Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Re: Εργαλεία Κήπου

Μήπως είχε αφήσει παλιά βενζίνη μέσα?
Επίσης πότε άλλαξες μπουζί τελευταία φορά?

βενζίνη , μπορεί να είχε αφήσει , ήταν και ψιλοερασιτέχνης (όχι ότι εγώ είμαι ο pro , αλλά λέμε τώρα) , και μπουζί άλλαξα τον Μάρτιο όταν το πήρα από τον γνωστό μου , και το πήγα σε ένα μάστορα , που το βρήκε εντάξει πάντως και συνέστησε να το πάρω. Επίσης τόχω αφήσει μια δύο φορές να κάψει τελείως την βενζίνη και να σβήσει μόνο του από έλλειψη βενζίνης . Ποτέ δεν το αφήνω με βενζίνη στο ντεπόζιτο , αν είναι να μείνει αδούλευτο για πάνω από μήνα.

Αν άφησε βενζίνη τότε λογικό το πρόβλημα που σου έβγαλε.
Να προσέχεις που δίνεις τα εργαλεία σου!

Βγαζετε εντελος τη βεζινη απο τα μηχανακια? εγω προσπαθω αδειαζοντας τεποζιτο και μαρσαροντσς μεχρι να τη καψει αλλα δεν νομιζω να αδειαζει εντελος.
Σημερα εβαλα μπρος το 235ε μου, που εδωσα στο πεθερο μου και δουλευε σαν γερος με βηχα. Του ειχε βαλει βενζινη και 10 αρακι λαδι σε αγνωστη αναλογια... Συνηθισμενος απο ενα γηραιο ιταλικης κατασκευης στη δεκαετια του 80 που δεν καταλαβαινει τιποτα. Εδωσα τις οδηγιες μου καινελπιζω να τονπροσεξει για να αντεξει.
Παντως καπου διαβασα οτι επισης αν χρησιμοποιουμε βιολογικο λαδι στην αλυσιδα θα πρεπει να το αδειαζουμε και αυτο ή να το αφηνουμε εντελος γεματο.

Εγώ την αδειάζω τελείως και μετά το αφήνω στο ρελαντί μέχρι να σβήσει. Πάντως και γω παρατήρησα ότι τα husqvarna θέλουν προσοχή στην αναλογία λαδιού στη βενζίνη. Χρησιμοποιώ μόνο το λάδι της husqvarna για μίξη, και προσέχοντας την αναλογία το μηχανάκι δουλεύει 3 χρονια τώρα χωρίς παρατράγουδα

Βγαζετε εντελος τη βεζινη απο τα μηχανακια? εγω προσπαθω αδειαζοντας τεποζιτο και μαρσαροντσς μεχρι να τη καψει αλλα δεν νομιζω να αδειαζει εντελος.
Σημερα εβαλα μπρος το 235ε μου, που εδωσα στο πεθερο μου και δουλευε σαν γερος με βηχα. Του ειχε βαλει βενζινη και 10 αρακι λαδι σε αγνωστη αναλογια... Συνηθισμενος απο ενα γηραιο ιταλικης κατασκευης στη δεκαετια του 80 που δεν καταλαβαινει τιποτα. Εδωσα τις οδηγιες μου καινελπιζω να τονπροσεξει για να αντεξει.
Παντως καπου διαβασα οτι επισης αν χρησιμοποιουμε βιολογικο λαδι στην αλυσιδα θα πρεπει να το αδειαζουμε και αυτο ή να το αφηνουμε εντελος γεματο.

Διάβασε το άρθρο που ανέβασα στο γκρουπάκι στο fb να σου λυθούν όλες οι απορίες.
Τον πεθερό να του πεις να προσέχει γιατί σε λίγο θα τα κόβει με το χειροπρίονο τα ξύλα!!!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εγώ την αδειάζω τελείως και μετά το αφήνω στο ρελαντί μέχρι να σβήσει. Πάντως και γω παρατήρησα ότι τα husqvarna θέλουν προσοχή στην αναλογία λαδιού στη βενζίνη. Χρησιμοποιώ μόνο το λάδι της husqvarna για μίξη, και προσέχοντας την αναλογία το μηχανάκι δουλεύει 3 χρονια τώρα χωρίς παρατράγουδα

Καμία ιδιαίτερη προσοχή δεν θέλουν.
Ποιοτικό λάδι Husqvarna σε αναλογία 1: 50 και λίγο παραπάνω (έως και 1: 40 για τις θερμές μέρες του καλοκαιριού), φρέσκια βενζίνη και είσαι άρχοντας.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Η χρήματικη διαφορά δεν είναι μεγάλη.
Το ΧΡ είναι πλήρως συνθετικό. Το LP ημισυνθετικο.

Λοιπόν Κυριάκο θα σου πω τι ισχύει ακριβώς γι αυτά τα 2.

Αν έχεις την οικονομική δυνατότητα καλό είναι να χρησιμοποιείς το xp αλλά πρακτικά για μηχανάκια κάτω των 55 κυβικών δεν έχει νόημα η χρήση του και θα σου πω γιατί.
Η husqvarna προτείνει την χρήση του ls+ σε μηχανήματα με κυβισμό έως 55 cc και το xp για κινητήρες άνω των 55 κυβικών.
Ως επί το πλείστον τα μηχανάκια είναι κάτω των 55 κυβικών οπότε και το ημισυνθετικό είναι υπέραρκετό.

Τώρα εγώ παράδειγμα προτείνω την χρήση του πλήρως συνθετικού για 1-2 μπετόνια κατά το στρώσιμο του μηχανήματος και μετά κανονικά lsplus σε αναλογία μίξης λίγο πάνω από 1:50 και 1: 40 τις πιο θερμές μέρες. Παραπάνω λάδι δεν κάνει κακό, άλλωστε το πετάει από την εξάτμιση και καπνίζει λίγο παραπάνω.

Εγώ επειδή καμιά φορά δουλεύω τα μηχανήματα κανονικά 8ωρα προτιμώ το xp αλλά δεν είμαι και χρήστης που καταναλώνω πάνω από 1 λίτρο τον χρόνο.

Και το ls+ που είναι ημισυνθετικό είναι πάρα πολύ καλό και πολύ καλύτερο από τα φτηνιάρικα λάδια των βενζινάδικων και λοιπών καταστημάτων που με τις ζημιές που προκαλούν (χτυπημένα πιστόνια, βούλωμα εξάτμισης, ρύπανση, κακή λειτουργία του μηχανήματος κλπ) κοστίζουν πολύ ακριβότερα στο τέλος.

Καλα εννοειται αποφευγουμε δια ροπαλου τα λαδια του βενζινα και την με το ματι αναλογια!!!
Απαραδεκτο γεγονος!!!!

Δεδομενης της μικρης χρησης που κανουμε σε σχεση με την αξια των μηχανηματων μας προσωπικα θεωρω πως πρεπει να εχουμε οτι καλυτερο για την μακροζωια τους.
Αν και τις περισσοτερες φορες χρησιμοποιω ΜΟΤΟΜΙΧ που αυτο και αν ειναι ΠΑΝΑκριβο το θεωρω οτι καλυτερο.

μοτομιχ...θελω να το δοκιμασω γιατι νομιζω το να πεταω τη βενζινη ποιο ακριβα μου βγαινει.
ΥΣ αν και εχω παρει κατι προσθετα που τη διατηρουν, αλαλ και 5 λιτρα βενζινη παλι πολλα μου ειναι ετησια για τα 2χρονα μηχανηματα μου.

μοτομιχ...θελω να το δοκιμασω γιατι νομιζω το να πεταω τη βενζινη ποιο ακριβα μου βγαινει.
ΥΣ αν και εχω παρει κατι προσθετα που τη διατηρουν, αλαλ και 5 λιτρα βενζινη παλι πολλα μου ειναι ετησια για τα 2χρονα μηχανηματα μου.

Ένα 5λιτρο ανά εξάμηνο νομίζω ότι μπορεί να φαγωθεί εύκολα Νεκτάριε. Πλην αυτού, μπορείς να αγοράζεις σκέτη βενζίνη, να ρίχνεις πρόσθετο και στο σπίτι να φτιάχνεις φρέσκο μίγμα όταν το χρειάζεσαι (άλλωστε μπορείς και στον καλλιεργητή να βάζεις την σκέτη).

Μα αυτο κανω, ενα πενταλιτρο και το κοβω στη μεση. Απλα η δοσολογια με το λαδι ειναι παιδεμα να ερθει στα σωστα επιπεδα, οπου υπαρχει και η δυσκολια.

Λίγο παραπάνω δεν σου είπε να βάζεις ο Sales director του μαγαζιού?
Στα 2.5 λίτρα θα βάζεις 60 ml λάδι ή μέχρι τα 3 που λέει στο δοχείο με την μεζούρα.

το παροδικό πρόβλημα με το 192 λύθηκε , ο Diabolic είχε δίκιο , έφταιγε το μπουζί , αλλάχθηκε και όλα οκ.
Παρεπιπτόντως , δεν έγραψα κάπου ότι είχα δανείσει το μηχανάκι, έγραψα ότι το είχα αγοράσει μεταχειρισμένο και ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του σαν ερασιτέχνης δεν του άδειαζε την βενζίνη. Τώρα πως οι συμφορίτες φτάσανε στο σημείο να εξαπολύουν μύδρους , του τύπου , ας πρόσεχες........, κακό του κεφαλιού σου , δεν δανείζουμε δίχρονα κλπ κλπ κλπ , δεν μπορώ να το καταλάβω . Άτιμη φάρα η μαστοράντζα , απαπαπαπα......

Απάντηση: Εργαλεία Κήπου

Λαδι με συριγγα για το μειγμα και εο αναλογιες βγαινουν ακριβως.

Re: Απάντηση: Εργαλεία Κήπου

Λαδι με συριγγα για το μειγμα και εο αναλογιες βγαινουν ακριβως.

Λίγο παραπάνω πάντα και είσαι οκ (1: 45 με 1:40).
Δεν χρειάζεται η σύριγγα, τα περισσότερα πλέον δοχεία έχουν δοσομετρητή!