Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Re: Απάντηση: Κλαδευτικό Αλυσοπρίονο

Καλημέρα σας, αρχικά απογοητεύτηκα από τη παρατήρηση του φίλου Ηλία όμως τελικά δεν είχα κάνει λάθος (κάποιος χρήστης μου είπε να ποστάρω).
Τέλος καλό όλα καλά...
Φίλε weather1967 ευχαριστώ για την απάντηση, πήγα με φύλλα στο γεωπόνο και μου είπε ότι είναι φυσιολογική φυλλόπτωση τον ρώτησα γιατί τόσο νωρίς και μου είπε ότι θα ανοίξει νωρίς, δε ξέρω αν με έπεισε αλλά δεν έκανα κάποια ενέργεια, αν είναι ανθράκωση που μου λές πιστεύεις ότι του χρόνου θα ανοίξει το δέντρο? Μήπως ξεραθεί?
Το χειμώνα θα κάνω ψεκασμό με χαλκό ή βορδιγάλειο πολτό θα καθαρίσει το δέντρο?
Ευχαριστώ!!

Re: Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Έλα στο χωράφι να σου δείξω.
Το κόβεις, κανείς μπουκέτα και τα κρεμας για μερικές εβδομάδες να στεγνώσουν.
Μετα τα βάζεις σε βάζο η σακουλακια

Φίλε το κόβεις πολύ το φυτό?

Re: Απάντηση: Κλαδευτικό Αλυσοπρίονο

Καλημέρα σας, αρχικά απογοητεύτηκα από τη παρατήρηση του φίλου Ηλία όμως τελικά δεν είχα κάνει λάθος (κάποιος χρήστης μου είπε να ποστάρω).
Τέλος καλό όλα καλά...
Φίλε weather1967 ευχαριστώ για την απάντηση, πήγα με φύλλα στο γεωπόνο και μου είπε ότι είναι φυσιολογική φυλλόπτωση τον ρώτησα γιατί τόσο νωρίς και μου είπε ότι θα ανοίξει νωρίς, δε ξέρω αν με έπεισε αλλά δεν έκανα κάποια ενέργεια, αν είναι ανθράκωση που μου λές πιστεύεις ότι του χρόνου θα ανοίξει το δέντρο? Μήπως ξεραθεί?
Το χειμώνα θα κάνω ψεκασμό με χαλκό ή βορδιγάλειο πολτό θα καθαρίσει το δέντρο?
Ευχαριστώ!!

Εμένα δέν μού φαίνεται φυσιολογικό βέβαια μπορεί να μέ ξεγελάει και η φωτογραφία,αλλά δέν παίρνεις καί μιά δεύτερη γνώμη ?
Καλύτερα τόν Νοέμβριο μέ Nordox 75 WG καί τόν χειμώνα μέ Kocide 2000 WG

Θυμάσαι άν πέρυσι τό φθινόπωρο - χειμώνα παρατηρούσες τό εξής φαινόμενο :
Τα φύλα να ξεραίνονται καί νά μήν πέφτουν όλα στό έδαφος αλλα ένα ποσοστό να τά κρατάει τό δέντρο ξερά επάνω του μέχρι σχεδόν τήν Ανοιξη.

Τα φύλλα και τώρα γίνονται έτσι και πέφτουν. Πέρυσι δε θυμάμαι μια μένουν στο δέντρο φύλλα. Θά τό παρατηρήσω φέτος και εάν μείνουν τότε θά είναι ανθρακωση στα σίγουρα και θά κάνω τούς ψεκασμούς. Σωστά?

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παιδιά το golden Crest έχει γίνει έτσι..Τι κάνουμε?
9f451270cd4910fbd79ddf3c99467ce1.jpg
5026ad110b523d7c359989852743bd9c.jpg

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Παιδιά το golden Crest έχει γίνει έτσι..Τι κάνουμε?

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Ψώρα είναι θέλει ψέκασμα μέ εντομοκτόνο.

Τα φύλλα και τώρα γίνονται έτσι και πέφτουν. Πέρυσι δε θυμάμαι μια μένουν στο δέντρο φύλλα. Θά τό παρατηρήσω φέτος και εάν μείνουν τότε θά είναι ανθρακωση στα σίγουρα και θά κάνω τούς ψεκασμούς. Σωστά?

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σωστά.

Last edited by a moderator:
Re: Εργαλεία Χειρός

Καλημερα.
Θελω να παρω ενα αλυσοπτιονο σχετικα μικρο , για καθαρισμα δεντρων με σχετικα λεπτο κορμο 10-15 εκ και εβαλα στο σκρουτζ τα σχετικα για Makita, Husqvarna, McCulloch.
(Αυτα θεωρω συνφωνα με τισ γνωσεις μου καλυτερα).

Ειδα ομως καπου σε καποιο μοντελο " McCulloch by Husqvarna " και μπερδευτηκα. Εχουν γινει ενα ?
Θα με ενδιεφεραν καποιες συμβουλες και προτασεις .( Ενδιαφερομαι για βενζινη και τιμη μεχρι 150 ευρω).

Αυτο που μπορω να σου πω ειναι οτι για τοσο μικρους κορμους ισως θα επρεπε να δεις αλυσοπριονα μπαταριας.
Η Black and Decker και η Gardena εχουν βγαλει καλα 18βολτα εργαλεια κατω απο 200 ευρω.
Γλυτωνεις και απο την συντηρηση, το μπελα και την βρωμα του πετρελαιου. Εκτος αν μιλαμε για ποσοτητα κορμων καθε φορα.

Τα posts θα μεταφερθουν στο νημα με τα εργαλεια κηπου.

Eγκαρσια και παραλληλη τομη σε κορμο που τον εχει φαει ο κακος σκουληκας.
Δεν θυμαμαι τι δεντρο ειναι. Ειχα κοψει την ιδια περιοδο μια ξερη βερυκοκια και ενα λειλαντ.

36490146184_d275d28a05_b.jpg

Καλησπέρα.Σ ευχαριστω για την απαντηση , και μια τελευταια απορια.
Αυτο εδω " ECHO CS-352ES " (που υπαρχει περιπου στα 200 ευρω σε δυο τρια μαγαζια ),αν κατεβει με καποιο τροπο στα 170 ευρω αξιζει σαν ευκαιρια ?

Αν και δεν παρακολουθω τις εξελιξεις στα βενζινοκινητα εδω και καμμια δεκαρια χρονια, νομιζω οτι ειναι too much για τις αναγκες σου.
Βεβαια οι συναδελφοι που δουλευουν βενζινοκινητα θα σου απαντησουν καταλληλα.

Καλησπέρα.Σ ευχαριστω για την απαντηση , και μια τελευταια απορια.
Αυτο εδω " ECHO CS-352ES " (που υπαρχει περιπου στα 200 ευρω σε δυο τρια μαγαζια ),αν κατεβει με καποιο τροπο στα 170 ευρω αξιζει σαν ευκαιρια ?

Δεν είναι κλαδευτικο αυτο.
Τα κλαδευτικά έχουν το χερούλι από πάνω για να δουλεύονται με ένα χέρι.
Αν έχεις λίγα πάρε κάτι κινέζικα.Ολα ίδια είναι.Κοβουν τις τρείς λαστιχένιες βάσεις,αλλά κολλάνε εύκολα.
Αν έχεις πολλά δέντρα,θα χρειαστεί να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη...

H Echo είναι από τις καλύτερες εταιρίες στο χώρο. Ιαπωνική ποιότητα και πριόνια απροβλημάτιστα. Η μοναδική εταιρία που δίνει 5ετη εγγύηση (στην αμερική έδινε και 10χρονια). Παρα πολύ καλά ειναι τα κλαδευτικά της (εχω δουλεψει με το CS280)

20150121143820_art_1927_1_CS-280TES_L_r48j-8q.jpg

https://www.skroutz.gr/s/6024318/Echo-CS-280TES-25cm.html

Αυτο ειναι το κλαδευτικο της!

Γνωμη μου να το παρεις με κλειστα ματια.
Τα κλαδευτικα ειναι τοσο εργονομικα που σε περιπτωσεις τα δουλευεις και με το ενα χερι.

Εγω εχω 2 και τα εχω βολευτει οσο δεν παει.
ΤΑ 334Τ & 338ΧΡΤ της Husqvarna
Εδω το 334Τ της Husqvarna το οποιο ειναι ΓΙΑΓΝΤΑΣ για το μεγεθος του.
334.jpg

Το έχουμε εμείς το κλαδευτικό echo, τρομερό εργαλείο, καλό βάρος, πολύ αξιόπιστο και με κορυφαία ποιότητα κατασκευής. Επίσης, τα καταφέρνει άνετα και με σχετικά μεγάλους κορμούς αν χρειαστεί.

Όσο για το αγροτικό στην φώτο, άλλο κορυφαίο εργαλείο.. 22 χρόνια και αντέχει ακόμα.

αυτό το κλαδευτικό της echo που δείχνει ο Κυριάκος, το έχω δουλέψει για 1 σεζόν όταν ήμουν στην Αχαγιά στην Πελοπόννησο....είναι απλά καταπληκτικό....βγάζει πάρα πολύ δουλειά, απροβλημάτιστα και ξεκούραστα...και μάλιστα δεν λέει όχι στο να τεμαχίζει ολόκληρα δέντρα...

Το έχουμε εμείς το κλαδευτικό echo, τρομερό εργαλείο, καλό βάρος, πολύ αξιόπιστο και με κορυφαία ποιότητα κατασκευής. Επίσης, τα καταφέρνει άνετα και με σχετικά μεγάλους κορμούς αν χρειαστεί.

Όσο για το αγροτικό στην φώτο, άλλο κορυφαίο εργαλείο.. 22 χρόνια και αντέχει ακόμα.

33 ετων το συγκεκριμενο της φωτο!
Ο Χιωτικος αγροτης μας!

Δεν φανταζεστε με τι κορμους μπορει να τα βαλει το μικρο.
Τροχισμενη αλυσιδα να εχει και ριχνει κατω δεντρα.
Απο την αλλη στο κλαδεμα ειναι μανουλα.

DSC_4278.jpg

Καλορίζικο και καλοδούλευτο! Προσοχή μόνο στην βενζίνη, μην μείνει πολύ καιρό αχρησιμοποίητη σε δοχείο.