Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Δημητρη εχω μια τζανερια και θελει αρκετο κλαδεμα.ποτε να το κανω;;

Τόν Ιανουάριο όταν θα έχουν ρίξει όλα τά φύλλα τους Βασίλη κλαδεύονται όλα τά καρποφόρα (Μηλιές,βερυκοκιές,ροδακινιές,κορομηλιές,αχλαδιές κ.τ.λ)

Δημήτρη ....Ευχαριστώ για τις αναλυτικές οδηγίες :worshippy:
Ανοίχτηκε έγγραφο και αποθηκεύτηκαν καθώς και ότι άλλο θα ειπωθεί για άμεση εύρεση και μελέτη.:ernaehrung004:

Μολις εκανα παραγγελια το θαμνοκοπτικο echo srm-520es.
Αργησα μερικες μερες για να το στειλουν απο αθηνα και να ειμαι στο χωριο να το παραλαβω (τωρα ειμαι αθηνα).
Παιδια ποια μεσινεζα oregon να παρω τωρα στο στρωσιμο για να μην ζωριζεται το μηχανημα, να ξεκινησω λετε με 2.5 mm η να παω σε 3mm?
Ειχε εκει στο καταστημα oregon τετραγωνες και ειπε οτι δεν κανουν για την κεφαλη που εχει πανω το μηχανημα, μου ειπε να βαλω στρογγυλη, επισης ειχε μια oregon 3mm 15m duoline στρογγυλη και μου ειπε 15 ευρω!!
Θελω να ξεκινησω με την κεφαλη που εχει πανω, να μην κανω αλλα εξοδα τωρα και σε λιγο να παρω μια attilina η αυτη που λεει ο Νικος.
Αυτος στις μεσινεζες ειναι πανακριβος, δεν συμφερει...

Μολις εκανα παραγγελια το θαμνοκοπτικο echo srm-520es.
Αργησα μερικες μερες για να το στειλουν απο αθηνα και να ειμαι στο χωριο να το παραλαβω (τωρα ειμαι αθηνα).
Παιδια ποια μεσινεζα oregon να παρω τωρα στο στρωσιμο για να μην ζωριζεται το μηχανημα, να ξεκινησω λετε με 2.5 mm η να παω σε 3mm?
Ειχε εκει στο καταστημα oregon τετραγωνες και ειπε οτι δεν κανουν για την κεφαλη που εχει πανω το μηχανημα, μου ειπε να βαλω στρογγυλη, επισης ειχε μια oregon 3mm 15m duoline στρογγυλη και μου ειπε 15 ευρω!!
Θελω να ξεκινησω με την κεφαλη που εχει πανω, να μην κανω αλλα εξοδα τωρα και σε λιγο να παρω μια attilina η αυτη που λεει ο Νικος.
Αυτος στις μεσινεζες ειναι πανακριβος, δεν συμφερει...

Pm για ότι χρειαστείς.
Δεν χρειάζεται στρώσιμο οπότε πάρε κατευθείαν την διάσταση που σου προτείνει ο κατασκευαστής (μέτρα αυτήν που έχει πάνω).

Pm για ότι χρειαστείς.
Δεν χρειάζεται στρώσιμο οπότε πάρε κατευθείαν την διάσταση που σου προτείνει ο κατασκευαστής (μέτρα αυτήν που έχει πάνω).

Νικο σε ευχαριστω, ναι θα μιλησουμε οταν θελω κατι, απλα να ρωτησω τωρα εχει στη συσκευασια μεσινεζα το μηχανακι δηλ δεν χρειαζεται να παρω σε πρωτη φαση?

Last edited:
Νικο σε ευχαριστω, ναι θα μιλησουμε οταν θελω κατι, απλα να ρωτησω τωρα εχει στη συσκευασια μεσινεζα το μηχανακι δηλ δεν χρειαζεται να παρω σε πρωτη φαση?

Αν έχει θα έχει μερικά μέτρα (μισογεμάτη κεφαλη).
Θα χρειαστείς άμεσα αν σκοπεύεις να το δουλέψεις άμεσα.

Παιδιά καλημέρα,

έχω τον παρακάτω χώρο τον οποίο και θέλω να διαμορφώσω.
Σκεφτόμουν για συνθετικό γκαζόν, μιας που η κυρά δεν θελει φυσικό.

Εσείς που η γκλάβα σας κατεβάζει, δώστε μου καμιά ιδέα.

Τριφυλλάκι ή deck ξύλινο θα έκανα. Αν και είμαι φαν της φυσικής πρασινάδας.

Νομιζω οτι για να προταθει κατι που να εχει νοημα χρειαζεται πρωταρχικα να αναφερθει ποιες θα ειναι οι βασικες χρησεις του χωρου και ποια θα υπερτερει.
Επισης, αν υπαρχουν μικρα παιδια, αν υπαρχουν σκεψεις για μπαρμπεκιου, περγκολα, αν ενδιαφερει σημαντικα η θεα που θα εχουν τα δυο παραθυρα που υπαρχουν κλπ.

Ειναι ωραιος χωρος/αυλη που μπορει να διαμορφωθει με χιλιους δυο τροπους.

Νομιζω οτι για να προταθει κατι που να εχει νοημα χρειαζεται πρωταρχικα να αναφερθει ποιες θα ειναι οι βασικες χρησεις του χωρου και ποια θα υπερτερει.
Επισης, αν υπαρχουν μικρα παιδια, αν υπαρχουν σκεψεις για μπαρμπεκιου, περγκολα, αν ενδιαφερει σημαντικα η θεα που θα εχουν τα δυο παραθυρα που υπαρχουν κλπ.

Ειναι ωραιος χωρος/αυλη που μπορει να διαμορφωθει με χιλιους δυο τροπους.

Έχεις κάποιο δίκιο, αλλά δεν υπάρχει στο μυαλό μας συγκεκριμένη χρήση.
Έχω 2 παιδιά και θα έλεγα ότι η προτεινόμενη χρήση είναι να πηγαίνουμε με την κυρά να πίνουμε κανα καφεδάκι, όταν έρχεται κόσμος να έχω έναν χώρο να τον πηγαίνω να καθήσουμε.

Γενικά ένας όμορφος χώρος συνέυρεσης.
Το μπαρμπεκιου θα μπει αλλού.

Βασικά ψάχνω ιδέες και για την χρήση του χώρου..
είμαι ανοιχτός σε όλες τις απόψεις..
(ξέρω, ξέρω... δεν ξερω τι θέλω)

Αντώνη στά γρήγορα γιατί έχω δουλειά γκαζόν φυσικό γιά να γίνει εκεί θέλει τό μέρος νά είναι ευάερον καί ευήλιον πού λένε,αν τό πιάνει ο ηλιος μονο 2-3 ώρες τήν μέρα ξέχνα τό τό γκαζόν.
Ο Γιώργος ανέφερε τριφύλλι,δυστυχώς Γιώργο τό τριφύλλι δεν θέλει πάτημα καθόλου γιατί χαλάει.

Εχω μια πρόταση εκει που ειναι η σκάλα θά βάλεις πέργκολα στό ίδιο σχέδιο τής σκάλας (θα την κοψεις δηλαδη) και θά φυτέψεις αναριχώμενα η ρυχόσπερμο η τριανταφυλλιά η αγιόκλιμα η γιασεμί κ.τ.λ
Και γύρω - γύρω θά βάλεις πυξάρι σφαιρικό μικρό και θα το κουρεύεις,στα ανοίγματα για να μπαινεις μεσα στον κηπακο αριστερά δεξιά μπορείς να βάλεις δάφνη Απόλλωνος -Βάγια διαμορφωμένη σφαιρική γιά νά τονίζει τίς εισόδους.

Αυτα έτσι στά γρήγορα πού τό είδα

Καλό ακούγεται Δημήτρη.
Το μόνο που δεν κατάλαβα είναι αυτό με την πέργκολα.

Όταν χαλαρώσεις, εξήγησετο μου περισσότερο.
Γκαζόν φυσικό δεν θέλω να βάλω και το ντεκ που μου προτείνεις Κυριάκο, είδα τιμές και φρίκαρα (υλικά μόνο).
Ευχαριστώ πάντως για τις ιδέες σας.

Αντώνη ξύλινο πάτωμα μπορείς να κάνεις και μόνος σου και να είναι απείρως πιο αντοχής από το έτοιμο ραβδωτό deck που πουλάνε έτοιμο.
Ο χώρος είναι περίπου 15τμ, σωστά?
εάν φτιάξεις σωστά την (τσιμεντένια) θεμελίωση δεν νομίζω να στοιχίσει τόσα πολλά με ξύλα που θα αγοράσεις από το μαγαζί στην διασταύρωση της Ραφήνας....ο χώρος θα δείξει τρομερά με ξύλινα δάπεδο απλά κάθε μερικά χρόνια θα θέλει μία συντήρηση.

Αντώνη στήν παρακάτω φωτό σχεδίασα πολύ πρόχειρα τήν πέργκολα αυτές πού πουλάνε στα περισσότερα μαγαζιά κήπου πού ανοιγουν και σχηματίζουν ρόμβο η και ξύλινη άν θές (ειναι πιό ακριβή) και τήν κόβεις όπως πάει ο τοίχος.
Και κάτω απο τό πεζούλι στόν κήπο φυτεύεις τά αναρριχώμενα και τούς δίνεις κατεύθυνση στήν πέργκολα,η βάζεις σέ σειρά ζαρντινιέρες καί τά φυτεύεις σε ζαρντινιέρες επάνω στό πεζούλι τά αναρριχώμενα.

Εχω μιά άλλη πρόταση άν δέν θέλεις γκαζόν η τό μέρος είναι δύσκολο γιά γκαζόν,νά φυτέψεις φυτά όπως σού προείπα τριγύρω,και απλά μετά κάτω στό χώμα μπορείς να βάλεις μαύρο γεωύφασμα για να μην βγαίνουν χορτάρια,και απο επάνω διακοσμητικό βότσαλο σέ διαφορα χρώματα ότι σού αρέσει.

kipos10.jpg

Δημήτρη, όντως!!
Φοβερή ιδέα μου έδωσες... θα βγάλω καλύτερη φωτογραφία και θα επανέλθω...!!!

Ευχαριστώ πολύ