Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Καίει αυτό που πήρες. Καλύτερα να το ανακατέψεις με κομπλεζάλ για να ρίξεις λιγότερη δόση.

Σωστός ο Φάνης,μπερδεύτηκα μέ τήν Θειική αμμωνία,η νιτρική αμμωνία είναι πολύ πιό δυνατή.

Φίλε gmask,νά ρίξεις πολύ λιγότερη ποσότητα 1 κιλό στά 100 τετραγωνικά,τόσο λίγο δηλαδή,καί μετά αμέσως πολυ νερό,η αυτό που αναφέρει ο Φάνης να τό ανακατέψεις μέ κομπλεζάλ,αλλά εκεί μπορεί να μπερδευτείς,καλύτερα τό 1 κιλό στά 100 τετραγωνικά καί ούτε γραμμάριο παραπάνω.

Αν δέν είσαι έμπειρος από ρίψεις λιπάσμάτων,καί δέν τό έχεις ανοίξει καλύτερα να το πάς πίσω καί να πάρεις ένα σακί κομπλεζάλ,πού καί παραπάνω ιχνοστοιχεία έχει,καί δέν είναι τόσο καυστικό.

Τι άλλο θα μπορουσαμε να πάρουμε, γιατι και εγω θέλω να ριξω λιπασμα τώρα που ειναι ο καιρος.

https://www.geoponiko-parko.gr/prod...a-ormones/kokkodi-ximika-lipasmata/701-detail

Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

δεν το καθαριζουμε :flipout:
Μια φορα το χρονο το μπαστουνι με ενα ηπιο καθαριστικο και πιεστικο. Τη μηχανη το ιδιο προσεκτικα με σπρευ, οτι βρω, πχ καρμπυρατερ και μετα σπρει σιλικονης. Πρεπει να πλησιαζει στα 10 χρονια, δεν εχει παθει κατι, σε ερασιτεχνικη παντα χρηση.
Κι εγώ μια φορά το χρόνο το κάνω φύλλο και φτερό.
Θα έβγαζα και την φτερωτή για καθάρισμα αλλά δεν το χω ξανακάνει και δεν θέλω να μπλέξω.

Θυμάται κανένας πως πάνε τα σωληνάκια όπως τα βλέπεις στο καρμπυρατέρ; Διάφανο με τον σφιγκτήρα (επιστροφή καυσίμου) δεξιά και το μαύρο με το φίλτρο αριστερά;
Για Kawasaki TH 48

Στάλθηκε από το Mi A2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το μαύρο αναρρόφηση και το διάφανο επιστροφή. Πάτα το πουάρ στο καρμπυρατέρ και θα σου δείξει ποια είναι η επιστροφή.

Ευχαριστώ Κώστα.

Αυτό δεν το σκέφτηκα. Κάποιο θα ρουφάει, κάποιο θα σπρώχνει.
Διάφανο σωληνάκι είχαν μόνο εδώ οπότε τέτοιο έβαλα και στα δύο που τα άλλαξα.
Θέλουν λίγο κόψιμο όμως απ' ότι είδα γιατί η επιστροφή κατεβαίνει πολύ κάτω.
Που θα πάει θα μάθω :flipout:

Σωστός ο Φάνης,μπερδεύτηκα μέ τήν Θειική αμμωνία,η νιτρική αμμωνία είναι πολύ πιό δυνατή.

Φίλε gmask,νά ρίξεις πολύ λιγότερη ποσότητα 1 κιλό στά 100 τετραγωνικά,τόσο λίγο δηλαδή,καί μετά αμέσως πολυ νερό,η αυτό που αναφέρει ο Φάνης να τό ανακατέψεις μέ κομπλεζάλ,αλλά εκεί μπορεί να μπερδευτείς,καλύτερα τό 1 κιλό στά 100 τετραγωνικά καί ούτε γραμμάριο παραπάνω.

Αν δέν είσαι έμπειρος από ρίψεις λιπάσμάτων,καί δέν τό έχεις ανοίξει καλύτερα να το πάς πίσω καί να πάρεις ένα σακί κομπλεζάλ,πού καί παραπάνω ιχνοστοιχεία έχει,καί δέν είναι τόσο καυστικό.

https://www.geoponiko-parko.gr/prod...a-ormones/kokkodi-ximika-lipasmata/701-detail

Αυτός ειναι μακρία απο εμένα για να το στείλει (Αθήνα ειμαι) βρήκα αντίστοιχη μαρκα σε Haifa Multigreen 22-5-11. Κάνει η να προτιμησω τελικα αυτο που είπες ή οσο πιο κοντα τουλάχιστον...

Μια συμβουλή με το συμπάθειο να σας δωσω, γιατί από ότι βλέπω οι τιμές για τσουβάλια λιπασμάτων είναι αστρονομικές στα λινκ που βλεπω.
Αγοράζετε λιπάσματα απο καταστηματα που προμηθευουν επαγγελματίες αγρότες στην περιοχή σας ή πείτε τι θέλετε σε αγρότες γνωστούς σας να σας τα φέρουν.

Αυτός ειναι μακρία απο εμένα για να το στείλει (Αθήνα ειμαι) βρήκα αντίστοιχη μαρκα σε Haifa Multigreen 22-5-11. Κάνει η να προτιμησω τελικα αυτο που είπες ή οσο πιο κοντα τουλάχιστον...

Mιά χαρά κάνει το Haifa Multigreen 22-5-11

Αγαπητοί συνάδελφοι επειδή δέν ξέρω σέ ποιά περιοχή είναι κάποιος που ρωτάει κάτι,εγώ απλά δίνω ένα λίνκ για να δεί το προιόν,καί να ξέρει τί να αγοράσει,τώρα από πού θα το αγοράσει κάποιος είναι δική του επιλογή.

Νομίζω πως το πιο βασικό είναι ο μέσος χρήστης να γνωρίζει αναλόγως της εποχής τι είδος λιπάσματος ή αναλογία ιχνοστοιχείων θα πρέπει να χρησιμοποιεί.
Σαφώς παίζει ρόλο και η περιοχή του ή η ποιότητα του χώματος κλπ αλλά κάποιος αδρός οδηγός και μέσος όρος πρέπει να υπάρχει...
Πχ το κάλιο πότε πρέπει να κυριαρχεί ή το άζωτο ή ποιο λίπασμα είναι πιο καυστικό (κι αφού είναι καυστικό, γιατί να χρησιμοποιείται)...

Καλησπέρα,

Θέλω να μετατρέψω ενα κομμάτι απο τον κήπο διάστασεις 1χ15 με εδαφοκαλυψη ώστε να βελτιώσω το εικαστικο και να σταματήσω να βγάζω συνέχεια τα αγριοχορτα. εκτός απο το σκαψιμο στους 5-7 πόντους, τι υλικα ειναι κατάλληλα για να πάρω ? Αυτό που σκεφτόμουν ειναι πανί εδαφοκάλυψης, κάποια χωρίσματα πλαινα και το υλικό που θα μπει πανω απο το πανί. Θα χρειαστεί καθόλου άμμο η συναφή υλικό ?

Εγω εκανα κατο αντίστοιχο φέτος. Απλά γεωυφασμα και περιμετρικά από αυτό, καθώς και στις ενώσεις έβαλα νταμαρισια άμμο και την έστρωσα. Στη συνέχεια κάλυψα με φλοιό από πεύκο. Πολύ ωραίο αποτέλεσμα.

Στάλθηκε από το SM-G973F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εγω εκανα κατο αντίστοιχο φέτος. Απλά γεωυφασμα και περιμετρικά από αυτό, καθώς και στις ενώσεις έβαλα νταμαρισια άμμο και την έστρωσα. Στη συνέχεια κάλυψα με φλοιό από πεύκο. Πολύ ωραίο αποτέλεσμα.

Πόσο έσκαψες;

Πόσο έσκαψες;
Πολύ επιφανειακά, ισα-ισα για να αφαιρέσω κάποια ζιζάνια, δεν αφαίρεσα καθόλου υλικό από τα παρτέρια πριν βάλω το γεωυφασμα.

Ωραίος ο πευκοφλοιός,αλλά μέ τόν πολύ αέρα καί τήν βροχή,τόν παίρνει καί τόν μεταφέρει σταδιακά μέ τόν καιρό.
Προτιμώ τό διακοσμητικό βότσαλο,η τήν διακοσμητική ηφαιστιακή πέτρα,επάνω από τό γεωύφασμα.

Να ρωτήσω εγώ κάτι,θέλω να βάλω σε ένα σημείο του κήπου γκαζόν αλλά είναι αδύνατον να βγάλω όλες τις πέτρες γτ όσο και να φρεζάρω βγάζει και άλλες.Επίσης θα έχει και κάποιες αγριάδες από κάτω γτ είναι αδύνατον να τις βγάλεις τελείως,αλλά δεν θέλω να μπαίνω σε έξοδα για να φέρω μίλι.

Είναι κομμάτι που δεν με ενδιαφέρει καθόλου πως θα δείχνει τον χειμώνα,οπότε σκέφτομαι να βάλω γκαζόν αγριάδα.Θα καταφέρει να φυτρώσει λέτε στις υπάρχουσες συνθήκες?

καλημερα παιδια, μια χαζοερωτηση απο μενα, επειδη ειμαι εκτος χωριου αυτο το καιρο.
η μανα μου (στο χωριο) 80αχρονη, θελει να ραντισει. (φαρμακα, θειαφι, χαλκο ή και δεν ξερω τι αλλο), μικρος κηπος, λιγα δεντρα, πολλα λουλουδια και τριανταφυλλιες και βασικα δυο κληματαριες.
μεχρι σημερα, παιδευεται με κατι μικρα ψεκαστηρακια προπιεσης. δεν μπορει λογω υγειας και ηλικιας να σηκωσει στη πλατη ψεκαστηρα αλλιως θα της επαιρνα ενα με μπαταρια κι ας ειναι δυσκολες εποχες.
απο την αλλη, πιο μεγαλο ψεκαστηρα προπιεσης, παλι δεν βολευει, δεν θα εχει τη δυναμη να τρομπαρει ουτε να κουβαλαει τον οκτακιλο.
σκεφτομαι μηπως ενα ηλεκτρικο πιστολι βαφης που ηδη εχω στο χωριο, μπορουσε να χρησιμοποιηθει για αυτο το σκοπο εστω και με καμια μοντα
τι λετε?

Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Ψάξε για " ψεκαστήρα μπαταρίας τροχήλατο "
κάπου στα 100 ευρώ .

εδω το πενηνταρικο του ψεκαστηρα μπαταριας και πεφτει λιγο βαρυ τετοιο καιρο :)
αλλωστε το τροχηλατο δεν βολευει, αναμεσα στα δεντρα εχει απο δυοσμο μεχρι φραουλες
απλα ελεγα μηπως καποιος εχει ασχοληθει με το θεμα για να ηξερα τι να εχω παρει απο τα μαγαζια εδω, οταν παω στο χωριο