Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Εχετε χρησιμοποιησει τετοια καμπανα κοτσιδα σε χορτοκοπτικο?
Εχει πολλους κραδασμου?

MT-08-500x500.jpg

Παιδια σκεφτομαι να αγορασω το πιστολι νερου που εχει αυτη τη βδομαδα στο lidl. Αν το εχει καποιος ας γραψει μια γνωμη. Εχει 2 μοντελα , πιο προτεινετε;

Παιδια σκεφτομαι να αγορασω το πιστολι νερου που εχει αυτη τη βδομαδα στο lidl. Αν το εχει καποιος ας γραψει μια γνωμη. Εχει 2 μοντελα , πιο προτεινετε;

Δώσε κάτι παραπάνω και πήγαινε σε Gardena να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο (αντοχή σε βάθος χρόνου)...

• Like
Reactions: lazarefa
Aυτο μαλλον σημαινει οτι αξιζε περισσοτερο απο οσο κοστιζε.

Δεν ξερουμε λοιπον αν σε γλυτωσε η τυχη σε αυτη την περιπτωση, αν και τα αντιστοιχα Gardena ειναι σαφως ανωτερα.

• Like
Reactions: nickmanak

Πριν 4-5 χρόνια έκανα το λάθος κι αγόρασα από τα Lidl ένα πιστόλι παρόμοιο με το δεύτερο του λινκ (αυτό με το αιχμηρό ακροφύσιο). Ήταν από τις χειρότερες αγορές που έχω κάνει. Εντελώς σαβούρα, όχι τόσο σαν κατασκευή αλλά σαν λειτουργία και σαν πίεση/πίδακας νερού που επιτυγχάνει (εντελώς άθλια). Επειδή έχω δοκιμάσει 2 Gardena κι ένα Hozelock, όλα αυτά παρότι κοστίζουν υπερδιπλάσια χρήματα από το συγκεκριμένο, απέχουν παρασάγγας σαν αποτέλεσμα ψεκασμού από αυτό. Οπότε από μένα καλύτερα που δεν το βρήκες.
Επίσης να πω ότι μετά από 13 συνεχή χρόνια που έχω αλλάξει 3-4 ανάλογα πιστόλια, αν και όλα όσα ανέφερα ήταν πολύ καλά σε θέμα λειτουργίας, εν τούτοις, λόγω προφανώς του πλαστικού σώματός τους σε συνδυασμό με πολύωρη έκθεση στον καλοκαιρινό ήλιο σε βεράντα συν την σχετικά κακή μεταχείριση από τη σύζυγο (του τύπου να πέφτει αρκετά συχνά το εκάστοτε πιστόλι από σχεδόν ένα μέτρο ύψος σε δάπεδο με πλάκες τύπου πέτρας), όλα ανεξαιρέτως από κάποια στιγμή κι έπειτα, απέκτησαν μικρές τριχοειδείς ρωγμές στα πλαϊνά του σώματός τους, με αποτέλεσμα όταν φτάνει το νερό από το λάστιχο στο πιστόλι να γίνεται νεροπίστολο από τις μικρές διαρροές στα πλαϊνά. Διάφορα μπαλώματα που έχω δοκιμάσει με ταινίες, δεν είχαν ιδιαίτερα αποτελέσματα.
Οπότε για ανάλογη σχετικά κακή χρήση, θα πρότεινα πιστόλι σε σχετικά καλή μάρκα με μεταλλικό (αντί πλαστικό) σώμα.

ΜΑΣΤΟΡΕΣ ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΜΗΧΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ LIDL;;

Attachments

Δες και το χορτοκοπτικο που εχει προσφορα το LEROY με σχεδον διπλασια δυναμη στα 120€
Βρε παιδιά , σε αυτές τις τιμές μπορείτε να αγοράσετε παραπλήσια μηχάνηματα , από μικρά καταστήματα που διαθέτουν και service . Αυτή είναι και η λογικότερη κατ εμέ κίνηση .

Επισκευασα το τιμονι του χορτοκοπτικου, γιατι στο σημειο που πιανει στην βιδα συσφιξης ειχε φαγωθει γιατι ειναι κατασκευασμενο απο ψευτοαλουμινιο. Το προβλημα ηταν οτι πλεον στεκοταν με δυσκολια εκει που ηθελα και ηταν εκνευριστικο γιατι επρεπε να το σφιγγω συνεχως.
Εκοψα τα φαγωμενα ακρα, και τα αντικατεστησα με χαλκοσωληνα. Χρησιμοποιησα 16αρα και 18αρα χαλκοσωληνα, την μια μεσα στην αλλη, και η 16αρα μεσα στη σωληνα του τιμονιου.

Κολληθηκαν και εγινε η εφαρμογη ... το αποτελεσμα τελειο

a1.jpg
a2.jpg
a3.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Εχει φερει το Praktiker καποια βραβευμενα και με πολυ ιδιαιτερα χαρακτηριστικα λαστιχα ποτισματος, τα Ιταλικα Fitt Force με 30 χρονια εγγυηση!! Εχει αποψη κανεις?

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Το FITT Force είναι πλήρως κατασκευασμένο στην Ιταλία.
Δυο φορές πιο ελαφρύ και τρεις φορές πιο compact από τα παραδοσιακά λάστιχα από PVC και επίσης ιδανικό για καρούλια λάστιχου.

Μιχάλη πήρα πρόσφατα και εγω καλό λαστιχο από τα φυτώρια Aρτεμισαρης ,σχεδόν 35Ε τα 20 μετρα, και ο υπαλληλος σε συζυτηση που είχαμε μου είπε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα τους είναι η έκθεση στο ηλιο...

Με λίγα λόγια οποίο και να πάρεις θέλει πάντα μάζεμα και σε σκιερό σημείο γιατί χαλάνε πολύ γρήγορα από τον πολυκαιρισμο..Αυτό έχει δείξει η μέχρι τώρα εμπειρία.

Τώρα το παραπάνω που αναφέρεις δεν το γνωρίζω αλλά φαινεται διαφορετικό από τα άλλα...

• Like
Reactions: Χιωτης
Είχε γίνει παλιότερα αναφορά στο φόρουμ για τα λάστιχα spring ως πολύ καλά. Σε 5/8" πάχος τα 25 μέτρα βγαίνουν στα 20€ (τιμή αρκετά κάτω από το Fitt Force). Έχω πάρει δύο φορές - στην αρχή κάνει τα τσακίσματα και μπλεξίματα που δείχνει το παραπάνω βίντεο, αλλά όταν γυρίσεις όλες τις στροφές που έχει πάρει από την συσκευασία του (όπως το πουλάνε σε καρούλι) μετά είναι μια χαρά.
Αυτό που έβαλες θυμίζει τα λάστιχα της πυροσβεστικής που είναι σαν υφασμάτινα. Μπορείς άραγε να βάλεις στάνταρ σύνδεσμους (αν πχ το κόψεις στη μέση) ή θέλει κάτι εξειδικευμένο; Ίσως να άξιζε μια δοκιμή αν ήταν λίγο φτηνότερο.

Βρε παιδιά, στην πρώτη φωτογραφία, το φίλτρο είναι σωστά τοποθετημένο; Η Ροή του νερού είναι όπως δείχνει το βέλος, από αριστερά προς τα δεξιά.

Ρωτάω γιατί στο ίντερνετ όλα τα φίλτρα που βρίσκω φαίνεται να έχουν ανάποδη διάταξη, δείτε πχ στις 2 φωτογραφίες που έχω παραθέσει το βελάκι δείχνει προς την άλλη μεριά σε σχέση με τη δική μου τοποθετηση, σαν δηλαδή το δικό μου να είναι τυπωμένο ανάποδα. Μαλιστα είναι η ίδια μάρκα Palaplast, που έχω κ εγώ.20210531_151414.jpgScreenshot_20210531-150148_Chrome.jpgScreenshot_20210531-151613_Chrome.jpg

Και εμένα ανάποδα είναι τα βελάκια απο το δικό σου. Όπως στις φωτογραφίες δηλαδή.
Το φιλτράρισμα θα το κάνει σίγουρα.

Στη ροή δε ξέρω πόσο επίπτωση έχει.
Αν είσαι οριακά μπορείς να το δοκιμάσεις.

Επίσης μή ζορίζεις τέρμα τους πλαστικούς συνδέσμους γιατί σπάνε.
Ειδικά αν είναι με τη τσιμούχα μέσα και τον άσπρο δακτύλιο που δαγκώνει το λάστιχο να μή φύγει, αν βάλεις πολύ δύναμη μπορεί να χάνει νερό.
Αυτό έχω παρατηρήσει εγώ. Δεν είμαι επαγγελματίας στον χώρο :)

Πιστεύω και εγώ ότι στο φιλτράρισμα δεν θα έχει θέμα. Ίσως φταίει το γεγονός ότι είναι φιλτρο δίσκων και όχι σίτας;

Η αλήθεια είναι ότι σε αυτου του τύπου φίλτρα δεν μπορώ να καταλάβω απόλυτα τι δείχνει το βέλος, δεν πρέπει να έχει κάποια επίπτωση ούτε στο φιλτράρισμα ούτε στην πίεση. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι τοποθετώντας το φίλτρο δισκων με τη φορά που δείχνει, θα μπορείς ευκολότερα να δεις εάν είναι βρώμικο ή όχι με την έννοια ότι στη μία περίπτωση τα σκουπιδάκια εγκλωβιζονται στην μέσα μεριά του φίλτρου (δισκων ή σίτας) ενώ με ανάποδη φορά στην εξωτερική μεριά.

Πιστεύω και εγώ ότι στο φιλτράρισμα δεν θα έχει θέμα. Ίσως φταίει το γεγονός ότι είναι φιλτρο δίσκων και όχι σίτας;

Η αλήθεια είναι ότι σε αυτου του τύπου φίλτρα δεν μπορώ να καταλάβω απόλυτα τι δείχνει το βέλος, δεν πρέπει να έχει κάποια επίπτωση ούτε στο φιλτράρισμα ούτε στην πίεση. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι τοποθετώντας το φίλτρο δισκων με τη φορά που δείχνει, θα μπορείς ευκολότερα να δεις εάν είναι βρώμικο ή όχι με την έννοια ότι στη μία περίπτωση τα σκουπιδάκια εγκλωβιζονται στην μέσα μεριά του φίλτρου (δισκων ή σίτας) ενώ με ανάποδη φορά στην εξωτερική μεριά.
Ακριβώς όπως τα λες είναι!

Είχα εγκαταστήσει εδω και πολλά χρόνια ενα σύστημα αυτόματου ποτίσματος της gardena.
Πρόσφατα ο προγραμματιστής μας άφησε χρόνους.
Δεδομένου οτι το υπόλοιπο σύστημα σωλήνων κλπ είναι της gardena έχετε να προτείνετε κάποιον προγραμματιστή με κόστος μέχρι €45;