Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Re: Εργαλεία Κήπου

Ξαναέγραψα σε άλλο νήμα αλλά μάλλον εδώ είναι το σωστό να ρωτήσω.

Αγόρασα (λίγο βιαστικά) χορτοκοπτικό για να κόβει αγριόχορτα σε ούτε μισό στρέμμα όπου έχει μπαχτσε και δεντράκια. Πολύ σοφτ χρήση με πρώτο μέλημα να είναι ελαφρή (max τα 5κιλά), βενζίνης και να κάνει την δουλειά για χορταράκια και να περνά την ώρα του ο 75αρης ιδιοκτήτης. Για να καταλάβετε περιμετρικά του τα κάνουνε φρέζα.

Πήρα σε προσφορά από το LEROY το MCCULLOCH T26 CS
http://www.productsleroymerlin.gr/g...ptiko-venzinokinito-t26cs-mcculloch-61908700/
στα 129ευρώ (οχι 149).

Δεν το άνοιξα ακόμα οπότε θα μπορούσα να το πάω πίσω.
Τα ξέρει κανείς τα MCCULLOCH , Θα κάνει δουλειά; Κάτι άλλο ποιο δυνατό αλλά σε αυτά το κιλά και όχι πάνω από 170ευρώ;

Επίσης μου άρεσε αυτό το σύστημα της MCCULLOCH με τα επιπλέον εξαρτήματα
Πχ http://www.mcculloch.com/gr/accessories/trimmer-and-brushcutter-accessories/493393/577616202/
Αξίζουν;

Αυτό το μηχάνημα που επέλεξες είναι το πιο κατάλληλο για την χρήση που θέλει να κάνει ο ιδιοκτήτης του. Θα μπορούσες βέβαια να επιλέξεις κάποιο με ίσιο άξονα αλλά και πάλι δεν είναι σημαντικό θέμα αυτό μιας και που μιλάμε για τόσο μικρή έκταση.

Τα Mcculloch είναι Husqvarna πλέον οπότε υπάρχει μια αξιοπιστία (οικονομική σειρά βέβαια). Τώρα για την φρέζα που δείχνεις, για ελαφριά χρήση είναι καλή αλλά να ξέρεις ότι το συγκεκριμένο μηχάνημα θα κουράζεται πολύ με αυτήν. Επειδή και εγώ σκοπεύω να πάρω μία παρόμοια φρέζα (σε λίγο καιρό θα έχω πολυεργαλείο), να ξέρεις ότι δεν είναι για να φρεζάρεις ολόκληρο χωράφι παρα μόνο για να κάνεις κάποια αυλάκια και για τα χόρτα που βγαίνουν ανάμεσα στα φυτά (την χρησιμοποιείς σε ήδη φρεζαρισμένο έδαφος για να καταλάβεις).

Αυτό το μηχάνημα που επέλεξες είναι το πιο κατάλληλο για την χρήση που θέλει να κάνει ο ιδιοκτήτης του. Θα μπορούσες βέβαια να επιλέξεις κάποιο με ίσιο άξονα αλλά και πάλι δεν είναι σημαντικό θέμα αυτό μιας και που μιλάμε για τόσο μικρή έκταση.

Τα Mcculloch είναι Husqvarna πλέον οπότε υπάρχει μια αξιοπιστία (οικονομική σειρά βέβαια). Τώρα για την φρέζα που δείχνεις, για ελαφριά χρήση είναι καλή αλλά να ξέρεις ότι το συγκεκριμένο μηχάνημα θα κουράζεται πολύ με αυτήν. Επειδή και εγώ σκοπεύω να πάρω μία παρόμοια φρέζα (σε λίγο καιρό θα έχω πολυεργαλείο), να ξέρεις ότι δεν είναι για να φρεζάρεις ολόκληρο χωράφι παρα μόνο για να κάνεις κάποια αυλάκια και για τα χόρτα που βγαίνουν ανάμεσα στα φυτά (την χρησιμοποιείς σε ήδη φρεζαρισμένο έδαφος για να καταλάβεις).

ααα τέλεια :a0210:
το κρατάμε!

Όσο για τα επιπλέον εξαρτήματα πχ το φρεζάκι στυλ

mto002-52d5b0e1.png

πρέπει να είναι και αυτά Mcculloch ή υπάρχουν και άλλα οικονομικότερα που ταιριάζουν;

Απάντηση: Εργαλεία Κήπου

Θαμνοκοπτικό με κυρτό άξονα μπροστά (δίχως γωνιακή κεφαλή) δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί με άλλο εξάρτημα πλην κεφαλής μεσινέζας .
Τώρα για το φρεζάκι το ιδανικότερο είναι , να τοποθετηθεί του ίδιου κατασκευαστή .

Απάντηση: Re: Εργαλεία Κήπου

ααα τέλεια :a0210:
το κρατάμε!

Όσο για τα επιπλέον εξαρτήματα πχ το φρεζάκι στυλ

mto002-52d5b0e1.png

πρέπει να είναι και αυτά Mcculloch ή υπάρχουν και άλλα οικονομικότερα που ταιριάζουν;

να ρωτησω ποσο παει το φρεζακι;

Οποιος ενδιαφερεται για φρεζα αυτη εδω http://www.plus4u.gr/showitem.php?ID=120083059 την χρησιμοποιουμε 3 ατομα εδω και 5-6 χρονια και εχει βγαλει απιστευτη δουλεια ακομα και σε σχετικα σκληρο χωμα αν και δεν εχει φτιαχτει για επαγγελματικη χρηση.
Το Χοντακι ειναι διαμαντι και φετος μονο παρουσιασε προβλημα η φρεζα στον σκελετο,εκοψε η βαση που κραταει το τιμονι,με την ηλεκτροκολληση ηταν μια πολυ ευκολη επισκευη.
Οποιος θελει μια ελαφρια ερασιτεχνικη αλλα για σκληροτατη χρηση φρεζα,θεωρω οτι ειναι μια πολυ αξιοπιστη επιλογη....αν θυμαμαι καλα την ειχε παρει ο φιλος μου σε προσφορα κοντα στα 450.

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία Κήπου

να ρωτησω ποσο παει το φρεζακι;

http://kentrovidas.gr/showprod.php?id=6099

Το mcculloch που λογικά είναι το ίδιο, πρέπει να έχει και αυτό την ίδια περίπου τιμή...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Θαμνοκοπτικό με κυρτό άξονα μπροστά (δίχως γωνιακή κεφαλή) δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί με άλλο εξάρτημα πλην κεφαλής μεσινέζας .
Τώρα για το φρεζάκι το ιδανικότερο είναι , να τοποθετηθεί του ίδιου κατασκευαστή .

Κώστα, αυτό που λες είναι σωστό αλλά από την στιγμή που σπάει στην μέση γιατί δεν μπορεί να δεχτεί άλλα εξαρτήματα (όπως κονταροπρίονο, φρεζάκι, σκούπα κλπ)?
Εντάξει για τρίφτερο δίσκο κλπ, λόγω πιθανού κλωτσήματος δεν θα το σύστηνα, αλλά για τις παραπάνω χρήσεις νομίζω ότι κάνει...

Καλησπέρα,

σκέφτομαι την αγορά κονταροπρίονου μπαταρίας για σποραδική χρήση και έχω δει αυτό:

Gardena TCS LI-18/2-0
View attachment 114740

Η χρήση του θα ειναι κλάδεμα / αραίωμα & ξεκόρφισμα στις περιπτώσεις που η εργασία από το έδαφος ειναι η μοναδική επιλογή.

Το έχει κανείς; Εναλλακτικές;

Ουδείς;

Χιώτη εχεις το 18ρι αλυσοπρίονο της εταιρείας από ότι ειδα. Πόση ώρα λειτουργίας μπορώ να περιμένω;

Το αλυσοπριονο μπαταριας gardena προσφατα τεμαχισε μια ολοκληρη ξεραμενη βερυκοκια ~4 μετρων υψους και κορμου ~30εκ., οπως εγραψα πιο πισω, και ειχε μεινει ακομα ζουμι μεσα.

Απο το λινκ που εβαλες, βλεπω οτι αυτο που θες να αγορασεις γραφει τα εξης

Το Τηλεσκοπικό Κονταροπρίονο Μπαταρίας μπορεί να αναμετρηθεί με 140 κλαδιά (με διάμετρο 5 cm) με μια πλήρως φορτισμένη μπαταρία.

Εαν το χρειαζομουν -και εχοντας την θετικη εμπειρια του αλυσοπριονου- σιγουρα θα το αγοραζα.

Γενικα τα μπαταριοκίνητα (τουλάχιστον τα φτηνά) είναι για εντελώς περιστασιακή χρήση (π.χ αν έχεις λίγα δεντράκια σε ένα κτήμα).

Αυτά τα ΕΩΣ 140 κοψίματα είναι σε ιδανικές καταστάσεις, σε μαλακό ξύλο, με λίγη υγρασία κλπ.
Υπολόγισε τα μισά για να είσαι οκ.

Αν δεις και ο Χιώτης αναφέρεται σε ξεραμένο δέντρο. Λογικά, σε φρέσκο δεν θα τα είχε καταφέρει εξ' ίσου καλά.

Ωστόσο για να μην σε αποτρέψω από την αγορά του, είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο (έχω και εγώ ένα της Black and decker εδώ και 3 χρόνια) και σίγουρα θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο σε πολλές καταστάσεις!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία Κήπου

αλλά από την στιγμή που σπάει στην μέση

Σωστός δεν πρόσεξα πως είναι διαιρούμενο , ναι παίρνει όλα τα εξαρτήματα με σύνδεσμο .

Να ρωτήσω και κάτι άλλο (ίσως λίγο άσχετο);

αυτό εδώ το εξάρτημα για δημιουργία μονοπατιών πως το λένε και που το βρίσκω σε κατάστημα;
στα αγγλικά το λένε Path Maker Mold
41HG2qcASYL.jpg

στο αμαζον το έχουν φθηνά αλλά με τα μεταφορικά καθόλου δεν συμφέρει

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00BU50NKQ/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A3EHLM9WTM8IMU

Να ρωτήσω και κάτι άλλο (ίσως λίγο άσχετο);

αυτό εδώ το εξάρτημα για δημιουργία μονοπατιών πως το λένε και που το βρίσκω σε κατάστημα;
στα αγγλικά το λένε Path Maker Mold
41HG2qcASYL.jpg

στο αμαζον το έχουν φθηνά αλλά με τα μεταφορικά καθόλου δεν συμφέρει

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00BU50NKQ/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A3EHLM9WTM8IMU

http://www.adoos.gr-www.adoos.gr/post/122468405/pialphatauomegamualpha
Καλουπι μονοπατιων

Παρχει λαστιχο που να εχει κατα μηκος τρυπες ποτισματος? τα λαστιχα που εχει μεθαυριο το lidl τι ειναι ?

Υπαρχει λαστιχο που του κανεις εσυ τρυπες, βαζεις μπεκακια και ρυθμιζεις την ροη που θες.

Τα σταγονιδια εννοεις.αν καταλαβα καλα. Εγω θελω αντι ψεκασμου ή σταγονας σε σημεια να εχει κατα καποιο τροπο ποτισμα καταμηκους του λαστιχου

Νεκταριε υπαρχουν σιγουρα λαστιχα με ετοιμες τρυπες , συνηθως ανα 25 , 33 η 50 η 70νομιζω εκατοστα, εχουν σταθερη ροη νερου και δεν ρυθμιζονται..ειναι παμφθηνα, καπου 25-30 λεπτα το μετρο.απλα αν βουλωσει η τρουπα (δυσκολακι) συνηθως δεν ξεβουλωνει.μπορεις εκει φυσικα να βαλεις ενα μπεκ καρφωτο οποτε κλαιν,..... Ομως υπαρχουν και σκετα τα οποια τα τρυπας κ βαζεις οτι θες, υπαρχουν μπεκ σταθερης ροης, μπες σταγονας , μπεκ πχ με ροη συγκεκριμενη ,2,3,4,5 λιτρα ανα ωρα κτλ... Επισεις βαζεις και "ψεκασμο" και περιστροφικα κ οτι αλλο θες...

Φασολακια θελω να ποτισω ...
Μαλλον θα βαλω κατι σε τοπικο ψεκασμο σε συνεργασια με τον αυτοματο ποτιστη.