Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Να κάνω και εγώ δύο ερωτήσεις..

Αρχικά θα φυτέψω το ΣΚ που μας έρχεται αρκετά λιγούστρα και κάποιες τούγιες κατά μήκος του φράκτη.Τα λιγούστρα θα τα βαλω σε απόσταση 35εκ μεταξύ τους και τις τούγιες στο 1 μέτρο.Θα χρειαστούν στήριξη για κανένα χρόνο όπως και τα δέντρα ή όχι?Επίσης αν υπάρχει κάποια γενικότερη συμβουλή σχετικά με το χώμα ή για κάποιο λίπασμα ευχαρίστως να την ακούσω.

Η δέυτερη ερώτηση είναι η εξής:Εχω κάποιους Ιβίσκους τους οποίους και κλάδεψα μέσα στην εβδομάδα και επίσης κάποια δέντρα χωρίς καρπό (μουρια,λεύκη,προύνο).Η ερώτηση μου αφορά το τι λίπασμα θα πρέπει να τους ρίξω για ανθοφορία και ανάπτυξη αντίστοιχα.

Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

σχετικα με τα λιγουστρα θα σου ελεγα να τα αποφυγεις αν μπορεις. ειχα σιχαθει να τα κουρευω συνεχεια.

τα ξηλωσα κι εβαλα λαουροκερασο/δαφνοκερασο και ησυχασα. τρεις φορες το χρονο κουρεματακι και τελος.

Re: Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

σχετικα με τα λιγουστρα θα σου ελεγα να τα αποφυγεις αν μπορεις. ειχα σιχαθει να τα κουρευω συνεχεια.

τα ξηλωσα κι εβαλα λαουροκερασο/δαφνοκερασο και ησυχασα. τρεις φορες το χρονο κουρεματακι και τελος.

Τα έχω πάρει ήδη (δωρεάν από το Δασαρχείο) οπότε είναι αργά για να αλλάξω επιλογή...

Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Θα έλεγα λίγο πιο μεγάλες αποστάσεις στα λιγουστρα, κάπου στα 50-60, θα αργήσουν λίγο περισσότερο να κλείσουν τον χώρο αλλά θα δημιουργηθούν πιο ευρωστα φυτά νομίζω.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Για φράχτη μάλλον θα βάλω μετροσίδηρο σαν ανθεκτικό φυτό.
Καμιά γνώμη? Γιατί μάλλον την επόμενη εβδομάδα θα γίνει η αγορά και φύτευση.

Προς το παρόν παλεύω να απλώσω το χώμα που έφερα με το φορτηγό.
Περιμένω να φύγουν οι πρώτες φούσκες απο τα χέρια για να συνεχίσω :firstprize:

Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Προς το παρόν παλεύω να απλώσω το χώμα που έφερα με το φορτηγό.
Περιμένω να φύγουν οι πρώτες φούσκες απο τα χέρια για να συνεχίσω :firstprize:
Καλό κουράγιο... προπερσι το είχα κάνει και δεν θα το ξεχάσω ποτέ στην ζωή μού.

Και πέρυσι άπλωσα δύο φορτηγά πάλι :)

Φέτος έλεγα να φέρω εργάτη αλλά οι γνωστοί μου πνίγονται στις δουλειές και το είδα σα γυμναστική!
Ένα φορτηγό είχα απλώσει και είχα σκεφτεί τουλάχιστον 10 φορές να τα παρατήσω και αντί για γκαζόν να κάνω λόφο.

Ναι ρώτησες νομίζω εδώ. Το έχω και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Βέβαια το χρησιμοποιώ σε καμιά 20αριά δέντρα, όχι σε 100άδες

Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Ευχαριστώ για την απαντηση. Κοβει εύκολα τα παχη που αναφερει?

Ό,τι χωράει άνετα στο άνοιγμα του ψαλιδιού το κόβει εξαιρετικά εύκολα. Αν κάτι είναι εντελώς στο όριο (αν ακουμπάει τις λεπίδες), εκεί ζορίζεται, ανάλογα και πόσο χλωρό/ξερό είναι. Παίζει όμως το άνοιγμα του ψαλιδιού να είναι μεγαλύτερο από τα 32mm που λέει ότι κόβει άνετα.
Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Καμιά γνώμη για ψεκαστήρα πλάτης?
Στο κατάστημα του γεωπόνου που πηγαίνω έχει μια μπαταρίας με 50
Να ρισκάρω? Να πάρω χειροκίνητη ή να δώσω ~120-150 για κινέζικο (αλλά με ανταλλακτικά) βενζίνης?

Έχετε κανένα δοκιμασμένο να προτείνετε?

Έχω τον Gardena 5L τον χειροκινητο (~30 ευρώ) και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Αν έχεις λίγα δέντρα είναι ΟΚ. Αν έχεις πολλά αναγκαστικά θες μεγαλύτερο.

Σε ένα μικρό 1.5L με παρόμοια τρόμπα (κάθετη κίνηση) τον βρίσκω κουραστικό να σταματάω κάθε 2 λεπτά για να τρομπάρω.
Για αυτό κοιτάω κάποιον που να μπορώ να ψεκάζω συνεχόμενα (και είτε να τρομπάρει με ρεύμα/βενζίνη είτε με το άλλο χέρι να τρομπάρω εγώ).

Έχω δεί και τον gardena τον μεγάλο που ανεβαίνει στα 80 για χειροκίνητος και χωρίς να έχω ακούσει κάποιο σχόλιο.

Εγώ θα πήγαινα σε κάτι τέτοιο με πλαστικό δοχείο https://www.toolplanet.gr/index.php?route=product/product&path=5559_145_148&product_id=1842

ή σε αυτόν με όλο χαλκό https://www.toolplanet.gr/index.php?route=product/product&path=5559_145_148&product_id=1843

δοκιμασμένη επί δεκαετίες λύση.... Ελληνική και με ανταλλακτικά.
Θέλει "πλάτες" και τρομπάρισμα όμως !!!

Ριξε και μια ματια στους παρακατω, ειναι ελληνες κατασκευαστες πολλα χρονια (πανω απο 100). Ενα ελλατωμα εχουν μονο ...............ειναι πατρινοι!!!!

Λυμπερόπουλος - Ξανθακης
Πραπόπουλος

Τον πρωτο τον γνωριζω, αν θες κατι να ρωτησω πες μου.