Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

εννοω οτι πρεπει να αποστραγκιζει καλα
εχω καμια 10αρια πικροδαφνες σε διαφορα σημεια φυτεμενες στο χωμα, πριν απο 15 χρονια, χωρις πολυ ποτισμα και ελαχιστες εχουν ξεπερασει τα 2 μετρα, με εξαιρεση μονο μια που την ποτιζω συχνα, την χτυπαει ο βοριας και ο ηλιος την βλεπει μεχρι τις 5, που εχει φτασει τα 3 μετρα και γερνει.

Μαζί με το χλωροπυριφως βάζεις και μυκλοφιλ μόνο αν ότι ψεκάσεις έχει εχθρό ωίδιο, φουζικλαδιο κλπ μύκητες που γενικά τους λέμε θειαφαρωστεια. Προσοχή μόνο με το χλωροπυριφως και γενιά τα οργανοφοσφωρικα. Δεν είναι τυχαίο που τα αποσύρουν.

Στάλθηκε από το Redmi Note 7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Γιασεμί σε εγκαταλελειμμένο κτήριο εντελώς απεριποίητο 50 μέτρα από το σπίτι μου, μυρίζει όλη η γειτονιά όταν ανθίζει , το ένα εκατοστό ήθελα μόνο.
c9920b00d8d659da21a19e578429b3a0.jpg

Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Προσοχή μόνο με το χλωροπυριφως και γενιά τα οργανοφοσφωρικα. Δεν είναι τυχαίο που τα αποσύρουν.

Προσοχή για μένα η για τα φυτά ?

φύτεψα πρόσφατα καποια φρουτόδεντρα (ρόδι, πορτοκάλι, λεμόνι κλπ) καθώς και μια σειρά από Λέιλαντ για μελλοντικό φράχτη... υπ´όψιν εί μαι άπειρος απ´όλα αυτά και είμαι λάτρης του ¨ρωτώντας πάς στην πόλη¨....για να δούμε.. :)

Bq8JF65l.jpg
[/IMG]

EnJywxCl.jpg
[/IMG]

OWP6dafl.jpg
[/IMG]

WgKioVrl.jpg
[/IMG]

hDMa18kl.jpg
[/IMG]

Re: Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Καί όμως εχω ψεκάσει μέ Μyclofil τριανταφυλλιές μέ ωίδιο,πού κατά περίπτωση είχαν καί ψώρα μαζί,μού είχε τελειώσει τό εντομοκτόνο,καί τήν επόμενη εβδομάδα πού ξαναπήγα στόν κήπο είχα εντομοκτόνο νά τής ψεκάσω αλλά είδα ότι οι μισές ψώρες είχαν πέσει κάτω.

Γιασεμί σε εγκαταλελειμμένο κτήριο εντελώς απεριποίητο 50 μέτρα από το σπίτι μου, μυρίζει όλη η γειτονιά όταν ανθίζει , το ένα εκατοστό ήθελα μόνο.

Ναί αλλά κοιτα τήν τοποθεσία είναι ευάερον καί ευήλιον !!!

Προσοχή για μένα η για τα φυτά ?

Γιά τούς ανθρώπους,τα πτηνά,καί τά ζώα.

φύτεψα πρόσφατα καποια φρουτόδεντρα (ρόδι, πορτοκάλι, λεμόνι κλπ) καθώς και μια σειρά από Λέιλαντ για μελλοντικό φράχτη... υπ´όψιν εί μαι άπειρος απ´όλα αυτά και είμαι λάτρης του ¨ρωτώντας πάς στην πόλη¨....για να δούμε.. :)

Μπράβο Σταμάτη,παρατήρησα καί ροδακινιά άν διέκρινα σωστά ?
Σκάλισμα,πότισμα,λίπασμα,καί τακτικό οπτικό έλεγχο γιά ασθένειες.
Τα λευλάντη έχουν επιρρέπεια στούς μυκητες μέ τήν ζέστη.
Επίσης ο σπάγγος πού τα έδεσες είναι λεπτός καί μέ τήν τριβή μπορεί να τα πληγώσει,υπάρχει ελαστικός σπάγγος σέ καταστήματα μέ γεωπονικά.

Re: Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Μπράβο Σταμάτη,παρατήρησα καί ροδακινιά άν διέκρινα σωστά ?
Σκάλισμα,πότισμα,λίπασμα,καί τακτικό οπτικό έλεγχο γιά ασθένειες.
Τα λευλάντη έχουν επιρρέπεια στούς μυκητες μέ τήν ζέστη.
Επίσης ο σπάγγος πού τα έδεσες είναι λεπτός καί μέ τήν τριβή μπορεί να τα πληγώσει,υπάρχει ελαστικός σπάγγος σέ καταστήματα μέ γεωπονικά.[/QUOTE]

ναι, ναι, ροδάκινο, βερίκοκο,μήλο, αχλάδι, σύνολο 9 φρουτοδεντράκια να δούμε τι ψάρια θα πιάσουμε...τον έχω δει τον ελαστικό σπάγγο, αύριο κιόλας θα τον προμηθευτώ.. όσον αφορά λίπασμα τωρα που ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες ή από φθινόπωρο πια?

Γλάστρες Θωμά.
Ευχαριστώ.
Το θέμα είναι αν υπάρχει ένα πασπαρτού λίπασμα για τα λουλούδια (στυλ κομπλεζάλ για το γκαζόν) που να μπορούμε άφοβα να ρίχνουμε.
Με τον καιρό μεγαλώνοντας η εμπειρία, θα εξατομικεύει ο καθένας την επιλογή του.

...υπάρχει κάποιο link για το πως ανεβάζουμε φωτογραφίες;

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

ναι, ναι, ροδάκινο, βερίκοκο,μήλο, αχλάδι, σύνολο 9 φρουτοδεντράκια να δούμε τι ψάρια θα πιάσουμε...τον έχω δει τον ελαστικό σπάγγο, αύριο κιόλας θα τον προμηθευτώ.. όσον αφορά λίπασμα τωρα που ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες ή από φθινόπωρο πια?

Γιά λίπασμα προλαβαίνεις νά ρίξεις μιά φορά ακόμα μέχρι τέλος τού μήνα-πρώτο δεκαήμερο τού Ιούνη,αλλά περίμενε μήν ρίξεις τήν ερχόμενη εβδομάδα μέ τα θερμοκρασιακά maximum 35 άρια !! περίμενε τήν μεθεπόμενη εβδομάδα από τής 18 -19 Μάη καί μετά πού θα πέσει η θερμοκρασία πάλι στα φυσιολογικά επίπεδα,μέ τα σημερινά δεδομένα πάντα.

Μηπως περασε απαρατηρητο.

Τι να σου προτείνω Νεκτάριε ? χημικά ?
Πιάσε καί βγάλτα μέ ένα τσαπί η προσεκτικά με το χορτοκοπτικό.

Ευχαριστώ.
Το θέμα είναι αν υπάρχει ένα πασπαρτού λίπασμα για τα λουλούδια (στυλ κομπλεζάλ για το γκαζόν) που να μπορούμε άφοβα να ρίχνουμε.
Με τον καιρό μεγαλώνοντας η εμπειρία, θα εξατομικεύει ο καθένας την επιλογή του.

Ρίχνε κομπλεζάλ καί στα φυτά καί στό γκαζόν,μιά χαρά κάνει καί έχει καί ιχνοστοιχεία.

Τα λειλαντ, αν κρινω απο τα δικα μας, που εχουν γινει δεντραρες μεσα σε 10 χρονια, ισως ειναι λιγο πολυ κοντα μεταξυ τους.
Γενικα, παντως, ειναι πολυ καλα για "φραχτη", απλως ειναι και λιγο βρωμικα, να ξερεις.

Ευχαριστώ Δημήτρη.

Τα λειλαντ, αν κρινω απο τα δικα μας, που εχουν γινει δεντραρες μεσα σε 10 χρονια, ισως ειναι λιγο πολυ κοντα μεταξυ τους.
Γενικα, παντως, ειναι πολυ καλα για "φραχτη", απλως ειναι και λιγο βρωμικα, να ξερεις.

ειναι στα 2 μετρα περιπου απόσταση..τι εννοείς βρώμικα??

Ευχαριστώ Δημήτρη.

ειναι στα 2 μετρα περιπου απόσταση..τι εννοείς βρώμικα??

Ειναι ειναι 2μ, ok. Μαλλον μρ ξεγελασε η φωτο. Και εμας καπου εκει ειναι και εχουν υπερκαλυψει το ενα το αλλο.
Εχουν μπολικο κολλωδες "ρετσινι", που βγαινει απο παντου. Δεν ειναι να πλησιαζεις. Για φραχτης, απο μακρια, ομως, μια χαρα ειναι.
Αν, βεβαια, ειναι η ιδια "ρατσα".

Φυτοφθορα είναι αυτό που λέτε κόλλα. Θέλουν δύο τρεις φορές τον χρόνο αλιετ. Μόνο αυτό εισχωρεί στους ξυλώδεις ιστούς.

Στάλθηκε από το Redmi Note 7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Έχω ένα κήπο στο χωριό 100-150 τετραγωνικά που κάθε χρόνο γεμίζει αγριόχορτα και θέλει καθάρισμα. Υπάρχει ένα καλό husqvarna βενζίνης το οποίο δεν δουλεύει, μπορεί να έχει κάτι απλό δεν ξέρω γιατί έχει να χρησιμοποιηθεί πολλά χρόνια. Σκεφτόμουν να ξεφύγω από τις βενζίνες και την συντήρηση που χρειάζεται και να πάω σε ένα ηλεκτρικό καταρχήν επειδή είναι φτηνότερο ή και μπαταρίας αν είμαι σίγουρος ότι θα κάνει δουλειά.
Καταρχήν με κάτι σαν αυτό που έχει το lidl θα κάνω δουλειά ή είναι πολύ αδύναμο? https://www.lidl-hellas.gr/el/p/ergalia-kai-idi-kipourikis-lidl/parkside-ilektriko-chlookoptiko-mesinezas-prt-550-a3/p55386
Σε μπαταρίας υπάρχει κάτι οικονομικό με το οποίο θα κάνω δουλειά?
Δεν με απασχολεί εάν θα τα κόψω αργά ή γρήγορα ή εάν θα χρειάζεται πχ το μηχάνημα, στάση κάθε 10 λεπτά για να κρυώσει, αρκεί να μπορεί να τα κόψει.

Φίλε μείνε στην βενζίνη κατά τη γνώμη μου και πήγαινε το σε ένα μάστορα.Λογικα θα θέλουν αλλαγή τα λάστιχα μέσα στο καρμπυρατέρ γτ στέγνωσαν και τέτοια πραγματακια.
Αν μάστορας δεν είναι σφαχτης με κανένα 30ρι θα είσαι οκ.

Τώρα για του Lidl εξαρτάται από το τι έχεις να κόβεις.Αν έχει ζιζάνια μέσα τα οποία μεγαλώνουν πάνω από 10-15 πόντους δύσκολα να σε καλύψει.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Καλησπέρα στην παρέα.
Το γκαζόν μου αρχίζει και "ξανθαίνει¨σε ορισμένα σημεία (λόγω και της ζέστης)...
Ποτίζω νύχτα, από 30' δύο φορές τη βδομάδα, αυτή την εποχή. Να μείνω έτσι, να αυξήσω τη συχνότητα ή τη διάρκεια του ποτίσματος;
Ευχαριστώ.

Καλησπέρα στην παρέα.
Το γκαζόν μου αρχίζει και "ξανθαίνει¨σε ορισμένα σημεία (λόγω και της ζέστης)...
Ποτίζω νύχτα, από 30' δύο φορές τη βδομάδα, αυτή την εποχή. Να μείνω έτσι, να αυξήσω τη συχνότητα ή τη διάρκεια του ποτίσματος;
Ευχαριστώ.

Εγώ ποτίζω 15 λεπτα κάθε ζωνη κάθε βραδυ. Πίστευω το καθημερινο πότισμα ειναι καλύτερο με μικρότερη συχνότητα ? Τι λενε κάποιοι άλλοι?