Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Στέλιο έχω δουλεψει το 4ΜΙΧ κονταροαλυσοπρίονο της Stihl (HT 101) μερικές φορές. Έχει τα πλεονεκτήματα του 4χρονου (χαμηλή κατανάλωση, εύκολη εκκίνηση, χαμηλό θόρυβο κλπ).
Ωστόσο στα άμεσα μειονεκτήματα είναι τα περισσότερα κινούμενα μέρη και η σχεδόν ανύπαρκτη διαβάθμιση στο γκάζι.
Με λίγα λόγια αν η λίπανση δεν είναι επαρκής "αρπάζει" αμέσως και το κόστος επισκευής είναι πολύ μεγαλύτερο.

Πάνω κάτω οι τιμές στο service και των 2 εταιρειών είναι ίδιες..
Γενικά στο service τα επώνυμα μηχανήματα έχουν πιο φτηνά ανταλλακτικά σε σχέση με τα κινέζικα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δύσκολα.
Η Δημαρχία της περιοχής μας έχει ένα τετράχρονο κονταροπρίονο (το μικρό) το οποίο συχνά μένει από λάδι γιατί λόγω των περίεργων γωνιών δουλέματος ο κινητήρας καίει λάδι.
Φυσικά έχει και μια ηλικία το μηχάνημα (πρέπει να ειναι 5ετίας σίγουρα).
Βρε συ Κυριακο αξιζει το κοστος για τρια καφασια σταφυλια...???
Ποσο ειναι η καλη χρονια?

Χθες μαζεψαμε τα σταφυλια απο το αμπελι τα οποια λογο πολυ κακης χρονιας ηταν 3 καφασια.Μας βγηκε ο πατος να τα στηψουμε και ετσι θα ηθενα να αγορασω ενα μηχανημα να μας κανει την ζωη πιο ευκολη.Για πειτε ιδεες.Αυτο που ειδα εγω ειναι κατι τετοιο.http://kounelis.com.gr/baesso-stafylopiesthras-xeirokinhtos-me-kastania-124-100.html
124.100.jpg
Το πιεστήριο αυτό, είναι για ερασιτέχνες που κάνουν δικό τους κρασί. Ανάλογα πόσο πιέζεις τα σταφύλια μαζί με τις φλούδες τους, μπορείς να ελέγξεις το χρώμα του μούστου (άρα και του κρασιού). Φυσικά δεν είναι απλό χρειάζεται εμπειρία να μην το παρακάνεις ή δοκιμές. Είναι το αρχικό εργαλείο για να κάνεις το δικό σου κρασί πόσο βαθύ κόκκινο το θέλεις. Να μη σπάσεις βέβαια τα κουκούτσια και τα κοτσάνια και καταστρέψεις την γεύση.

Re: Απάντηση: Re: Τι παραγγείλαμε σήμερα

Καλοδούλευτο κ αυτό. Κάποια στιγμή να μου γράψεις πληροφορίες για το "πρωτόλαδο". Ιδιότητες, οξέα, υγιεινό? κ ότι άλλο εσύ νομίζεις.

Πρώτολαδο εννοείς το αγουρέλαιο Παππού?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Στο αντίστοιχο νημα βεβαίως βεβαίως....
Χαχαχαχα

Εννοείται σύντροφε προλετάριε!

Απάντηση: Τι παραγγείλαμε σήμερα

Το αγουρέλαιο Κώστα, ειδικά εάν είναι από δική σου συγκομιδή, πολύ καθαρή (χωρίς φύλλα, χωρίς δάκο, μόνο ελιές με το χέρι και όχι από κάτω) και πολύ γρήγορη (μέσα σε 24 ώρες να πάει λιοτρίβι)...ξεφεύγει από τα τρόφιμα και πάει στα φάρμακα.

Το αγουρέλαιο Κώστα, ειδικά εάν είναι από δική σου συγκομιδή, πολύ καθαρή (χωρίς φύλλα, χωρίς δάκο, μόνο ελιές με το χέρι και όχι από κάτω) και πολύ γρήγορη (μέσα σε 24 ώρες να πάει λιοτρίβι)...ξεφεύγει από τα τρόφιμα και πάει στα φάρμακα.

Καλησπέρα Σωτ. Α! ωραία, τώρα είναι που μπερδεύτηκα έτι περαιτέρω.

Ωραία Κώστα , μην ανησυχείς θα σε ξεμπερδέψουμε.

Λοιπόν
το Λάδι βγαίνει από τις ελιές,
το καθαρό λάδι βγαίνει από τις καθαρές ελιές,
το φάρμακο-λάδι (αγουρέλαιο, πρωτόλαδο, κλπ) βγαίνει από τις καθαρές ελιές που έχουν γίνει λάδι ακόμη και την ίδια μέρα σε μηχάνημα ψυχρής έκθλιψης περίπου στους 25 βαθμούς.

http://anodorio.blogspot.gr/2011/10/blog-post_26.html
http://www.esti.com.gr/text.php?tid=38&lang=1

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Καλησπερα παιδια,
επανερχομαι με το θεμα της αγορας χορτοκοπτικου.

Κατα τυχη χθες ειδα στο facebook αυτο

http://postimg.org/image/fpzalg33n/

Nα ενημερωσω οτι
το srm-420 tes εχει σχεση μεταδοσης 2.08 2.5 ιπποι ( 41.5cc, 1.78 kw 10300 rpm με κεφαλη)
το srm-520 es εχει σχεση μεταδοσης 1.3 3.0 ιπποι ( 50.2cc, 2.16kw 12000 rpm με κεφαλη)

Σε ενα εντυπο της echo καπου διαβασα οτι το torque (tes) δινει για καθε κυκλο του μοτερ 1 και 1/4 κυκλο στην κεφαλη.

Ειμαι αναμεσα στα 2 . Το ερωτημα ειναι ποιο να διαλεξω? Θα δουλευω κυριως μεσινεζα.
Η προσφορα που μου εδωσαν σημερα εχει διαφορα τιμης αναμεσα στα 2 μοντελα 40 ευρω μονο!

Πριν 3 μερες ειδα ενα echo srm 510 es και μου αρεσε πολυ αλλα ειναι με το παλιο τιμονι. Ο κυριος εκει μου ειπε οτι ειναι σκυλι !

Τα φωτα σας please.

*Νικο (Diabolic) θελω και τη δικη σου αποψη

Παναγιωτη μονο που το μικρο εχει δισκο με 2 πτερύγια εναντι των 3ων του μεγάλου φτάνει για να παρεις το πιο μεγαλο...
Καλά και ανετα φαινονται.

Παναγιωτη μονο που το μικρο εχει δισκο με 2 πτερύγια εναντι των 3ων του μεγάλου φτάνει για να παρεις το πιο μεγαλο...
Καλά και ανετα φαινονται.

Eκτος απο το δισκο που ειναι με 2 πτερυγια εχει λεει και την επαγγελματικη εξαρτηση, αν ισχυει και δεν λενε χαζομαρες.
Αυτο με τις ροπες πως το βλεπεις Νικο?

Σου στελνω pm.

Παιδια ξερω οτι σας εχω ζαλισει αλλα εχω καποιες ερωτησεις/αποριες. :hmmmm:
Να αναφερω οτι σε 2 μερες θα παραγγειλω το χορτοκοπτικο echo srm-520es
και θελω να ρωτησω

1. η κεφαλη που εχει πανω μου κανει, η πρεπει να παρω μια εχτρα (attilina κτλ) γιατι θελω να παιρνει την χοντρη μεσινεζα ? ποια κεφαλη προτεινετε?
2. ποια μεσινεζα προτεινετε για σκληρα χορτα και γενικα για ολα (ειναι ενα που εχει ξυλοποιημενο κορμο, διαολος μιλαμε) ?
3. τι βενζινη να βαζω, μεχρι τωρα σε ολα τα μηχανηματα μου, βαζω και απλη και 100αρα αμολυβδη αναλογα την ορεξη! ?
4. λαδι μιξης βαζω ενα της husky ls νομιζω το λενε, τι προτεινετε πανω σε αυτο και επισης πρεπει να βαζω και συντηρητικο (κατι τετοιο διαβαζα πιο πισω..?) ?
5. απο θεμα γρασσου στη γωνιακη, καθε ποτε και ποιο?
6. πρεπει να το στρωσω το μηχανημα η το βαζω στη δουλεια αμεσως?

Αυτα τα λιγα
:flipout:

1) Για πολύ χοντρά χόρτα Παναγιώτη χρειάζεται χταπόδι (attilina) με τετράγωνη μεσινέζα (κομμάτια) ή κεφαλή Flash cutter που παίρνει επίσης κομμάτια.
Θα τις ευχαριστηθείς και τις 2 αλλά ειδικά η δεύτερη κόβει και τζίγρες (βατομουριές) χωρίς να χαλάει εύκολα (υπάρχουν σχετικά βίντεο στο youtube).

2) Τα αναλώσιμα της Flash cutter ή τετράγωνη Oregon

3) Απλή αμόλυβδη από πρατήριο εμπιστοσύνης. Δεν χρειάζεται κατοστάρα για κανένα λόγο.

4) Λάδι μίξης θα βάλεις Husqvarna LS+. Απλά επειδή το στρώνεις και ο κινητήρας είναι μεγάλος σε όγκο θα κάνεις λίγο πιο πλούσια μίξη (1:40 αντι 1:50). Το λάδι έχει πάνω ειδική μεζούρα για 3, 5, 6 λίτρα (120 ml για 5 λίτρα στην περίπτωση σου.

5) Γράσσο ανά 2 τεπόζιτα 5 λίτρων θα βάζεις λίγο. Το Oregon είναι πολύ καλό και αξιόπιστο.

6) To δουλεύεις κανονικά απλά για αρχή περισσότερο λάδι όπως σου είπα.

Αν θα αφήνεις βενζίνη εντός του μηχανήματος προτίμησε και ένα σταθεροποιητικό καυσίμου.

1) Για πολύ χοντρά χόρτα Παναγιώτη χρειάζεται χταπόδι (attilina) με τετράγωνη μεσινέζα (κομμάτια) ή κεφαλή Flash cutter που παίρνει επίσης κομμάτια.
Θα τις ευχαριστηθείς και τις 2 αλλά ειδικά η δεύτερη κόβει και τζίγρες (βατομουριές) χωρίς να χαλάει εύκολα (υπάρχουν σχετικά βίντεο στο youtube).

2) Τα αναλώσιμα της Flash cutter ή τετράγωνη Oregon

3) Απλή αμόλυβδη από πρατήριο εμπιστοσύνης. Δεν χρειάζεται κατοστάρα για κανένα λόγο.

4) Λάδι μίξης θα βάλεις Husqvarna LS+. Απλά επειδή το στρώνεις και ο κινητήρας είναι μεγάλος σε όγκο θα κάνεις λίγο πιο πλούσια μίξη (1:40 αντι 1:50). Το λάδι έχει πάνω ειδική μεζούρα για 3, 5, 6 λίτρα (120 ml για 5 λίτρα στην περίπτωση σου.

5) Γράσσο ανά 2 τεπόζιτα 5 λίτρων θα βάζεις λίγο. Το Oregon είναι πολύ καλό και αξιόπιστο.

6) To δουλεύεις κανονικά απλά για αρχή περισσότερο λάδι όπως σου είπα.

Αν θα αφήνεις βενζίνη εντός του μηχανήματος προτίμησε και ένα σταθεροποιητικό καυσίμου.

Σε ευχαριστω πολυ Νικο για την αμεση και αναλυτικη απαντηση.
Εισαι απλα ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ !
1000 ευχαριστω.

:worshippy:

Έχει κάποιος δοκιμασμένη οικονομική αλλά και μόνιμη λύση αποθήκευσης για τον κήπο?

Έχω μία γωνία πίσω απο τις ελιές που δεν πολυφαίνεται οπότε θα μπορούσε να είναι και κάτι λιγότερο όμορφο.
Απλά να μή χρειάζεται συντήρηση (πχ. όχι ξύλινο σπίτι).

Μέσα θα μπούν τα βασικά εργαλεία του κήπου (χειρός, μπορντουροψάλιδο, μηχανή γκαζόν κλπ)

Σκεφτόμουν κάτι πολύ πιο μεγάλο.
πχ. 2χ2χ2μέτρα
Να ρίξω λίγο τσιμέντο κάτω και να το στήσω απο πάνω.
Έχω ένα πέτρινο τοίχο μέχρι το 1-1.5 μέτρο ύψος για να το στηρίξω στις δύο πλευρές.

Κάτι τέτοιο, αλλά σίγουρα ότι πλαστικό αφού σε 10 χρόνια θα έχει γίνει σκόνη
https://www.smgardensheds.com/locations/articles/images/image_2e.jpg