Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

να θιυμαστε τι τα περισσοτερα φυροφραμκα διαπωνται σε αλκααλικο περιβαλλον, οποτε ενα πλυσιμο σε σαπουναδα/λεκανη θα την καθαρισει.

τωρα τι θα κανει στο υφασμα (το οποιο ποικιλει) δεν ξερω

Σε δύο εβδομάδες, τρεις ή και τέσσερις που θα φορεθεί ξανά δεν θα υπάρχει φάρμακο, φαντάσου ραντίζουμε πχ ροδάκινα και σε δύο εβδομάδες τα τρώμε

Η πράσινη DUPONT είναι αυτή που χρησιμοποιώ και είναι πιο ανθεκτική από την άσπρη. Όταν ψεκάζουμε με τρακτέρ και χωρίς αέρα μπορούμε να την βάλουμε παραπάνω φορές από την μια χρήση. Οι ολόσωμες δεν κάνουν για ψεκασμό με το χέρι. Ιδρώνεις απ'ο τον απρίλη και μετά.
Για περισσότερη δροσιά περνάμε το πλαστικό του κράνους (όσοι χρησιμοποιούν κράνος) μέσα από την φόρμα και έτσι με το μοτέρ του κράνους πετυχαίνουμε αερισμό του σώματος

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Σε δύο εβδομάδες, τρεις ή και τέσσερις που θα φορεθεί ξανά δεν θα υπάρχει φάρμακο, φαντάσου ραντίζουμε πχ ροδάκινα και σε δύο εβδομάδες τα τρώμε

υποθέτω ότι η υπολειμματικότητα είναι για επάνω στο δέντρο (άρα ήλιος και αέρας)
αν εσύ ραντίσεις και (λέμε τώρα) την διπλώσεις και τη βάλεις σε ένα υπόγειο μακριά απο ήλιο/αέρα το φάρμακο θα αντέξει πολύ περισσότερο

αν την κρεμάσεις σε μέρος που αερίζεται οκ, μάλλον θα καθαρίσει

Τα φυτοφάρμακα ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες δουλεύουν 7-10 μέρες. Δε μιλώ για υπολείμματα επάνω στο φρούτο. Μιλάω για την δραστική ουσία. Από εκεί και πέρα αν λάβεις υπόψιν σου ότι PHI (χρόνος που περνά για να κόψεις), τα πράγματα αλλάζουν από φρούτο σε φρούτο. Μια δραστική στο σταφύλι ας πούμε μπορεί να θέλει 15 μέρες για να κόψεις και η ίδια στη τομάτα 3.
Γενικά δε ξέρεις για την συμπεριφορά της δραστικής εκτός φρούτο. Ακόμα και στα φύλλα. Γνωρίζουμε μόνο για τον καρπό. Απο εκεί και πέρα μια φόρμα μιας χρήσης που δεν θα βραχεί ή θα βραχεί λίγο σε ψεκασμό, μπορείς να την βάλεις 5 φορές. Έτσι κάνω εγώ. Τώρα για πλύσιμο κλπ δε ξέρω. Μπορεί να μεταφέρεις το φάρμακο μέσα στη φόρμα και με ένα κακό ξέπλυμα να μείνει.
Και κάτι άλλο. πάρχουν και σακάκια μιας χρήσης που βολεύει για ψεκασμό με το χέρι. Αν και εκεί η έκθεση σε φυτοφάρμακο έχει να κάνει και με την διάρκεια που ψεκάζεις.

Τα όποια φυτοφάρμακα είναι υποχρεωμένα να έχουν μία ετικέτα.
Σε αυτή την ετικέτα λοιπόν αναφέρουν δοσολογίες, πότε πρέπει να γίνεται ο ραντισμός, μετά από πόσο καιρό μπορούμε να το μαζέψουμε κλπ.
Δεν είναι όλα ίδια.

Καλημέρα στην παρέα, θέλω να πάρω ένα μπορντουροψάλιδο μπαταρίας για να συμμαζεύω ένα αναρριχώμενο που έχω (το οποίο δεν ξέρω πως λέγεται, θα βάλω κάποια στιγμή φωτό να μου πείτε οι γνώστες).
Προσανατολίζομαι στο Bosch Hedgecut με μπαταρία 12V, το ερώτημα είναι μου αρκεί η 35 εκατοστών λάμα ή να πάω σε 40; Η διαφορά στην τιμή είναι αμελητέα.
Το φυτό έχει ας πούμε "μήκος" γύρω στα 12-15 τρέχοντα μέτρα και ύψος 2,5 μέτρα, θέλω να το συμμαζεύω ώστε να μην "παχαίνει" πολύ πάνω στον τοίχο που έχει αγκαλιάσει.

Καμια γνώμη μάστορες;

+ίσως σύγκριση με stihl HSA 45.

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Η πράσινη DUPONT είναι αυτή που χρησιμοποιώ και είναι πιο ανθεκτική από την άσπρη. Όταν ψεκάζουμε με τρακτέρ και χωρίς αέρα μπορούμε να την βάλουμε παραπάνω φορές από την μια χρήση. Οι ολόσωμες δεν κάνουν για ψεκασμό με το χέρι. Ιδρώνεις απ'ο τον απρίλη και μετά.
Για περισσότερη δροσιά περνάμε το πλαστικό του κράνους (όσοι χρησιμοποιούν κράνος) μέσα από την φόρμα και έτσι με το μοτέρ του κράνους πετυχαίνουμε αερισμό του σώματος

Ευχαριστω φιλε, θα την δοκιμασω και αυτην

Μια ερώτηση και αν ξέρει κάποιος θα είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων. Ο μπατζανακης μου ήρθε και ψεκασε για δακο τις ελιές οι οποίες είναι στα 50 μέτρα αποσταση από το σπίτι που μένουμε. Στην ουσία είναι στην αυλή μας. Να πάρω τα παιδιά και να φύγω; είμαι και στον 8ο μήνα εγκυμοσύνης. Τον ρώτησα να μου πει ποιο φάρμακο είναι να ψάξω αλλά δεν θυμαται το όνομα.

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Το πρόβλημα είναι την ώρα που ψεκάζει. Άντε να πλύνεις και πόρτες, παράθυρα, αυλές που ακουμπάτε και φυσικά να αποφεύγετε τις ελιές!

Αλλά περίμενε να πάρεις και άλλες απαντήσεις για πιο σίγουρα.

Και με το γιατρό μου που μίλησα αυτό μου είπε. Κι αυτός ο ευλογημένος δεν είπε τίποτα και είχα και όλα τα παράθυρα του σπιτιού ανοιχτά. Άκουσα ένα μηχάνημα αλλά νόμιζα ότι ήταν το κονφλερ με τον αέρα. Τελικά φεύγοντας μου είπε ότι ψεκασε.

Δεν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος, μόνο μικρός για καρκίνους αλλά τα περισσότερα εντομοκτόνα είναι ασφαλή μέχρι να τα απαγορέψουν και να βγουν τα επόμενα.

Όταν ήρθαμε στην Λήμνο κάποιες λεμονιές είχαν βγάλει αρρώστια και συνχρονος ριξαμε αντιαπωθητικο για τις μελισσες...και την 3μερα τις ψεκασαμε...μιλάω έξω από την αυλή του σπιτιού στα 4-5 μετρα...
Αυτό που μου συστήθηκε κατά την ώρα του ψεκασμού,μάλιστα έγινε πολύ πρωί (8), ήταν να ειναι όλα κλειστά και για 2-3 ώρες να μην τα ανοίξω ώστε να μην επηρεαστεί κάνεις αλλά ούτε και το σπίτι εσωτερικά....Ο κυνδινος να επηρεαστεί κάποιος είναι μικρός από ότι μου είπε ο γεωπόνος και μόνο εαν υπάρχει κάποια ευαισθησία από καπόιο άτομο...οπότε είναι δύσκολο να πει κάποιος εαν μπορεί να σε επηρεάσει η όχι Δεσποινα...
Φυσικά κάποιος εντελώς ειδικός είναι ο αρμόδιος 100% να σου απάντηση...

Αν ψέκασε με το χέρι δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν χρησιμοποίησε τρακτέρ με τουρμπίνα με ανέμη έπρεπε να σας ενημερώσει. Το μικροσταγονίδιο αιωρείται στον αέρα για πολύ λίγα λεπτά.
Έξυπνα δε σου είπε τι έβαλε γιατί με μία αναζήτηση στο δίκτυο θα σε έπιανε τρέλα από όλα αυτά που έχει μέσα. Το πιο κοντά να χρησιμοποίησε μετά τις τελευταίες αποσύρσεις φαρμάκων, είναι κάποιο πυρεθρινοειδές σκεύασμα. Κάτι σαν αυτό που χρησιμοποιούμε για μύγες κουνούπια κατσαρίδες αλλά πιο ισχυρό.

http://www.opengov.gr/ypaat/?p=2426 κοίτα και αυτό.

Δυστυχώς μου είπε ξεκάθαρα ότι είναι δηλητήριο. Δεν ψεκασε με το χέρι αλλά με ένα ψεκαστικο που χρησιμοποιεί και κάτι σαν γεννήτρια. Η χαζομάρα είναι που δεν με ειδοποίησε να κλείσω έστω τα παράθυρα. Φύγαμε για αρκετές ώρες εχθες αλλά οτι ήταν να γίνει έγινε εκείνη την ώρα. Το μόνο θετικό είναι ότι δεν φυσούσε καθολου εκείνη την ώρα και ίσως έχουμε την πιθανότητα να μην ήρθε προς το σπίτι μεγάλη ποσότητα. Ο Θεός ελπίζω να μας φυλαξε!

Το φάρμακο πάντως 99% δεν έχει ακουμπήσει το μωρό.
Και σε μία φορά δεν έγινε και κάτι.

Εδώ αγρότες ψεκάζουν συνέχεια χωρίς καν γυαλιά και μάσκα και πεθαίνουν μετά τα 60.

Μήν ανησυχείς απλά βάλτε τις φωνές να μήν ξαναγίνει.
Ψέκασμα μόνο όταν δεν έχει καθόλου αέρα και να πηγαίνετε μία βόλτα.

Σε αντίστοιχη περίπτωση στο δικό μου σπίτι με 18 ελιές, δεν ψεκάζω τίποτα και φυσικά δεν βγάζω λάδι γιατί δεν θέλω φάρμακα στο χωράφι μου.

Κάποια στιγμή θα φτιάξω σύστημα με μπεκάκια να ρίχνω καολίνη/ζεόλιθο τακτικά που είναι βιολογικά αλλά θέλουν συχνή εφαρμογή.

Εντάξει αφού σας το είπε με τον ψεκασμό έχει την συνείδηση του ήσυχη ο άνθρωπος, ήμαρτον βρε παιδιά με τους ανεγκέφαλους πια :rip:
Που να μην ήσασταν και συγγενείς δηλαδή :rifle:

Όπως λέει και η λαϊκή ρήση: Δυστυχώς τους συγγενείς δεν τους διαλέγουμε

Οπως θα σε διαβεβαιωσει και ο γιατρος σου για την συγκεκριμενη περιπτωση, δεν υπαρχει κανενα απολυτως θεμα ουτε για σενα ουτε για το μωρακι.

Ναι μιλησα με τον γιατρό και μου είπε ότι κανονικά έπρεπε να λείπω την ώρα του ψεκασμού. Δεν μου είπε ότι θα πειράξει το μωρό, σε μια τόσο ευαίσθητη κατάσταση όμως καλά είναι να προσέχουμε. Απλά πιστεύω κι εγώ ότι πρέπει να γίνει συζήτηση να μην ξαναέρθει για φαρμακα από τη στιγμή που έχουμε παιδιά και παίζουν στην ίδια αυλή-χωράφι. Σας ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις σας όλους!

Γνωρίζει κανείς τι ειναι αυτα τα σημάδια πάνω σε καποια φύλλα της κάρισσας;
653f83f4a45e0463581dbd8ad2760acf.jpg
e9cf52a5e0431a726f5b8649c3047da6.jpg
8dca4f25720bf7f682f13376f8c52b19.jpg

Στάλθηκε από το SM-G973F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk