Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Καταλαβαινω τι λες αλλα εγω λεω να τα ξαναπουμε οταν με το καλο παρεις και δουλεψεις ενα 18βοβλτο αλυσοπριονο μπαταριας εστω και Parkside. :)

Μου θυμιζεις weatherman που αν και φανατικος πολέμιος των αλυσοπριονων μπαταριας, τωρα πινει νερο στο ονομα τους. Και ειναι και επαγγελματιας...

Ασε τον Δημητρη που εχει Budget ιδιο με τoυ ολυμπιακου στο βολει.....

Τωρα ενας ερασιτεχνης που θελει ενα αξιοπιστιο κλαδευτικο στο χωριο ΑΜΕΣΑ διαθεσιμο και ικανο για κυριολεκτικα τα παντα, ικανο να καψει οσα λιτρα εχει διαθεσιμα ο χρηστης, τοτε ενα Husqvarna T525 με 300 ευρω ειναι ΤΑΜΑΜ.

• Haha
Reactions: Nektarios2015
Παρακολουθω την συζυτηση με πολυ ενδιαφερον...
Συμφωνώ και με τους 2..
Γενικότερα ειναι τι βολεύει τον καθέναν..
Τα βενζίνης προσωπικα δεν μου κάθονται καλά,τα μπαταρίας θεωρώ ότι είναι τα ιδανικότερο αλλά θες πολλά,όπως του Γιώργου για να καλύψεις μεγάλο φάσμα εργασιών,και μένουν τα ρεύματος όπου υπάρχει το πρόβλημα του καλωδίου...

Εγώ πάντως επειδή η χρήση που θα κάνω με αλυσοπριονο θα ειναι μια στο τόσο σκέφτομαι πολύ σοβαρά να πάρω το ηλεκτρικό που βγάζει την άλλη Τρίτη με 2200W το Lidl....

Δεν έχω στρέμματα με ελιές,δεν έχω αλλά και πολλα δέντρα..ειναι καθαρά αγορά "κάβας" για ξυλεια που τυχον θα βρεθεί...ειδικότερα μεγάλους κορμούς...
Για μέχρι 10-12 πόντους η σπαθοσεγα με βολεύει...

Οπότε τι λέτε να προχωρήσω....;

Πριν προχωρησεις...
Καπου εχω ξεχασμενα 4-5 ηλεκτρικα αλυσοπριονα, δεν ερχεσαι να ριξουμε μια ματια ποια ειναι λειτουργικα ακομα?
Κατι McCouloch, κατι Black and Decker κλπ. Υπαρχει και ενα Parkside που εχει βεβαια ενα κουσουρακι, αλλα δουλευει μια χαρα :)

• Like
Reactions: KOSSTV
Όλα εξαρτώνται από το τι ανάγκες έχει ο κάθε ένας και μόνο από αυτό ....
Η καλύτερη λύση είναι κάποιος να τα δοκιμάσει όλα και να καταλήξει σε αυτό που τον εξυπηρετεί .- :cool:

• Like
Reactions: enduras1
Όλα εξαρτώνται από το τι ανάγκες έχει ο κάθε ένας και μόνο από αυτό ....
Η καλύτερη λύση είναι κάποιος να τα δοκιμάσει όλα και να καταλήξει σε αυτό που τον εξυπηρετεί .- :cool:
Ετσι ακριβως .... και στο τελος παιρνεις το βενζινοκινητο Husqvarna (που βρισκεις ανταλλακτικα για μια ζωη) και κανεις τη δουλεια σου

Πολύ δουλειά σήμερα…
Έπρεπε να τακτοποιήσω σήμερα κάποιες εκκρεμότητες, εγκρεμότητες τις λένε στο χωριό 😂), πρίν χαλάσει ο καιρός γιατί αύριο το πρόγραμμα λέει παράθυρο.
Πρωί πρωί έκανα τον πρατάρη, φύλαγα τα πρόβατα για κάποιο φίλο που είχε δουλειά στη Λευκάδα.
Φλογέρα δεν μου παραχώρησε όμως… φάουλ.

2296900E-9F5D-41C4-A48D-90594C36C8F7.jpegC797776E-5DF0-4020-BC9E-7CE4A130A4EC.jpeg16E91824-2D5C-48B0-AC6E-D736E25E78B0.jpeg

Μετά έπρεπε να κλαδέψω τις δύο μουριές.
Ξεκίνησα τα χοντρά με το Stihl GTA 26 το οποίο δεν με τρέλανε, το περίμενα λίγο πιό δυνατό και με μαγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας.
Στη συνέχεια σνέλαβε τα ψιλά ο Κινέζος, η ψαλίδα μπαταρίας που είχα πάρει πρίν μερικούς μήνες.
Εντυπώσεις άριστες!!!
Και από δύναμη και από αυτονομία. Με μια μπαταριπς τέλειωσα και τις δύο μουριές χωρίς καν σημάδια πτώσης.
Στο τέλος τα χοντρά τα τεμάχισα με το ηλεκτρικό αλυσοπρίονο της Gardena CST 3518 για πιο γρήγορα και πιο ξεκούραστα, το Stihl δεν ειπναι για τέτοιες δουλειές.

Εδώ οι μουριές τελειωμένες

9F01D24D-AF3A-47C4-A399-AB83CF62C034.jpeg5AC9646C-1782-4B69-A5AA-C23758D23F54.jpeg674D1D05-4CEA-437C-AC0F-5FC29A237E98.jpeg356D6679-4922-408E-9B74-F80FCE624E37.jpeg

Κι εδώ ο στόλος που έκανε τη δουλειά…

C9C2CF8B-34D4-423F-87D4-F07F537C4283.jpeg

Attachments

• 917C1706-9D1F-4D57-923C-BBF40A4628FD.jpeg
    917C1706-9D1F-4D57-923C-BBF40A4628FD.jpeg
    3.4 MB · Views: 11
Ωραίος ο Μπάμπης
Οι μουριές πρέπει να κάνουν απιστευτη σκιά το καλοκαίρι έτσι όπως τις έχει κλαδέψει (y)

• Like
Reactions: Babis K.
Αυτά ήταν τα περισσότερα απ’τα κλωνάρια που έκοψα απ’τη μια μουριά, γύρω στα 2/3.
Περίπου 8 κλωνάρια από 6-10 cm.

AFCB1598-709B-46D0-AA14-67788C0AF49B.jpeg

Εγώ έχω απ' έξω δύο μουριές με μέγεθος στα 2/3 της μουριάς του Μπάμπη και τις κλαδευω χρόνια με την 12βολτη σπαθοσεγα της bosch.Η δε 4βολτη μπαταρία περισσεύει κιόλας.

Hπιαμε ενα καφεδακι σημερα με τον Κωστη και ξεσκαρταραμε καποια αλυσοπριονα ρευματος που εχουν μπει στην ακρη εδω και καμμια δεκαετια λογω ελευσης των ικανοτατων αλυσοπριονων μπαταριας που κυριολεκτικα τους κλεψαν την μπουκια απ' το στομα :)

Εδω ειναι ενα parkside (40εκ. λαμα), ενα B&D (40εκ. λαμα) και ενα McCoulogh (30εκ. λαμα).
IjFW9cPh.jpg

Δυστυχως το Parkside δεν περασε το τεστ καθως εκανε εναν παραξενο θορυβο στο μοτερ :rolleyes:
To Βlack and Decker ακουγοταν μια χαρα και το McCoulogh ακομα καλυτερα το οποιο θα το αναλαβει ο Κωστης να το σουλουπωσει :)

To Parkside στα νιατα του ηταν ενα πανισχυρο αλυσοπριονο των 2000w και μαλιστα λειτουργησε για πολλα χρονια απροβληματιστα.
Ειχε αγοραστει το 2004 και ηταν το πρωτο ηλεκτρικο αλυσοπριονο που ειχε φερει το Lidl, αν θυμαμαι καλα.
zzNAtGxh.jpg

Σε λιγα λεπτα εγινε φυλο και φτερο για να μην πιανει χωρο...
k8s8hVW.jpg

Θα κρατηθει μονο η λαμα και η αλυσιδα, μηπως καποιος λατρης της μαρκας εχει το εργαλειο και χρειαστει ανταλλακτικα :)

Πόσες μπαταρίες θα ήθελα άραγε για να κατεβάσω αυτή την Γιούκα που ήταν κοντά δεκαπέντε μέτρα ψηλή, και να την κάνω μικρά τεμάχια για να μεταφερθεί άνετα.
Αν πάλι είχα βενζινοκίνητο ...θα είχα ξεκουφάνει και τον εαυτό μου αλλά και τους γείτονες.
Ηλεκτρικό λοιπόν για την περιοχή του σπιτιού με την μπαλαντεζίτσα του Florabest ....ξέρετε από που. :cool:

IMG_3339.JPG

Πολλά κοψίματα .....

IMG_3342.JPG

IMG_3344.JPG

Η ρίζα θα με παιδέψει περισσότερο...
IMG_3345.JPG