Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Δημήτρη, όντως!!
Φοβερή ιδέα μου έδωσες... θα βγάλω καλύτερη φωτογραφία και θα επανέλθω...!!!

Ευχαριστώ πολύ

Του αξιζει του Δημητρη μια καφεδια στο καινουριο σκηνικο που με το καλο θα φτιαξεις Αντωνη, ετσι? :)))
 
Εγω σκεφτομαι αυτο

Untitled.png


Καφασωτο πατωμα ντεκ με πρασιες.
 
Του αξιζει του Δημητρη μια καφεδια στο καινουριο σκηνικο που με το καλο θα φτιαξεις Αντωνη, ετσι? :)))

Μιχάλη ότι συμβουλή θέλει ο Αντώνης στήν διαθεση του ,εναν Ελληνικό στίς 6 το ξημέρωμα πίνω μόνο,άν είναι θά πάω στόν Αντωνη τό χάραμα γιά τόν Ελληνικό :flipout:
 
Μιχάλη ότι συμβουλή θέλει ο Αντώνης στήν διαθεση του ,εναν Ελληνικό στίς 6 το ξημέρωμα πίνω μόνο,άν είναι θά πάω στόν Αντωνη τό χάραμα γιά τόν Ελληνικό :flipout:

Άσε τοτε, θα το κάνουμε μεσημεριανό με κοψίδια :)
 
Εεε, να ρθω για εργασία αν είναι να εχει κοψιδια για αμοιβή;

Sent from my C6833 using Tapatalk
 
Να πώ και εγώ τη γνώμη μου :)
Πλαστικό γκαζόν ΟΧΙ!
Φυσικό μάλλον όχι εάν δεν έχεις όρεξη να ψεκάζεις συνέχεια συν ότι βλέπω υπόγειο πολύ κοντά και με πολλά νερά μπορεί να έχεις θέμα.

Εγώ θα έβαζα βότσαλο ή χαλικάκι άσπρο (πάνω απο το γεωύφασμα ή ότι άλλο χρειάζεται) και θα έφτιαχνα παρτέρια για πράσινο χωρίς ύψος και με ελάχιστες ανάγκες σε νερό κοντά στα παράθυρα
και μπόλικο χρώμα όπως είπαν και οι παραπάνω.

Για οικονομική σκιά στο τραπέζι στο κέντρο βάζεις και μία τεράστια ομπρέλα (4x4 τετράγωνη) με πιστοποίηση για UV και αν θές και αδιάβροχη και είσαι έτοιμος.
 
Σήμερα είχα μια συνάντηση με μια "γλυκύτατη" γειτόνισσα που είχα να τη δω 30 χρόνια. Με ρώτησε αν είναι σωστό, σε ένα οικοπεδακι που έχω δίπλα από μια αποθήκη, να υπάρχουν δέντρα και χόρτα, και ότι τα ανήψια της κινδυνεύουν από τα φίδια. Της απάντησα ευγενέστατα ότι έχει δίκιο και ότι θα επιληφθώ του ζητήματος.
Τα δέντρα αυτά εμείς στο χωριό τα λέμε κουφωξυλα. Πως μπορώ να τα ξεπαστρέψω μια και καλή; χωρίς να κινδυνεύουν τα παιδάκια φυσικά!


Sent from my iPad using Tapatalk Pro
 
Δεν είναι δέντρα καλά παιδιά. Θα βγάλω φωτό για να δείτε. Ο γαμπρός μου λέει να ρίξουμε round up και δεν θα μείνει τίποτα, απλά τα παιδάκια αν μπούμε μέσα τι φταίνε;


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
 
Δημητρηηηηηηη!!!
Μανταρινιες πορτοκαλιες που αυτή την εποχή έχουν καρπό χρειάζονται κάποια λίπανση ???

Kυριάκο μπορείς νά ρίξεις κομπλεζάλ πού περιέχεις άζωτο-φώσφορο-κάλιο καί ιχνοστοιχεία,τελευταίος μήνας λίπανσης είναι ο Οκτώβριος γιά τα εσπεριδοειδή,

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν είναι δέντρα καλά παιδιά. Θα βγάλω φωτό για να δείτε. Ο γαμπρός μου λέει να ρίξουμε round up και δεν θα μείνει τίποτα, απλά τα παιδάκια αν μπούμε μέσα τι φταίνε;


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Βγάλε μιά φωτογραφία Γιώργο γιά να καταλάβουμε καλύτερα,πάντος όπως λέει ο Νίκος απόφυγε τά χημικά εντός αστικής ζώνης.
 
Μηπως ειναι σαμπούκος; Αυτο λενε συνηθως κουφοξυλια. Πρεπει να δεις πως θα συμπεριφερθει το δεντρο σε κοψιμο, γιατι σε καποιες περιπτωσεις μπορει να γεμισεις χειροτερα.
Π.χ. εγω που εψαξα ολες τις μελετες εξοντωσης του βρωμοδεντρου (Αΐλανθος), καθως ειναι "επικυρηγμενο δεντρο ζιζανιο" σε πολλες χωρες, και εχουν γινει μελετες για την καταστροφη του απο πανεπιστημια και υπηρεσιες, ειδα οτι ο μονος τροπος για να μην δημιουργησεις ενα δασος απο αυτα τα "κερατα", εκτος απο τον εκσκαφεα (να ξεθαφτουν οι ριζες), ειναι συγκεκριμενο χημικο σε τρυπες μεταξυ κορμου και φλοιου, τελη Ιουλιου αρχες Αυγουστου.
Το ραουνταπ και το γκαρλον στην περιπτωση μου ψεκαστα, ουτε που το χαιδευουν.
Απο την αλλη αν δεν σε πειραζουν, μπορεις να τα διαμορφωσεις διακοσμητικα, εστω καποια απο αυτα (η κλαδευτηρα ειναι καλη ψυχοθεραπεια).
 
Αν ειναι κουφοξυλια όπως λέει και ο Δημήτρης η εξόντωση του είναι δύσκολη. Εσύ για την ώρα μπορείς να κόψεις τα χόρτα. Για μένα αν κάνεις και 1 κλαδεμα στο 1,5 μέτρο και λίγο παραπάνω θα είσαι.κομπλέ.
 
Διαμορφωσε το ομορφα κοβοντας τα πολλα πολλα περιτα και αστο να ομορφαινει το οικοπεδο!
Tilia%252520argentea%252520cylinder%252520op%252520hoge%252520stam%252520%25282%2529%252520%255B1600x1200%255D.jpg

Μπορεις να κοψεις τον κορμο σε αυτα ποθυ δεν θελεις και στο κομματι που θαμεινει να βγαλεις την φλουδα και να το βαψεις με ραουνταπ.

Επισης δεν ειναι περιφραγμενο το χωραφι?