Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Re: Εργαλεία Κήπου

Νικο, που θα βρω motomix στη περιοχη μας? πρεπει να παω Πολυστυλο?

image sharing sites
Εδω τι παιζει? το φθηνοτερο της εταιριας σε προσφορα προ, 3-4 χρονια.
Γιατι το ονομα της φιρμας ειναι σε δυο διαφορετικες γραφες?

Ότι πιο πλησιέστερο σε εσένα. http://www.agrospitokipos.gr/
Σίγουρα έχει ετοιμοπαράδοτο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

κωστα να ρωτησω κατι ,στην γωνιακη κεφαλη του χορτοκοπτικου καθε ποτε βαζουμε γρασσο ;

Καλό είναι ανά 2 5λιτρα μίγματος να βάζεις και λίγο γράσσο.
Αν το σκεφτείς, για να κάψεις 2 5λιτρα πρέπει να κόψεις αρκετά στρέμματα χόρτου οπότε...

Αν πάλι δεν καις τόσο, το minimum που πρέπει να προσθέσεις γράσσο είναι μία φορά τον χρόνο.

Πάρτε ένα σωληνάριο Stihl ή Oregon γραφιτούχο γράσσο, είναι το καλύτερο για γωνιακές μεταδόσεις και το κόστος του είναι γύρω στα 4-5 ευρώ (θα σας πάει χρόνια και χρησιμοποιείται όπου υπάρχουν γωνιακές μεταδόσεις).

10ριά όσο είναι άριστα τα ελατήρια . Όταν χάσει λίγη συμπίεση θα χάσει και το λάδι .
Το βιοδιασπώμενο ανέφερα μόνο πριν και αυτό συνιστώ .
Κοίτα τι γίνεται , ο κατασκευαστής προτείνει (στα τεχνικά σεμινάρια μας το λένε , δεν θα το διαβάσετε πουθενά) κάθε 2 αλυσίδες αλλαγή της καμπάνας και κάθε 4-5 της λάμας . Υπό αυτές τις συνθήκες και τα φυτικά λάδια καλά είναι .

Stgeo τα λάδια της αλυσίδας STIHL έχουν την ίδια ρευστότητα , ούτε τα ερασιτεχνικά της έχουν ρυθμιζόμενη αντλία .

Σχετικά με αυτό που λες για την καμπάνα και την λάμα, ισχύει και το έχω ακούσει και από τον εδώ αντιπρόσωπο.

Άντε αυτό έχει μια βάση λογικής, το άλλο το κουφό που πρέπει να αλλάζουμε μπουζί (το είδα σε μερικά εγχειρίδια Subaru 4 χρονων κινητήρων) κάθε μήνα που το βάζεις?.Και μιλάμε για ερασιτεχνική χρήση...

Απάντηση: Εργαλεία Κήπου

εγω μπουζι 1 φορα το χρονο αλλαζω ανεξαρτητα απ την χρηση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία Κήπου

Κώστα το γράφω στην υπογραφή -Νίκος-
Το μηχανάκι είναι Briggs & Stratton I/C Quantum 5Hp model 126702

Νίκο θα κάνεις ότι στο δεύτερο βίντεο , θα κουρδίσεις μέχρι τέρμα την τροχαλία με το χέρι (πρόσεχε μην κοπείς από το καπάκι είναι αιχμηρό) , κατόπιν θα γυρίσεις ανάποδα μία στροφή (να μην είναι οριακά το ελατήριο ) και θα βάλεις κάθετα ένα ψιλό κατσαβίδι για να μη σου ξεκουρδιστεί κατά λάθος η τροχαλία , αλλά και για να περάσεις με την άνεσή σου το σχοινάκι .
Πρόσεξε όταν τοποθετήσεις το καπάκι , επάνω από το σωληνάκι καυσίμου είναι μία λαμαρίνα που φωλιάζει στο καπάκι , να κάτσει στην θέση της .
Προσωπικά το ρεζερβουάρ δεν το αφαιρώ , απλά το σηκώνω προς τα πίσω δίχως να βγάλω την βίδα πίσω από το σωληνάκι καυσίμου .
Σημαντικό , να βάλεις loctite στις 4 βίδες που συγκρατούν το καπάκι .

Καλό είναι ανά 2 5λιτρα μίγματος να βάζεις και λίγο γράσσο.
.

Όχι είναι λάθος αυτό , θα γεμίσει γράσο και θα το ξεράσει προς τα επάνω σύμφωνα με την περιστροφή του άξονα . Όσο βάζεις τόσο θα γεμίζει ο σωλήνας . Απλά έλεγχέ το και βάλε μόνο εάν δεις τα γρανάζια να μην είναι καλυμμένα από γράσο .

εγω μπουζι 1 φορα το χρονο αλλαζω ανεξαρτητα απ την χρηση.

Μην πετάτε τα χρήματά σας , σκεφθείτε στο αυτοκίνητό σας πόσες ώρες λειτουργίας μεσολαβούν μεταξύ αλλαγών μπουζί , διαιρέστε με το 3 για τα δίχρονα καθώς δουλεύουν σε τριπλάσιες περίπου στροφές (άρα τριπλάσιοι σπινθηρισμοί ) και για τα τετράχρονα μία η άλλη με το αυτοκίνητο .

Εάν είναι καθαρό και το διάκενο στα 0,5mm (για τα περισσότερα) δεν χρειάζεται αλλαγή , δέστε το manual του μηχανήματος τι λέει για το διάκενο .
Εξαιρείται η περίπτωση του βραχυκυκλωμένου μπουζί φυσικά . Υπάρχουν περιπτώσεις που ενώ δίνει σπινθήρα το μηχάνημα να μην ξεκινά .

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία Κήπου

Όχι είναι λάθος αυτό , θα γεμίσει γράσο και θα το ξεράσει προς τα επάνω σύμφωνα με την περιστροφή του άξονα . Όσο βάζεις τόσο θα γεμίζει ο σωλήνας . Απλά έλεγχέ το και βάλε μόνο εάν δεις τα γρανάζια να μην είναι καλυμμένα από γράσο .

Ναι αλλά δεν υπολογίζεις τον παράγοντα της υψηλής θερμοκρασίας...
Λόγω καλοκαιριού και γενικά χρήσης η γωνιακή ανάβει και το γράσσο λιώνει. Επιπλέον μιλάμε για μικρή ποσότητα (γύρω στα 5-10 ml) οπότε δεν το βλέπω κακό.

Αυτό που λες με τα γυμνά γρανάζια πως μπορείς πρακτικά να το διαπιστώσεις?
Το λέω γιατί από την τρύπα που έχει για το γράσσο δεν μπορείς να δεις σχεδόν τίποτα... Ειδικά όταν λέει τσεκάρετε την πλήρωση εκεί είναι που μου προξενεί εντύπωση πως το βλέπουν χωρίς να λύσουν την γωνιακή.

Απάντηση: Εργαλεία Κήπου

Με ένα κατσαβίδι λεπτό παραμερίζεις το γράσο που είναι στην οπή και φαίνονται τα γρανάζια πιο μέσα .
Το γράφεις άλλωστε , "τσεκάρετε" σου λέει .
Τον παράγοντα που λες τον έχει υπολογίσει ήδη ο κατασκευαστής επιλέγοντας ειδικού τύπου γράσο , για αυτό και προτείνει περιοδικό έλεγχο και όχι τακτική πλήρωση .

Κώστα το κορδόνι αλλάχτηκε με επιτυχία.Πήρα 3m sthil 3.5mm.
Πριν το βγάλω μέτρησα πόσες φορές ήταν τυλιγμένο στο τύμπανο.(είχε κοπεί ακριβώς στην τρύπα εξαγωγής).
Ήταν τυλιγμένο 3 φορές. Το τύμπανο από την θέση ηρεμίας τερμάτιζε το ελατήριο στις 7 στροφές.
Το γύρισα 4 φορές... προσάρμοσα το κορδόνι και όλα εντάξει.
Από τα 3m μου περίσσεψαν 30-40cm ... αμελητέο κόστος.
Αφού το έλυσα έκανα και ένα καλό καθάρισμα-λίπανση στα εξαρτήματα στο επάνω μέρος της μηχανής (μηχανισμό καρμπιρατέρ- ψύκτρες- και ότι άλλο είχε λάσπη)
Επισκευή επιτυχημένη !!!
Ευχαριστώ πολύ για όλες τις συμβουλές !!!!:grinning-smiley-043

Last edited:
Re: Απάντηση: Εργαλεία Κήπου

Με ένα κατσαβίδι λεπτό παραμερίζεις το γράσο που είναι στην οπή και φαίνονται τα γρανάζια πιο μέσα .
Το γράφεις άλλωστε , "τσεκάρετε" σου λέει .
Τον παράγοντα που λες τον έχει υπολογίσει ήδη ο κατασκευαστής επιλέγοντας ειδικού τύπου γράσο , για αυτό και προτείνει περιοδικό έλεγχο και όχι τακτική πλήρωση .

Thanks. Δίκιο έχεις αλλά όπως σου είπα για να κάψεις 2 5λιτρα καυσίμου τουλάχιστον για ερασιτεχνική χρήση (εγώ για την χρήση που θέλω την σεζόν που έχει πολλά χόρτα θέλω περίπου 700 ml την εβδομάδα...). Οπότε εγώ ουσιαστικά θα προσθέσω γράσσο μόνο 2 φορές τον χρόνο (σε μικρή ποσότητα όπως είπα, περίπου 5 ml).
Μία στην αρχή της σεζόν και μία στο τέλος. ;-)

Re: Απάντηση: Εργαλεία Κήπου

Πηρα ενα 5λιτρο Μοτομιξ σημερα.
Εβαλα λοιπον το εκο να κοψω καποια τελευταια ελαιοκλαδα για να αδειασω το παλιο καυσιμο και να δοκιμασω το νεο πριν αποθηκευσω.
Οταν εβαλα μπρος με το παλιο καυσιμο,πηρε με την μια χωρις τσοκ αλλα καπνιζε περισσοτερο απο τις αλλες φορες οσο το ζεσταινα και σταματησε εντελως ο καπνος με την πρωτη γερη γκαζια....και δουλεψα μεχρι που αδειασε.
Εβαλα το Μοτομιξ αλλα με το που εκαψε οτι ειχε μεινει απο το παλιο καυσιμο στο καρμπ,δλδ μετα απο μερικα δευτερολεπτα ειδα οτι δεν ανεβαζε ευκολα στροφες και αν επεμενα μπερδευε και ειχα την αισθηση οτι ζοριζοταν.
Το εσβησα και εχω την εντυπωση οτι ακουσα τα μεταλα να ψυχονται σε εντονοτερο βαθμο.
Αδειασα το Μοτομιξ πισω στο δοχειο του και ανακινησα καλα πριν ξαναγεμισω.....μια απο τα ιδια.
Αδειασα για δευτερη φορα,εφτιαξα νεο μιγμα με την σουπερ αμολυβδη + το ημι της Alco ~32:1 και δουλεψε σαν ελβετικο ρολοι .
Το δοχειο γραφει πανω 24/5/2012 (παραγωγη;ληξη ; )δεν ξερω αν ειχε ανοιχτει καποτε γιατι δεν ηταν σφραγισμενο κατω απο το καπακι.
Τα φωτα σας.

Μην λες τέτοια και πήρα ένα 3κιλο σήμερα το απόγευμα !!!

Και εμένα γράφει ?? 05 12. Η ημέρα δεν φαίνεται

Μην λες τέτοια και πήρα ένα 3κιλο σήμερα το απόγευμα !!!

Και εμένα γράφει ?? 05 12. Η ημέρα δεν φαίνεται

Οχι στο αναγλυφο αλλα στο επανω μερος διπλα στο χερουλι, ειναι τυπωμενη με μαυρα γραμματα και η μερα.Εσενα ηταν σφραγισμενο με καποια ασφαλεια,η απλα πατησες και ξεβιδωσες;

Μη με λες τετοια, γιατι εχω σκοπο αυριο να παω να παρω και γω ςνα. Αμα. Δεν ειναι συμβατο με αλλες μαρκες εργαλειων, ειναι πιθανο?

Νομιζω ειναι εντελως απιθανο να ειναι ασυμβατο,αλλα θα προτιμουσα να περιμενεις λιγο για απαντησεις απο οσους γνωριζουν να μας πουν τι μπορει να φταιει στην περιπτωση μου.
Θα προτεινα μαλιστα και στον osatosa να περιμενει επισης.

Αυτο ειναι απιθανο. Καυσιμο ειναι με βελτιωτικα που του προσδιδουν ιδιοτητες οπως να διατηρειται στον χρονο αλλα σε κλειστο μπετονι. Αν αυτο ειναι τριετιας σε μη σφραγισμενο τοτε ισως ειναι ακατάλληλο.

Εμένα στο πλάι το γράφει αλλά είχε κολληθεί μια ετικέτα επάνω σαν πρακτορείου και την είχαν ξεκολλήσει με αποτέλεσμα να σβηστούν οι ημέρες του μήνα απο την ημερομηνία.
Δοκίμασα και το άνοιξα... με πίεση κάτω και άνοιγμα ...δεν είχε άλλου είδους ασφάλεια.
Αλλά αν είναι τον 5ο του 12 τι φρέσκο να είναι ??

Εννοω κλειστο αεροστεγως!!!
Μηπως βλεπετε ημερομηνια παραγωγης του μπετονιου?
Και στους 2 ειναι Μαιος του 2012.
Το θεμα ειναι πως δεν υπαρχει ασφαλεια στο δοχειο και απλα πατησα κατω και ξεβιδωσα οπως και ο osatosa.....οποτε δεν υπαρχει τροπος να γνωριζω αν ανοιχτηκε και αλλοιωθηκε..

Σίγουρα θα υπάρχει μια λογική εξήγηση σε όλο αυτό.
Εμένα πάντως τα συμπτώματα μου δείχνουν αλλοιωμένο καύσιμο...