Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Κόστος όμως 3-4 φορές πιο πάνω.
Για λιγη δουλεια ενταξει,αλλα για πολύ...εμπλεξες!

Εδώ παρατανε τα μεγαλα μηχανάκια και πιανουν τα μικρα λογω καταναλωσης!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αυτό το δοχειο είναι πολύ εξυπηρετικο και πλεον σε όλα βαζω 1/40 λαδι.5 ευρω στο Leroy.

40d7ee.jpg

Λαμα,αλυσιδα γνησια για αυτό,ποσο να κοστιζουν...?

c63973.jpg

27f28f.jpg

Τα λάδια της Husqvarna/stihl αλλά και περεμφερή έχουν δοσομετρητές πάνω για την μίξη οπότε δεν υπάρχει λόγος να πάρει κανείς αυτό του leroy.

Γιατί δεν βάζεις πάνω λάμα αλυσίδα Oregon? Η ποιότητα είναι ίδια αν όχι και καλύτερη, ενώ είναι και λίγο πιο οικονομικά.
Την Δευτέρα θα στείλω κάτι πράγματα στον Κυρ, αν θες σου στέλνω λάμα και αλυσίδα, στείλε μου πμ.

Ρε Νικ στο φυλλάδιο του νέου Leroy που ανέβασε ο Κυριάκος και κάποιος άλλος φίλος, εχει σε προσφορα μια Nilfisk 120.6-6 στα 73
Αξίζει για βεράντα, αυτοκίνητο ;

Sent from my iPad using Tapatalk

Ρε Νικ στο φυλλάδιο του νέου Leroy που ανέβασε ο Κυριάκος και κάποιος άλλος φίλος, εχει σε προσφορα μια Nilfisk 120.6-6 στα 73
Αξίζει για βεράντα, αυτοκίνητο ;

Sent from my iPad using Tapatalk

Για αυτά τα 2 Ηλία ναι.
Δες το και από κοντά και χτύπα το!

Τα λάδια της Husqvarna/stihl αλλά και περεμφερή έχουν δοσομετρητές πάνω για την μίξη οπότε δεν υπάρχει λόγος να πάρει κανείς αυτό του leroy.

Γιατί δεν βάζεις πάνω λάμα αλυσίδα Oregon? Η ποιότητα είναι ίδια αν όχι και καλύτερη, ενώ είναι και λίγο πιο οικονομικά.
Την Δευτέρα θα στείλω κάτι πράγματα στον Κυρ, αν θες σου στέλνω λάμα και αλυσίδα, στείλε μου πμ.
Ο μετρητης στα λαδια είναι για 5 λιτρα.Συνηθως θελω λιγοτερο και για να μην χαλαει δεν φτιαχνω ολο το μπιτονι.

Παντα stihl βαζω αλυσιδα Νικολα,σε όλα.Μου αρεσει ότι βυθιζει γρηγορα.

Θα σου στειλω pm.

Ο μετρητης στα λαδια είναι για 5 λιτρα.Συνηθως θελω λιγοτερο και για να μην χαλαει δεν φτιαχνω ολο το μπιτονι.

Παντα stihl βαζω αλυσιδα Νικολα,σε όλα.Μου αρεσει ότι βυθιζει γρηγορα.

Θα σου στειλω pm.

Χαχα, οι Oregon δεν βυθίζουν γρήγορα δηλαδή? :p
Ξέρεις πόσα Stihl αν χαλάσει η λάμα και η αλυσίδα τους φοράνε Oregon?
Μην σου πω εκατοντάδες... τουλάχιστον στην περιοχή μου...

Να αλλαξοπιστισω δηλαδή?

Το βύθισμα δεν θα το χάσεις Πάνο, πίστεψε με...

Το μηχανάκι θα έχει λάμα Oregon, δεν θα είναι Husqvarna οπότε δεν είναι αλλαξοπιστία.
Ενδεικτικά μπορείς να βάλεις και λάμες Tsumura (Ιαπωνίας) που είναι ότι καλύτερο για βαριά χρήση, ενώ και στα χρήματα είναι λίγο πιο ακριβές από oregon...

Σήμερα είπα να συγκομιδέψω τις ροδιούλες μου

YTmtSH4.jpg

MfMNVS2.jpg

Δημήτρη τα δικά μου είναι πιο κόκκινα !!!! :flipout::flipout:-bye-

---------------------------------------

Έχω δύο πορτοκαλιές που τις δέρνει ο βοριάς και ο πάγος .... αλλά κάνουν πορτοκάλια. Πότισμα και λίπασμα .... όποτε το θυμηθώ :flipout:

imzDeu5.jpg

Μερικά ανοίγουν επάνω στο δένδρο όταν γίνονται

A4vcTrZ.jpg

Τι κάνω λάθος ...ή μάλλον τι δεν κάνω ???

Νομίζω ότι είναι αρρώστια *μηγα Μεσογείων *. Έτσι μου είχε πει κάποιος μπορεί να σου λέω και βλακειες

Σήμερα είπα να συγκομιδέψω τις ροδιούλες μου

Δημήτρη τα δικά μου είναι πιο κόκκινα !!!! :flipout::flipout:-bye-

---------------------------------------

Έχω δύο πορτοκαλιές που τις δέρνει ο βοριάς και ο πάγος .... αλλά κάνουν πορτοκάλια. Πότισμα και λίπασμα .... όποτε το θυμηθώ :flipout:

Μερικά ανοίγουν επάνω στο δένδρο όταν γίνονται

Τι κάνω λάθος ...ή μάλλον τι δεν κάνω ???

Γειά σου φίλε Νίκο,ωραία συγκομιδή έκανες καί εσύ και τά μάζεψες στό παρά ένα γιατί βλέπω άρχισαν νά σκάνε μερικά,καλοφάγωτα νά είναι. :ernaehrung004:

Τώρα γιά τήν πορτοκαλιά αυτό τό σκίσιμο δέν είναι μύγα Μεσογείου όπως ανέφερε ο φίλος Deathloc,η μύγα κάνει τρύπα,καί αρκετά καφέ στίγματα.Συνήθως είναι από τήν πολυ υγρασία εδάφους σέ συνδυασμό μέ τό πολύ πιθανόν υψηλό pΗ πού πρέπει νά έχει τό χώμα καί φαίνεται γιατι παρατηρώ χλώρωση (κιτρίνισμα τών φύλλων) επάνω στίς πορτοκαλιές σέ μεγάλο ποσοστό.
Καλό θά ήταν νά πάς σέ ένα γεωπόνο ένα φύλλο και θά σού δώσει Θειϊκό Σίδηρο να ρίξεις γύρω -γύρω από τήν ρίζα σκάβοντας τό χώμα βεβαια πρίν,και μετά θά ρίξεις τόν Θειϊκό Σίδηρο καί θά ποτίσεις στήν συνέχεια γιά να λιώσει,από τήν φωτό βλέπω είναι μεγαλα δέντρα καί πιστεύω θά χρειαστείς ένα κιλό Θειϊκό Σίδηρο σέ κάθε δέντρο.
Καί βλέπω θέλει καί ένα κλάδεμα στά ξερά κλαράκια πού έχει επάνω.
Μήν τά παραμελείς φίλε Νίκο τά δεντρα,χρειάζονται σκάλισμα,λίπασμα,κλάδεμα στίς σωστές εποχές φυσικά κ.τ.λ γιά νά δώσουν περισσότερη καρποφορία.

Last edited:
Ευχαριστώ Δημήτρη ... θα πράξω αναλόγως γιατί τα έχω παρατήσει.
Την ίδια περιποίηση μάλλον χρειάζονται και τα λεμόνια και μανταρίνια αφού είναι στην σειρά στο ίδιο έδαφος.
Δώσε και ένα ημερολόγιο εργασιών να πάρω μια ιδέα.

Κυριάκο αν αρέσει τότε να δείξω περισσότερα.
Λέτε να αρχίσω να τα περιποιούμαι.

Δεν τα βλέπω πολύ κοκκινα βρε παιδιά, έχουν γίνει; Έχω κι εγώ 2-3 ροδιές στο σπίτι και μου φαίνονται ότι θέλουν ακόμα, είναι όπως αυτά της φωτογραφίας ροζοκόκκινα. Να τα μαζέψω ή να περιμένω μια βδομάδα ακόμα;

Ευχαριστώ Δημήτρη ... θα πράξω αναλόγως γιατί τα έχω παρατήσει.
Την ίδια περιποίηση μάλλον χρειάζονται και τα λεμόνια και μανταρίνια αφού είναι στην σειρά στο ίδιο έδαφος.
Δώσε και ένα ημερολόγιο εργασιών να πάρω μια ιδέα.

Φίλε Νίκο θά σού γιά τά Εσπεριδοειδή (Λεμονιές,πορτοκαλιές,μανταρινιές) Τό κλάδεμα γίνεται τέλη Μάρτη αρχές Απρίλη όταν φύγουν τά κρύα αλλά όχι πολύ αυστηρό.Τον Χειμώνα θα σκαλίσεις περιμετρικά καί θά βρείς χωνεμένη κοπριά νά ρίξεις στήν ρίζα γιά νά κρατάει καί ζέστη στήν ρίζα εκτός από τήν αμμωνία πού περιέχει,άν δέν βρείς μπορείς να ρίξεις κόμποστ.Επίσης στά μέσα Μάρτη θά κάνεις λίπανση μέ αζωτούχο λίπασμα όπως Θειϊκή αμμωνία,μετά από ένα μήνα στά μέσα Απρίλη θά βάλεις τό κοκκώδες Κομπλεζάλ πού περιέχει μαγνήσιο-φώσφοτο-άζωτο και πολλά ιχνοστοιχεία,καί επίσης άν δείς χλώρωση (κιτρίνισμα φύλλων) θά βάλεις καί Θειϊκό Σίδηρο.Τέλη Μαιου θά ξαναρίξεις κομπλεζάλ η και Θειϊκό Σίδηρο ξανά άν χρειάζεται καί δέν έχει εξαλειφθεί η χλώρωση.
Προσέχεις τήν Ανοιξη νά μήν ποτίζεις πολύ γιατί θά πέφτουν οι ανθοί καί δέν θά δέσουν πολλούς καρπούς.
Το καλοκαίρι δέν κάνεις τίποτα εκτός από πότισμα,καί ίσως κάποιο ράντισμα με τό κατάλληλο εντομοκτονο πού θά αγοράσεις από Γεωπονικό κατάστημα άν έχουν πιάσει στά φύλα κάποια αρώστια όπως Αλευρώδη συνήθως η τετράνυχο η ψώρα,απλά κοιτάς τά φύλα καί άν δείς άσπρίλες σάν κολλημένο αλεύρι είναι αλευρώδης,ο τετράνυχος φαίνεται κάτω απο τό φύλλο κάνει κάτι σάν ιστούς αράχνης αλλά σέ πολύ μικρότερη εκταση με αρκετά μικροσκοπικά έντομα,καί τό φύλλο κάνει άσπρα στίγματα,και προσβάλει καί τόν καρπό.Σεπτέμβριο καί Οκτώβριο ξαναρίχνεις λίπασμα πάλι.Τόν Χειμώνα δέν βάζεις λιπάσματα γενικά.

Δεν τα βλέπω πολύ κοκκινα βρε παιδιά, έχουν γίνει; Έχω κι εγώ 2-3 ροδιές στο σπίτι και μου φαίνονται ότι θέλουν ακόμα, είναι όπως αυτά της φωτογραφίας ροζοκόκκινα. Να τα μαζέψω ή να περιμένω μια βδομάδα ακόμα;

Φίλε Γιώργο τά ρόδια τού Νίκου έχουν γίνει γιατί ήδη έχει αρχίσει νά σκάει η φλούδα, υπάρχουν διάφορες ποικιλίες ροδιάς πού τά κάνουν πολύ κόκκινα τά ρόδια εξωτερικά τήν φλούδα καί άλλες λιγότερο,συστήνω νά κόψεις ένα ρόδι καί να δείς μέσα τό κατά πόσο ο καρπός είναι κόκκινος,καί άν είναι μπορείς να τά μαζέψεις,άν όχι περίμενε μιά εβδομάδα ακόμα.

Ευχαριστώ Δημήτρη ...

Κυριάκο αν αρέσει τότε να δείξω περισσότερα.

Εννοείται!!!! Και είσαι και στο κατάλληλο νημα!!!

Δημήτρη είναι μεγάλο μας ατού που σε έχουμε εδώ με τις συμβουλές σου!!!

Σέ ευχαριστώ φίλε Κυριάκο,όλοι ανάλογα τίς γνώσεις μας βάζουμε ένα μικρό λιθαράκι στό forum.

Φίλε Γιώργο τά ρόδια τού Νίκου έχουν γίνει γιατί ήδη έχει αρχίσει νά σκάει η φλούδα, υπάρχουν διάφορες ποικιλίες ροδιάς πού τά κάνουν πολύ κόκκινα τά ρόδια εξωτερικά τήν φλούδα καί άλλες λιγότερο,συστήνω νά κόψεις ένα ρόδι καί να δείς μέσα τό κατά πόσο ο καρπός είναι κόκκινος,καί άν είναι μπορείς να τά μαζέψεις,άν όχι περίμενε μιά εβδομάδα ακόμα.
Ok Δημήτρη, αυτό θα κάνω.