Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Εγώ πριν 2 χρόνια δοκίμασα και έβαλα εναλλάξ κυπαρισσάκι Λιβάνου και Κέδρο....μετά από 2 χρόνια το κυπαρισσάκι έγινε διπλό από τον κέδρο, ο οποίος μάλλον θα ξεραθεί στο τέλος...ευτυχώς τα είχα βάλει ανά 70-80 πόντους οπότε και να ξεραθεί ο κέδρος τα κυπαρίσσια θα ενωθούν τελικά και θα κάνουν φράχτη.

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Το πυξαρι δεν κανει για τη δουλεια αυτη?

μα θάμνος δεν είναι αυτός?
μέχρι πόσο φτάνει?
και θα αντέχει δυνατό αέρα?

Εγώ πριν 2 χρόνια δοκίμασα και έβαλα εναλλάξ κυπαρισσάκι Λιβάνου και Κέδρο....μετά από 2 χρόνια το κυπαρισσάκι έγινε διπλό από τον κέδρο, ο οποίος μάλλον θα ξεραθεί στο τέλος...ευτυχώς τα είχα βάλει ανά 70-80 πόντους οπότε και να ξεραθεί ο κέδρος τα κυπαρίσσια θα ενωθούν τελικά και θα κάνουν φράχτη.

έχεις κάποιο λινκ για το κυπαρίσσι Λιβάνου γιατί με λίγο google βγήκαν πολλά άσχετα

Re: Μάστορες τα φώτα σας!!

Καλησπέρα στην παρέα. Αν και δεν έχει σχέση με εργαλεία, έλεγα μήπως και ξέρει κανείς τι μανιτάρια είναι αυτά
e2603e70024d453f7f4a46d92d48484b.jpg

Φυτρωσανε μόνα τους σε γλάστρα στο μπαλκόνι

Sent from my iPhone using Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

μα θάμνος δεν είναι αυτός?
μέχρι πόσο φτάνει?
και θα αντέχει δυνατό αέρα?

έχεις κάποιο λινκ για το κυπαρίσσι Λιβάνου γιατί με λίγο google βγήκαν πολλά άσχετα

βρήκα κάτι φωτογραφίες στο υπολογιστή με αυτά, τα σκούρα πράσινα και ανεπτυγμένα είναι τα κυπαρισσάκια και τα ανοιχτό πράσινο και υποανάπτυχτα είναι οι κέδροι....

Γιατι δεν βαζεις Δαφνη του Απολλωνα για φρακτη; Και αυτοφυες ειναι στην Ελλαδα, και αιθαλες, και θα εχεις τα φυλλα του για φαγητο.
Ασε που αν τα χρησιμοποιησεις για "χρησμους" οπως η Πυθια, θα εισαι πιο αληθινος απο τους πολιτικαντηδες της χωρας!!!!!!

Ένα πολύ καλό είδος, ταχυαυξές για φράχτες είναι και πυράκανθος (με τα κόκκινα ντοματάκια που κάποιοι κάποτε τα χρησιμοποιούσαμε στα φυσοκάλαμα)!
Εκτός των άλλων αναπαράγεται πολύ εύκολα με κλωνοποίηση (φυτεύουμε μικρά κλαδάκια στο έδαφος και πιάνει γρήγορα), έχει και αγκάθια για να αποτρέπει τους περίεργους.

Καλά για φράχτες αλλά όχι για ανεμοφράχτη που ψάχνω.
Ο σκοπός μου είναι κυρίως να κόψω τον αέρα οπότε θέλω αντοχή και ύψος (όσο πάει με το 1 μέτρο χώμα που έχω).

Κάπου άκουσα/διάβασα ότι ένα δέντρο έχει παρόμοιο ριζικό σύστημα με την εμφάνιση πάνω απο το χώμα.
Με αυτό το σκεπτικό (και επειδή είναι πιο όμορφο),

θα κάνω μία απόπειρα με τα Αριζόνικα που απλώνουν περισσότερο και πιστεύω και οι ρίζες να πάνε δεξιά αριστερά και όχι μόνο κάτω.

Βαλε και ενα ταφο απο κατω...
:flipout:

:smash:

Εχει κυπαρισοειδη που δεν ειναι το κλασσικο κυπαρισσι του νεκροταφιου.

Βαλε και ενα ταφο απο κατω...
:flipout:

:smash:
Oι Ελληνες τα ειχαν στους κηπους.Οι τουρκοι τα εβαλαν στα νεκροταφεία,επι τουρκοκρατιας...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εχει κυπαρισοειδη που δεν ειναι το κλασσικο κυπαρισσι του νεκροταφιου.
Πλαγιοκυπαρισσο λεγεται,αλλα δεν κανει για φρακτη.

Κάπου άκουσα/διάβασα ότι ένα δέντρο έχει παρόμοιο ριζικό σύστημα με την εμφάνιση πάνω απο το χώμα.
Με αυτό το σκεπτικό (και επειδή είναι πιο όμορφο),

θα κάνω μία απόπειρα με τα Αριζόνικα που απλώνουν περισσότερο και πιστεύω και οι ρίζες να πάνε δεξιά αριστερά και όχι μόνο κάτω.

Όχι πάντα. Ανάλογα το είδος.

adult photo sharing

Γιατι γινονται ετσι οι τοματιες?Ξεραινονται τα φυλλα τους και παραμορφωνονται καποιες.
Μερικα πρασινα φυλλα εχουν κατι ασπρα σημαδια.
Περονοσπορος, ξηρασια ή ατροφια?
Ο καρπος εχει ειναι καλος σχετικα, ελαχιστες τοματες χαλανε, δεν εχω θεμα με ζωυφια ή αλλα τσιμπηματα.

Κάνε ένα μίγμα γαλαζόπετρας (χαλκού) και εντομοκτόνου. Ψέκασε τες και δες το αποτέλεσμα.
Παράλληλα κάλυψε τες με δίχτυ σκίασης.
Μπορείς να κάνεις πρώτα το δεύτερο μιας και το πιθανότερο είναι να τις καίει ο Ήλιος.

Και γω το σκεφτηκα για τον ηλιο γιατι περασανε δυσκολες μερες...
Αλλα εχουν μερικη σκιαση.

Για το χειμωνα θελω να κανω αγρολιπανση.
Τι σπερνουμε, ειναι κατι που πρεπει να κανω τωρα?

Και γω το σκεφτηκα για τον ηλιο γιατι περασανε δυσκολες μερες...
Αλλα εχουν μερικη σκιαση.

Για το χειμωνα θελω να κανω αγρολιπανση.
Τι σπερνουμε, ειναι κατι που πρεπει να κανω τωρα?

Νωρίς είναι.
Το περνάς μία καλή φρέζα και μετά σπέρνεις κάποιο ψυχανθές (πχ βίκο).
Εγώ πήρα από τοπικό γεωπόνο.