφι κάθε χρόνο .
Είμαι από τους χρήστες που όπως είπα δίνω μεγάλη σημασία στα περιφερειακά κτλ ειδικά αν έχεις να κάνεις με χόρτα που φτάνουν τα τρία μέτρα και χρησιμοποιώ την ανάλογη μεσινέζα .
IMG_0720.jpegIMG_0703.jpegIMG_0705.jpeg

Attachments

• IMG_0725.jpeg
    IMG_0725.jpeg
    408.9 KB · Views: 16
  • IMG_0724.jpeg
    IMG_0724.jpeg
    373.7 KB · Views: 19
Τις περισσότερες των περιπτώσεων τα περιφερειακά σωζουν την κατασταση και καλα κανεις και επιλεγεις επωνυμα.

Με ενα καλο συνθετικο λαδι μιξης θα δουλευει απροβληματιστα για πολλα χρονια.

Παντως αν δεις τις αναγραφόμενες προφιαγραφες ειναι λιγο οτι ναναι.
4500watt
3KW
6hp
Και για τα 74cc αμφιβάλλω.

• Like
Reactions: MakisM
Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στο έτος 2024 η δικιά μου έρευνα,χρήση σε δύσκολες συνθήκες κοπής αλλά και ανθρώπους που έχουν δοκιμάσει επώνυμα ,φασόν κτλ😋είναι η εξής .

1)Υπάρχουν αξιόλογα επώνυμα .

2)Υπάρχουν επώνυμα που βάζουν απλά την στάμπα και τα πουλούν σε εξωφρενικές τιμές .

3)Υπάρχουν φασόν χορτοκοπτικά που βάζουν κάτι επώνυμα κάτω σε υπό δύναμη γιατί απλούστατα ζητάνε για έναν ίππο 260 ευρώ .

4)Υπάρχουν φασόν που είναι για τα πανηγύρια αλλά υπάρχουν και αξιόλογα ,υπάρχουν διαφοροποιήσεις στην διάμετρο σωλήνα ,γωνιακής,υλικό ,ρουλεμάν ,καμπάνα ,διάμετρος κυλίνδρου κτλ κτλ οπότε η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική .

Στο πιο πάνω που αγόρασα με 89 ευρώ είναι νέας γενιάς και έχουν μεγαλώσει την διάμετρο του κυλίνδρου από ότι έχω δει στα πιο παλιότερα ,φαίνεται πιο ισχυρό το υπολογίζω σε 3 με 4 ίππους ,έχει πολύ καλής ποιότητας καμπάνα ,προσεγμένη γωνιακή με καλής ποιότητας ρουλεμάν κλειστού τύπου .

4)Χρησιμοποιώ μόνο λάδι της Husqvarna LS+ σε αναλογία 20 ml σε ένα λίτρο για αρχή 25 ml προς 1 για το στρώσιμο με βενζίνη vpower μπορεί να αντέξει μαζί με το λάδι αποθηκευμένο ένα χρόνο έχει γίνει δοκιμή γιατί απλούστατα υπάρχουν πρόσθετα στο λάδι και στην βενζίνη .

5)Στην γωνιακή μόνο γράσο λιθίου της Oregon.

6)Το παρόδοξο είναι στα μπουζί έχουν αντέξει σε ακραίες συνθήκες θερμοκρασίας τα L7T κινεζικά από τα επώνυμα Γιαπωνέζικα που έχει τύχει να το πάρω στο χέρι που έλιωσε το σπείρωμα του πάνω μέρος τσόκ .

7)Μισινέζα κάνω χρήσης και της Vortex στα 3,9 χιλιοστά με κεφαλή αλουμινίου που η βίδα -σπείρωμα βρίσκεται στο πάνω μέρος και οχι κάτω γιατί απλούστατα με τους κραδασμούς κτλ καταπονείται το σπείρωμα σε ακραίες συνθήκες με ότι συνεπάγεται αυτό .

8)Η Δύναμη της μαζικής παραγωγής έχουν φέρει αυτές τις τιμές με ανταλλακτικά που βρίσκεις τα πάντα αλλά και πάλι τι ανταλλακτικά ;όταν σε κάποιες περιπτώσεις παίρνεις καινούργιο .

9)Στα 5 χρόνια σκληρής χρήσης που έχω κάνει στο Tayakana έχω αλλάξει μόνο φλάντζα της εισαγωγής του καρμπυρατέρ και πρόσθετες ροδέλες -γκροβερ που έχω βάλει γιατί απλούστατα ξεβίδωναν και δεν έπαιρνε μπροστά 😂ο Γιαπωνέζος βάζει κόλλα στο σπείρωμα στο χορτοκοπτικό της Kawasaki 😂στο KRAFTROYAL που έχω παρατηρήσει έχουν κάνει την πρώτη επιλογή που έκανα παλιότερα που για εμένα είναι πιο ορθή και σωστή .
Και εδώ η γωνιακή που σας έλεγα του KRAFTROYAL.

Attachments

• IMG_0727.jpeg
    IMG_0727.jpeg
    367 KB · Views: 30
  • IMG_0728.jpeg
    IMG_0728.jpeg
    337.9 KB · Views: 30
  • IMG_0730.png
    IMG_0730.png
    6.6 MB · Views: 30
Ερώτηση περί διαδικασίας αερισμού γκαζόν

Καλημέρα, υπάρχει κάποιος που να έχει άποψη σχετικά με τη διαδικασία αερισμού του γκαζόν μιας και μπήκαμε στο φθινόπωρο;
Η ερώτηση μου έχει να κάνει με τα διάφορα βήματα/στάδια, τη διάρκεια και τη σειρά τους (κούρεμα, χτένισμα, εξαερισμός, επανασπορά, λίπανση, πότισμα, κλπ).
Υπάρχει ηλεκτρικός εξαερωτήρας

• Like
Reactions: elninioz
Καποιος φιλος μεσα στο καλοκαίρι ειχε αγορασει ενα ψαλιδι κλαδεματος δεντρων σαν αυτο.

Ποιο ηταν?

Λεβεντες εχετε να προτεινετε καποιο αξιοπιστο site με καλες τιμες στα φυτοφαρμακα για online αγορες;

Για οσους απο εμας εχουμε το καταπληκτικο 12βολτο αλυσοπριονακι της Stihl, ειναι καλο να γνωριζουμε οτι βγηκε προσφατα μια πανχρησιμη επεκταση που πολλαπλασιαζει την χρησιμοτητα του μικρου αλυσοπριονου! 1.5 μετρο μηκος η επεκταση και μολις 1.3 κιλα!!

hq720.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ζυγιζει 2.7 κιλα μαζι με την μπαταρια! Δεν υπαρχει πουθενα κονταροπριονο με τετοιο βαρος!!

Παντως ειναι απο τις σπανιες φορες που λυγιζω καθως το παρηγγειλα μολις το ειδα -παρ'ολο που με διακρινει η εγκρατεια και παρ'όλο που εχω και το 18βολτο κονταροπριονακι της Ryobi 😳

Ζυγιζει 2.7 κιλα μαζι με την μπαταρια! Δεν υπαρχει πουθενα κονταροπριονο με τετοιο βαρος!!

Παντως ειναι απο τις σπανιες φορες που λυγιζω καθως το παρηγγειλα μολις το ειδα -παρ'ολο που με διακρινει η εγκρατεια και παρ'όλο που εχω και το 18βολτο κονταροπριονακι της Ryobi
Ναι ναι... ειδικά αυτή η εγκράτεια...έχει γίνει ΑΚΡΑΤΕΙΑ!!!

Καλησπέρα σε όλους. Προχθές, μετά το ψέκασμα με χαλκο που έκανα στις ελιές, πήγα να πλύνω την ψεκαστήρα και παρατήρησα πως μετά το πλύσιμο δεν φεύγει σωστά το νερό. Ενώ έχει πίεση και φεύγει ευθεία, όταν στρίβω το μπροστά μέρος δεν ομπρελιαζει το νερό.
Έχετε ιδέα που μπορω να βρω ανταλλακτικό?

Edit. Βρήκα αυτο

Ελπίζω να κάνει.

Attachments

• IMG_20241019_120450.jpg
    IMG_20241019_120450.jpg
    2.4 MB · Views: 23
  • IMG_20241019_120500.jpg
    IMG_20241019_120500.jpg
    2.2 MB · Views: 23
  • IMG_20241019_120507.jpg
    IMG_20241019_120507.jpg
    2.3 MB · Views: 22
  • Like
Reactions: ΝΤΙΝΟΣ
Σε τι μορφή ήταν ο χαλκός που έβαλες; Μπορεί να μην έχει καθαρίσει καλά αν ήταν σκόνη (WP) ή κόκκοι (WG). Κάπου μπορεί να έχει μείνει.

Καλησπέρα.

Θέλει ο πατέρας μου να πάρει ένα μπουρτνουροψαλιδο και ένα ψαλίδι για τα χόρτα στις άκρες και τις γωνίες. Όλα ρεύματος και όσο το δυνατόν πιο οικονομικά και vfm.

Τι έχετε να μου προτείνετε;

Για μπουρτνουροψαλιδο που είδα αυτό τι γνώμη έχετε;