Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Θα δοκιμάσω και το HSA25,
Ευχαριστώ.

Νά σαι καλά.
Αν δοκιμάσεις το ΗSA 25 καί δείς ότι σέ βολεύει,υπάρχει καί ένας τηλεσκοπικός σωλήνας πού προσαρμόζεται στό HSA 25 καί κάνει τήν δουλειά ξεκούραστα χωρίς να σκύβεις.

Γιά να μήν δίνεις άλλα χρήματα δέν μπορείς μετά τό FSE 71 νά ρίχνεις αμέσως (για να μήν ξεραθούν καί κολλήσουν) μετά νερό στόν τοίχο καί να καθαρίζει ο τοίχος από τό κομμένο γκαζόν πού έχει πεταχτεί επάνω ?

Έχει κάποιος εμπειρία από λάστιχα ποτίσματος Gardena ?

Θέλω ένα καρουλάκι σετ για το μπαλκόνι και με τα ίδια χαρακτηριστικά έχω βρει αυτό που αναφέρει ως λάστιχο το Classic

c04595551c452ccbe9c63c892ec11317.jpg

και αυτό που αναφέρει ως λάστιχο το Flex

4e828ebe344f455701153c05b23c92b1.jpg

Το classic (μπλε) ή το flex (πορτοκαλί) είναι καλύτερο ; Από το site της εταιρείας δεν έβγαλα άκρη. Μοιάζει το classic (μπλε) για καλύτερο μιας και στη φωτογραφία έχει καλύτερους συνδέσμους, ή ίσως ανανεωμένους.

Σε κάποια ελληνικά site πώλησης υπάρχουν και οι δυο φωτογραφίες που ανέβασα για το ίδιο προϊόν.

Τελικά ποιο είναι ποιο και ποιο είναι το καλύτερο ;

Έχει κάποιος εμπειρία από λάστιχα ποτίσματος Gardena ?

Θέλω ένα καρουλάκι σετ για το μπαλκόνι και με τα ίδια χαρακτηριστικά έχω βρει αυτό που αναφέρει ως λάστιχο το Classic

και αυτό που αναφέρει ως λάστιχο το Flex

Το classic (μπλε) ή το flex (πορτοκαλί) είναι καλύτερο ; Από το site της εταιρείας δεν έβγαλα άκρη. Μοιάζει το classic (μπλε) για καλύτερο μιας και στη φωτογραφία έχει καλύτερους συνδέσμους, ή ίσως ανανεωμένους.

Σε κάποια ελληνικά site πώλησης υπάρχουν και οι δυο φωτογραφίες που ανέβασα για το ίδιο προϊόν.

Τελικά ποιο είναι ποιο και ποιο είναι το καλύτερο ;

Το FLEX είναι το ποιοτικότερο,το CLASSIC είναι απλό,ενώ τό flex έχει καί τήν ιδιότητα με τεχνολογια power grip για ακόμα ισχυρότερη ένωση μέ τούς ταχυσυνδέσμους.Επισης το FLEX έχει 20 χρόνια εγγύηση καί αντοχή 25 bar,ενώ τό CLASSIC 12 χρόνια εγγύηση καί αντοχή 22 bar.
Ακόμα ανώτερο σάν λάστιχο ποτίσματος είναι τό ΗΙGH FLEX καί ακόμα ανώτερο τό SUPERFLEX.
Η πρώτη φωτογραφία έχει απλά τούς ποιό νέους συνδέσμους,λογικά καί η δεύτερη πρέπει να έχει τούς νέους συνδέσμους,εκτός καί άν είναι στόκ στό κατάστημα.

Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Το FLEX είναι το ποιοτικότερο,το CLASSIC είναι απλό,ενώ τό flex έχει καί τήν ιδιότητα με τεχνολογια power grip για ακόμα ισχυρότερη ένωση μέ τούς ταχυσυνδέσμους.Επισης το FLEX έχει 20 χρόνια εγγύηση καί αντοχή 25 bar,ενώ τό CLASSIC 12 χρόνια εγγύηση καί αντοχή 22 bar.
Ακόμα ανώτερο σάν λάστιχο ποτίσματος είναι τό ΗΙGH FLEX καί ακόμα ανώτερο τό SUPERFLEX.
Η πρώτη φωτογραφία έχει απλά τούς ποιό νέους συνδέσμους,λογικά καί η δεύτερη πρέπει να έχει τούς νέους συνδέσμους,εκτός καί άν είναι στόκ στό κατάστημα.

Σε ευχαριστώ πολύ !

Άρα να προτιμήσω - ψάξω το πορτοκαλί = flex και τους μαύρους συνδέσμους.

Δυστυχώς τα καλύτερα λάστιχα δεν τα βρίσκω σε σετ με αυτό το βολικό καρουλάκι, ούτε βρίσκω το καρουλάκι να πωλείται μόνο του.

Άλλη ποιοτικότερη λύση εκτός Gardena υπάρχει ;

Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Σε ευχαριστώ πολύ !

Δυστυχώς τα καλύτερα λάστιχα δεν τα βρίσκω σε σετ με αυτό το βολικό καρουλάκι, ούτε βρίσκω το καρουλάκι να πωλείται μόνο του.

Ποιοτικοτερο δεν νομιζω να βρεις...
Ποιοτικα ναι, δες claber πχ

Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Σε ευχαριστώ πολύ !

Να σαι καλά,χαίρομαι πού βοήθησα.
Ακριβώς πορτοκαλί flex,μέ μαύρους συνδέσμους πού είναι τά νεώτερα μοντέλα,άν βρείς βέβαια,γιατί οι ανέμες ποτίσματος τής Gardena είναι μέ τό λάστιχο classic,μπορείς να το αγοράσεις τό set μέ τό Classic καί άν μετα από χρόνια σου χαλάσει το λάστιχο βάζεις τό flex.
Επίσης κοίταξε τίς ανέμες μέ λάστιχα Clamber είναι εξίσου καλά σάν τήν Gardena,καί μπορείς να αγοράσεις καί σκέτη ανέμη,καί να πάρεις ότι λάστιχο θέλεις.
Mόνο τό λάστιχο claber aquaviva έχω παρατηρήσει ότι τσακίζει εύκολα,άν καί στά σέτ claber μέ τίς ανέμες δέν έχει τό λάστιχο aquaviva,όλα τά υπόλοιπα λάστιχα τής εταιρίας καθώς καί οι ανέμες είναι πολύ καλά ποιοτικά εξίσου σάν τά Gardena.

Επειδή θα χρειαστώ κάποια στιγμη τελος της ανοιξης να καθαρίσω το κηπο θα χρειαστο ενα χορτοκοπτικο κατα κυριο λογω ρευματος....θα έχει εντελώς περιστασιακή χρήση..Δεν θέλω να εμπλακω με βενζίνες και συναφή αν και ξέρω ότι είναι δυνατότερα..
Θα ήθελα να μου πείτε γύρω στα 60-70 ευρώ τι προτείνεται επειδή δεν γνωρίζω επί του θέματος...

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Επειδή θα χρειαστώ κάποια στιγμη τελος της ανοιξης να καθαρίσω το κηπο θα χρειαστο ενα χορτοκοπτικο κατα κυριο λογω ρευματος....θα έχει εντελώς περιστασιακή χρήση..Δεν θέλω να εμπλακω με βενζίνες και συναφή αν και ξέρω ότι είναι δυνατότερα..
Θα ήθελα να μου πείτε γύρω στα 60-70 ευρώ τι προτείνεται επειδή δεν γνωρίζω επί του θέματος...

Κώστα ένα φτηνό γιά τό budget σου,καί δοκιμασμένο μοντέλο είναι τής Ιταλικής Castel-garden,βέβαια δέν ξέρω πόσα τετραγωνικά γκαζόν έχεις,μέ αυτό το χλοοκοπτικό σέ βγάζει μέχρι 200 τετραγωνικά,απο εκεί καί επάνω θά πρέπει να πάς σέ κάτι μεγαλύτερο σέ ισχύ καθώς καί σέ διάμετρο μαχαιριού κοπής,γιά νά είναι ξεκούραστο.

Edit : Σάν νά κατάλαβα ότι θέλεις χορτοκοπτικό καί όχι χλοοκοπτικό,άν ναί
Πές μας ποσα τετραγωνικά κήπο εχεις,καθώς καί τί χόρτα έχει μέσα (διάμετρο δηλαδή αγριόχορτων,καί άν είναι ξερά,η μόνο γιά χλωρά)

Ποιοτικοτερο δεν νομιζω να βρεις...
Ποιοτικα ναι, δες claber πχ

Ακριβώς πορτοκαλί flex,μέ μαύρους συνδέσμους πού είναι τά νεώτερα μοντέλα,άν βρείς βέβαια,γιατί οι ανέμες ποτίσματος τής Gardena είναι μέ τό λάστιχο classic,μπορείς να το αγοράσεις τό set μέ τό Classic καί άν μετα από χρόνια σου χαλάσει το λάστιχο βάζεις τό flex.
Επίσης κοίταξε τίς ανέμες μέ λάστιχα Clamber είναι εξίσου καλά σάν τήν Gardena,καί μπορείς να αγοράσεις καί σκέτη ανέμη,καί να πάρεις ότι λάστιχο θέλεις.
Mόνο τό λάστιχο claber aquaviva έχω παρατηρήσει ότι τσακίζει εύκολα,άν καί στά σέτ claber μέ τίς ανέμες δέν έχει τό λάστιχο aquaviva,όλα τά υπόλοιπα λάστιχα τής εταιρίας καθώς καί οι ανέμες είναι πολύ καλά ποιοτικά εξίσου σάν τά Gardena.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες !

Με μπέρδεψαν οι φωτογραφίες κάποιων ελληνικών μαγαζιών. Δείχνουν σετ με πορτοκαλί λάστιχο αλλά στην περιγραφή αναφέρεται το classic. Είτε είναι λάθος οι φωτογραφίες είτε παλιότερα το classic ήταν πορτοκαλί και όχι μπλε.

Πάντως όπως σωστά είπες οι ανέμες πωλούνται με classic λάστιχο και όχι flex που νόμιζα.

Ευχαριστώ.

Νά σαι καλά.
..........
Γιά να μήν δίνεις άλλα χρήματα δέν μπορείς μετά τό FSE 71 νά ρίχνεις αμέσως (για να μήν ξεραθούν καί κολλήσουν) μετά νερό στόν τοίχο καί να καθαρίζει ο τοίχος από τό κομμένο γκαζόν πού έχει πεταχτεί επάνω ?
Το θέμα δεν είναι μη ξεραθούν, το θέμα είναι η πρασινάδα που θέλει καθάρισμα με το χέρι... :(
Δε ξέρω αν θα μπορούσα να περιστρέψω 180 μοίρες τον προφυλακτήρα του fse71 ώστε να το βάλω ανάμεσα στη μεσινέζα και τις υπό προστασία επιφάνειες...

ΥΓ: με ποιο τρόποι μπορούμε τεχνικά στα posts μας να δημιουργούμε παραπομπές (μπλε γράμματα) από μεγάλα κι ακαλαίσθητα url’s;

Κώστα ένα φτηνό γιά τό budget σου,καί δοκιμασμένο μοντέλο είναι τής Ιταλικής Castel-garden,βέβαια δέν ξέρω πόσα τετραγωνικά γκαζόν έχεις,μέ αυτό το χλοοκοπτικό σέ βγάζει μέχρι 200 τετραγωνικά,απο εκεί καί επάνω θά πρέπει να πάς σέ κάτι μεγαλύτερο σέ ισχύ καθώς καί σέ διάμετρο μαχαιριού κοπής,γιά νά είναι ξεκούραστο.

Edit : Σάν νά κατάλαβα ότι θέλεις χορτοκοπτικό καί όχι χλοοκοπτικό,άν ναί
Πές μας ποσα τετραγωνικά κήπο εχεις,καθώς καί τί χόρτα έχει μέσα (διάμετρο δηλαδή αγριόχορτων,καί άν είναι ξερά,η μόνο γιά χλωρά)
Χορτοκοπτικο για διαφορά ξερα θέλω..
Ο κήπος δεν είναι πάνω από 40-45 τετραγωνικά και έχει λακους με φυτά και δέντρα και θέλω να καθαρίσω περιμετρικά ότι βγαίνει...
Μιλώ για ξερα κυρίως,αλλά καλό να υπάρχει και η δυνατότητα και για χλωρά...
Όσο για την διάμετρο γύρω στο εκατοστό το πολύ ώστε να τα περνει όλα..

ΥΓ: με ποιο τρόποι μπορούμε τεχνικά στα posts μας να δημιουργούμε παραπομπές (μπλε γράμματα) από μεγάλα κι ακαλαίσθητα url’s;

Στα εικονιδια, στα αριστερα απο το εικονιδιο/φακελος εναι ενα μπλε εικονιδιο με την υδρογειο. Με αυτο ενσωματωνεις μια διευθυνση πανω σε μια λεξη/λεξεις του κειμενου.

Αφου εχεις κανει copy τον URL που θες, και αφου κανεις highlight την λεξη/λεξεις που θες να κανεις μπλε (να εισαγεις πανω τους τον URL), πατας το εικονιδιο με την υδρογειο και κανεις paste τον URL.

Το θέμα δεν είναι μη ξεραθούν, το θέμα είναι η πρασινάδα που θέλει καθάρισμα με το χέρι... :(
Δε ξέρω αν θα μπορούσα να περιστρέψω 180 μοίρες τον προφυλακτήρα του fse71 ώστε να το βάλω ανάμεσα στη μεσινέζα και τις υπό προστασία επιφάνειες...

Νά μήν περιστρέψεις τόν προφυλακτήρα γιατί είναι επικίνδυνο να σού έρχονται επάνω σου περισσότερα χόρτα,πετραδάκια κ.τ.λ

Οσο γιά τό δεύτερο ερώτημα σού αναφέρω βήμα - βήμα μέ print screen

Π.χ θέλεις να βάλεις τό μπλέ λίνκ στό print screen πατάς το αριστερό κουμπί στό ποντίκι καί μαρκάρεις τήν λέξη print screen
μετά πατάς τήν εικόνα πού έχω το βελάκι πού λέει λίνκ είναι αριστερά από τόν φάκελο,κανεις copy -αντιγραφή τό λίνκ πού θέλεις,καί μετά κάνεις paste - επικόλληση καί πατάς οκ καί είσαι έτοιμος.Μόνο να προσέξεις στήν επικόλληση το http:// νά μήν τό βάλεις 2 φορές γιατί στο προβγάζει στό πεδίο πού κάνεις επικόλληση τό λίνκ.

111.png

510.png

211.png

311.png

Χορτοκοπτικο για διαφορά ξερα θέλω..
Ο κήπος δεν είναι πάνω από 40-45 τετραγωνικά και έχει λακους με φυτά και δέντρα και θέλω να καθαρίσω περιμετρικά ότι βγαίνει...
Μιλώ για ξερα κυρίως,αλλά καλό να υπάρχει και η δυνατότητα και για χλωρά...
Όσο για την διάμετρο γύρω στο εκατοστό το πολύ ώστε να τα περνει όλα..

Kώστα γιά ξερά χόρτα καί χοντρά δύσκολο τό βλέπω να κάνεις δουλειά με μεσινέζα,θέλουν κεφαλή δίσκου πού εκεί ανεβαίνει αρκετά τό κόστος.Ηλεκτρικά χορτοκοπτικά μέ κεφαλή δίσκου δέν ξέρω άν υπάρχουν.

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Δηλ με κάτι τέτοιο δεν κάνω δουλειά..;
https://www.skroutz.gr/s/17125102/Nakayama-EB1400-018636.html

Πες μου εσύ τι θα πρότεινες με λογικό κόστος να δω εαν μπορώ να ανέβω..

Κώστα από ερασιτεχνικά μηχανήματα δέν γνωρίζω καί πολλά καί δή ρεύματος,βλέπω ότι αναφέρει γιά δίσκο τρίφτερο,λογικά θά κάνεις δουλειά.
Απο αξιοπιστία δέν ξέρω πώς πάνε αυτά τα μηχανήματα.

Μιάς πού τό έψαξα λίγο (ούτε κάν γνώριζα ότι υπήρχαν χορτοκοπτικά ρεύματος μέ δίσκο) θα προτιμούσα μέ τά διπλά χρήματα ένα Makita
Οτι καί άν αποφασίσεις κοίταξε νά παίρνει καί κεφαλή κοπής με μεσινέζα γιά τά χλωρά και λεπτότερα αγριόχορτα,καί κεφαλή δίσκου γιά τά πιό χοντρά χλωρά καί ξερά αγριόχορτα.

Εγώ θα επερνα ένα με βενζινα φθηνό, θα είναι πολύ καλύτερο από ένα ηλεκτρονικό

Κώστα από ερασιτεχνικά μηχανήματα δέν γνωρίζω καί πολλά καί δή ρεύματος,βλέπω ότι αναφέρει γιά δίσκο τρίφτερο,λογικά θά κάνεις δουλειά.
Απο αξιοπιστία δέν ξέρω πώς πάνε αυτά τα μηχανήματα.

Μιάς πού τό έψαξα λίγο (ούτε κάν γνώριζα ότι υπήρχαν χορτοκοπτικά ρεύματος μέ δίσκο) θα προτιμούσα μέ τά διπλά χρήματα ένα Makita
Οτι καί άν αποφασίσεις κοίταξε νά παίρνει καί κεφαλή κοπής με μεσινέζα γιά τά χλωρά και λεπτότερα αγριόχορτα,καί κεφαλή δίσκου γιά τά πιό χοντρά χλωρά καί ξερά αγριόχορτα.

Δίπλα χρήματα δεν έχει και είναι και Makita...ενδεχόμενος θα πρέπει να το σκεφτώ περισσότερο...
Είναι αυτό που πρέπει να ζυγισω,όπως πολλοί άλλωστε,ότι θα είναι μια η δύο φορές το χρόνο αλλά να κάνω και την δουλεια μου όμως...
Θα πάω και από κοντά να ρωτήσω τι και πώς σε μαγαζιά,έχω τον Αρτεμισαρη κοντά μου,πριν αποφασίσω...
Ευχαριστώ πάντως για τις πληροφορίες..
Συγουρα μηχάνημα με δισκο και μεσινεζα θα ηταν το ιδανικοτερο...

Σε επικοινωνία με κατάστημα, το σετ έχει γκρι-πορτοκαλί λάστιχο και είναι το Classic....

Δεν έβγαλα άκρη. Θα περιμένω μάλλον να δω κάποιο από κοντά.

Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Σε επικοινωνία με κατάστημα, το σετ έχει γκρι-πορτοκαλί λάστιχο και είναι το Classic....

Δεν έβγαλα άκρη. Θα περιμένω μάλλον να δω κάποιο από κοντά.

Δεν ειναι κακο και το κλασικ. Εχω μια κουλουρα εκτεθειμενο στις καιρικες συνθηκες, με ελαχιστο ηλιο ομως εδω και 10+ χρονια και ειναι μια χαρα.