Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Re: Εργαλεία Κήπου

Αρα θα πρεπει να ξερουμε ημερομηνια παραγωγης. Η οποια θα πρεπει να ειναι πχ ενα ετος πριν το σνοιξουμε για να εχει ζωη αλλο ενα ετος?

Απάντηση: Εργαλεία Κήπου

Εδώ υπάρχει το 3λιτρο και το 5λιτρο , οι οδηγίες που έχουμε είναι 2 χρόνια από το άνοιγμα . Για το σφραγισμένο δεν υπάρχει κάποια οδηγία σχετικά με λήξη .

παρακολουθω τακτικα τα βιντεο του Wranglerstar. πως σας φαινεται αυτο?

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

εχει και μερικα ακομη
https://www.youtube.com/user/wranglerstar/search?query=chainsaw

Στα STIHL πρώτα περνάς την αλυσίδα επάνω στην λάμα και έπειτα τα τοποθετείς στο αλυσοπρίονο . Δεν μπορώ να βρω λινκ , είμαι με το κινητό .

παρακολουθω τακτικα τα βιντεο του Wranglerstar. πως σας φαινεται αυτο
Στήν περιοχή μου,όλοι όσοι ασχολούνται επαγγελματικά,αγοράζουν Husqvarna,Echo καί Stihl.
Πολύ καλός μου φίλος (για τά Stihl) έχει τό φθηνό 170 καί είναι σκυλί αλλά χωρίς καμία απολύτως περιποίηση,ούτε άδειασμα βενζίνης,ούτε καθάρισμα!!έχει δουλέψει επίσης τό μικρό κλαδευτικό 150 καί έγινε φάνμποη...τά θεωρεί γενικώς ακριβά αλλά νομίζει δικαίως.
Άλλος φίλος επαγγελματίας αγρότης πού έχει πολλά καί ακριβά αλυσοπρίονα είναι πυροβολημένος μέ τά Husqvqrna γιατί όλα τά άλλα θεωρεί ότι βγάζουν βλάβες...από προσωπική του πείρα καί από εμπειρίες συναδέλφων του....καί τό καταθέτω χωρίς νά μέ πείθει ομως.
Καί τέλος,φίλος μεγάλης ηλικίας πού ασχολείται από παιδάκι μέ ελιές έχει κατασταλάξει στά Echo επειδή ποτέ δέν τού έβγαλαν πρόβλημα καί θεωρεί ότι στά λεφτά τους προσφέρουν περισσότερα από κάθε άλλον..Δέν έμεινε καθόλου ευχαριστημένος από τό Shindaiwa πού επίσης είναι made in Japan.
Πιστεύω από τήν πρόσφατη έρευνα πού έκανα, ότι Stihl,Husky,Echo αλλά καί Tanaka,Dolmar/Makita είναι κορυφαίες επιλογές.
Τό Stihl πού κοιτάς είναι μεγάλο,είσαι σίγουρος ότι χρειάζεσαι τέτοιο μέγεθος;
Δέν τό λέω μόνο γιά τήν τιμή αλλά τό μεγάλο σημαίνει βαρύ καί δύσχρηστο συνήθως....εκτός καί άν τό απαιτεί ή δουλειά.

Το 260 και γενικως τετοιας κατηγοριας αλυσοπριονα, ειναι θεωρω Πολυ καλη επιλογη για καποιον με μεικτη χρηση.. Ενοω καυσοξυλα για τζακι (συνηθως χοντρουτσικα), κυριως κοψιμο κορμων πχ 30εκ, και ελααααχιστο η καθολου χοντρο-κλαδεμα... Συγκρητικα με ενα μικροτερο πχ 2.5 ιππων η διαφορα στο βαρος δεν ειναι τραγικη, αλλα ειναι εμφανεστατη στο κοψιμο... Αλλα οντως για καποιον που δε εχει μεγαλες αναγκες ισως ειναι υπερβολη... Και σα τιμη και σα δυναμη.

Έχω πάρει ένα husqvarna θαμνοκοπτικό που ήταν προσφορά πριν απο 4-5 χρόνια.

Το πλήρωσα αδρά εν γνώσει μου.

Γείτονας πήρε πιο δυνατό μοντέλο πολύ φθηνότερα, αλλά τη διαφορά στο διπλό την έχει δώσει στο πάνε-έλα στο σέρβις.

Κάθε σαιζόν που ξεκινάω να το χρησιμοποιώ παίρνει μπροστά σαν την πρώτη φορά.

Επίσης έχω ένα χλοοκοπτικό με μηχανή briggs straton 4χρονο το οποίο την τρίτη χρονιά δε μπορούσα να το βάλω μπροστά με τίποτα. Άλλαξα φίλτρα, λάδια, μπουζί, τίποτα. Έπαιρνε μπρος και έσβηνε σε 3 δευτερόλεπτα.
Μπήκα στο site τους όπου έχει ένα εξαιρετικό troubleshooting section, και βρήκα ότι η βενζίνη μου ήταν...παλιά!(δεν την είχα βγάλει όταν το σταμάτησα την προηγούμενη χρονιά).
Στο site τους είχε ηχητικό για το πως ακούγεται η μηχανή όταν η βενζίνη είναι παλιά!

Τέτοια εργαλεία πάντα χρειάζονται υποστήριξη ακόμα και ερασιτέχνης να είσαι.
Είτε έχεις 10 στρέματα είτε 100 μέτρα όταν ξεκινάει το μηχάνημα να δουλεύει πάνω-κάτω θα σου βγάλει τα ίδια προβλήματα.

Παλιότερα είχα πάρει μια μινι φρέζα καρακινεζιά, την πλήρωσα 250 ευρώ. Τις πρώτες 2 μέρες έσκαβε οκ, μετά έσκαβε μόνο ότι ήταν σκαμένο. Όλη η μετάδοση καταστράφηκε και ήταν fixed, οπότε σέρβις μηδέν.
Μετά πήρα μια subaru που σκάβει και σε λατομείο.

Σε γενικές γραμμές ότι πλήρωσα φθηνά μου βγήκε στο τέλος ακριβά.

Re: Απάντηση: Εργαλεία Κήπου

Έχω πάρει ένα husqvarna θαμνοκοπτικό που ήταν προσφορά πριν απο 4-5 χρόνια.

Το πλήρωσα αδρά εν γνώσει μου.

Γείτονας πήρε πιο δυνατό μοντέλο πολύ φθηνότερα, αλλά τη διαφορά στο διπλό την έχει δώσει στο πάνε-έλα στο σέρβις.

Κάθε σαιζόν που ξεκινάω να το χρησιμοποιώ παίρνει μπροστά σαν την πρώτη φορά.

Επίσης έχω ένα χλοοκοπτικό με μηχανή briggs straton 4χρονο το οποίο την τρίτη χρονιά δε μπορούσα να το βάλω μπροστά με τίποτα. Άλλαξα φίλτρα, λάδια, μπουζί, τίποτα. Έπαιρνε μπρος και έσβηνε σε 3 δευτερόλεπτα.
Μπήκα στο site τους όπου έχει ένα εξαιρετικό troubleshooting section, και βρήκα ότι η βενζίνη μου ήταν...παλιά!(δεν την είχα βγάλει όταν το σταμάτησα την προηγούμενη χρονιά).
Στο site τους είχε ηχητικό για το πως ακούγεται η μηχανή όταν η βενζίνη είναι παλιά!

Τέτοια εργαλεία πάντα χρειάζονται υποστήριξη ακόμα και ερασιτέχνης να είσαι.
Είτε έχεις 10 στρέματα είτε 100 μέτρα όταν ξεκινάει το μηχάνημα να δουλεύει πάνω-κάτω θα σου βγάλει τα ίδια προβλήματα.

Παλιότερα είχα πάρει μια μινι φρέζα καρακινεζιά, την πλήρωσα 250 ευρώ. Τις πρώτες 2 μέρες έσκαβε οκ, μετά έσκαβε μόνο ότι ήταν σκαμένο. Όλη η μετάδοση καταστράφηκε και ήταν fixed, οπότε σέρβις μηδέν.
Μετά πήρα μια subaru που σκάβει και σε λατομείο.

Σε γενικές γραμμές ότι πλήρωσα φθηνά μου βγήκε στο τέλος ακριβά.

Συμφωνώ απόλυτα.
Τα καλά μια φορά τα πληρώνεις και αν σου τύχει κάτι έχεις και service...

εντωμεταξυ, δεν αναφερομουα στο αλυσοπριονο τυο βιντεο, αλλα στο ιδιο το βιντεο και στις συμβουλες που δινει....

εντωμεταξυ, δεν αναφερομουα στο αλυσοπριονο τυο βιντεο, αλλα στο ιδιο το βιντεο και στις συμβουλες που δινει....

Εμ,μπερδευτικο......What chainsaw is right for you?

Εχω δει πολλα του τυπου και τα βρισκω πολυ ενδιαφεροντα,ιδιαιτερα καποια με ακονισματα και διαφορα τσεκουρια,ειναι εξαιρετικος νομιζω.:a0210:

πιστευω καλο θα ηταν να μην ανεβαζουμε τετοια χαζα βιντεο ....

Στο τελος αγχωθηκα.......αλλα πολυ.
Πραγματικα το ακαταλογιστο..........κλινικη περιπτωση.

είμαι σίγουρος ότι είχε κάποιον δίπλα στην πρίζα... η μήπως όχι

Σχετικα με τα αλυσοπριονα (εχω ηδη τρια ηλεκτρικα) αγορασα προσφατα ενα 18βολτο gardena το οποιο εχει βγει αστερι.
Προχτες εκοψα μια βερυκοκια που ξεραθηκε στον κηπο, την οποια και τεμαχισα ολοκληρη με μια φορτιση μπαταριας.

Για κηπο/εξοχικο το συγκεκριμενο μηχανακι ειναι ιδανικο. Δυσκολα θα ξαναγυρισω στα ηλεκτρικα και μονο αν η 40αρα λαμα ειναι απαραιτητη. Η 20αρα λαμα ειναι μικρη αλλα δεν σε περιοριζει τοσο. Το δεντρο ειχε ~30εκ παχος.
Το βενζινοκινητο, το εχει κοψει εδω και καιρο..

16926151530_bf333e3220_b.jpg

16906319647_3b661e52b7.jpg
16926143300_3835609ac6.jpg

Σχετικα με τα αλυσοπριονα (εχω ηδη τρια ηλεκτρικα) αγορασα προσφατα ενα 18βολτο gardena το οποιο εχει βγει αστερι.
Προχτες εκοψα μια βερυκοκια που ξεραθηκε στον κηπο, την οποια και τεμαχισα ολοκληρη με μια φορτιση μπαταριας.

Για κηπο/εξοχικο το συγκεκριμενο μηχανακι ειναι ιδανικο. Δυσκολα θα ξαναγυρισω στα ηλεκτρικα και μονο αν η 40αρα λαμα ειναι απαραιτητη. Η 20αρα λαμα ειναι μικρη αλλα δεν σε περιοριζει τοσο. Το δεντρο ειχε ~30εκ παχος.
Το βενζινοκινητο, το εχει κοψει εδω και καιρο..

16926151530_bf333e3220_b.jpg

16906319647_3b661e52b7.jpg
16926143300_3835609ac6.jpg

Και εγώ 3 έχω (2 κανονικά και ένα κονταροπρίονο).

Ειδικά τώρα τελευταία που αγόρασα και το καινούριο με μοτέρ χωρίς κάρβουνα, δύσκολα θα ξαναγυρίσω σε βενζίνης.

Ησυχία, ταχύτητα στην κοπή και στο τέλος μόνο φύσημα άντε και ένα ακόνισμα. Ούτε βενζίνες με λάδια, ούτε μπουζόκλειδα ούτε τίποτα, απλά μια μπαταρία και καπούτ.
Ειδικά αν βρεθεί και η τεχνολογία που θα επιτρέπει με 1 ή 2 μπαταρίες κανένα 4ωρο συνεχόμενο δούλεμα τότε δεν θα υπάρχει ανάγκη για έναν μικρομεσαίο χρήστη να πάρει βενζίνης.

Τα εβλεπα με λοξο ματι τα μπαταριας, αλλα αν η χρηση ειναι σχετικα περιστασιακη η αξια του μηχανηματος και της μπαταριας ειναι οι βενζινες και τα λαδια.

Νεκτάριε, ακόμα δεν έχον φτάσει στο σημείο να αντικαταστήσουν αυτά της βενζίνης σε απαιτητικές και χρονοβόρες διαδικασίες κλαδέματος, ωστόσο ένα μεγάλο ποσοστό χρηστών αλυσοπρίονου βολεύονται αρκετά καλά με τα νέα άνω των 36 v εργαλεία καθώς μπορούν να κόψουν με μία φόρτιση της μπαταρίας τα ξύλα της εβδομάδας ή να κλαδέψουν κάμποσα δένδρα...