Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Re: Εργαλεία Κήπου

Χρησιμοποιω την echo diamont edge 4mm μονο σε καποιες ελλαχιστες extreme καταστασεις και προσεχω πολυ και τις στροφες αλλα και τον φυγοκεντρικο. Η κυρια μεσηνεζα μου ειναι η vortex desert stealth 3mm.

Και εγω αυτη την γκρινια και τη μουρμουρα βαριεμαι (και τις πετριες με σορτσακι). Σε σημειο που εχω δωσει το χορτοκοπτικο λεγοντας, παρτο και κανε το εσυ, να δουμε πως θα γινεις............αμα πια.
Μεχρι τωρα χρησιμοποιουσα ενα κομματι χοντρο ναυλον διπλωμενο στα δυο και περασμενο σε μια παλια δερματινη ζωνη, αλλα βαρεθηκα αυτο το συστημα γιατι με ενοχλει (πεφτει, το παταω, γυρναει).
Οι μονες ποδιες που βρισκω ειναι αυτες
http://www.toolplanet.gr/prod/534/4105/%CE%A0%CE%9F%CE%94%CE%99%CE%91%20%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%A3%CE%99%CE%91%CE%A3%20%CE%A7%CE%95%CE%99%CE%A1%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%97%20%CE%A7%CE%9F%CE%A1%CE%A4%CE%9F%CE%9A%CE%9F%CE%A0%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%A9%CE%9D%20AGRO%20EU-3902
http://www.kouretas.gr/product.php?id=4183#.VsatPkDeqyA
αλλα δεν μου γεμιζουν το ματι. Επωνυμη δεν μπορω να βρω (δωσε συνδεσμο αν μπορεις). Αν και το βλεπω εγω να καταληγω σε ενα φιλο ταπετσιερη και να φτιαχνω μια απο μουσαμα φορτηγου, γιατι 80 δεεεεεεεν.

Ανα μπράβο φτιάξε μία από χοντρό μουσαμά και θα είσαι κομπλέ! Καλύτερη δεν γίνεται!

Εγώ πάλι έχω πιο απλό σύστημα, έχω συγκεκριμένα ρούχα για τις μαστοροδουλειές/για τα κηπευτικά, που όσο και να λερωθούν απλά δε με νοιάζει. Τα πλένω να φεύγουν τα χώματα και οι σκόνες και από 'κει και πέρα, τυχόν λεκέδες δε με απασχολούν.

Εγώ πάλι έχω πιο απλό σύστημα, έχω συγκεκριμένα ρούχα για τις μαστοροδουλειές/για τα κηπευτικά, που όσο και να λερωθούν απλά δε με νοιάζει. Τα πλένω να φεύγουν τα χώματα και οι σκόνες και από 'κει και πέρα, τυχόν λεκέδες δε με απασχολούν.

Ναι και εγώ έτσι κάνω Παύλε.

Να δινετε τα ρουχα στη ΜΑΝΑ για πλυσιμο,οχι στη γυναικα.Ετσι όλα καλα!:operator:

Καλή ιδέα αλλά εγώ μόνο την μάνα μου έχω και γκρινιάζει!!!

Τα πλένω στο χωράφι πλέον οπότε μια χαρά!!!

Κυριοι καλησπερα!

Θελω στις επομενες εβδομαδες να κατεβω ενα τετραημερο στην Χιο και να κλεισουμε το αμπελι του παππου με αυτο το πρασινο σαν διχτυ υλικο για προστασια απο σφηκες.
Ειναι το ιδιο με αυτο που βαζουν για σκιαση η κατι αλλο?

Re: Εργαλεία και ειδη Κήπου και Αγρου

Νικοεπειδη εκεινο εχει διαφοροποιηση σε ποσοστο σκιασης σημανει πως εχει και διαφοροποιηση στο ματι?
Δλδ τι θα πρεπει να διαλεξω για επαρκη προστασια απο σφηκες?

Κυριακο για τεχνικα καλυτερα να σου πει καποιος που ξερει καλυτερα.Ενας θειος που εχει βαλει παντως και τον ειχα ρωτησει,διχτυ σκιασης μου το ειπε..Για ανοιγμα ματιου δε γνωριζω ποσο ειναι.

Έχει αναλόγως της σκίασης που θες.
Όσο αυξάνεται ο βαθμός σκίασης βέβαια, τόσο αυξάνεται και η τιμή.

Έχει αναλόγως της σκίασης που θες.
Όσο αυξάνεται ο βαθμός σκίασης βέβαια, τόσο αυξάνεται και η τιμή.

Σκιαση δεν θελω σε μεγαλο βαθμο οσο προστασια απο τις σφηκες!

Σκιαση δεν θελω σε μεγαλο βαθμο οσο προστασια απο τις σφηκες!

Κυρ νομίζω ότι κια το φτηνό σου κάνει, αν όχι το μεσαίο το πολύ πολύ.
Δες τα και από κοντά αν μπορείς για να βγάλεις συμπέρασμα!

Μάστορες, για συμβουλές κηπουρικής (κλαδέματα κλπ) να γράφουμε εδώ ή να ανοίξουμε νέο νήμα;

καλημέρα :)

Έχω σκοπό εφέτος να έχω γρασίδι έξω από το τσαντιράκι μου.
Σε χωραφάκι είναι που έχει αγριάδα, αλλά λέω σε μια πλευρά να έχω κανονικό γρασίδι.

Αυτήν την εβδομάδα το lidl έχει σπόρους για γκαζόν (2kg 8 )
t15wJpA.jpg

Γραφει αυτά πάνω. Καταλαβαίνει κανείς τίποτε;
BS7hHIC.jpg

Τους έχετε δουλέψει; Αξίζουν; Είναι καλή η τιμή ή να πάω σε κοντινό φυτώριο;

Επίσης,
συχνά έχουν αυτό
9wxWdVJ.jpg

για αποκατάσταση λέει.
Για πότε είναι αυτό; όλο το χρόνο πχ για τα κενά;

Έχω διαμόρφωση εξωτερικού χώρου εφέτος ...οπότε σιγά-σιγά... :idea:

Δεν το έχω δοκιμάσει (σκυλί γαρ) αλλά η αναλογία του γκαζόν είναι καλή πάντως.

Το άλλο για την αποκατάσταση, δεν ξέρω τί είναι, αλλά θα έχει και αυτό κάποια αναλογία ανάλογη με το προηγούμενο, αλλά σίγουρα δεν είναι για όλο το χρόνο.
Το γκαζόν για να φυτρώσει θέλει συγκεκριμένες συνθήκες ήλιου (θερμοκρασίας) , νερού (υγρασίας) και κυνήγημα μυρμηγκιών....

Υπάρχει και γεωπόνος στο forum;;;;Λίρα εκατό πιάσαμε!
Πλησιάζει ο καιρός για τις πιπεριές μου και ψάχνω απεγνωσμένα βοήθεια.Έχεις να προτείνεις (στον γεωπόνο απευθύνομαι) κάποιο site ή forum που μπορώ να πάρω πληροφορίες σχετικά με την σπορά κλπ; (είναι δύσκολες ποικιλίες για το κλίμα μας,αλλά θα την κάνω την προσπάθεια).