Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Παιδιά καλή η αντοχή μιας χοντρής μεσινέζας αλλά πρωταρχικό ρόλο έχει το μηχάνημα , σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δουλεύει μπουκωμένα . Επικαθίσεις στο έμβολο , κύλινδρο , εξάτμιση , με άσχημη κατάληξη πάντα.

Mπράβο Παναγιώτη πολύ ωραία δουλειά,μύρισε φρέσκο χορτάρι τό φόρουμ :a0210:
Χαίρομαι πού έμεινες ευχαριστημένος μέ τήν CF3 pro,καί εγώ όταν τήν είχα δοκιμάσει από εκεί καί έπειτα μόνο CF3 pro αγοράζω.
Δέν υπάρχει καλύτερο να δουλεύεις έξω στήν φύση !!

Kαί μιά ωραία φωτό από φωλιά πού έκαναν Περιστέρια σέ γλάστρα στό μπαλκόνι

perist10.jpg

Koμπλεζάλ στό γκαζόν πρέπει να ρίχνεις μιά φορά στίς 20 μέρες από τά μέσα Μαρτίου μέχρι καί τό πρώτο δεκαήμερο τού Ιουνίου,μετά τό καλοκαίρι δέν κάνει να ρίχνεις γενικά λιπάσματα στό γκαζόν,καί μετά ξανά από τά μέσα Σεπτέμβρη μέχρι καί τό πρώτο δεκαήμερο τού Νοέμβρη.Σε αναλογία 50 gr τό τετραγωνικό.

:2thumb22sup: Ευχαριστώ και πάλι

Παιδιά καλή η αντοχή μιας χοντρής μεσινέζας αλλά πρωταρχικό ρόλο έχει το μηχάνημα , σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δουλεύει μπουκωμένα . Επικαθίσεις στο έμβολο , κύλινδρο , εξάτμιση , με άσχημη κατάληξη πάντα.

Εννοεις να δουλευει με περισσια ισχυος ασχετα αν εχει χαμηλες στροφες ή να εχουμε παντα τερμα γκαζια και φυσικα να μην πεφτουν οι στροφες, αρα μπουκωμα?

Αεράτα να δουλεύει , επάνω στην ροπή , δεν ξέρω πως να το εξηγήσω. Να νιώθεις πως μπορεί να δώσει και άλλα γκάζια εάν το θελήσεις.

Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Σίγουρα ξυρίζει καλύτερα η cf3.
Αλλά σ αυτό το κτήμα τρώγεται αμεσως. Θα θέλει μεγαλύτερη διάμετρο σίγουρα.
3 σειρές με την στριφτη (3,9μμ τελικά) μια με την cf3 για να έρθουν στην ίδια κατάσταση

Το κράνος αν και πιο βαρύ σε σχέση με τις ασπίδες... Οι ωτοασπιδες είναι τέλειες
a299edd51689c61fd04cfdb4a08819dc.jpg

Στάλθηκε από το Mi A2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Καλημέρα φίλε, σε βολεύει αυτή η κεφαλή; Επειδή είναι στενή σαν όγκος , όταν την ακουμπάς κάτω δεν θα ήταν καλύτερα να είχε μεγαλύτερη επιφάνεια;

Last edited by a moderator:
Καλημέρα,
Από την πλαστική που σφηνωνε και παιδευομουν να αλλάξω μεσινεζας με βολεύει καλύτερα.
Κρατάει και περισσότερο από την πλαστική και δεν έχω τόσα σπασίματα στην μεσινεζα στο κορμό

Στάλθηκε από το Mi A2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

να ρωτήσω τους ειδήμονες, Yara Vera να ρίξω στο γκαζόν για λίπασμα? Το έχει κανείς δοκιμάσει? Σε συνδυασμό με Yara Mila ή μόνο του? Αναμένω γνώμες.

Θέλω να καλωπίσω λίγο τους θάμνους στον κήπο. Από το μπορνουροψάλιδο του lidl είμαι ψιλοαπογοητευμένος, πολλά κλαδιά και όχι χοντρά, τα μασάει αντί να τα κόβει. Να επενδύσω σε κάτι καλύτερο ή να πάρω ένα μικρό αλυσοπρίονο κλαδευτικό και να τα συνδυάσω?

ποια ειναι η διατομη των κλαδιων που δεν μπορει να κοψει το μπορντουροψαλιδο?

βαλε ενα link ή κωδικο του μπορντουροψαλιδου

να ρωτήσω τους ειδήμονες, Yara Vera να ρίξω στο γκαζόν για λίπασμα? Το έχει κανείς δοκιμάσει? Σε συνδυασμό με Yara Mila ή μόνο του? Αναμένω γνώμες.

Υara Mila θά ρίξεις στό γκαζόν πού έχει καί ιχνοστοιχεία,περίπου 40-50 gr τό τετραγωνικό,καί μετά άφθονο πότισμα,αλλά μόνο πρωινές η απογευματινές ώρες,όχι πότισμα μέ ήλιο.

Θέλω να καλωπίσω λίγο τους θάμνους στον κήπο. Από το μπορνουροψάλιδο του lidl είμαι ψιλοαπογοητευμένος, πολλά κλαδιά και όχι χοντρά, τα μασάει αντί να τα κόβει. Να επενδύσω σε κάτι καλύτερο ή να πάρω ένα μικρό αλυσοπρίονο κλαδευτικό και να τα συνδυάσω?

Εφόσον όπως λές "πολλά κλαδιά καί όχι χοντρά,τα μασάει αντί να τα κόβει" γιά κοίτα μήπως σε βολέυει αυτή η λύση να κόβεις τα χοντρά πολύ πιό εύκολα καί γρήγορα από ένα κλαδευτικό αλυσοπρίονο,γιατί για να στα μασάει τό ηλεκτρικο μπορντουροψάλιδο,αυτή η ψαλίδα πού σού έδειξα θά τα έχει γιά "κολατσιό"

Απόκτησα πρόσφατα το hsa25 της Stihl.
Δοκίμασα τη λεπίδα του γκαζόν και έμεινα σημαντικά ευχαριστημένος.
Της μπορντουρας όχι ακόμη.
Θα πρέπει να πάρω ιδανικά και το κοντάρι του καποια στιγμή.

Το spray ρητίνης λιπαίνει και συντηρεί αλλά δε βοηθάει πολύ στον καθαρισμό των λεπίδων από την πρασινάδα....

Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Αυτο ειναι για τη γενιαδα, οχι για πλεξουδες. Δηλαδη για τα ευκολα που κοβονται και με νυχοκοπτη. Για φυσιολογικα κλαδια θες ειτε πιο μεγαλο και ισχυρο ειτε πιο ποιοτικο.

Συγνωμη ρε παιδια ... με τις υποθεσεις για το ποιο μοντελο εχει ο φιλος, δεν θα βγαλουμε ακρη και ειναι κουραστικο για καποιον που διαβαζει!
επισης, καποιος θεωρει λεπτο κλαδι με διατομη 5mm και καποιος αλλος με διατομη 15mm.
λιγη υπομονη και εαν θελει ο φιλος achillesgk θα απαντησει και τοτε θα μπορει ο καθ' ενας να γραψει τις προτασεις του.

αλλωστε, το Lidl δεν εχει βγαλει μονο ενα μπορντουροψαλιδο!!
δειτε εδω

Πολύ σωστός ο Θανάσης !!!
Επίσης οι διορθώσεις σου συμμαζέματος σχολίων και παράθεσης πληθώρας φωτογραφιών γίνονται αντιληπτές και μπράβο σου Ατανάς !!!!

---------------------------------------

Τώρα είδα φίλε για ποιο μιλάς ...αποκλείεται να μην σου κόβει τα κλαδάκια από αυτούς τους θάμνους ...σίγουρα κάτι έχουν οι λεπίδες ...μήπως έχουν ξεσφίξει μεταξύ τους μετά από κάποιο ¨άγριο¨κόψιμο ???

Τώρα ξαναμπήκα! Προκάλεσα αναστάτωση! Ένα florabest είναι στα 600w.
https://exypiretisi-pelaton.lidl-he...oductId=01t1t000001rXe7AAE#q=μπορντουροψάλιδο

Αυτό πού κάνεις είναι ρετουσάρισμα διαμόρφωσης,λογικά έπρεπε να τό κόβει χωρίς κανένα πρόβλημα.
Η έχουν ξεσφίξει οι λεπίδες,τσεκάρισε τίς βιδες-παξιμάδια άν είναι σωστά σφιγγμένα
Η θέλουν ακόνισμα οι λεπίδες
Ρίχνεις spray αντισκωριακό (η spray καθαρισμού ρητίνης γιά καλύτερα) πρίν ξεκινήσεις τό κόψιμο ?,καί επίσης στό τέλος τής εργασίας στο μαχαίρι ? Aν όχι πιθανόν να έχει δημιουργηθεί οξείδωση στίς λεπίδες καί νά μήν έχει τήν σωστή ταχύτητα κοπής καί έτσι μασάει τά κλαδιά.

Απόκτησα πρόσφατα το hsa25 της Stihl.
Δοκίμασα τη λεπίδα του γκαζόν και έμεινα σημαντικά ευχαριστημένος.
Της μπορντουρας όχι ακόμη.
Θα πρέπει να πάρω ιδανικά και το κοντάρι του καποια στιγμή.

Το spray ρητίνης λιπαίνει και συντηρεί αλλά δε βοηθάει πολύ στον καθαρισμό των λεπίδων από την πρασινάδα....

Αυτό είναι ένα μικρό μπορντουροψάλλιδο γιά να κάνεις ρετουσάρισμα διαμόρφωσης θάμνων μικρής διατομής,καί όχι μπορντουροψάλιδο κλαδέματος.
Θά πάρεις ένα πινέλο,θα κόψεις τίς τρίχες μέχρι τήν μέση νά κοντύνουν δηλαδή,γιά να είναι πιό σκληρές,καί όταν στό τέλος θα βάζεις spray καθαρισμού ρητίνης θα γυρνάς τίς λεπίδες γιά 5 sec καί μετά μέ τό πινέλο θά βγάζεις τήν πρασινάδα,καί μέτα πάλι λίγο spray καί δούλεμα τό μαχαίρι γιά 5 sec.

Η αλήθεια είναι ότι το χρησιμοποιεί ο πατέρας μου και τον βλέπω να ταλαιπωρείται και είπα να του κάνω ένα δώρο. Κι εμένα μου κάνει εντύπωση γιατί στην ουσία τα κλαδιά δεν είναι άξια λόγου. Δεν νομίζω να ρίχνει κάποιο spray. Να δοκιμάσω κανένα WD?