Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Re: Εργαλεία Κήπου

Το καθένα έχει τα πλεονεκτήματά του και μου αρέσουν όλα αλλά αυτό που χαίρομαι πιο πολύ να δουλεύω είναι το stihl!!
Ξέχασα να γράψω και τα μοντέλα:
Echo cs-3000
Komatsu g2500
Stihl ms 150 tc
Zenoah g2000t

Εχω και γω καμποσα αλυσοπριονα ρευματος αλλα το μπαταριας της gardena ειναι πλεον το αγαπημενο μου. Βενζινοκινητο δεν υπαρχει πλεον διοτι δεν υπαρχει λογος ουτε αναλογη δουλεια πια για αυτο.

Αυτη τη φωτο βρηκα ευκαιρη. Καπου στα νηματα εχω και τα υπολοιπα.

16926151530_bf333e3220_b.jpg

Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Καλημερα σε ολους .... Ξερει κανεις απο μηχανήματα κήπου να πει αποψη ? ... Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ενα χορτοκοπτικό μισινεζας.... Λεω για Hyundai λογο τιμής και λογο οτι εμπιστεύομαι το ονομα ....

Αλέξανδρε πές μου τί εμβαδόν έχεις,τί είδος + διατομή χόρτα θά κόβεις,γιά τό Huindai δέν έχω άποψη,αλλά ίσως μπορώ νά βοηθήσω

Έγω έχω ένα με κινητήρα Kawasaki TJ27E και είμαι πολύ ευχαριστημένος, το χρησιμοποιώ για να καθαρίζω έκταση περίπου 750 m2.
Το είχα πάρει 300 αρχές του 2010, παίρνει μισινέζα 2.4mm και δίσκο (που δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ).

Για πολύ δύσκολες καταστάσεις θες πιο δυνατό μηχάνημα, αλλά μαζί με την ιπποδύναμη αυξάνεται και το βάρος. Δώσε στοιχεία για να δούμε που θα μπορούσες να κυμανθείς.

Δεν εχω πολυ μεγαλο κήπο γιατι ειναι όλος με παρτερια και η ανάγκες μου δεν ειναι πολυ μεγαλες... Αλλα χρειάζομαι μηχάνημα γιατι τα λεφτα τα δινω στους κηπουρούς ετσι και αλλιως ... Θα ηθελα ομως να παρω κατι που να μπορω να εξηπηρετησω και εναν φιλο αν χρειαστει με μεγαλυτερο κήπο η κτήμα

Ακουσα για τα Hyundai καλα λογια και ειναι και στα πλαίσια που θελω οικονομικά ... Και για καποιο matrix μου ειπαν (κινεζικό) αλλα μου ειπαν οτι ειναι αξιόπιστο και με σοβαρη αντιπροσωπεία με ανταλακτικα και σέρβις ...

Εφόσον έχεις μόνο παρτέρια δέν θά έχεις χόρτα-Ζιζάνια με σκληρό κορμό π.χ μολόχες πού θέλουν πιό δυνατό μηχάνημα μέ χοντρή μεσηνέζα η δίσκο.
Αν έχεις μόνο αγριοσίταρα η αγριοβρώμες καί παρεμφερή μαλακά ζιζάνια-χόρτα τότε προτείνω ένα ελαφρύ καί αξιόπιστο εργαλείo σάν τό παρακάτω

http://www.stihl.gr/Προϊόντα-STIHL/Χορτοκοπτικά/Ελαφρά-χορτοκοπτικά/2639-210/FS-38.aspx

Το εχω δει αυτο ... Μου ειπε ο έμπορος να μην το προτιμήσω γιατι εχει ντιζα μεσα που κόβετε ...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αυτα που εχουν καμπούρα στο κοντάρι εχουν ντιζα ...

43f75158ac494b7dabda6bf6b87a3ebd.jpg

3ccb78cf889baac3fce8583e3fb3c993.jpg

Για καποιο απο τα παρακατω σκεφτομαι ...

Το εχω δει αυτο ... Μου ειπε ο έμπορος να μην το προτιμήσω γιατι εχει ντιζα μεσα που κόβετε ...

Αυτα που εχουν καμπούρα στο κοντάρι εχουν ντιζα ...

43f75158ac494b7dabda6bf6b87a3ebd.jpg

3ccb78cf889baac3fce8583e3fb3c993.jpg

Για καποιο απο τα παρακατω σκεφτομαι ...

Καί αυτά πού θέλεις έχουν κορώνα-πηνίο καί έχουν φθορές τά γρανάζια,έχω το Stihl FS 38 10 χρόνια καί έχει κοψει αμέτρητες ώρες καί δέν έχει κόψει ντίζα.
Αν δέν διαθέτεις γιά κάτι επώνυμο,αναγκαστηκά θά πάς σέ Huindai-Matrix-Κraft κ.τ.λ

Το Hyundai δεν διαφέρει ουσιαστικά από τα υπόλοιπα κινέζικα της αγοράς και καλό θα ήταν αφού θέλειες να εξυπηρετήσεις και κάποιον φίλο να το αποφύγεις.
Επίσης όλα τα χορτοκοπτικά είναι κορώνα πηνίο απλά διαφέρει ο άξονας τους (ντίζα ή μασίφ).

Θα πρότεινα κάτι σε Stihl η Husqvarna ακόμα κια με 1 άλογο. Φτάνει και περισσεύει για την εργασία που θες και μπορείς να το δουλέψεις και με τετράφτερο δίσκο.
Δες ποιον αντιπρόσωπο έχεις πιο κοντά και προχώρα.

Εγω εχω το Efco Stark 2500 T (T= χερουλι τιμονι ποδηλατου, TR = χερουλι κρικος + κουρμπαριστο κονταρι, S = χερουλι κρικος + ισιο κονταρι).
http://www.myefco.com/en/efco/stark-25--stark-2500-t
Ειναι μικρο, ευχρηστο, δεν καιει τιποτα, και ειναι ιδανικο για μικρους κηπους με αγριοχορτα.

Εγω βεβαια του εχω "γανωσει" το κερατο σε πραγματα που προεκυψαν μετα την αγορα του, οπως καλαμιωνες, χωραφια ανω του 1 στρεματος, κηποι "αναξιοπαθουντων συνανθρωπων" που οι ριζες αγριαδας ηταν 10 ποντους πανω απο το εδαφος, κλαδια απο βατα με "τριφτερο" (που παρεχεται στην συσκευασια) και δουλεμμα εκτος οριων με 4αρα echo.
Το αρνητικο του σε τετοια ζορια ειναι οτι καθυστερει πολυ και σε κουραζει, σε σχεση με ενα echo SRM 5000 (που εχω δουλεψει και πεταει δουλεια πολυ πιο γρηγορα (το echo). Βεβαια 1 γεμισμα βενζινη το δικο μου = με 2 γεμισματα βενζινη το echo και με μεγαλυτερο ρεζερβουαρ.
Βεβαια εμενα με καθυστερει και με ζοριζει, διοτι "συνομιλω" με τον κινητηρα, ακουω και συμμεριζομαι τον καυμο του, και τον προστατευω ( ειναι προσωπικο "βιτσιο" να συνομιλω με τους κινητηρες, γι' αυτο και δεν βαζω ποτε μουσικη οταν οδηγω). Τωρα αν πας να "ξεφτυλισεις" ολη την χλωριδα "χωρις αυριο" θα το "παρεις στο χερι".
Η μονη ας πουμε ζημια που εχει βγαλει απο τον 3/2010 που το εχω, ειναι οτι κολησε το φυγοκεντρικο της σκοινομιζας και δεν ανοιγε στο τραβηγμα, αλλα με ενα λυσιμο-καθαρισμα-λιπανση εγινε καινουργιο.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Και τωρα ερωτηση............εχετε βρει πουθενα "ποδια" απο λαιμο μεχρι και παπουτσια για χρηση με χορτοκοπτικο; Γιατι εχω βαρεθει τις αυτοσχεδιες με χοντρα ναυλον και ζωνες, αλλα δεν θελω κιολας να γινονται τα ρουχα τελειως χαλια.

Εγω εχω το Efco Stark 2500 T (T= χερουλι τιμονι ποδηλατου, TR = χερουλι κρικος + κουρμπαριστο κονταρι, S = χερουλι κρικος + ισιο κονταρι).
http://www.myefco.com/en/efco/stark-25--stark-2500-t
Ειναι μικρο, ευχρηστο, δεν καιει τιποτα, και ειναι ιδανικο για μικρους κηπους με αγριοχορτα.

Εγω βεβαια του εχω "γανωσει" το κερατο σε πραγματα που προεκυψαν μετα την αγορα του, οπως καλαμιωνες, χωραφια ανω του 1 στρεματος, κηποι "αναξιοπαθουντων συνανθρωπων" που οι ριζες αγριαδας ηταν 10 ποντους πανω απο το εδαφος, κλαδια απο βατα με "τριφτερο" (που παρεχεται στην συσκευασια) και δουλεμμα εκτος οριων με 4αρα echo.
Το αρνητικο του σε τετοια ζορια ειναι οτι καθυστερει πολυ και σε κουραζει, σε σχεση με ενα echo SRM 5000 (που εχω δουλεψει και πεταει δουλεια πολυ πιο γρηγορα (το echo). Βεβαια 1 γεμισμα βενζινη το δικο μου = με 2 γεμισματα βενζινη το echo και με μεγαλυτερο ρεζερβουαρ.
Βεβαια εμενα με καθυστερει και με ζοριζει, διοτι "συνομιλω" με τον κινητηρα, ακουω και συμμεριζομαι τον καυμο του, και τον προστατευω ( ειναι προσωπικο "βιτσιο" να συνομιλω με τους κινητηρες, γι' αυτο και δεν βαζω ποτε μουσικη οταν οδηγω). Τωρα αν πας να "ξεφτυλισεις" ολη την χλωριδα "χωρις αυριο" θα το "παρεις στο χερι".
Η μονη ας πουμε ζημια που εχει βγαλει απο τον 3/2010 που το εχω, ειναι οτι κολησε το φυγοκεντρικο της σκοινομιζας και δεν ανοιγε στο τραβηγμα, αλλα με ενα λυσιμο-καθαρισμα-λιπανση εγινε καινουργιο.

Και τωρα ερωτηση............εχετε βρει πουθενα "ποδια" απο λαιμο μεχρι και παπουτσια για χρηση με χορτοκοπτικο; Γιατι εχω βαρεθει τις αυτοσχεδιες με χοντρα ναυλον και ζωνες, αλλα δεν θελω κιολας να γινονται τα ρουχα τελειως χαλια.

Μην το ζορίζεις πολύ Δημήτρη γιατί θα το πάρεις στα χέρια. Να του μιλάς να το παρηγορείς!! :)
4άρα μεσινέζα στο συγκεκριμένο μηχάνημα είναι πολύ, κοίτα να την ρίξεις κοντά στα 3 χιλιοστά για να μην ζορίζεται το ίδιο αλλά κυρίως εσύ.

Πήγαινε σε κάποιο αντιπρόσωπο Stihl ή Husqvarna και ζήτα μία ποδιά χορτοκοπτικού. Απλά το θέμα είναι ότι τσιμπάνε λίγο οι τιμές αλλά η ποιότητα είναι πολύ καλή (είχα δει Stihl με 80 ευρώ).
Μπορείς φυσικά να κάνεις και μία σχεδόν ανέξοδη πατέντα μιας χρήσης.
Έχω δει το συνεργείο του δήμου να παίρνει τις μεγάλες σακούλες σκουπιδιών, να τις κόβεις στην μέση και με τα κορδόνια δεσίματος που έχουν να τις δένει γύρω από την μέση.
Για χόρτα δεν καταλαβαίνουν τίποτα (είναι φυσικά και πιο ενισχυμένες από τις απλές σακούλες) και την βγάζεις και την πετάς.

Εγώ που πάω καμιά φορά το παντελόνι στο σπίτι για πλύσιμο, η μάνα μου όλο γκρινιάζει και έτσι κάνω μία γερή πρόπλυση στο χωράφι για να φύγουν τα πολλά!!!!

Χρησιμοποιω την echo diamont edge 4mm μονο σε καποιες ελλαχιστες extreme καταστασεις και προσεχω πολυ και τις στροφες αλλα και τον φυγοκεντρικο. Η κυρια μεσηνεζα μου ειναι η vortex desert stealth 3mm.

Και εγω αυτη την γκρινια και τη μουρμουρα βαριεμαι (και τις πετριες με σορτσακι). Σε σημειο που εχω δωσει το χορτοκοπτικο λεγοντας, παρτο και κανε το εσυ, να δουμε πως θα γινεις............αμα πια.
Μεχρι τωρα χρησιμοποιουσα ενα κομματι χοντρο ναυλον διπλωμενο στα δυο και περασμενο σε μια παλια δερματινη ζωνη, αλλα βαρεθηκα αυτο το συστημα γιατι με ενοχλει (πεφτει, το παταω, γυρναει).
Οι μονες ποδιες που βρισκω ειναι αυτες
http://www.toolplanet.gr/prod/534/4105/%CE%A0%CE%9F%CE%94%CE%99%CE%91%20%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%A3%CE%99%CE%91%CE%A3%20%CE%A7%CE%95%CE%99%CE%A1%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%97%20%CE%A7%CE%9F%CE%A1%CE%A4%CE%9F%CE%9A%CE%9F%CE%A0%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%A9%CE%9D%20AGRO%20EU-3902
http://www.kouretas.gr/product.php?id=4183#.VsatPkDeqyA
αλλα δεν μου γεμιζουν το ματι. Επωνυμη δεν μπορω να βρω (δωσε συνδεσμο αν μπορεις). Αν και το βλεπω εγω να καταληγω σε ενα φιλο ταπετσιερη και να φτιαχνω μια απο μουσαμα φορτηγου, γιατι 80 δεεεεεεεν.