φιλε κυριακο εχεις δικιο.
ελαχιστοι ομως εχουν αυτη τη δυνατοτητα, να καλλιεργουν κατι οι ιδιοι. οι μισοι ειναι αθηνα, και απο τους αλλους μισους, παλι λιγοι μπορουν και εχουν τη δυνατοτητα να καλλιεργησουν.
αυτο ομως που μπορουν να κανουν ειναι να προσεχουν να τρωνε (εστω και κατ'ονομα), βιολογικα. ακομα και τα κρεατα και τα ψαρια τους.
προσωπικα ειμαι χορτοφαγος 35 χρονια τωρα.
εχω χασει ομως πολλους φιλους και συγγενεις απο καρκινο, λευχαιμιες και ακομα και ενδονοσοκομειακες λοιμωξεις που για μενα σχετιζονται πολυ με την συγχρονη κρεοφαγια.
αλλωστε τιγκα στα αντιβιοτικα ειναι.
ενα αλλο προβλημα που ο κοσμος δεν το ξερει ακομα, ειναι το θεμα της υδροπονιας που για μενα στην ελλαδα ειναι ο,τι χειροτερο μετα το "βρωμικο" φαγητο των ψητοπωλειων...
βαζουν μεταλλαγμενη ντοματα στην υδροπονια και ριχνουν μεσα στο νερο απο ζωοτροφες και λιπασματα μεχρι ψοφια ψαρια!
και βγαινουν ντοματες-τερατουργηματα! αν δεν την κοψουν στο χρονο που πρεπει αρχιζουν και γεννανε ντοματες πανω στις ντοματες! ανοστες φυσικα αλλά το πλεον βασικο, δηλητηρια σκετα!
η βιομηχανικη ειναι μεταλλαγμενη και με γονιδια σκορπιου.
πατατες? ολες οι μη βιολογικες ειναι μεταλλαγμενες. τα πατατοχωραφα ειναι οτι χειροτερο απο χημικης αποψης. τα ισχυροτερα δηλητηρια!
αφου εδω κατω στο καμπο αν φαμε κατι και μας πειραξει ,λεμε αστειευομενοι: ρε τον ατιμο σε πατατοχωραφο το ειχε?
πατατες σε φαστ φουντ, πατατακια, εστιατορια και μαλιστα ολες τηγανισμενες σε σπορελαια που σπανια αλλαζουν ή ακομα χειροτερα σε ανακυκλωμενα λαδια, καθαρος καρκινος και αυτες
τελευταια βλεπω κατι ακομα στο καρπουζι. παντα τις τελευταιες δεκαετιες, εδω στο καμπο, καλλιεργεια καρπουζιου=καρκινος, ομως τελευταια εχουμε και χρωμα!
οσο και αν σου φαινεται τρελο , πολλοι ριχνουν μεσα χρωμα! δεν ξερω ακομα πως, δεν το εχω ψαξει ακομα, αλλωστε τρωω μονο βιολογικα τα τελευταια χρονια και δεν με ενδιαφερει.
ομως καποιο ειδικο κοκκινο χρωμα βαζουν. μαλλον στην αρδευση στο τελευταιο σταδιο εκτος και αν ειναι και αυτα υδροπονιας. το βλεπουν οι γριες στις μασελες απο τη μεσα μερια οταν φανε καρπουζι...
και μιλαμε αγορασμενα απο τη λαικη. πιθανα καποιοι παραγωγοι, αγοραζουν απο υδροπονια και τα πουλανε σαν δικα τους. βλεπεις η υδροπονια εχει τρομερες αποδοσεις και πολυ μικροτερο κοστολογιο
για αυτο και εχει καταρευσει η τιμη παραγωγου του καρπουζιου στο καμπο.
ακομα και οι μπανανες που θα αγορασετε, μονο βιολογικες. συνηθως οι χημικες εχουν πιο χαλια γευση αλλά μερικες ειναι πιο νοστιμες επειδη εχουν και ενισχυτικα γευσης, δεν ξερω με ποιον τροπο τα βαζουν εκει στην λατινικη αμερικη, ομως φανταστειτε αν αυτα γινονται στην ελλαδα της ε.ε. το τι γινεται εκει.
αν ομως εχω να δωσω μια συμβουλη στους φιλους εδω περαν αυτων που ηδη εχω πει, ειναι οτι ρε παιδια, ιδιαιτερα στα αυγα να τρωτε μονο βιολογικα γιατι δεν μπορειτε να φανταστειτε το τι τρωνε τα μη βιολογικα κοτοπουλα ! και οτι φανε τα κοτοπουλα θα περασει στο αυγο.
γαλακτοκομικα το ιδιο, μονο βιολογικα. αλλιως πινετε πυον, αντιβιοτικα και καρκινο!
και το πιο ασχημο ειναι οτι τα αυγα και τα γαλακτοκομικα τα τρωνε συνηθως τα μικρα παιδια.
περυσι εχασα ενα παιδικο φιλο απο καρκινο παχαιως εντερου. τον ενοιαζε το καινουριο αμαξι να ειναι τζιτζι, ετοιμαζοταν να αλλαξει και σκαφος, τσιγκουνακος λιγο, εδινε χλιαρικα για αμαξι-μοτο-σκαφος, ετρωγε βρωμικο συνηθως και οταν ηταν να αγορασει κανα τροφιμο κοιτουσε μονο τιμη και ελεγε: σιγα μη κανω τον καθενα μαγκα που θελει 2 ευρω τη ντοματα. ο αλλος πως βγαινει με 1?
ελπιζω να σας κουνησα λιγο και να ξανασκεφτειτε.