Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Απάντηση: Εργαλεία Κήπου

Νικολα με την συριγγα εχω βρει την υγεια μου .εχω δυο κανιστρακια 650 ml για μιξη με κλιμακα αλλα κανενα απ τα δυο δεν εχει κλιμακα 1:50 που θελω αρα βενζινα μεχρι την γραμμη των 500 συριγγγα 10 ml λαδι και ετοιμο το μειγμα με ακριβεια.

Re: Εργαλεία Κήπου

Που θα βρουμε τετοια μικρα κανιστρα, μαχ 1 λιτρο για βενζινη?

Απάντηση: Εργαλεία Κήπου

Ελα ντε εμενα τα ειχε μαζι με τα χορτοκοπτικα .

Που θα βρουμε τετοια μικρα κανιστρα, μαχ 1 λιτρο για βενζινη?

Θα πάρεις ένα λάδι husqvarna όταν τελειώσει αυτό που έχεις. Από πίσω έχει δοσομετρητή με κλίμακα ανά λίτρο.

Ο Θεριστής πολύς του πέφτει...
Δεν κάνει για τα δικά μας βουνά δυστυχώς αλλά και να έκανε με τέτοιες κλίσεις και ποιότητα (τα περισσότερα πάνε για καυσόξυλα) δεν θα σύμφερε...

Re: Απάντηση: Εργαλεία Κήπου

https://www.youtube.com/watch?v=LN2UZovsiQU κυριακο αντι για το husgvarna πες τον νικολα (diabolic)να σου βρει ενα τετοιο χα χα χα!

Αμα σας πω οτι εμενα αυτο μου φαινεται φρικωδης βιασμος των δεντρων θα με πειτε παλαβο;

Γιατί βρε παιδιά?

Το μηχάνημα αυτό κάνει πολύ καλή δουλειά γιατί:

1) Κόβει απευθείας το δέντρο στην στην σωστή απόσταση και με τον σωστό τρόπο, επιτρέποντας την "αναγέννηση" του γρηγορότερα και με μεγαλύτερη σιγουριά.
2) Αποκλαδώνει άμεσα και με ασφάλεια και κόβει στις σωστές επιθυμητές διαστάσεις
3) Είναι οικονομικό και γλυτώνει πολλά ανθρώπινα χέρια και ζωές καθώς ουκ ολίγα ατυχήματα συμβαίνουν στα δάση και πολλά είναι μοιραία.

Βέβαια για να χρησιμοποιηθεί απαιτούνται ήπιες κλίσεις.

Αν πάλι λέτε για την κοπή δέντρων, αυτή προβλέπεται για μεγάλα σε ηλικία άτομα, κακόμορφα και για αναγεννητικούς σκοπούς.
Αν γίνεται σωστά και σύμφωνα με το διαχειριστικό σχέδιο, το δάσος επωφελείται και δεν ζημιώνεται.

Νίκο για την κοπή των δέντρων αναφερόμουνα και όχι για το μηχάνημα.
Δεν διαφωνώ μαζί σου σχετικά με τα αναγεννητικά οφέλη όταν η διαδικασία αντικατάστασης γίνεται σωστά και με έλεγχο.
Αλλά και εσύ την τελευταία σου πρόταση την ξεκινάς με ένα "Αν" προφανώς επειδή έχεις γνώση του τι συμβαίνει.

Να θυμίσω τι έγινε εδώ στη χώρα μας πρίν λίγα χρόνια μόλις άρχισε η οικονομική κρίση.
Ο κάθε ένας πήγαινε στο δάσος και έκοβε ότι έβρισκε είτε για εμπορία είτε για να τα κάψει στο τζάκι του.

Σωστα Αντωνη..Εν τω μεταξυ δεν το ειπα απο την αποψη της αειφοριας,πιθανοτατα ειναι καλλιεργουμενα τα δεντρα.Με την εννοια της κακοποιησης ενος ζωντανου οργανισμου το εγραψα.Σαν τη σφαγη των κοτοπουλων με πριονοκορδελλα στα πτηνοτροφεια ενα πραμα..

Νίκο για την κοπή των δέντρων αναφερόμουνα και όχι για το μηχάνημα.
Δεν διαφωνώ μαζί σου σχετικά με τα αναγεννητικά οφέλη όταν η διαδικασία αντικατάστασης γίνεται σωστά και με έλεγχο.
Αλλά και εσύ την τελευταία σου πρόταση την ξεκινάς με ένα "Αν" προφανώς επειδή έχεις γνώση του τι συμβαίνει.

Να θυμίσω τι έγινε εδώ στη χώρα μας πρίν λίγα χρόνια μόλις άρχισε η οικονομική κρίση.
Ο κάθε ένας πήγαινε στο δάσος και έκοβε ότι έβρισκε είτε για εμπορία είτε για να τα κάψει στο τζάκι του.

Στο εξωτερικό αυατά τα μηχανήματα τα χρησιμοποιούν μόνο κατόπιν σχεδίου. Το Δασαρχείο γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τι κόβει, πόσο κόβει και από που το κόβει.
Λίγοι είναι παράνομοι εκεί σε αντίθεση με εδώ που κάνουν ότι τους καπνίσει. Το αν πήγαινε για την Ελλάδα όπως καταλαβαίνεις αδερφέ μου!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σωστα Αντωνη..Εν τω μεταξυ δεν το ειπα απο την αποψη της αειφοριας,πιθανοτατα ειναι καλλιεργουμενα τα δεντρα.Με την εννοια της κακοποιησης ενος ζωντανου οργανισμου το εγραψα.Σαν τη σφαγη των κοτοπουλων με πριονοκορδελλα στα πτηνοτροφεια ενα πραμα..

Το ξύλο παραμένει ζωντανό υλικό και μετά την κοπή του Νικόλα και σίγουρα το ξέρεις αυτό αλλά επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως! :)
Και εμείς όταν το κόβουμε το φαλτσοπρίονο νομίζεις δεν το κάνουμε να πονάει? :p

Ειναι απλα η ευκολια και η ταχυτητα που τρομαζει, πως κατι μηχανικο αψυχο μπορει να καταστρεψει τοσο γρηγορα τοσο μεγαλη ποσοτητα απο κατι ζωντανο που εκανε παρα πολλα χρονια να γινει. Εμενα το μυαλο μου πηγε σε μια πολυεθνικη που αγορασε "στα πλαισια της επενδυσης, βεβαιως - βεβαιως" δασικες εκτασεις σε γειτονικη χωρα.

DSCN1473 (Medium).JPG

Σημερα δοκιμασα την πατεντα αλυσοπριονο χειρος. Ηθελα να κοψω ψηλα κλαρια απο ενα "βρωμοδεντρο" (στην κυριολεξια, ειναι αυτα τα δεντρα που μολις κοψεις το κλαρακι βρωμαει το χερι σου). Πεταξα πετονια οδηγο με βαριδι, και τραβηξα με αυτο την αλυσιδα και το σχοινι που εδεσα στους κρικους, και εκοψα απο το εδαφος με κινηση μπρος-πισω. Εξεπλαγην ποσο γρηγορα κοπηκε ενα κλαρι στο μεγεθος μπρατσου.

Για πιο ψηλα εχω φτιαξει βελος απο ισια καβιλια μετρου με φτερα απο υφασματοταινια, και τοξο απο σουστοφυλλα φορτηγου VW 72-79 μοντελο. Η πετονια ειναι αυτη που χρησιμοποιουν για "μανα" σε μικρα παραγαδια.

Αυτό cbfdim είναι η απόλυτη εικόνα του εργαλείου χειρός !!!!
Ο παπάς όταν σε βάφτισε Δημήτρης είπε ??? Ρωτάω γιατί δεν θυμάμαι αν το έχεις πει.

Σημερα δοκιμασα την πατεντα αλυσοπριονο χειρος. Ηθελα να κοψω ψηλα κλαρια απο ενα "βρωμοδεντρο" (στην κυριολεξια, ειναι αυτα τα δεντρα που μολις κοψεις το κλαρακι βρωμαει το χερι σου). Πεταξα πετονια οδηγο με βαριδι, και τραβηξα με αυτο την αλυσιδα και το σχοινι που εδεσα στους κρικους, και εκοψα απο το εδαφος με κινηση μπρος-πισω. Εξεπλαγην ποσο γρηγορα κοπηκε ενα κλαρι στο μεγεθος μπρατσου.

Για πιο ψηλα εχω φτιαξει βελος απο ισια καβιλια μετρου με φτερα απο υφασματοταινια, και τοξο απο σουστοφυλλα φορτηγου VW 72-79 μοντελο. Η πετονια ειναι αυτη που χρησιμοποιουν για "μανα" σε μικρα παραγαδια.

Μήπως λές γιά τόν Αείλανθο η βρωμοκαρυδιά ?

https://www.google.gr/search?q=βρωμ...p371KTJAhVCTBQKHbP6DvsQsAQIGw&biw=800&bih=447

Αν είναι αυτό είναι οντως πρόβλημα,αναπαράγεται ταχύτατα,έχει μαλακό ξύλο παντος ,αλλά αν μπορείς ανέβασε μιά φωτό μέ τήν πατέντα σου στό δεύτερο σκέλος,ακούγεται ενδιαφέρων

Ναι αυτο το σιχαμα ειναι και πρεπει να κατεβασω πρωτα τα ψηλα, γιατι εχει μεγαλωσει πολυ με σιαμαιο κορμο σε περιορισμενο σημειο, που δεν γινεται να πεσει με την μια γιατι θα κανει ζημια. Μετα μολις κατεβει θα δουμε (θελω να αποφυγω το Garlon).

DSCN1475 (Medium).JPG

Οταν με βαφτισαν εγινε ο κακος χαμος Νικο. Στη φωτο μετα ολοι ειναι μουτρωμενοι. Δεν το εχω πει αλλα εισαι σωστος.

Last edited:
Απάντηση: Re: Εργαλεία Κήπου

Μήπως λές γιά τόν Αείλανθο η βρωμοκαρυδιά ?

https://www.google.gr/search?q=βρωμ...p371KTJAhVCTBQKHbP6DvsQsAQIGw&biw=800&bih=447

Αν είναι αυτό είναι οντως πρόβλημα,αναπαράγεται ταχύτατα,έχει μαλακό ξύλο παντος ,αλλά αν μπορείς ανέβασε μιά φωτό μέ τήν πατέντα σου στό δεύτερο σκέλος,ακούγεται ενδιαφέρων

δημητρη ναι τι παλιοδεντρο ειναι αυτο προσπαθω να απαλλαγω απο κατι τετοια μαχη ,τι το κοβω τι καμμενα λαδια τιποτα παντα πεταει παλι.

Kατάλαβα συνονόματε,καί καλά κάνεις μην χρησιμοποιήσεις Garlon
Εφόσον δέν τό επιτρέπει ο χώρος τότε σιγα-σιγα μέ τήν πατέντα σου στά παρακλάδια και στα πιο χαμηλα με κανα χειροκινητο πριονι πανω σε κοντάρι,γιά τό κεντρικό κορμό μετά εκεί θέλει αναρίχηση μέ κλαδευτικό καί σχοινί γιά νά πέφτει κομμάτι-κομμάτι μην γίνει καμμια ζημιά από κάτω.

Εχω μερικά ερωτήματα
1) Στήν πρώτη πατέντα σου πώς μπορείς να γυρίσεις την αλυσίδα όταν είναι πάνω στό κλαρί μέ τά δόντια προς το κλαρί κοπής,και οι οδηγοί απο πάνω ? τραβάς βίρα πού λέμε όχι τέρμα όμως καί τα δύο σχοινιά κόντρα και πάς λιγο πλάγια γιά νά γυρίσουν τα δόντια πρός το κλαρί ? αυτό είναι τό αδύνατο σημείο αυτής τής πατέντας νομίζω.
2) Μέχρι πόσα μέτρα πάει τό τόξο μαζί με την αλυσίδα ?

δημητρη ναι τι παλιοδεντρο ειναι αυτο προσπαθω να απαλλαγω απο κατι τετοια μαχη ,τι το κοβω τι καμμενα λαδια τιποτα παντα πεταει παλι.

Αστα Βασίλη,αυτό βγαίνει καί μέ παραφυάδες η ρίζα του βγάζει συνέχεια νέα μικρά δεντρύλια πέριξ τού κεντρικού δέντρου
Δοκίμασε τό εξής,όταν κόψεις τό κυρίως δέντρο σκέπασε μέ μια σακούλα αυτές τίς μεγάλες σκουπιδιών τίς μαύρες τον κομένο κορμό,καί ρίξε του χώμα απο πάνω γιά να σαπίση,καί συνάμα κόψε οσο περισσότερες ρίζες μπορείς τριγύρω.

Απάντηση: Re: Εργαλεία Κήπου

Kατάλαβα συνονόματε,καί καλά κάνεις μην χρησιμοποιήσεις Garlon
Εφόσον δέν τό επιτρέπει ο χώρος τότε σιγα-σιγα μέ τήν πατέντα σου στά παρακλάδια και στα πιο χαμηλα με κανα χειροκινητο πριονι πανω σε κοντάρι,γιά τό κεντρικό κορμό μετά εκεί θέλει αναρίχηση μέ κλαδευτικό καί σχοινί γιά νά πέφτει κομμάτι-κομμάτι μην γίνει καμμια ζημιά από κάτω.

Εχω μερικά ερωτήματα
1) Στήν πρώτη πατέντα σου πώς μπορείς να γυρίσεις την αλυσίδα όταν είναι πάνω στό κλαρί μέ τά δόντια προς το κλαρί κοπής,και οι οδηγοί απο πάνω ? τραβάς βίρα πού λέμε όχι τέρμα όμως καί τα δύο σχοινιά κόντρα και πάς λιγο πλάγια γιά νά γυρίσουν τα δόντια πρός το κλαρί ? αυτό είναι τό αδύνατο σημείο αυτής τής πατέντας νομίζω.
2) Μέχρι πόσα μέτρα πάει τό τόξο μαζί με την αλυσίδα ?

Αστα Βασίλη,αυτό βγαίνει καί μέ παραφυάδες η ρίζα του βγάζει συνέχεια νέα μικρά δεντρύλια πέριξ τού κεντρικού δέντρου
Δοκίμασε τό εξής,όταν κόψεις τό κυρίως δέντρο σκέπασε μέ μια σακούλα αυτές τίς μεγάλες σκουπιδιών τίς μαύρες τον κομένο κορμό,καί ρίξε του χώμα απο πάνω γιά να σαπίση,καί συνάμα κόψε οσο περισσότερες ρίζες μπορείς τριγύρω.

δημητρη ευχαριστω αυτο με την σακουλα δεν το ειχα σκεφτει , θα το κανω.