Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Γιώργο εφόσον είναι καθαρά τά φύλλα,κατά πάσα πιθανότητα πρέπει νά είναι η από έλειψη νερού η από πολύ νερό,αλλά καί από τήν ζέστη,πάντος δέν είναι τίποτα μήν ανησυχείς

Δημήτρη και όποιος άλλος μπορεί να βοηθήσει αντιμετωπίζω το παρακάτω πρόβλημα σε δύο λεμονιές μικρές που έχω.
Όλα τα νέα βλαστάρια είναι στην κατάσταση της φωτογραφίας.

Φταίει η ζέστη?
Τα δέντρα τα ποτίζω κανονικά.
20170723_174149.jpg

Δημήτρη και όποιος άλλος μπορεί να βοηθήσει αντιμετωπίζω το παρακάτω πρόβλημα σε δύο λεμονιές μικρές που έχω.
Όλα τα νέα βλαστάρια είναι στην κατάσταση της φωτογραφίας.

Φταίει η ζέστη?
Τα δέντρα τα ποτίζω κανονικά.

Δέν είναι από τήν ζέστη Κυριάκο έντομα είναι κατά πάσα πιθανότητα αφίδες-μελίγκρες (φαίνονται κιόλας κάτω από ένα υγειές φύλλο),θά πάρεις Confidor καί θα ψεκάσεις νωρίς τό πρωί η αργά τό απόγευμα.Ενας ψεκασμός κάθε 15-20 μέρες ,τρείς φορές συνολικά.

ΥΓ: Τί θά γίνει μέ τόν καφέ ?,σού έχω καί τήν κουμαριά,μάλλον θά πάει γιά Σεπτέμβρη :flipout:

Δέν είναι από τήν ζέστη Κυριάκο έντομα είναι κατά πάσα πιθανότητα αφίδες-μελίγκρες (φαίνονται κιόλας κάτω από ένα υγειές φύλλο),θά πάρεις Confidor καί θα ψεκάσεις νωρίς τό πρωί η αργά τό απόγευμα.Ενας ψεκασμός κάθε 15-20 μέρες ,τρείς φορές συνολικά.

ΥΓ: Τί θά γίνει μέ τόν καφέ ?,σού έχω καί τήν κουμαριά,μάλλον θά πάει γιά Σεπτέμβρη :flipout:

Ναι γμτ!
Εχω και εγω το φρεζοτρυπανο σου!!!

Λοιπον για τις λεμονιτσες μου εδωσαν Sharimida & Tampa να τις ψεκασω.
Εκαναν καλα η να βαλω τις φωνες?

Ναι γμτ!
Εχω και εγω το φρεζοτρυπανο σου!!!

Λοιπον για τις λεμονιτσες μου εδωσαν Sharimida & Tampa να τις ψεκασω.
Εκαναν καλα η να βαλω τις φωνες?

Τήν ίδια δουλειά κάνουν,απλά ανέφερα τό Confidor πού είναι τής Bayer καί είναι πιό διαδεδομένο,καί τό έχουν τα περισσότερα γεωπονικά καταστήματα.Τώρα στό γεωπονικό κατάστημα πού πήγες μάλλον δέν θά τό είχε καί σού έδωσε τό Sharimida - Tampa.
Πάντως δώσε προσοχή νά ψεκάσεις πολύ νωρίς τό πρωί 1-2 ώρες πρίν βγεί ο ήλιος η αργά τό απόγευμα πού θά έχει πέσει ο ήλιος.Γιά να μήν κάνει εγκαύματα στά φύλλα.

Γιώργο εφόσον είναι καθαρά τά φύλλα,κατά πάσα πιθανότητα πρέπει νά είναι η από έλειψη νερού η από πολύ νερό,αλλά καί από τήν ζέστη,πάντος δέν είναι τίποτα μήν ανησυχείς

Δημήτρη σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι θα σταματήσει.

Ένα άλλο πρόβλημα είδα ότι έχει η κερασιά μου. Έχει βγάλει παντού ένα πράγμα σαν ρετσίνι. Σε μικρές ποσότητες και κάπως όπως βγάζεις πολύ οδοντόκρεμα από το σωληνάριο, σαν να κάνεις σπείρες δηλαδή.

Πάντως όπως παρατήρησα χτες είναι πολύ εκτεταμένο. Σε κάθε κλαδί μπορεί να έχει και 30 "διαρροές"

Δημήτρη σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι θα σταματήσει.

Ένα άλλο πρόβλημα είδα ότι έχει η κερασιά μου. Έχει βγάλει παντού ένα πράγμα σαν ρετσίνι. Σε μικρές ποσότητες και κάπως όπως βγάζεις πολύ οδοντόκρεμα από το σωληνάριο, σαν να κάνεις σπείρες δηλαδή.

Το ίδιο εχω κ εγώ σε κάποιες βυσσινιές μου!

Να σαι καλά Γιώργο
Συνάδελφοι η ασθένεια αυτή λέγεται Κομμίωση,καταπολεμάται μέ χαλκούχα σκευάσματα αλλά τώρα επειδή είναι καλοκαίρι ψεκάζουμε καλύτερα μέ NEOTOPSIN 70 WG.
Αν μπορείτε μέ ένα μαχαίρι νά τά κόψετε αυτα τά πηχτά σκούρα κολλώδες εξογκώματα θά είναι καλύτερα γιά να πιάσει καλύτερα τό μυκητοκτόνο,μήν καταβρέχεται τόν κορμό καί τά φύλλα μέ νερό,είναι μιά ασθένεια πού αν δέν δωθεί η απαραίτητη θεραπεία σταδιακά μπορεί να ξεραθεί όλο τό δέντρο.

Last edited:
Δημήτρη πόσο ισχύει η ημερομηνία λήξης στα φυτοφαρμακα?

στα φάρμακα ανθρώπινης χρήσης πάντως μέχρι και 3μηνο εγώ τα θεωρώ απολύτως ασφαλή
https://clinicalpharmacist.gr/2016/03/18/drugs_beyond_expiration/

φυτοφάρμακα θα έβαζα και 6μηνο μή πώ 12μηνο (εγώ ο άσχετος)

ο ειδικός βέβαια θα σου απαντήσει πολύ πιο αξιόπιστα!

στα φάρμακα ανθρώπινης χρήσης πάντως μέχρι και 3μηνο εγώ τα θεωρώ απολύτως ασφαλή
https://clinicalpharmacist.gr/2016/03/18/drugs_beyond_expiration/

φυτοφάρμακα θα έβαζα και 6μηνο μή πώ 12μηνο (εγώ ο άσχετος)

ο ειδικός βέβαια θα σου απαντήσει πολύ πιο αξιόπιστα!
Και παραπάνω.. Οι ουσίες των φυτοφαρμακων δεν χαλάνε. Απλά σου λέει η εταιρεία ότι εγώ σου εγγυώμαι ότι στα δύο χρόνια η ουσία θα είναι ασφαλής μέσα στο μπουκαλάκι. Μετά δικό σου ρίσκο

Στάλθηκε από το LG-H960 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δημήτρη πόσο ισχύει η ημερομηνία λήξης στα φυτοφαρμακα?

Κυριάκο τά φυτοφάρμακα σέ σκόνη όπως χαλκός κ.τ.λ μπορούν νά έχουν ενεργό δράση στό 70-100% καί μετά από 3-4 χρόνια,μέ σταδιακή χρονική πτώση.

Σε υγρή μορφή πυρεθρίνες - εντομοκτόνα δηλαδή ,μυκητοκτόνα κ.τ.λ καί 2 χρόνια μετά τήν ημερομηνία λήξης έχουν ενεργό δράση 50-70 % μέ σταδιακή χρονική πτώση.

Φυσικά τά παραπάνω νά είναι σέ σκιερό - δροσερό χώρο καί όχι μέσα στα θερμοκήπια πού η θερμοκρασία πάει 40-45 C τό καλοκαίρι max.

Υπήρχαν κάτι εντομοκτόνα πού έχουν απαγορευτεί εδώ καί 8-9 χρόνια από τήν Ευρωπαική Ενωση πού μετά τήν ημερομηνία λήξης είχε πιό ενεργή δράση από ότι ήταν πρό ημερομηνία λήξης,μέ αποτέλεσμα άν τό εφάρμοζε ο παραγωγός ληγμένο στίς ίδιες αναλογίες πρό ημερομηνίας λήξεως νά έκανε ζημιά στά φυτά.