Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Re: Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Δεν ειναι κακο και το κλασικ. Εχω μια κουλουρα εκτεθειμενο στις καιρικες συνθηκες, με ελαχιστο ηλιο ομως εδω και 10+ χρονια και ειναι μια χαρα.

Δεν αμφιβάλλω ότι δεν είναι καλό. Απλώς δε μπορώ να καταλάβω πως αναφέρεται ως classic και έχει το χρώμα του flex. Δεν με χαλάει ούτε το ένα ούτε το άλλο αλλά ήθελα να ξέρω πριν αγοράσω τι να περιμένω.

Δυστυχώς στο συγκεκριμένο κατάστημα δεν μπορούσαν ή ήθελαν καν να διευκρινίσουν αν έχει τους παλιούς ή τους καινούριους ταχυσυνδέσμους. Οκ, λογικό, με κλειστά καταστήματα η τηλεφωνική εξυπηρέτηση είναι προβληματική.

Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Σε επικοινωνία με κατάστημα, το σετ έχει γκρι-πορτοκαλί λάστιχο και είναι το Classic....

Δεν έβγαλα άκρη. Θα περιμένω μάλλον να δω κάποιο από κοντά.

Eχει δίκιο τό κατάστημα,κοίταξα ένα λάστιχο Gardena πού έχω χρόνια καί είναι τό Classic μέ γκρί-πορτοκαλί,ίσως τώρα να τό έχουν βγάλει τό Classic σέ μπλέ χρώμα.Ακολουθεί φωτογραφία στό τέλος.

+++++

Σήμερα μέ εξέπληξε ακόμα ευχάριστα τό χορτοκοπτικό μπαταρίας Stihl FSA 85
Εκανα αποψίλωση σέ ένα μικρό κηπάκο πού είχε τσουκνίδες 1 μέτρο καί πυκνά αγριόχορτα,επίσης έκοψε ζοχό1 μέτρο ύψος,καί πάχος σάν τό δάχτυλο,εντάξει ο ζοχός είναι καί ψιλοκούφιος αλλά πάλι καλά.

Στό παρακάτω βίντεο από τό 1:27 καί μετά φαίνεται πώς θερίζει τίς πυκνές τσουκνίδες.

Και οι επόμενες φωτογραφίες από τα 3 στάδια κοπής μέχρι τό τελικό ξύρισμα ίσα μέ τό χώμα.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

n110.jpg

n210.jpg

n310.jpg

classi10.jpg

Eχει δίκιο τό κατάστημα,κοίταξα ένα λάστιχο Gardena πού έχω χρόνια καί είναι τό Classic μέ γκρί-πορτοκαλί,ίσως τώρα να τό έχουν βγάλει τό Classic σέ μπλέ χρώμα.Ακολουθεί φωτογραφία στό τέλος.

classi10.jpg
Ευχαριστώ πολύ !

Τό πρίν ...... καί τό μετά

Καί ακολουθεί ένα βιντεάκι μέ τό επαναφορτιζόμενο ψαλίδι θάμνων μπαταρίας 10,8 volt πού είναι κατάλληλο γιά μαλακούς βλαστούς καί όχι ξυλώδης,ιδανικό γιά διαμόρφωση μπάλλες πυξάρι (Buxus) καί όχι μόνο. Stihl HSA 25

gl110.jpg

gl210.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ρε συ Μήτσο αυτό είναι σκέτο παιχνίδι. παιχνίδι για σοβαρούς μαστόρους βέβαια. να το χαίρεσαι.

Καλά τον κήπο το έγλειψες στην κυριολεξία. τέλεια δουλειά. ΑΞΙΟΣ ο μάστορας !!

Υ.Γ. έτσι για να μην με λες κάκιστρο..

... αλλά πάλι (για να μην ξεχνιόμαστε ) αν δεν ακούσω την Αγγλιστί προφορά σου δεν μπορώ να ησυχάσω. :flipout:

Αρε Δημητρη είσαι πολύ μερακλής...!!!
Έπεσε τρελλό καθάρισμα...!!!

Για τα εργαλεια μπαταριας της Stilh οτι και να πει κανεις είναι λιγο..!!!

Φαίνεται εξαιρετικό!
Οι λεπίδες του χρειάζονται τακτικό λάδωμα ή κάποια άλλη συντήρηση;

Επίσης κάτι σημαντικό: το εργαλείο έχει δείκτη υπόλοιπου φόρτισης της μπαταρίας πάνω του;
Ευχαριστώ.

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Ρε συ Μήτσο αυτό είναι σκέτο παιχνίδι. παιχνίδι για σοβαρούς μαστόρους βέβαια. να το χαίρεσαι.

Καλά τον κήπο το έγλειψες στην κυριολεξία. τέλεια δουλειά. ΑΞΙΟΣ ο μάστορας !!

Υ.Γ. έτσι για να μην με λες κάκιστρο..

... αλλά πάλι (για να μην ξεχνιόμαστε ) αν δεν ακούσω την Αγγλιστί προφορά σου δεν μπορώ να ησυχάσω. :flipout:

Σάς ευχαριστώ κύριε Κάκιστρε χάχάχά !!!
Βρέ μπαγάσα όταν πήγα να πώ είκοσι ... καί μετά τό κόβω καί λέω twenty five εσένα καί τόν Μπάμπη σκέφτηκα καί τά σχόλια σας :flipout:
Μόνο ο Νεκτάριος τα μιλάει φαρσί τα Εγγλέζικα,ασε τελικά δέν μιλάω ούτε Ελλήνικος βαριέμαι,τα λέει όλα τό βίντεο τί άλλο να πώ,μιά εικόνα 1000 λέξεις,ένα βίντεο 1.000.000. λέξεις :grinning-smiley-043

Αρε Δημητρη είσαι πολύ μερακλής...!!!
Έπεσε τρελλό καθάρισμα...!!!

Για τα εργαλεια μπαταριας της Stilh οτι και να πει κανεις είναι λιγο..!!!

Να σαι καλά Κώστα,χαίρεσαι να τα δουλεύεις αυτά τά εργαλεία όντως.
Ολα μαζί παράταξη πρίν ξεκινήσουν τήν εργασία,δέν ξέρω άν παρατήρησες ότι λαμποκοπάνε από τίς προηγούμενες δουλειές,μετα τήν εργασία κάθομαι τουλάχιστον 1 μέ 1,5 ώρα καί τά καθαρίζω σχολαστικά ένα πρός ένα !!!
Ειδικά τό χορτοκοπτικό πού γίνεται κ@λ@ς.

xl210.jpg

Φαίνεται εξαιρετικό!
Οι λεπίδες του χρειάζονται τακτικό λάδωμα ή κάποια άλλη συντήρηση;

Οντως είναι πολύ καλό γιά ελαφριές εργασίες,γιά φρέσκα καί μικρά βλαστάρια,για να δώσεις σέ ένα θάμνο σχήμα διαμόρφωσης.
Οι λεπίδες πρίν ξεκινήσεις να κόβεις τίς περνάς μέ ένα spray διάλυσης ρητίνης Stihl
Oταν τελειώσεις καί πρίν τήν αποθήκευση ρίχνεις πάλι spray διαλυσης ρητίνης καί βάζεις εμπρός να γυρίσουν τα μαχαίρια για 5-10 δευτερόλεπτα να καθαρίσουν,καί τό αποθηκεύεις.

Επίσης κάτι σημαντικό: το εργαλείο έχει δείκτη υπόλοιπου φόρτισης της μπαταρίας πάνω του;
Ευχαριστώ.

Δυστυχώς αυτό το μοντέλο είναι παλαιό καί δέν έχει δείκτη υπολοιπου μπαταρίας,αν καί δέν τραβάει ρεύμα καί η μπαταρία τών 2,1 Ah κρατάει γιά 120 λεπτά λειτουργίας,εγώ έχω πάντα καί μιά δεύτερη μπαταρία καβάντζα γιά πάν ενδεχόμενο
Περίμενε τόν άλλο μήνα θά βγεί τό HSA 26 πού είναι τό ίδιο,αλλα έχει δείκτη υπολοίπου μπαταρίας,αλλά σίγουρα θά βγεί πιό ακριβό.

Πολυ ωραιες αυτες οι πριν και μετα φωτογραφιες. Οπως και τα βιντεακια που ειναι χαλαρωτικα :)

Ωραια ιδεα επισης Δημητρη αυτη με το σπρευ πριν αρχισεις το κοψιμο. Εμποδιζει αρκετα τις ρητινες να κολλησουν και κανει πιο ευκολο το καθαρισμα μετα.
Το καθαριστικο σπρευ της Stihl για τις ρητινες ειναι πραγματικα μαγικο.

Καλησπέρα παιδιά,
μια ερώτηση... Έχω δυο μικρές ροδιές (40-50cm ύψος) που τις είχαν βάλει πολύ κοντά την μία στην άλλη (ούτε μισό μέτρο).

Μπορώ να τις μεταφυτέψω; Αν ναι ποια εποχή είναι καλύτερα;

Να σαι καλά Κώστα,χαίρεσαι να τα δουλεύεις αυτά τά εργαλεία όντως.
Ολα μαζί παράταξη πρίν ξεκινήσουν τήν εργασία,δέν ξέρω άν παρατήρησες ότι λαμποκοπάνε από τίς προηγούμενες δουλειές,μετα τήν εργασία κάθομαι τουλάχιστον 1 μέ 1,5 ώρα καί τά καθαρίζω σχολαστικά ένα πρός ένα !!!
Ειδικά τό χορτοκοπτικό πού γίνεται κ@λ@ς.

xl210.jpg

Τα βλεπω οτι τα εχεις στην πένα...είναι αυτο το αισθηματικό αλισβερισι ότι σου δίνουν και σου βγάζουν δουλειά οπότε και εσυ θα πρέπει να τα συντηρήσεις...τα έχεις πληρώσει από τον ιδρώτα σου και οφείλεις να τα σέβεσαι όπως αυτά εσένα...

Η off the record εργασία στα εργαλεία είναι κάτι που χρόνια λέω σε συναδέλφους ότι δεν κοστολογείται...2 και 3 ώρες καθαρισμού και τακτοποιήσεις ειναι κάτι που δεν φενεται στην δουλειά σου...
Είναι πολλές φορές που έχω φάει Κυριακάτικα πρωινά για αυτόν τον λόγω...οπότε σε καταλαβαίνω με το παραπάνω..

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Καλησπέρα παιδιά,
μια ερώτηση... Έχω δυο μικρές ροδιές (40-50cm ύψος) που τις είχαν βάλει πολύ κοντά την μία στην άλλη (ούτε μισό μέτρο).

Μπορώ να τις μεταφυτέψω; Αν ναι ποια εποχή είναι καλύτερα;

Kαλησπέρα Παναγιώτη
Η καλύτερη εποχή γιά νά μεταφυτεύσεις τήν ροδιά είναι τόν χειμώνα όταν έχει ρίξει τα φύλλα.
Τώρα θα το ρισκάρεις 50-50 άν όμως σκάψεις (νά αφήσεις νά είναι στεγνό τελείως τό χώμα γιά να βγεί μπάλλα η ρίζα μαζί μέ μπόλικο χώμα) περιμετρικά 30 cm από τόν κορμό καί τήν βγάλεις μπάλλα,(να χρησιμοποιήσεις ένα πατόφτυαρο άν έχεις καί να πατάς μέ τό πόδι γύρω - γύρω περιμετρικά) καί να βγεί μαζί μέ μπολικη ρίζα υπάρχουν αρκετες πιθανότητες νά μήν πάθει τίποτα.Αν όμως σού φύγει τό χώμα από τήν μπαλλα ή τήν βγάλεις μόνο μέ ρίζα,ειδικά τώρα πού έχει πετάξει φύλλα ένα 80 % αυτήν τήν εποχή να σου ξεραθεί.
Ενώ άν γίνει αυτή η μεταφύτευση τόν χειμώνα πού έχει ρίξει τά φύλλα,καί σκέτη ρίζα να τήν βγάλεις καί να τήν μεταφυτέυσεις δέν θα πάθει τίποτα.

Τα βλεπω οτι τα εχεις στην πένα...είναι αυτο το αισθηματικό αλισβερισι ότι σου δίνουν και σου βγάζουν δουλειά οπότε και εσυ θα πρέπει να τα συντηρήσεις...τα έχεις πληρώσει από τον ιδρώτα σου και οφείλεις να τα σέβεσαι όπως αυτά εσένα...

Η off the record εργασία στα εργαλεία είναι κάτι που χρόνια λέω σε συναδέλφους ότι δεν κοστολογείται...2 και 3 ώρες καθαρισμού και τακτοποιήσεις ειναι κάτι που δεν φενεται στην δουλειά σου...
Είναι πολλές φορές που έχω φάει Κυριακάτικα πρωινά για αυτόν τον λόγω...οπότε σε καταλαβαίνω με το παραπάνω..

+1 σέ όλα :a0210:
Αλλα όπως λές είναι καί στό άνθρωπο αυτό.

Ευχαριστώ Δημήτρη.

Θα περιμένω να ρίξει φύλλα τότε. Γιατί χειμώνας στα 760 υψόμετρο δεν είναι για πολλές δουλειές :flipout:

@weather, χαίρομαι να βλέπω τις δουλειές σου, τα μηχανήματα σου και τα βίντεο σου, φτου φτου φτου, αν και δε ματιάζω. Μου αρέσει που όλα σου τα εργαλεία είναι σαν καινούρια και τα προσέχεις - καθαρίζεις αναλόγως. Αν και έχω κάποια καλά εργαλεία κήπου, πότε δεν καταφέρνω μετά από δουλειά να κάτσω να τα συντηρήσω. Δυστυχώς -κυρίως- λόγω κούρασης που ακολουθεί τα αφήνω με ρετσίνια, χώματα και χόρτα.

............... [I said:
Δυστυχώς αυτό το μοντέλο είναι παλαιό καί δέν έχει δείκτη υπολοιπου μπαταρίας,αν καί δέν τραβάει ρεύμα καί η μπαταρία τών 2,1 Ah κρατάει γιά 120 λεπτά λειτουργίας,εγώ έχω πάντα καί μιά δεύτερη μπαταρία καβάντζα γιά πάν ενδεχόμενο
Περίμενε τόν άλλο μήνα θά βγεί τό HSA 26 πού είναι τό ίδιο,αλλα έχει δείκτη υπολοίπου μπαταρίας,αλλά σίγουρα θά βγεί πιό ακριβό.
[/I]

Περιμενω αύριο το Hsa25, ήδη.
Από ό,τι είδα το hsa26 είναι πιο ακριβό κατά 40 ευρώ, όσο και μια 2η μπαταρία χωρίς να έχει κάτι υπολογίσιμο συγκριτικά ώστε να το προτιμήσει κάποιος.

@weather, χαίρομαι να βλέπω τις δουλειές σου, τα μηχανήματα σου και τα βίντεο σου, φτου φτου φτου, αν και δε ματιάζω. Μου αρέσει που όλα σου τα εργαλεία είναι σαν καινούρια και τα προσέχεις - καθαρίζεις αναλόγως. Αν και έχω κάποια καλά εργαλεία κήπου, πότε δεν καταφέρνω μετά από δουλειά να κάτσω να τα συντηρήσω. Δυστυχώς -κυρίως- λόγω κούρασης που ακολουθεί τα αφήνω με ρετσίνια, χώματα και χόρτα.

Σε ευχαριστώ Γιώργο
Λένε άν τα προσέχεις τά εργαλεία σέ προσέχουν καί αυτά.!!
Αν είσαι κουρασμένος τήν ίδια μέρα,μπορείς να τα καθαρίσεις τήν επομένη η τήν μεθεπόμενη μέρα.
Ειδικά οι κεφαλές από τα χορτοκοπτικά θέλουν καλό καθάρισμα γιατί πάντα όταν τίς λύνω βρίσκω ίνες μικρές απο χόρτα τυλιγμένες γύρω από τόν άξονα,μέχρι καί μικρό σχοινάκι έχω δεί να έχει τυλιχτεί,κάπου θα ήταν μέσα στά χόρτα,πού να το δώ άν είναι 1 μέτρο ψηλά τά χόρτα.
Ελεγχος γιά γράσσο στήν γωνιακή μετάδοση
Επίσης τα μπορντουροψάλλιδα θέλουν καλό καθάρισμα καί λάδωμα στό μαχαίρι γιά τήν αποφυγή τής οξείδωσης.
Οσο γιά τα βιντεάκια στά περισσότερα κάνω τόν Τιραμόλα,στό ένα χέρι τό κινητό καί στό άλλο το εργαλείο,μόνο στα αλυσοπρίονα καί στό μπορντουροψάλλιδο πού πρέπει γιά λόγους ασφαλείας να τα δουλεύω μέ τά δυό χέρια έχω βάλει τρίποδο.-bye-

[/I]

Περιμενω αύριο το Hsa25, ήδη.
Από ό,τι είδα το hsa26 είναι πιο ακριβό κατά 40 ευρώ, όσο και μια 2η μπαταρία χωρίς να έχει κάτι υπολογίσιμο συγκριτικά ώστε να το προτιμήσει κάποιος.

Μέ το καλό η παραλαβή,ωραίο εργαλείο.Λές καί τό ήξερα καί ανέβασα γιά σένα τό βίντεο σήμερα χάχάχά.
Επειδή θέλουν να σπρώξουν το παλαιό μοντέλο τό κατέβασαν στήν τιμή,πρίν είχε 139 ευρώ τό ΗSA 25
Ναί ουσιαστικά δέν έχουν διαφορές,λίγο το μαχαίρι αλλάζει στό σχήμα τών λεπίδων τό νέο μοντέλο,καί έχει μετρητή στάθμης μπαταρίας,
καθώς καί ποιοτικότερες προστατευτικές θήκες γιά τά δυό μαχαίρια πού διαθέτει.
Η δέ έξτρα μπαταρία τού HSA 25 τώρα τήν έριξαν στά 39 ευρώ.
Επίσης ο φορτιστής τού νέου μοντέλου HSA 26 είναι 2 Αμπέρ καί φορτίζει τήν μπαταρία σέ μιά ώρα σχεδόν,ενώ ο φορτιστής τού HSA 25 είναι 750 mA καί χρειάζεται τόν διπλό καί .... χρόνο φόρτισης.

Πολυ ωραιες αυτες οι πριν και μετα φωτογραφιες. Οπως και τα βιντεακια που ειναι χαλαρωτικα :)

Ωραια ιδεα επισης Δημητρη αυτη με το σπρευ πριν αρχισεις το κοψιμο. Εμποδιζει αρκετα τις ρητινες να κολλησουν και κανει πιο ευκολο το καθαρισμα μετα.
Το καθαριστικο σπρευ της Stihl για τις ρητινες ειναι πραγματικα μαγικο.

Σέ ευχαριστώ Μιχάλη,τώρα τό είδα τό post σου,καί δέν πρόλαβα νά κάνω edit στό προηγούμενο μήνυμα.
Ετσι ακριβώς όπως τό περιγράφεις είναι μέ τό spray διαλυτικό ρητίνης :a0210:
Θα σέ παρακαλέσω να κάνεις μιά αβαρία νά βάλεις αυτό καί τά δυό παραπάνω post μου σέ ένα. :worshippy:

Last edited by a moderator:
Μιάς πού τό έψαξα λίγο (ούτε κάν γνώριζα ότι υπήρχαν χορτοκοπτικά ρεύματος μέ δίσκο) θα προτιμούσα μέ τά διπλά χρήματα ένα Makita
Οτι καί άν αποφασίσεις κοίταξε νά παίρνει καί κεφαλή κοπής με μεσινέζα γιά τά χλωρά και λεπτότερα αγριόχορτα,καί κεφαλή δίσκου γιά τά πιό χοντρά χλωρά καί ξερά αγριόχορτα.

Δημήτρη για δες και αυτό.. αναλωγικα με αυτό που έβαλες τι λέει...;

https://www.e-shop.gr/xlookoptiko-m...000watt-35cm-platos-kopis-ur3501-p-TLS.080454

Βλέπω ότι έχει μεγαλύτερη διαμέτρο εργασίας αλλά μόνο κεφαλή κοπής...απο αυτά που διαβάζω...

Χθες παρατηρησα μερικα πραγματα οταν εκοβα με το kawasaki μου, 1 hp δυναμης.
Μεχρι προσφατα χρησιμοποιούσα κεφαλη με αυτοματη τροφοδοσια, οποτε ειχε δυο αποληξεις η μεσινεζα.
Τωρα εβαλα μια κεφαλη που κοβεις τη μεσινεζα και βαζεις ενα ή δυο κομματια.
Λοιπον, με δυο κομματια μεσινεζα/τεσσερεις αποληξεις, το μηχανημα ζοριζεται. Αλλα κοβει με ενα περασμα φαρδυτερη διαδρομη!
Για το ζορισμα λογικα ο ενας ιππος δεν αρκει. Για το φαρδυτερο κοψιμο, εχω μια εξηγηση. Οπως περιστρεφεται η πρωτη μεσινεζα κοβει αλλα οχι σε ολο το θεωρητικα μεγιστο πλατος επειδη βρισκει στα χορτα κα λυγιζει. Η δευτερη μεσινεζα που ακολουθει στο επομενο τεταρτημοριο στο μεγαλυτερο μηκος της δεν συνανταει χορτα. Οποτε εχει περισσοτερη δυναμικη. Βρισκει ομως τα χορτα στην τερμα εξωτερικη διαμετρο , 1-2 ποντους θα ελεγα και κοβει αυτα. Οποτε να γιατι συμβαινει αυτο.
Για το θεμα ζορισματος δοκιμασα να βαλω ενα κομματι μεσινεζα/ δυο αποληξεις. Με αυτη τη διαταξη ειναι λιγο δυσκολο να ισομοιραστει η μεσινεζα και οι κραδασμοι στο χερι ειναι περισσότεροι. Με τα δυο κομματια μαλλον εχει περισσοτερη ισορροπία και δεν δημιουργουνται κραδασμοι. Με την αυτοματη κεφαλη αφηνα λιγο παραπανω και τις εκοβε το ενσωματομενο μαχαιρι σε ισα μήκη. Οποτε υπηρχε και εδω ελαχιστο θεμα με κραδασμους.