Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Re: Εργαλεία Κήπου

Το μπιτόνι Κυριάκο γιατί να έχει ημερομηνία παραγωγής ...τι είναι μπισκότο ??
Αύριο θα πάρω στα κεντρικά της εταιρίας να μάθω τι παίζει με τις ημερομηνίες.
Εντάξει ...το πληρώνουμε σαν πλουτώνιο ...να μην ξέρουμε και τι παίζει.
Όπως και να έχει βενζίνη από τον Μάιο του 12 σε μπιτόνι ότι στεγανότητα και να έχει σήμερα θεωρείται πολύ παλιά.

Κι'εγω αυτο πιστευω παιδια,οτι δλδ ειναι αλλοιωμενο.
Αν θυμαμαι καλα ειχα διαβασει (ισως στο arboristsite) οτι εχει διαρκεια 5 χρονια στο ραφι και 2 απο την στιγμη που ανοιχτει.
Υπεθεσα ομως οτι θα εχει καποιο σφραγισμα κατω απο το καπακι οπως τα λαδια της μοτο αλλα παραδοξως δεν υπαρχει ουτε καν καποια ασφαλεια σαν του νερου..κατι που θεωρω απαραδεκτο απο μια εταιρια που σεβεται τους πελατες της..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία Κήπου

Πηρα ενα 5λιτρο Μοτομιξ σημερα.
Τα φωτα σας.

Να το επιστρέψεις να αποσταλεί για έλεγχο . Δεν μου έχει τύχει κάτι τέτοιο , θα επικοινωνήσω αργότερα με τα κεντρικά και θα ενημερώσω .
Εάν δεν το δεχθούν από το κατάστημα (που δεν το πιστεύω) , ενημέρωσέ με να φροντίσω να το στείλεις απευθείας εκεί.

Απάντηση: Εργαλεία Κήπου

Επανέρχομαι , το καύσιμο πρέπει να ελεγχθεί διότι είναι η πρώτη περίπτωση πανελλαδικά που δεν λειτουργεί άριστα κάποιο μηχάνημα με αυτό .

Τώρα για το σφράγισμα που αναφέρετε , έχω και εγώ στο κατάστημα από εκείνη την παρτίδα του 2012 και δεν έχει θέμα . Το καπάκι είναι ειδικού τύπου που δεν κάνει κάποιο κλικ στο πρώτο άνοιγμα , καταλαβαίνεις όμως από το ελαφρώς φουσκωμένο μπιτόνι πως δεν έχει ανοιχθεί .
Οι οδηγίες λένε 24 μήνες μετά το άνοιγμα υπάρχει πιθανότητα αλλοίωσης . Για σφραγιστό δεν υπάρχει κάποια οδηγία πλην του να μην είναι σε σημείο που το βλέπει ο ήλιος .
stgeo
Μήπως ανέβασε υψηλές στροφές το αλυσοπρίονο και για αυτό υπερθερμάνθηκε ; Εάν θες κάνε άλλη μία δοκιμή ξεβιδώνοντας την βίδα Η κατά 10' - 15 ' (σαν να είναι δώδεκα η ώρα και να βάλεις τον δείκτη παρά δέκα η παρά τέταρτο) .
Πάντα με καθαρό φίλτρο αέρος .

Το μπιτόνι Κυριάκο γιατί να έχει ημερομηνία παραγωγής ...τι είναι μπισκότο ??

Νικο τα πλαστικα ολων των αυτοκινητων, πλαστικα μερη εργαλειων αλυσσοπριονων, οι βαλιτσες των εργαλειων δεν ειναι μπισκοτα αλλα ΟΛΑ εχουν ημερομηνια κατασκευης σε κυκλους με βελακια.
Δυο μπετονια βενζινης ενα της ΥΑΜΑΗΑ μαλιστα εχουν και τα δυο ημερομηνια κατασκευης.

Δεν εχω το ΜΟΤΟΜΙΧ μου εδω να τσεκαρω τι γραφει αλλα το αποκλειειςνα εχει ημερομηνια κατασκευης?

Συμφωνώ Κυριάκο με την σφραγίδα κατασκευής πλαστικών αυτή όμως είναι ανάγλυφη στην μορφή που περιγράφεις δηλ. στρογγυλή με βελάκι.
Αυτό που λέμε εμείς είναι γράψιμο με μαύρο μελάνι σφραγίδα.
Αν τώρα ισχύει το 5 χρόνια στο ράφι και 2 χρόνια από την στιγμή του ανοίγματος είμαστε μέσα στις προδιαγραφές.
Δεν παίρνω τηλέφωνο αφού το ανέλαβε ο Κώστας αλλά θα κοιτάξω να κάνω και εγώ σήμερα μια δοκιμή.
Πάντως όταν το άνοιξα έκανε φφσσσσσστττ. :flipout:
Θα μου πεις τώρα ...όλα τα μπιτόνια με βενζίνη μετά από λίγο καιρό έτσι κάνουν. Φσσσστ :)

Ολα κανουν φσσστ μετα απο λιγο καιρο σωστα!
https://www.youtube.com/watch?v=i3uc3pCgXqg

Παντως το πιθανωτερο ειναι να εχει χαλασει σαν καυσιμο καθως οταν το παλικαρι εβαλε αλλολ καυσιμο το πριονι δουλευε κανονικα.

@Stgeo δεν του κάνεις και μια δοκιμή σε κανένα άλλο εργαλείο π.χ. χορτοκοπτικό να δούμε τι γίνετε.

@Stgeo δεν του κάνεις και μια δοκιμή σε κανένα άλλο εργαλείο π.χ. χορτοκοπτικό να δούμε τι γίνετε.

Ναι μία ακόμα δοκιμή θα είναι καλύτερη.

Ήθελα και εγώ να πάρω ένα 5λιτρο για δοκιμή μιας και δεν δουλεύω πολύ τα βενζινοκίνητα τελευταία και ένα 5λιτρο θα μου πάει όλη την σεζόν...

Re: Απάντηση: Εργαλεία Κήπου

Επανέρχομαι , το καύσιμο πρέπει να ελεγχθεί διότι είναι η πρώτη περίπτωση πανελλαδικά που δεν λειτουργεί άριστα κάποιο μηχάνημα με αυτό .

Τώρα για το σφράγισμα που αναφέρετε , έχω και εγώ στο κατάστημα από εκείνη την παρτίδα του 2012 και δεν έχει θέμα . Το καπάκι είναι ειδικού τύπου που δεν κάνει κάποιο κλικ στο πρώτο άνοιγμα , καταλαβαίνεις όμως από το ελαφρώς φουσκωμένο μπιτόνι πως δεν έχει ανοιχθεί .
Οι οδηγίες λένε 24 μήνες μετά το άνοιγμα υπάρχει πιθανότητα αλλοίωσης . Για σφραγιστό δεν υπάρχει κάποια οδηγία πλην του να μην είναι σε σημείο που το βλέπει ο ήλιος .
stgeo
Μήπως ανέβασε υψηλές στροφές το αλυσοπρίονο και για αυτό υπερθερμάνθηκε ; Εάν θες κάνε άλλη μία δοκιμή ξεβιδώνοντας την βίδα Η κατά 10' - 15 ' (σαν να είναι δώδεκα η ώρα και να βάλεις τον δείκτη παρά δέκα η παρά τέταρτο) .
Πάντα με καθαρό φίλτρο αέρος .

Οντως το μπιτονι ηταν φουσκωμενο πριν το ανοιξω.
Τωρα για τις στροφες εχω την (τονιζω) εντυπωση οτι οχι μονο δεν ανεβαζε,αλλα μπερδευε απο ορισμενες και πανω (κατω απο την μεση edit ?).....μαλιστα μου εδινε την εντυπωση οτι θα σβησει αν επιμεινω και σκεφτηκα οτι ισως αυτο να ηταν προειδοποιηση για κολλημα.
Αυτος ηταν και ο λογος που δεν το δουλεψα πανω απο 1~ λεπτο.
Για την υπερθερμανση δεν μπορω να καταλαβω τι μπορει να φταιει εκτος της λιπανσης η του να ειναι ιδεα μου.....αν και δεν πιστευω οτι σε τοσο μικρο χρονικο διαστημα θα μπορουσε να ζεσταθει τοσο ωστε να μου κανει εντυπωση η διαφορα του ηχου ψυξης των μεταλλων με αυτον της δικης μου μιξης.
Δεν με νοιαζει καθολου να πειραξω την Hi αλλα δεν μου αρεσει επισης καθολου η ιδεα να χρησιμοποιησω ξανα το μιγμα στο αλυσοπριονο,κυριως γιατι πιστευω οτι απλα δεν ανεβαζε στροφες πολυ πανω απο την μεση και αρχιζε να μπερδευει σχεδον απο το πρωτο πατημα του γκαζιου.Μου προξενει παντως μεγαλη εντυπωση οτι πανελλαδικα δεν υπαρχει αλλη αναφορα και με προβληματιζει.
Αλλο ενα που θυμαμαι ειναι οτι δεν ηταν σταθερες οι στροφες στο ρελαντι και πως ειχα καποιες αυξομειωσεις,αλλα και παλι δεν ειμαι σιγουρος αν αυτο ωφειλεται στο αδειασμα-γεμισμα καυσιμου που μεχρι να ομαλοποιηθει η ροη κανει κατι τετοια....ομως δεν το αφησα να δουλεψει.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

:flipout: Φσσσσσσσσσσσστ ΜΠΟΙΝΓΚ.......μην ακουσω μονο απο το ελατηριο.
Επισης να διευκρινησω οτι οταν γραφω "(τονιζω) εντυπωση" δεν το γραφω για το αν μπερδευε αλλα για το υψος των στροφων και την αυξηση στην θερμοκρασια.Εντελως βεβαιο ειναι οτι το μηχανημα ειχε δραματικη πτωση στην αποδοση και λειτουργια,απλα δεν μπορουσα να κανω την δουλεια.
Αν νομισει ο kosmous οτι θα πρεπει να πειραξω την hi μετα απο οσα διευκρινησα,θα το κανω αν και μου φαινεται απιθανο να φταιει.
Αλλο διχρονο δεν εχω και στων κολλητων μου δεν προκειται.

Αλλο ενα που ξεχασα να πω ειναι οτι οταν πηγα να κοψω κατι κλαδακια δεν ειχε την δυναμη,επεσαν δραματικα οι στροφες και κοντεψε να σβησει.
Αυτο εννοουσα (edit:στο πρωτο μνμ) οταν εγραψα οτι ζοριζοταν.

Μολις πηρα τηλεφωνο και μου ειπαν να το παω εκει για ελεγχο.Υποθετω οτι εχει ξανασυμβει,θα το παω αν και μακρια και τα ξαναλεμε.

Last edited:
Απάντηση: Εργαλεία Κήπου

Δεν έχει ξανασυμβεί , απλά πρέπει να το δούνε και είναι λογικό . Όχι μην πειράξεις βίδα εάν δούλεψε μόνο τόσο λίγο .

Παιδια το ξερω οτι ειναι πρωταπριλια,αλλα δεν αστειευομαι και δεν θα αστειευομουνα ποτε με κατι που θα μπορουσε να εκθεσει κοσμο,αυτο για οσους το σκεφτηκαν.

Το πηγα λοιπον και μου ειπε οτι εχουν καποιο μηχανημα η κατι τετοιο που τα τσεκαρει αλλα το ειχαν σε αλλο μαγαζι και πως αν ηθελα,ευχαριστως θα μου το αλλαζαν.Σκεφτηκα οτι καλο θα ηταν να δοκιμαζαμε το καυσιμο σε καποιο μηχανημα και αν ειχε προβλημα να δοκιμαζαμε και το καινουριο πριν φυγω,γιατι μενω μακρια.

Ο υπαλληλος εξυπηρετικοτατος,με εστειλε στο συνεργειο τους και καποιο απο τα εκει παιδια που ειχε στον παγκο καμια 10ρια αλυσοπριονα,πηρε ενα απο τα δεμενα,εβαλε απο το μοτομιξ που επεστρεψα και αρχισε να γκαζωνει σε υψηλες στροφες.Ηταν ενα μικρο Stihl,προσεξα οτι δεν μπερδευε και ανεβαζε αρκετα με το μοτομιξ σε σχεση με το (αστρωτο ομως και σφιχτο ακομα) δικο μου.
Μετα απο 20-30 " το εσβησε και μου ειπε οτι δεν εχει................ΛΑΔΙ μεσα!!και πως ειμαι τυχερος που την εβγαλε.......
Μετα πηρε λιγο απο το ultra που ειχε και εβαλε μεσα με το ματι λεγοντας πως μπορει να ειναι η παρτιδα και πως τουλαχιστον τωρα θα ξερω οτι ειναι ενταξει.!!
Ανοιξαμε λοιπον και το αλλο δοχειο,το οποιο εβγαλε καποιο καπνο και αφου ο μηχανικος το σκεφτηκε καπως,ειπε οτι αυτο φαινεται να ειναι ενταξει.
Οταν ο υπαλληλος ρωτησε καποια στιγμη τον μηχανικο αν του εχει ξανατυχει,αυτος απαντησε οτι ετυχε στον ιδιο η ιδια περιπτωση ακριβως,με αποτελεσμα να ΚΟΛΛΗΣΕΙ το δικο του αλυσοπριονο.
Ασφαλως επεστρεψα το μοτομιξ και πηρα τα χρηματα μου πισω,το καταστημα (αψογη συμπεριφορα) μου ειπε πως θα το επιστρεψει για ελεγχο.

Ευχαριστω πολυ για την διαθεση παιδια,μεγαλη υποθεση...
Μου αρεσε πολυ η ιδεα του μοτομιξ αλλα μου τα χαλασε η πραξη..

ΥΓ: osatosa προσοχη μην ειναι η παρτιδα αν και το δευτερο δοχειο που τσεκαραμε και υποτιθεται οτι ηταν ΟΚ ειχε την ιδια ημερομηνια........παντως το δευτερο οντως εβγαζε καποιο καπνο στην γκαζια με κρυο το μηχανημα.

Και οχι απλα πανελλαδικα αλλα πουθενα στο γκουγκλ καποια αναφορα....οποτε....???
Τι να πω,υποθετω οτι θα βολευτω με τα ουλτρα της Στηλ η τα ΧΡ της Χιουσκυ προσεχοντας για τα γνωστα θεματα.

:rip:

Λοιπόν το έβαλα στο χορτοκοπτικό και δεν είχε πρόβλημα ρυθμίστηκε και πιο σταθερά.
Στο Dolmar που μου χαρίστηκε και δεν έχει δουλέψει στα χέρι μου δεν είχε πρόβλημα και οι ρυθμίσεις του ήταν πιο σταθερές -ρελαντί & μέγιστες στροφές.
Εκεί έχω πρόβλημα αλυσίδας και δεν μπορώ να κόψω θα την αλλάξω αύριο και θα επικοινωνήσω με τον Κώστα να δω τι φταίει αν έχω πρόβλημα.
Πάντως το motomix δεν είχε πρόβλημα.
@stgeo στρώσε πρώτα το μηχανάκι και δοκίμασε πάλι μετά από κάποιο διάστημα.

αν κατάλαβα καλά αγοράζετε έτοιμο μείγμα;

Μηπως να το ξανασκεφτείτε να αγοράσετε λαδάκι ξέχωριστά και να κάνετε την πρόσμιξη εσεις; Εγώ τουλάχιστον αυτο κάνω.

Υποτιθετε μιλαμε για ενα επωνυμομπροιον με πιστοποιητικα απο την εταιρια. Βαση αυτων ειναινκαλυτερο απο το "σπιτικο" μειγμα οποτε η επιλογη του εχειννα κανει με τι θελει ο καθενας. Αν ομως εχουμε τετοια περιστατικα καινθεματα τοτε, ναι, καλυτερα με τη βενζινη και το XP το δικο μας.

Ειναι καλο το ΜΟΤΟΜΙΧ και σου παρεχει ετοιμο ποιοτικο καυσιμο το οποιο αντεχει και στην αποθηκευση.
Μετα απο αυτο ομως θα το ξανασκεφτω και εγω.
Δεν ειμαι προθυμος να το ρισκαρω να κολλησει κανενα μηχανακι μου.
XP λαδακι και Briggs & Straton Fresh αν δε την χρησιμοποιησω ολη απο εδω και περα.

αν κατάλαβα καλά αγοράζετε έτοιμο μείγμα;

Μηπως να το ξανασκεφτείτε να αγοράσετε λαδάκι ξέχωριστά και να κάνετε την πρόσμιξη εσεις; Εγώ τουλάχιστον αυτο κάνω.
Ειναι προιον της SΤIHL και ολοι λενε τα καλυτερα,δεν ειναι απλα βενζινη με λαδι συμφορας 2% σαν των αντλιων.
Δεν περιεχει οινοπνευμα και εχει πολυ λιγοτερες βλαπτικες ουσιες για τον χειριστη,αποθηκευεται χωρις αλλοιωσεις για τουλαχιστον 2 χρονια χωρις να χαλαει το μηχανημα κατα την αποθηκευση και ειναι ιδανικη λυση για καποιον σαν εμενα που χρησιμοποιει περιστασιακα το διχρονο.
Αλλα μετα τα σημερινα........δεν το βλεπω ευκολο,αν και μπορει να ξαναδοκιμασω οταν το στρωσω γιατι το σκεφτηκα κι'εγω osatosa.
Λεω καποια στιγμη ΑΝ το αποφασισω,να παω στο αλλο καταστημα οπου εχουν την συσκευη (kosmous ειναι αξιοπιστη; ) και να τεσταρουμε πριν το αγορασω.
Ενα σημαντικο θεμα ειναι οτι δεν υπαρχουν αρνητικες αναφορες στο γκουγκλ,γκρινιαζουν μονο για την τιμη και σταζουν μελι για ολα τα αλλα.
Να πω την αληθεια,"κρυωσα" και εχασα την εμπιστοσυνη μου.....απο την αλλη shit happens ακομα και στις καλυτερες οικογενειες....οσο και να προσεχουμε.

Είπαμε ένα περιστατικό μόνο έχουμε δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα σίγουρο.
Εγώ πάντως θα το χρησιμοποιήσω όλο ...τόσα λεφτά έδωσα ...:flipout:
Το πολύ πολύ ...θα τι πιω σε κοκτέιλ.!!!!