Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Λίπασμα για ελιά είναι κυρίως, αλλά μπορείς να ρίξεις. Καλό βέβαια είναι να έχει και άλλα ιχνοστοιχεία μαζί με το βόρειο. Μέχρι πενήντα γραμμάρια το τετραγωνικό.

Στάλθηκε από το Redmi Note 7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Λίπασμα για ελιά είναι κυρίως, αλλά μπορείς να ρίξεις. Καλό βέβαια είναι να έχει και άλλα ιχνοστοιχεία μαζί με το βόρειο. Μέχρι πενήντα γραμμάρια το τετραγωνικό.

Στάλθηκε από το Redmi Note 7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ευχαριστώ Φάνη, έτσι κ αλλιώς μου έχει μείνει λίγο, μόλις τελειώσει θα φροντίσω να πάρω κάποιο που να είναι ειδικότερο για γκαζόν. Μου έχουν μου έχει πει και για το Easy Start TE Max για γκαζόν. Κάποια άλλη πρόταση;

Αυτό είναι ειδικό λίπασμα. Το οτι το γκαζον δεν κάνει καρπό δε σημαίνει ότι δεν θέλει και κάλιο. Ενα σύνθετο λίπασμα με ιχνοστοιχεία και αν είναι δυνατόν το άζωτό του κοντά στο 20 είναι μια χαρά.

Ενα πολύ καλό λίπασμα γιά γκαζόν είναι τό HAIFA TURBO-K/ 18-9-18
Περιέχει άζωτο,φώσφορο,κάλιο,σίδηρο,μαγνήσιο,θείο,ψευδάργυρ ο,πλουσιότατο σέ ιχνοστοιχεία.

++++

Ανέβασα ένα βιντεάκι από τό μπορντουροψάλιδο μπαταρίας Stihl HSA 56 έν δράση !!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

s59810.png

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Ωραίο το μπορντουροψάλιδο, ωραίος και ο μάστορας που το δουλεύει.

Καλή Ανάσταση My friend.-bye-

Nά σαι καλά Γιώργο,επίσης καλή Ανάσταση καί καλό Πάσχα νά έχουμε.-bye-

Ω ρε φιλε δουλεια ομορφη και περιποιημενη με το σουπερ εργαλειο!!

Οσα και να σου δινουν, λιγα ειναι Δημητρη... :))

Να σαι καλά Μιχάλη.
Οντως σούπερ εργαλεία,καί να σκεφτείς πρίν μερικά χρόνια τα σνομπάριζα τα εργαλεία κήπου μπαταρίας καί μάλιστα αγρίος,ήταν μέχρι να πέσει κάποιο στά χέρια μου,για να αλλάξω γνώμη άρδην.
Καλή Ανάσταση καί καλό Πάσχα νά έχουμε.-bye-

Ω ρε φιλε δουλεια ομορφη και περιποιημενη με το σουπερ εργαλειο!!

Οσα και να σου δινουν, λιγα ειναι Δημητρη... :))

Από περιέργεια εβαλα από χθες σε νερό μεσινεζα ένα κομμάτι και πραγματικά δεν βλέπω καμία διαφορά με το στεγνό κομμάτι. Δεν είναιstill όμως αν παίζει ρόλο...

Ωραίο το αποτέλεσμα Δημήτρη....
Μερικές φορές τα εργαλεια κάνουν την διαφορά...άμα γίνεται γρήγορα,σωστά και άνετα ακόμη καλύτερα...
Καλή Ανάσταση να έχεις και πολλες δουλειές να εχεις.. .!!!

Ωραίο το αποτέλεσμα Δημήτρη....
Μερικές φορές τα εργαλεια κάνουν την διαφορά...άμα γίνεται γρήγορα,σωστά και άνετα ακόμη καλύτερα...
Καλή Ανάσταση να έχεις και πολλες δουλειές να εχεις.. .!!!

Σε ευχαριστώ Κωστή
Οπως ακριβώς τά λές είναι τά πράγματα :a0210:,μιάς πού είσαι καί εσύ τής μαστορικής,αλλά σέ άλλο κλάδο.
Επίσης καλή Ανάσταση,καί καλές δουλειές νά έχεις.

Ταλαιπωρία το βλέπω το μπορντουροψαλιδο Δημήτρη ή κάνω λάθος?
Καλορίζικο πάντως.

Σέ ευχαριστώ Πάνο
Καμμιά ταλαιπωρία ίσα-ίσα είναι πολύ ξεκούραστο έν συγκρίση μέ τό βενζινοκίνητο μπορντουροψάλιδο πού έχω.
Σε σχέση δέ μέ τήν ψαλλίδα χειρός καμμιά σχέση,άν έκανα όλη αυτή τή μπορντούρα μέ τήν ψαλλίδα θά ήθελα τό 5πλάσιο χρόνο,καί θά μού φεύγανε τα χέρια.Απλά τήν ψαλλίδα χειρός τήν χρησιμοποίησα γιά το ρετουσάρισμα άν πέταγε κανένα ελαφρός "τσουλούφι" εδώ καί εκεί,στά άκρα στήν μάντρα,καί χαμηλά κάτω στό χώμα.
Η δέ ψαλλίδα χειρός πού φαίνεται στό βίντεο στό 2:55 καί μετά,τήν έχω παρεμπιπτόντως από τό 1998 !!!! είναι παλαιό μοντέλο Gardena,καί έχει κόψει αμέτρητα τετραγωνικά μέ μόνη συντήρηση λάδωμα καί λιμάρισμα.

Καλά με χειρός, ούτε φυλακισμένος...
Το είπα γιατί είδα πολλά περάσματα στο ίδιο μέρος.
Έχω και εγώ ένα ερείπιο παλιό Gardena που ακόμα τραβάει,αλλά μαρκάρει συνέχεια.

Αύριο θα σου βάλω να δεις μια ψαλίδα που σίγουρα δεν έχεις δει ποτέ...........

Καλησπέρα.
Κάποια πρόταση σε ψαλίδι (χειρός, ηλεκτρικό, μπαταρίας;) για κόψιμο ακριβείας και ξάκρισμα του τάπητα του γκαζόν;
Καλή Ανάσταση.

Καλά με χειρός, ούτε φυλακισμένος...
Το είπα γιατί είδα πολλά περάσματα στο ίδιο μέρος.
Έχω και εγώ ένα ερείπιο παλιό Gardena που ακόμα τραβάει,αλλά μαρκάρει συνέχεια.

Αύριο θα σου βάλω να δεις μια ψαλίδα που σίγουρα δεν έχεις δει ποτέ...........

Tα πολλά περάσματα στό ίδιο μέρος έτσι πρέπει να γίνεται με τα μπορντουροψάλλιδα γιά ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα.
Αναμένω φωτό από τήν παλαιά ψαλλίδα χειρός,είμαι σίγουρος ότι θά είναι συλλεκτικό κομμάτι !!

Καλησπέρα.
Κάποια πρόταση σε ψαλίδι (χειρός, ηλεκτρικό, μπαταρίας;) για κόψιμο ακριβείας και ξάκρισμα του τάπητα του γκαζόν;
Καλή Ανάσταση.

Μέχρι πόσα χρήματα διαθέτεις,γιά να δούμε μέχρι τί να προτείνουμε.
Επίσης από ότι κατάλαβα θέλεις ένα εργαλείο να κόβει τίς άκρες του γκαζόν πού είναι κοντά σέ τοίχο,σηνέζη,κ.τ.λ πού δέν μπορεί να τό κόψει η χλοοκοπτική μηχανή.
Επίσης καλή Ανάσταση.

Tα πολλά περάσματα στό ίδιο μέρος έτσι πρέπει να γίνεται με τα μπορντουροψάλλιδα γιά ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα.
Αναμένω φωτό από τήν παλαιά ψαλλίδα χειρός,είμαι σίγουρος ότι θά είναι συλλεκτικό κομμάτι !!

Μέχρι πόσα χρήματα διαθέτεις,γιά να δούμε μέχρι τί να προτείνουμε.
Επίσης από ότι κατάλαβα θέλεις ένα εργαλείο να κόβει τίς άκρες του γκαζόν πού είναι κοντά σέ τοίχο,σηνέζη,κ.τ.λ πού δέν μπορεί να τό κόψει η χλοοκοπτική μηχανή.
Επίσης καλή Ανάσταση.
Το εργαλείο αυτό θα επιτελεί το πολύ το 10% της συνολικής φροντίδας του γκαζόν μου. Με βάση αυτό το γεγονός αλλά και το αν οι δυνατότητες που έχει δικαιώνουν την τιμή του, θα προχωρήσω.
Είδα κάποια στιγμή ένα συνδυασμό ψαλιδιού γκαζόν με μπορντουροψάλιδο της gardena, μπαταρίας.
Ευχαριστώ.

Το εργαλείο αυτό θα επιτελεί το πολύ το 10% της συνολικής φροντίδας του γκαζόν μου. Με βάση αυτό το γεγονός αλλά και το αν οι δυνατότητες που έχει δικαιώνουν την τιμή του, θα προχωρήσω.
Είδα κάποια στιγμή ένα συνδυασμό ψαλιδιού γκαζόν με μπορντουροψάλιδο της gardena, μπαταρίας.
Ευχαριστώ.

Σάν ερασιτέχνης πού είσαι θά σού προτείνω ένα ηλεκτρικό χορτοκοπτικό γιά τίς άκρες τού γκαζόν
Διάλεξε κάτι ανάλογο του βαλάντιου σου

https://www.stihl.gr/Προϊόντα-STIHL/Χορτοκοπτικά/01629/Ηλεκτρικά-χορτοκοπτικά.aspx

Το Gardena μπαταρίας πού λές είναι αυτό

Τό είχα δεί σέ ένα κατάστημα καί τό περιεργάστηκα,καί δέν μου άρεσε πού είχε πλαστικά γρανάζια μετάδοσης.
Το αντίστοιχο Stihl πού τό έχει προσφορά στά 99 ευρώ έχει μεταλλικά γρανάζια μετάδοσης

https://www.stihl.gr/Προϊόντα-STIHL...42/HSA-25-Επαναφορτιζόμενο-ψαλίδι-θάμνων.aspx

Σάν ερασιτέχνης πού είσαι θά σού προτείνω ένα ηλεκτρικό χορτοκοπτικό γιά τίς άκρες τού γκαζόν
Διάλεξε κάτι ανάλογο του βαλάντιου σου

https://www.stihl.gr/Προϊόντα-STIHL/Χορτοκοπτικά/01629/Ηλεκτρικά-χορτοκοπτικά.aspx

Το Gardena μπαταρίας πού λές είναι αυτό

Τό είχα δεί σέ ένα κατάστημα καί τό περιεργάστηκα,καί δέν μου άρεσε πού είχε πλαστικά γρανάζια μετάδοσης.
Το αντίστοιχο Stihl πού τό έχει προσφορά στά 99 ευρώ έχει μεταλλικά γρανάζια μετάδοσης

https://www.stihl.gr/Προϊόντα-STIHL...42/HSA-25-Επαναφορτιζόμενο-ψαλίδι-θάμνων.aspx
Έχω ήδη το fse71.
Απλά στα όρια της μάντρας και του τοίχου το γκαζόν όπως κόβεται από τη μεσινέζα λερώνει τις αντίστοιχες επιφάνειες πρασινίζοντας τις, κι αυτό θέλω να αποφύγω ψάχνοντας κάποιο άλλο εργαλείο.

Έχω ήδη το fse71.
Απλά στα όρια της μάντρας και του τοίχου το γκαζόν όπως κόβεται από τη μεσινέζα λερώνει τις αντίστοιχες επιφάνειες πρασινίζοντας τις, κι αυτό θέλω να αποφύγω ψάχνοντας κάποιο άλλο εργαλείο.
Θα δοκιμάσω και το HSA25,
Ευχαριστώ.