Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Κατάλαβα,κ να τα βάλω πχ στις 4 γωνίες ε?

Kάπως έτσι,και αν δεν φτανει για αυτοκαλυψη στις 4 γωνίες και σέ άλλα στρατηγικά σημεία περιμετρικά πάντα,γιά νά μην έχεις σωλήνες επιφανειακούς μέσα στό γκαζόν

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

είναι καλό να μην βγει τίποτα ανάμεσα στους αρμούς γιατί μεγαλώνοντας θα σου κάνει σπασίματα στο τσιμέντο.
κατά την γνώμη μου θα ήταν καλύτερα να μπει πάνω στο χώμα ένα λεπτό νάιλον, πουλάνε στα χρωματοπωλεία και είναι φτηνό, να ενισχυθεί η όλη κατασκευή τουλάχιστον με ένα πλέγμα, ακόμη και περίφραξης κάνει, για να δέσει τα κομμάτια μεταξύ τους, μετά να φροντίσεις να έχει την σωστή ρήση για να μην κρατάει νερό και τέλος να το περάσεις με ένα ειδικό βερνίκι που δίνει αντοχή γυαλάδα και προστασία από τον ήλιο, πάγο, αλάτι κλπ.
ανάμεσα στα τουβλάκια, επειδή από ότι βλέπω οι αρμοί πάνε μέχρι το χώμα, μπορείς να το γεμίσεις με κάποιο χρωματιστό ρευστό τσιμεντοειδές μείγμα.

ΟΚΕΥ!
Αποφάσισα να ακολουθήσω τα παραπάνω.
Σειρά: χώμα,νάιλον,αμμοχάλικο, πλέγμα, καλούπια με τσιμέντο, αρμούς με τσιμέντο.
Ξήλωσα αυτά που έκανα.
Ευκαιρία να αλλάξω και χρώμα.
Ενημερωτικά. Το νάιλον το βάζεις για να μη φυτρώσει κάτι από κάτω ή για να μη ανεβαίνει η υγρασία;

ghkiADt.jpg

Επίσης καταστροφή νομίζω για την αγριάδα που έσπειρα.
Το ΣΚ έβρεχε συνέχεια. Απίστευτη ποσότητα νερού. Ποτάμι. Λες και μου πήραν το χώμα!
Θα περιμένω καμιά εβδομάδα και αν δεν δω πράσινο θα ξαναδοκιμάσω.

Ναι το νάιλον είναι για αυτή την δουλειά....και για να μην φυτρώσει καμιά ρίζα που δεν είχε βγει στην διαμόρφωση και να κρατάει την υγρασία μακριά.

Απόσταση 3-5 εκ. ανάμεσα από το συμπιεσμένο αμμοχάλικο και το πλέγμα ώστε να προστατεύεται από την υγρασία. Και αρμούς στο τσιμέντο 1εκ. κάθε 5-6μ. Στο οπλισμό δεν είναι αναγκαίο, καλύτερα όχι. Πλέγμα Τ131 http://www.skandalisparos.gr/products_sd4.html
Το σκυρόδεμα θα ρηγματωθεί, είναι δεδομένο. Σκοπός του πλέγματος είναι όχι μόνο να ενισχύσει το σκυρόδεμα στα κάθετα φορτία αλλά και να περιορίσει σε μέγεθος τις ρωγμές. Να δημιουργηθούν δηλάδή πολλές και μικρού πλάτους έως και μη εμφανούς παρά λιγότερες και πιό πλατιές.

Το πλέγμα την ώρα που ρίχνεις το τσιμέντο από πάνω θα το σηκώνεις λίγο με το χέρι για να χωνέψει ανάμεσα στο τσιμέντο (δεν ξέρω εάν είναι εφικτό αυτό με το καλούπι που έχεις)
Το ένα πλέγμα με το επόμενο θα το δένεις με σύρμα.

Οι αρμοί εάν σου φαίνεται πολύ το 1 εκατοστό μπορείς να τους κάνεις λεπτότερους (με ένα διαμαντόδισκο με τροχό) αλλά κάθε 3μ

Τις μικρές ρωγμές που θα προκύψουν θα τις χτυπήσεις εκατέρωθεν με ένα σφυρί, θα σπάσεις δηλαδή λιγουλάκι αυτό που φτιάχνεις τριγύρω από την ρωγμή.

Στο τέλος αφού το πλύνεις καλά όλο το δάπεδο και το σκουπίσεις καλά να μην έχει σκόνες θα το περάσεις ένα καλό βερνίκι πέτρας.....στα σημεία που έσπασες τριγύρω από τις ρωγμές την ώρα που θα το περνάς βερνίκι θα έχεις κυπελλάκι με το τσιμέντο που χρησιμοποίησες και θα το χώνεις στην χτυπημένη περιοχή το οποίο με το βερνίκι θα γίνει χυλός και θα ενσωματωθεί με την ρωγμή ώστε να μην φαίνεται (έντονα) στο μάτι.

Τέλειος strs. Να προσθέσω μόνο επικάλυψη πλεγμάτων τουλάχιστον ένα μάτι.

Στάλθηκε από το IdeaTab S6000-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πολύ σωστά arspi. Χαίρομαι που ο ένας συνεχίζει από κει που σταματάει ο άλλος...χε χε χε

Εχω το McCulloch B28PS τοσα χρονια που το εχω δεν μου εχει κανει το παραμικρο προβλημα ακομα και μετα την πτωση που ειχα πριν μηνες, σημερα εκει που καθαριζα τα χορτα ξαφνικα και ενω ειχε βενζινη μεσα σταματησε να δουλευει και δεν ελεγε να παρει μπρος με τιποτα, το ξανα δοκιμασα μετα απο 1 ωρα που περιμενα να κρυωσει η μηχανη και πηρε μπρος μετα απο 4 προσπαθειες. Τι λετε κατα την γνωμη σας να ειχε παθει;

Το μείγμα της βενζίνης είναι καλό; μήπως έχεις παλιά βενζίνη;

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Το μείγμα της βενζίνης είναι καλό; μήπως έχεις παλιά βενζίνη;

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

1 μηνα εχω που την αγορασα δεν νομιζω να φταιει η βενζινη, οσο για το μειγμα εχω βαλει σωστη αναλογια.

Μπουζί.
Κανονικα ακομα και να εχει θεμα το μπουζι δεν θα επρεπε να μην σβησει η μηχανη;

Θες να πεις οτι το μπουζι δουλευει ασταματητα οσοι ωρα ειναι σε λειτουργια η μηχανη; εγω νομιζα οτι μονο στην αρχη δουλευει για την εκκινηση.

Re: Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Σαφέστατα, το μπουζί δίνει το σπινθήρα για την ανάφλεξη του μίγματος...

Aλλαξε ενα μπουζακι.παμφθηνο ειναι.. Κ αν σου κανει το ιδιο, θες ηλεκτρονικη...

Μπορεις και να το τσεκαρεις.
Ξεβιδωσε το, βαλε το πανω στο μπουζοκαλωδιο και εχοντας το κοντα σε μεταλλικη επιφανεια να βαλεις καποιον να γυρισει το μοτερ.
Με προσοχη παντα μη σε τιναξει.

Σαφέστατα, το μπουζί δίνει το σπινθήρα για την ανάφλεξη του μίγματος...
Αυτο δεν το ηξερα, νομιζα οτι μονο στην αρχη το κανει και οχι αφου παρει μπρος η μηχανη.

Μπορεις και να το τσεκαρεις.
Ξεβιδωσε το, βαλε το πανω στο μπουζοκαλωδιο και εχοντας το κοντα σε μεταλλικη επιφανεια να βαλεις καποιον να γυρισει το μοτερ.
Με προσοχη παντα μη σε τιναξει.

Δεν χρειαζεται το κοιταξα πριν λιγο και θελει αλλαγη ειναι τοσο μαυρο πανω του.

Αν οι ακίδες έχουν μαύρες επικαθίσεις σημαίνει είτε ότι δουλεύει με πλούσιο μίγμα (μαύρο και στεγνό στρώμα)ή ότι ο θάλαμος έχει περισσότερο λάδι απ'ό,τι πρέπει (πάλι μαύρο αλλά υγρό). Δίχρονο δεν είναι αυτό? Το πρώτο βήμα φυσικά είναι να βάλεις ένα νέο μπουζί για να δεις πώς δουλεύει, αλλά ίσως χρειάζεται και κάποια ρύθμιση για να μη σου ξανασυμβεί το ίδιο σύντομα. Πέραν της ενδεχόμενης αλλαγής (ξανά) του μπουζί, δεν είναι καλό για τα μέταλλα του κινητήρα η καύση να γίνεται λανθασμένα.

Re: Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

1 μηνα εχω που την αγορασα δεν νομιζω να φταιει η βενζινη, οσο για το μειγμα εχω βαλει σωστη αναλογια.

Κανονικα ακομα και να εχει θεμα το μπουζι δεν θα επρεπε να μην σβησει η μηχανη;
Πατριδα...(Γιάννενα-Κονιτσα καταγωγή...)βαλε το ιδιο ή το αντιστοιχο αλλης μαρκας.Οχι παραπλησιο...

Μακαρι να μην εχει τιποτα άλλο!

Πάνο... η γυναίκα μου καταγωγή από πιο πάνω Βούρμπιανη !!!
----------------------------------------
Λοιπόν παιδιά έχω μέσα στο σπίτι ένα φυτό της οικογενείας μορεϊδών :operator:φίκο μπέντζαμιν αρκετά χρόνια. Πριν από καιρό του άλλαξα γλάστρα και προφανώς συμπλήρωσα και χώμα από ένα σακί που είχα πάρει από το Πράκτικερ την καλύτερη ποιότητα που είχε.
Πρίν μερικές μέρες μου λέει η γυναίκα μου το φυτό έχει βγάλει κάτι κιτρινίλες στο χώμα...καλά λέω και ούτε που πήγα να το κοιτάξω.
Σήμερα μου λέει έβγαλε κάτι σαν μανιτάρια .... αυτό λέω πρέπει να το δω !!!!
Τελικά όντως
Αυτό είναι το φυτό:

7JKO7I3.jpg

και αυτά τα περίεργα...

9NzrauO.jpg

(Τώρα είδα ότι θέλει και συμπλήρωμα χώμα)

Τι κάνω με αυτά ....τα ακουμπάω άφοβα ή θα μεταλλαχτώ ???? :flipout::flipout: