Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Τό πρίν καί τό μετά "κόντρα ξύρισμα" !!

kathar11.jpg

kathar10.jpg

Αψογο το μπαρμπερικο με τα ξυριστικα του!! :a0210:
8f1cf3a88ec35e1d311d39150a614d44.jpg

Άψογος όπως πάντα, :ADFADF1: αλλά αυτά τα δεντράκια, γιατί τα άφησες; :FSGSFGS4: (εννοείται πλάκα κάνω!!)

Ο χιονιας αφησε το αποτυπωμα του στον κηπο αλλα ευτυχως με μικρες ζημιες.

Εδω ενα μεγαλο κλαδι κουκουναριας που επεσε απο τα 7 μετρα υψος εκει ακριβως που επρεπε για να μην προκαλεσει καμμια ζημια στα καγκελα η σε αλλο φυτο!
QTENQddh.jpg

Εδω τεμαχισμενο ομορφα πριν λιγη ωρα με το 18βολτο αλυσοπριονακι μπαταριας.
91ZFOaVh.jpg

Οι λεμονιες και οι μανταρινιες λυγισαν στα ορια τους αλλα ευτυχως δεν υπηρξε ουτε ενα σπασμενο κλαδι.
JdlyVA8h.jpg

Το γερικο πευκο ομως δεν αντεξε και εσπασαν αρκετα κλαδια του.
Εδω φαινονται δυο απο τα κλαδια πανω στα κεραμιδια του γκαραζ που ευτυχως αντεξαν.
rITqLUah.jpg

Σε αλλο διπλανο σημειο ομως, ενα απο τα μεγαλα κλαδια επεσε πανω σε εναν μικρο φοινικα και μια μικρη ροδακινια και τα αποτελειωσε.

Δυστυχώς άφησε καταστροφές η συντομη χιονόπτωση. Σε συνδυασμό με περιοχες που έμειναν 30 ώρες χωρίς ρευμα και μάλιστα στην πρωτεύουσα είναι να αναρωτιέται κανείς τι θα γινόταν αν κρατουσε καμια εβδομάδα.....

Ευτυχως λιγες οι ζημιες Μιχαλη....παλι καλα....δυστυχως υπαρχουν χειροτερες καταστασεις...

Παλι καλα, Μιχαλη. Μικρο το κακο.
Γενικα, τα πευκα εχουν μια ταση να ριχνουν κλαδια, σχετικα ευκολα. Απο αερηδες κτλ, αλλα ενιοτε και απο το ιδιο τους το βαρος.

Οτι φρουτο ωριμο υπαρχει επσνω στα δεντρα σε λιγες μερες θα σαπισει. Για τις περιοχες που επεσε χιονι και κατεβηκε στο -3 η θερμοκρασια μιλαω.

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Παλι καλα, Μιχαλη. Μικρο το κακο.
Γενικα, τα πευκα εχουν μια ταση να ριχνουν κλαδια, σχετικα ευκολα. Απο αερηδες κτλ, αλλα ενιοτε και απο το ιδιο τους το βαρος.

Πολυ μικρο το κακο οντως, σε σχεση με αυτα που ειδα στην περιοχη.

Μετά από ένα ολόκληρο πρωινό Κυριακής στην Πεντέλη , στο σπίτι του ξαδέλφου μου κόβοντας πεσμένα από το χιόνι πεύκα , διαπίστωσα ότι στα αλυσοπρίονα (εγώ με ένα ταπεινό 193 και εκείνος με ένα 251 ) υπάρχει η stihl , η stihl η stihl και μετά όλοι οι άλλοι. Απίστευτα μηχανάκια . Και κάτι ΔΕΔΔΗΕΔΕΣ (από την Τρίπολη είχαν έρθει οι άνθρωποι) είχαν 4 stihl και ένα Εcho . Περίεργο , δεν είδα πουθενά Husquarna, (ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΑΥΤΟ , χα χα ).
Την καλημέρας σας.

Μετά από ένα ολόκληρο πρωινό Κυριακής στην Πεντέλη , στο σπίτι του ξαδέλφου μου κόβοντας πεσμένα από το χιόνι πεύκα , διαπίστωσα ότι στα αλυσοπρίονα (εγώ με ένα ταπεινό 193 και εκείνος με ένα 251 ) υπάρχει η stihl , η stihl η stihl και μετά όλοι οι άλλοι. Απίστευτα μηχανάκια . Μαζί με κάτι ΔΕΔΔΗΕΔΕΣ (από την Τρίπολη είχαν έρθει οι άνθρωποι) κουρεύαμε πεσμένα πεύκα . Α, και αυτοί 4 stihl και ένα Εcho είχανε . Περίεργο , δεν είδα πουθενά Husquarna, (ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΑΥΤΟ , χα χα ).
Την καλημέρας σας.

Νόμος!

Κυριάκο ,..... καλό!!!
Ρε παιδιά πολύ μεγάλες ζημιές όμως για μια περιοχή που κάθε χειμώνα ρίχνει χιόνι , δεν δικαιολογούνται τόσες πτώσεις δέντρων (μιλάμε ότι σχεδόν σε κάθε οικόπεδο είχε και ένα-δυο πεσμένα δέντρα , για την ακρίβεια σπασμένα στην μέση ). Τα πιο πολλά είχαν πέσει πάνω στα καλώδια του ΔΕΔΔΗΕ και τα είχανε θερίσει. Τα βρίσκες κάτω στο δρόμο. Πάντως οι τεχνικοί πάτησαν πολύ δουλειά ,απότι άκουσα είχαν έρθει από πολλές περιοχές . Ένας ΔΕΔΔΗΕΣ μου λέει , "δεν μας αφήνουν να τα κόψουμε αν και ο κανονισμός λέει ότι 1 1/2 μέτρο μακρυά από την κολώνα δεν πρέπει να υπάρχει ούτε κλαδί" .Φωνάζουν λέει οι οικολόγοι . Τώρα που σπάσανε όλα είναι .........μάλλον καλύτερα . Τι να πεις.