Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Κλαδοθρυμματιστής

έχει κανείς κάποια εμπειρία να μοιραστεί; όσο κι αν έψαξα στο ίντερνετ, στην Ελλάδα δεν βρήκα κάποια αναφορά..

Μου βγήκε ο τάκος σήμερα με την ηλεκτρική σπαθόσεγα (και λάμα) Parkside αλλά το έβγαλα το θηρίο!

2019-10-19 12.54.19.jpg

Να ρωτήσω κάτι ρε παιδιά.
Εχω το motomix καύσιμο της Stihl ,και λάδι αλυσίδας πάλι Stihl. Μπορώ να το χρησιμοποιήσω και σε άλλη μάρκα αλυσοπριόνο ,θέλω αύριο να δουλέψω με ένα Mc Culloch . Θα έχω θέμα ή πρέπει να βρω τις Mc Culloch λάδι και καύσιμο?

Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Μου βγήκε ο τάκος σήμερα με την ηλεκτρική σπαθόσεγα (και λάμα) Parkside αλλά το έβγαλα το θηρίο!

Δηλαδη ποια ξυλα εκοψες με την σπαθοσεγα ??? . οτι ξυλα εχεις στο τρολει???

Eχω λαδι Μακιτα και το χρησιμοποιω χρονια σε ολα τα αλυσοπριονα μου χωρις κανενα θεμα και χωρις κανενα να ειναι μακιτα. Το λαδι της Stihl ειναι ακομα καλυτερο.
Oσο για το καυσιμο το δικο μου το βενζινοκινητο McCullogh θυμαμαι οτι επαιρνε αναλογια 40:1, δες τι mixing ratio γραφει το Stihl. Kαι παραπανω να ειναι, εγω θα το εβαζα.

Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

View attachment 165181

Και όλα τα στοιβαγμένα οπίσω.

Εντάξει, δεν είναι και τόσο άχρηστη πια!

Η ποσοτητα ειναι υπερογκη....βγαζω το καπελο στην parkside...!!

Και ποιός έκοβε με την Parkside ρε Νικόλα;
Εγώ και με αλυσσοπρίονο να τα έκοβα τόσα ξύλα θα κουραζόμουνα.

Εκοψα κι εγω με τις σπαθοσεγες parkside καπου τοσα κλαδια πευκο το καλοκαιρι (λιγο πιο ψιλα κατα μεσο ορο, αλλα ισως περισσοτερα στο συνολο). Τα εβγαλαν περα, αλλα εκ των υστερων ισως αξιζε τον κοπο να ειχα βγαλει το αλυσοπριονο. Για λιγες λεπτες κοπες μια χαρα κανει δουλεια η σπαθοσεγα, χωρις πολλη φασαρια. Αλλα αν εχεις πολλα, ειναι πολυ πιο γρηγορο και ακοπο το αλυσοπριονο, για να λεμε την αληθεια.

Edit: Τωρα ειδα το "και ολα τα στοιβαγμενο οπισω" 😛
Εμενα ηταν μαξ 2 φορες τα μπροστα.
Χαρα στο κουραγιο σου! :)
Αλλα αν εχεις αλυσοπριονο, αξιζε να το βγαλεις, τουλαχιστον για τα πιο χοντρα.

Να ρωτήσω κάτι ρε παιδιά.
Εχω το motomix καύσιμο της Stihl ,και λάδι αλυσίδας πάλι Stihl. Μπορώ να το χρησιμοποιήσω και σε άλλη μάρκα αλυσοπριόνο ,θέλω αύριο να δουλέψω με ένα Mc Culloch . Θα έχω θέμα ή πρέπει να βρω τις Mc Culloch λάδι και καύσιμο?

Βαγγέλη τό ετοιμο καύσιμο Motomix τής Stihl είναι σέ αναλογία λαδιού-βενζίνης 1:50 αν τό manual τού Mc Culloch αναφέρει ότι η αναλογία λαδιού βενζίνης είναι 1:50 μιά χαρά κάνει,άν όμως αναφέρει αναλογία λαδιού-βενζίνης 1:40 τότε μέ τό Motomix δέν θά λιπαίνεται επαρκώς ο κινητήρας.

Οσο γιά τό λάδι αλυσίδας Stihl μπορείς να τό χρησιμοποιήσεις σέ όλα τα αλυσοπρίονα.

1προς 50 λέει παιδιά ,οπότε θα χρησιμοποιήσω το motomix. Πάντως πρέπει τελικά να κρατάμε τα χαρτιά των μηχανημάτων ,όσα χρόνια κιαν περασουν .Τα είχα σε μια γωνία και ούτε πίστευα οτι θα τα χρειαστώ.

"Κόντρα ξύρισμα"

k110.jpg

k210.jpg

Δημήτρη ,
κανα 150αρι τετραγωνικά είναι ο "κήπος" ή λιγότερο?
Χρησιμοποίησες την κλασσική μεσσινέζα της stihl γιατί δεν διακρίνεται καλά .
Πάντως το μηχάνημα πρέπει να την έβγαλε εύκολα τη δουλειά .