Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Re: Εργαλεία Κήπου

Ωραια παιδια θα το τιμησω και βλεπουμε! ευχαριστω πολυ για την καθοδηγηση!!

Απάντηση: Εργαλεία Κήπου

PA120050.jpgPA120051.jpg
κεφαλη μισινεζας universal οτι πιο βολικο εχω δουλεψει.
α. βαζεις οτι παχος μισινεζας θες
β.βαζεις 2 η 4 αποληξεις μισινεζας
γ. ευκολη εως γελοια αλλαγη μισινεζας , λυνεις την αλενοβιδα ,περνας τα κομματια της μισινεζας που θες ,σφιγγεις την αλενοβιδα και ετοιμος για δουλεια.

Βασίλη, με την αλενόβιδα πιστεύω ότι είναι πολύ καλύτερα...
Με ποιοτική μεσινέζα κιόλας μια αλλαγή την ώρα θα κάνεις!!! :)

Κόστος κάτω από 10άρικο έτσι?

να ξεκουραζεται το εργαλειο στην αλλαγη...
εγω παντως εχω βολευτει με τις αυτοτροφοδοτουμενες εν ωρα εργασιας. γιατι η μεσινεζα δεν κοβεται μονο αλλα και φθειρεται, οποτε η μια ωρα ειναι παρα πολυ μεχρι την αντικατασταση της. ασε που στην αυτοτροφοδοτουμενη προστιθεται στο προηγουμενο κομματι λιγοι ποντοι μεσινεζας και δεν πετας ολο το κομματι.

να ξεκουραζεται το εργαλειο στην αλλαγη...
εγω παντως εχω βολευτει με τις αυτοτροφοδοτουμενες εν ωρα εργασιας. γιατι η μεσινεζα δεν κοβεται μονο αλλα και φθειρεται, οποτε η μια ωρα ειναι παρα πολυ μεχρι την αντικατασταση της. ασε που στην αυτοτροφοδοτουμενη προστιθεται στο προηγουμενο κομματι λιγοι ποντοι μεσινεζας και δεν πετας ολο το κομματι.

Και εγώ έτσι είμαι.
Παρόλο που έχω την αλουμινένια κεφαλή Flash cutter χρησιμοποιώ περισσότερο την husqvarna t35 γιατί δεν προκαλεί πολλές ζημιές στα δέντρα και στα διάφορα θαμνάκια που έχω στο χωράφι μου.

Με ποιοτική μεσινέζα μπορείς να βγάλεις άνετα ένα 8ωρο με ένα μόνο γέμισμα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Οι κεφαλές έχουν όλες ίδια διάμετρο βίδας άξονα ??

Νικ, η συγκεκριμένη κεφαλή είναι universal που σημαίνει ότι ταιριάζει σε όλα τα θαμνοκοπτικά.

Έχει μία τρούπα στην μέση όπου από εκεί την περνάς στον άξονα της γωνιακής και κατόπιν την σφίγγεις με το παξιμάδι που έρχεται μαζί με το θαμνοκοπτικό σου.
Δεν έχει πάσα και έτσι ταιριάζει σε όλα.

Ακαδημαϊκά ρωτάω :flipout: Εγώ βολεύομαι με δύό ίδιες αρχαίες που έχω (Έχω κάνει περιγραφή πιο πίσω)
Χθες έβαλα να κόψω κάτι χόρτα και το μηχανάκι μου δεν ανάσαινε σωστά... γονάτιζε λόγω ρύθμισης. Ένα blue bird έχω σχετικά μικρό... 30,5cc.
Κάθισα λοιπόν και ξαναδιάβασα το manual για την ρύθμιση του καρμπιρατέρ.
Ξεκινάς από την βίδα "L" με ξεβιδωμένη εντελώς την βίδα του ρελαντί μέχρι του σημείου που η μηχανή δουλεύει και δεν σβήνει έχοντας όσο γίνεται περισσότερες στροφές.
Κατόπιν βιδώνεις την βίδα του ρελαντί στις στροφές που πρέπει (περίπου 3000 λέει.... άντε να τις μετρήσεις)
Και τελευταία με τέρμα γκάζι ρυθμίζεις την βίδα "H" στις περισσότερες στροφές που δίνει ο κινητήρας.
Όταν τελείωσα το μηχανάκι "πέταγε".
Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να φανεί χρήσιμο το σχόλιο ....αλλά εγώ έκανα πάντα το ίδιο λάθος σε προηγούμενες ρυθμίσεις.
Ξεκινούσα χωρίς να έχω ξεβιδώσει την βίδα του ρελαντί και η ρύθμιση δεν πετύχαινε.

Δεν το έχω επιχειρήσει ποτέ Νίκο για να πω την αλήθεια.
Μόνο με το ρελαντί παίζω καμιά φορά.
Λογικά να ασχοληθείς λίγο δεν είναι τίποτα...

Ξεκινάς από την βίδα "L" με ξεβιδωμένη εντελώς την βίδα του ρελαντί μέχρι του σημείου που η μηχανή δουλεύει και δεν σβήνει έχοντας όσο γίνεται περισσότερες στροφές.
Κατόπιν βιδώνεις την βίδα του ρελαντί στις στροφές που πρέπει (περίπου 3000 λέει.... άντε να τις μετρήσεις)
Και τελευταία με τέρμα γκάζι ρυθμίζεις την βίδα "H" στις περισσότερες στροφές που δίνει ο κινητήρας.
.
L= Χαμηλές στροφες και Η = ψηλες, εκ του low high. Λιγο-πολυ ετσι ρυθμιζουν ολα τα καρμπυρατερ.
Οι στροφες μετριουνται απο τον σπινθηρα της αναφλεξης, στους 2χρονους ειναι σπινθηρας και 360 μοιρες δηλ. οσοι σπινθηρες τοσες στροφες, ενω στους 4χρονους σπινθηρας και 720 μοιρες, δηλ 1 σπινθηρας 2 στροφες (σε μονοκυλινδρο γιατι πχ σε 2κυλινδρο υπαρχει καποια περιπτωση στην πραξη και οχι στη θεωρια, να δινει νεκρο σπινθηρα στον ενα κυλινδρο οταν αυτος ειναι στο ΑΝΣ της εξαγωγης, ενω ο αλλος ειναι στο ΑΝΣ της αναφλεξης).
Τα στροφομετρα αυτα συνηθως χρησιμοποιουν τα επαγωγικα (αν κανω λαθος τη λεξη μην με κραξετε οπως την προηγουμενη φορα με τα ρευματα) ρευματα που δημιουργουνται στο μπουζοκαλωδιο.
Ψαξε chainsaw tacho - tachometer κτλ.
Καποτε ειχα ρωτησει και εδω αν εχει δοκιμασει κανενας που παραγγελνει απο Κινα τους 2 τυπους που κυκλοφορουν κατα κόρον, και εχουν και ωρομετρητη επανω που χρησιμευει στα διαστηματα service.
Μετα υπαρχουν και τα επωνυμα που στις περισοτερες μαρκες μηχανηματων κηπου τα φτιαχνει (εφταχνε) μια γιαπωνεζικη εταιρια, αλλα εκει ειναι για επαγγελματικη χρηση και σχετικα ακριβα.
Καποιος φιλος εδω που ηταν επαγγελματιας τεχνιτης σε τετοια μηχανηματα σιγουρα θα ξερει παραπανω απο εμενα.

Δημήτρη τότε αν έχεις τόσες πολλές θα πρέπει να καταφύγεις αναγκαστικά σε μπαταριοψάλιδο ή αεροψάλιδο εκτός και αν έχεις κανά 2-3 καματερούς σαν και μένα!!! :P

Μπα, το κλαδεμα ευκολακι το εχουμε .. το ραβδισμα ειναι το λουκι.. όντας ολντφασιονερς τις ριχνουμε με τεμπλα.. :smash:

Μπα, το κλαδεμα ευκολακι το εχουμε .. το ραβδισμα ειναι το λουκι.. όντας ολντφασιονερς τις ριχνουμε με τεμπλα.. :smash:

Και εμείς έτσι αλλά το βαριέμαι πολύ! Προτιμώ να κλαδεύω και να κόβω χόρτα από το να μαζεύω ελιές!!!

Απάντηση: Re: Εργαλεία Κήπου

Ακαδημαϊκά ρωτάω :flipout: Εγώ βολεύομαι με δύό ίδιες αρχαίες που έχω (Έχω κάνει περιγραφή πιο πίσω)
Χθες έβαλα να κόψω κάτι χόρτα και το μηχανάκι μου δεν ανάσαινε σωστά... γονάτιζε λόγω ρύθμισης. Ένα blue bird έχω σχετικά μικρό... 30,5cc.
Κάθισα λοιπόν και ξαναδιάβασα το manual για την ρύθμιση του καρμπιρατέρ.
Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να φανεί χρήσιμο το σχόλιο ....αλλά εγώ έκανα πάντα το ίδιο λάθος σε προηγούμενες ρυθμίσεις.
Ξεκινούσα χωρίς να έχω ξεβιδώσει την βίδα του ρελαντί και η ρύθμιση δεν πετύχαινε.

Την ίδια δουλειά κάναμε μου φαίνεται...-bye-
Μόνο που εσύ α κατάφερες ενώ εγώ στις ψηλές στροφές έχω προβληματάκια... Έμπλεξα με πολλά όμως, η μια ζημιά πίσω απ´την άλλη.
Μετά τα ξηλουργικά που είχα ασχοληθεί στο προηγούμενο ταξίδι, αυτή τη φορά είπα να τα βάλω με τα "σίδερα" και ξεκίνησα τη χειμερινή τους συντήρηση.
Αρχή έκανα με το τρακτεράκι το KUBOTA και τα παρελκόμενα, φρέζα, καταστροφέα, πλατφόρμα κλπ. Εύκολα πράγματα, γράσο λαδάκι βαλβολίνες... ρουτίνα.
Μετά ασχολήθηκα με το χορτοκοπτικό. Εδώ τα πράγματα ήταν ακόμα πιο εύκολα, το KAWASAKI κοτεύει να κλείσει τα 30 κι ακόμα δουλεύει άψογα, σαν να μην πέρασε μια μέρα.

Attachments

• IMG_2811.jpg
    IMG_2811.jpg
    183.2 KB · Views: 133
  • IMG_2810.jpg
    IMG_2810.jpg
    238.5 KB · Views: 132

Τα ζόρια άρχισαν όταν έπιασα το αλυσοπρίονο... :chinscratch:
Ένα εντελώς παρατημένο HUSQVARNA 136 που αν είχε στόμα το κακοίμοιρο θα μας άρχιζε στα μπινελίκια.
Αρχικά αλλάχτηκαν τα αναλώσιμα του καρμπυρατέρ (περίπου 10 Ευρώ το repair kit.)
Στην πορεία είδα οτι το λάστιχο της τροφοδοσίας ήταν εντελώς "καμμένο" και σκιζόταν αμέσως... Αλάχτηκε κι αυτό.

Attachments

• IMG_2813.jpg
    IMG_2813.jpg
    204.1 KB · Views: 130
  • IMG_2814.jpg
    IMG_2814.jpg
    126.4 KB · Views: 132

...μετά, δοκιμάζοντας το αλυσοπίονο, διαπι´στωσα οτι η αλυσίδα ήταν πιο στεγνή κι από φρυφανιά, λάδι μηδέν... :bang:
Ξανά λύσιμο, ξανά εγχείριση... Η διάγνωση αναμενόμενη. Κατεστραμένα γρανάζια και κολλημένη τρόμπα λαδιού.
Αλλάχτηκε κι αυτή, και μαζί με το κόστος για καινούρια αλυσίδα το κόστος πήγε κοντά στα 60 Ευρώ (10 το ρεπαιρ κιτ, 8 το λάστιχο, 12 η αλυσίδα και 24 η τρόμπα).
Τώρα το μαχανάκι είναι μάλλον ΟΚ και, αν στο επόμενο ταξίδι ρυθμιστεί σωστά και το καρμπυρατέρ, ελπίζω οτι θα βγάλουμε έναν καλό χειμώνα μαζί...:ernaehrung004:

Attachments

• IMG_2824.jpg
    IMG_2824.jpg
    246.7 KB · Views: 125