Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Ναι Μπάμπη,χρειάζεται κανονικά.Αν είναι μικρό μπορεί και να μην έχεις θέμα,το πιθανότερο όμως είναι πως θα χρειαστείς.Στις απλές κατασκευές κατασκευάζουμε ένα "μαγγανάκι" με τελείωμα Ζ.Πρόκειται για μια σωλήνα που "ξεκουράζεται" ανάμεσα στα δυο φύλα διπλού ναΰλον,και που τα στερεώνουμε με κομμάτια λάστιχου ποτίσματος κομμένα κατα μήκος,ανα 2-3 μέτρα.Διατρέχει όλο το πλαϊνό,απο την κορυφή ως τη μέση,και ανοίγει με περιστροφή απο το ένα άκρο.Εσύ όμως δεν έχεις που να καρφώσεις,δεν ξέρω τι θα μπορούσε να γίνει..

Εδώ σε ηλεκτρικό (τσάμπα λεφτά).

Attachments

• sheep_4_big.jpg
    sheep_4_big.jpg
    154.6 KB · Views: 216
Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Γειά στά χέρια σας Μπάμπη,καλορίζικο,και καλές σοδειές να βγάζει.
Γιά να βάλεις πλαινά παράθυρα θά πρέπει νά σκίσεις τό ναυλον νά κάνεις έναν ξύλινο η πλαστικό η μεταλλικό σκελετό και εκεί πάνω νάυλον,όπως έκανες τίς πόρτες εισόδου-εξόδου
Απο επάνω δέν βλέπω να τό έχεις στερεώσει πουθενά τό νάυλον,είναι όμως τεζαρισμένο καλά στά πλαινά από ότι βλέπω,θά τό τεστάρεις μέ αέρα νά δείς τήν συμπεριφορά του,άν έχει πολλά πάνω-κάτω (ταλαντώσεις)

Για το θερμοκήπιο υπάρχουν πλαστικά κλιπς μέχρι 2'' για να πιανουν πάνω σε σωλήνα. Δες αν μπορεις να τα βαλεις για να μην σκιστει το ναυλον με τον αερα. Επίσης εσωτερικά μπορεις να τρεξεις οριζοντια χοντρο συρμα, αναρτημενο απο την οροφή ή τα πλαινα, ώστε να στηριζεις με σπαγγο αναρριχομενα φυτα (πχ ντοματες, αγγουριες)

ξέρετε γιατί τα λεμόνια πάνω στο δέντρο σκίζονται κατά μήκος και ανοίγουν? πρώτη φορά το βλέπω σε μένα....

Θέλουν νερό. Ο γεωπόνος μου είπε ότι επειδή δεν έβρεξε και έχουμε αργιλώδες έδαφος, έχει γίνει πέτρα και δεν φτάνει το νερό στις ριζες

Εχεις ανομοιομορφα ποτισματα. Θα ειχες καιρο να τα ποτισεις και τα ποτισες αρκετα ή εβρεξε και το περιβλημα των καρπων δεν μπορει να ακολουθησει το φουσκωμα των καρπων απο το νερο

Εχεις ανομοιομορφα ποτισματα. Θα ειχες καιρο να τα ποτισεις και τα ποτισες αρκετα ή εβρεξε και το περιβλημα των καρπων δεν μπορει να ακολουθησει το φουσκωμα των καρπων απο το νερο

+1
Aυτό ακριβώς πού ανέφερε ο συνάδελφος ισχύει,δηλαδή η μή τήρηση ποτίσματος ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

μάλιστα, υποθέτω πως τώρα σιγά σιγά θα στρώσει η λεμονιά ε?

Ναι Σωτήρη σταδιακά με τά κανονικά ποτίσματα δέν θά έχει τό πρόβλημα η φλούδα τού καρπού.

Γυρνώντας λίγο πιο πίσω, στη κουβέντα για τα θερμοκήπια, ήθελα να πω στο Νικόλα και στα άλλα παιδιά πιυ πήραν μελρος στη συζήτηση και τους ευχαριστώ πολύ, οτι το συγκεκριμένι θερμοκήπιο είναι μικρό (100 τ.μ.) και καθαρά ερασιτεχνικό.
Δεν πρόκειται για θερμοκήπιο που θα λειτουργεί ολοχρονίς, πιο πολύ για προστασία απ´ τις παγωνιές του Χειμώνα έγινε, και για καθαρά Χειμωνιάτικα ζαρζαβάτια και με υπολογισμό να εξυπηρετεί 2-3 το πολύ οικογένειες.
Αν, παρ´ όλα αυτά, χρειάζεται επιπλέον εξαερισμός ούτως ή άλλως υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργηθούν, και σχετικά εύκολα, κάποια πλαϊνά τελαρωμένα παράθυρα αν στην πορεία αυτό κριθεί απαραίτητο.

Νίκο, το νάυλον δεν είναι το seven layers αλλά πιο απλό, τριών στρώσεων. Δεν ξέρω πόσο διαφορά θα έχουν ποιοτικά αλλά μπορώ να φανταστώ. Το συγκεκριμένο δίνεται με εγγύηση τριών ετών.

Παιδιά, πήρα ένα κάδο κομποστοποιησης για το σπίτι. Δυο ερωτήσεις έχω:Το κάτω μέρος είναι ανοιχτό. Το υλικό έρχεται σε επαφή με το έδαφος ; Αρχίζω να ρίχνω υλικά. Θέλει κάτι να προσθέσω;

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παιδιά, πήρα ένα κάδο κομποστοποιησης για το σπίτι. Δυο ερωτήσεις έχω:Το κάτω μέρος είναι ανοιχτό. Το υλικό έρχεται σε επαφή με το έδαφος ; Αρχίζω να ρίχνω υλικά. Θέλει κάτι να προσθέσω;

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλορίζικος,ναι τό υλικό έρχεται σέ επαφή μέ τό εδαφος,αλλά να καθαρίσεις και να σκάψεις λίγο τό χώμα πρίν τόν τοποθετήσης,ξεκίνα νά ρίχνεις υλικά καί διάβασε καί αυτό πού έχει πολλές λεπτομέρειες

Γεια σας, χρειάζομαι την συμβουλή σας για ένα αλυσοπρίονο κυρίως για καυσόξυλα και για κλάδεμα κανενός μεγάλου βραχίονα ελιάς όταν αυτό προκύπτει! Το αρχικά σκεπτόμουν για το stihl ms 180 αλλά άκουσα ότι βγάζει κάποια προβληματάκια οπότε σκέφτηκα ότι ισως θα ήταν σοφότερο να τραβήξω το budget μου λιγο και ανέβω κατηγορία και να πάω σε κάποιο από 211 ή 193 c-e ή 181! Θα με βοηθούσε αν μου προτείνατε κάποιο από τα παραπάνω! Επιμένω σε stihl γιατί θα αγοράσω και το combi από κει με το κονταροπρίονο κ το χορτοκοπτικό κ διάφορα αξεσουάρ οπότε θα μου κάνει μία καλύτερη τιμή ο dealer

Το 211 ειναι πολυ καλο all-around πριονι (εχω δουλεψει πολλα χρονια με το προηγουμενο μοντελο ms-210), χωρις να σημαινει οτι και αλλες εταιριες (husky-makita κτλ) δεν βγαζουν εξισου αξιοπιστα αλυσοπριονα. εγω αν επαιρνα τωρα θα κοιτουσα και το makita3500 (2.3hp, 40cm) με τιμή περιπου 100 λιγοτερα από το 211. Καπου ειδα και την oleomac να βγαζει καλες προσφορες.
Αν θες να μεινεις σε stihl παντως, σωστα κανεις και κοιτας παραπανω απο το 180

Δημήτρη για δώσε πληροφορίες...
Σε μερικά μανταρίνια βγαίνει αυτός ο λεκές που έχει και τρύπα και βγάζει και ζουμί άμα το ζουλήξεις. Πρόκειται για τσίμπημα αυτής της αλλοδαπής μύγας που λέγαμε ??? Διάγνωση... πρόληψη... και λύση. Ευχαριστώ πάρα πολύ για όλες τις κατα καιρούς συμβουλές. -bye-

PmoNQAE.jpg

Δημήτρη για δώσε πληροφορίες...
Σε μερικά μανταρίνια βγαίνει αυτός ο λεκές που έχει και τρύπα και βγάζει και ζουμί άμα το ζουλήξεις. Πρόκειται για τσίμπημα αυτής της αλλοδαπής μύγας που λέγαμε ??? Διάγνωση... πρόληψη... και λύση. Ευχαριστώ πάρα πολύ για όλες τις κατα καιρούς συμβουλές. -bye-

Καλησπέρα Νίκο
Δυστυχώς ναί,είναι προσβολή από τήν μύγα τής μεσογείου.
Θά πρέπει νά προμηθευτής από το τοπικό σου γεωπονικό κατάστημα εντομοπαγίδες τύπου μπουκαλιού καί να βάλεις μία ανα τρία - τέσσερα δέντρα άν έχεις πολλά εσπεριδοειδή.
Οταν αρχίζουν στό στάδιο νωρίς τής ωριμάνσης τών καρπών τόν Οκτώβριο ράντισμα ανά 20 μέρες τουλάχιστον δυό ραντίσματα,με κάποιο πυρεθρινοειδές εντομοκτόνο π.χ Decis.
Καί όσα μανταρίνια έχουν πέσει κάτω από τό δέντρο μάζεμα και πέταμα αμέσως γιά νά μήν εξαπλωθούν νέες μύγες απο τά αυγά πού έχει μέσα.

Ευχαριστώ Δημήτρη ....μπήκε στο αρχείο με τις οδηγίες καλλιέργειας -bye-

Να σαι καλά Νίκο,άτιμο πράγμα αυτή η μεσογειακή μύγα πάντος πρέπει νά είσαι σέ εγρήγορση Οκτώβρη-Νοέμβρη γιά τά εσπεριδοειδή.-bye-