Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία Κήπου

δημητρη ευχαριστω αυτο με την σακουλα δεν το ειχα σκεφτει , θα το κανω.

Να σαι καλα Βασίλη,οταν βάλεις την σακούλα από πανω δέστην κιόλας μέ ένα σπάγγο η μικρό σχοινί γύρω γύρω απο το κομένο δέντρο,καί μετά ρίξε χώμα 20-30 πόντους από πάνω,καί άστο κανα χρόνο έτσι θά σαπίζει.

Re: Εργαλεία Κήπου

Τα μικρα τα εχω ξεφορτωθει ως εξης. Λεω στο σκυλο μου ψαξε ποντικι και αρχιζει να σκαβει γυρω γυρω με χαρα. Τον βοηθαω με ενα μικρο σκαλιστηρι, μεχρι να ξεθαψουμε μαζι ενα ικανο μερος της ριζας που ειναι μονοκοματη σχεδον. Μετα κοβω οσο πιο πολυ μπορω με χειροπριονο, και θαβω την τρυπα. Αν ξαναβγει κατι ειναι μικρο και το κοβει το χορτοκοπτικο.
Τριπλο το καλο, ο σκυλος το καταχαιρετε, τρωει τα νυχια φυσικα, και γλυτωνουμε απο το βρωμοδεντρο.

Δημητρη δεν φευγει η αλυσιδα μαζι με βελος και σχοινι. Ριχνεις το βελος με την πετονια, και μολις περαση το κλαρι λυνεις το βελος και δενεις την αλυσιδα με το σχοινι. Σαλατα στα ειπα κατσε να σου βαλω ενα βιντεο απο εναν αμερικανο παππου.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Οσο για τη σωστη μερια ειναι οντως ενα θεμα αλλα λυνεται με την περιστροφη του σκοινιου και ενα ζευγαρι μικρα κυαλια.

Εισαι Davis online σε metar ; Τσ, τσ, τσ Αδιακριτος!!!!

Tό κατάλαβα συνονόματε εντάξει σωστά τό είπες,ωραία πατέντα πάντος ο παππούς !!!
Τρία σέ ένα τό αποριζωτικό λοιπόν μια χαρά αφού γίνεται η δουλειά,καλά μιλάμε αυτό τό δέντρο εχει απίστευτη δυναμη,καί ταχύτητα πολλαπλασιασμού
Ναί ήμουν μέχρι πού αλλαξα σπίτι καί εδώ πού είμαι είναι δύσκολο νά είμαι on-line
La-crosse εχω μέ πολλές πατέντες βέβαια.

Ο αείλανθος είναι το δέντρο που θα ρίξει μέχρι και ουρανοξύστες μετά την εξαφάνιση του ανθρώπου από την γη...
Και πραγματικά μπορεί να συμβεί αυτό!!
Δύσκολα μπορείς να απαλλαγείς από την παρουσία του, ίσως αν άλλαζες το ph του εδάφους με ασβέστη πχ κάτι να γινόταν....

Πιο πολυ πλακα εχει η κυρια που τραβαει το βιντεο. Τα σχολια της ειναι απιθανα του στυλ, "κοιτατε τι υπεφυσικο κανει ο τρισμεγιστος".

Ειστε μεγαλη βοηθεια εσεις οι χομπιστες με τους σταθμους. Εγω στα μεγαλα στρες μου (8αρια, κεραυνοκαταιγιδες) πρωτα κοιταω sat24 και μετα εσας για να δω τι ειναι αυτο που ερχεται και απο που μου ερχεται, και ποτε φευγει. Μου εισαστε απαραιτητοι μπορω να πω πια γιατι ο καιρος εχει τρελαθει τελειως. Και λιγο ποσειδωνα επισης.

Σε ενα σεμιναριο στην Κεφαλλονια πο διαβασα τωρα κατι λενε για ειδικα πιστολια εκχυσης ζηζανιοκτονου, αλλα τα φαρμακα ειναι φαρμακα και εχουν επιπτωσεις και παραπλευρες απωλειες.

Παιδιά να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία του μαστρο Μιχάλη του παππού μου.
Όταν κόψεις ένα δέντρο και θέλεις να ξεραθει, βαφεις τον κομμένο κορμό με raundap.
Μια δυο τρεις και τέρμα. Εγγυημένα αποτελέσματα!

Καλά όλα τά λεφτά η Κυρία στό βίντεο χά χά !!

Οff-topic
Να σαι καλα συνονοματε ,όντως πολύ καλό τό sat24 animation κανει το nowcast εύκολο,φαινεται τι καί από πού έρχoνται φαινόμενα άμεσα
Θά έχει ενδιαφέρων ο καιρός τήν ερχόμενη εβδομάδα,μετά από 1 μήνα ανοβρίας.
Ποσειδώνας καί Σκίρωνας είναι καλά μοντέλα καιρού,ειδικά στήν πρόγνωση γιά χιόνι είναι σχεδόν πρώτος ο Σκίρωνας.

Παιδιά να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία του μαστρο Μιχάλη του παππού μου.
Όταν κόψεις ένα δέντρο και θέλεις να ξεραθει, βαφεις τον κομμένο κορμό με raundap.
Μια δυο τρεις και τέρμα. Εγγυημένα αποτελέσματα!

Η Monsanto κάνει θαύματα. Να δω πότε θα παραδεχτεί ότι το Roundup και τα υπόλοιπα γενόσημα του (glyphosate κλπ) είναι καρκινογόνα στο full.

Ειστε εκτος θεματος καιροφιλοι μου...
Αμεσως εσυ να μας "δωσεις" στεγνα.

Ο καιρος ειναι ενα θεμα που ειναι συνδεδεμενο με τις εργασιες κηπου. Αν σφαλαμε ομως θα μας παρει απαλα στις αγκαλες του ο Κυριακος και θα μας μεταφερει στο καφενειο.

Ευχαριστω συνονοματε.

Δεν ανοιγετε λεω γω ενα νημα για τον καιρο;!! Για τιποτα "εργαλεια" προβλεψης κτλ.. Η γυναικα μου θα χαρει πολυυυυ.. Ολη μερα τσεκαρει διαφορα site! Ο Αρναουτογλου ειναι ινδαλμα της! Χαχαχα...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Η Monsanto κάνει θαύματα. Να δω πότε θα παραδεχτεί ότι το Roundup και τα υπόλοιπα γενόσημα του (glyphosate κλπ) είναι καρκινογόνα στο full.

Ναι καλα.. Περιμενε... Το Garlon γραφει πανω οτι παραμενει τοξικο για μηνες στο εδαφος! Φαντασου τι διαολοπραμα ειναι,,,

Είναι αλλά ποιος αγρότης το κοιτάει.
Να πάει η σοδειά καλά και όλα τα άλλα γραμμένα στα παλαιότερα των υποδημάτων μας!

Δεν ειναι ετσι ακριβως Νικολα..Ειμαστε ομως way off topic.Κυριοι μετεωρολογοι,ανοιξτε νημα,θα ειναι πολυ χρησιμο!Οτι μπορω θα συμβαλλω και εγω,ως πρωην σμηνιτης μετεωρολογος (στ '98)!!

Δεν ειναι ετσι ακριβως Νικολα..Ειμαστε ομως way off topic.Κυριοι μετεωρολογοι,ανοιξτε νημα,θα ειναι πολυ χρησιμο!Οτι μπορω θα συμβαλλω και εγω,ως πρωην σμηνιτης μετεωρολογος (στ '98)!!

Μεταφορά στο Καφενείο!

Τους έχω ζήσει Νίκο και μιας και εγώ εν δυνάμει ένας μικρός αγρότης είμαι προσπαθώ όσο το δυνατόν να μην χρησιμοποιώ βλαβερά φάρμακα.
Σϊγουρα μετράει η ποσότητα εφαρμογής κλπ αλλά βλέποντας πως χρησιμοποιούν τα φάρμακα καταλαβαίνω πολλά!

Τό μικρό κλαδευτικό χειρός Samurai JS240 έδωσε ρεσιτάλ επάνω σέ μιά μουριά σήμερα.

kladem10.jpg

Ελα ναί Κυριάκο,απλά μπροστά στό άλλο πού έχω τό Samurai C-330-LH μέ λάμα 33 άρα μού φαίνεται μικρό τό 24 άρι.

Αν θέλετε πριονάκια Samurai να μου πείτε για ομαδική μιας και ο φίλος μου που τα διαθέτει, τα έχει σε πολύ καλές τιμές (καλύτερες από του καταλόγου).

Εγω θελω απο μονος μου ακομη ενα, να υπαρχει!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κλαδευτιρι τυπου αμονι, για κλαδεμα ελλιων απο που να παρω? παλιοτερα νομιζω λεγαμε για felco, αλλα δεν θα ηθελα να φτασω τοσο ψηλα σε budget.