Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Σκέψου ότι τώρα είναι με τους ψεκαστήρας πλάτης, οπότε όσο δεν βγαίνει με τη μία και συν το βάρος που κουβαλάνε σαν γαϊδούρια. Ρεύμα δεν υπάρχει, καλά καλά ούτε νερό. Υπάρχει το αντίστοιχο με ρόδες και δοχείο 50 lt, αλλά τηλεφωνικά μου είπαν ότι η αντλία είναι η ίδια (διπλή) και στην ουσία πληρώνεις την κατασκευή. Γι αυτό σκέφτηκα αυτή τη λύση, να απλώσω 3 - 4 βαρέλια με το φαρμακο στη μέση του χωραφιού και να ραντιζουν με αυτόν τον τρόπο.

Στάλθηκε από το LYA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Με βενζινοκίνητο ψεκαστικό, λάστιχο πενήντα μέτρων μαζί με ένα βαρέλι 200 λίτρων μπορούμε να μιλάμε για τον πιο απλό και κυρίως τον μίνιμουμ από ασφάλεια τρόπο. Οτιδήποτε λιγότερο δεν παρέχει ασφάλεια στον χρήστη. 7.5 στρ. θέλουν με τρακτέρ 400 λίτρα. Με το χέρι θα θες 250 τουλάχιστον. Ξέρεις πόσες φορές θα μετρήσεις και θα ανακατέψεις φυτοφάρμακα με ψεκαστήρα στην πλάτη; 250/17. Πέντε το λιγότερο φορές το χρόνο.

Έτσι είναι, και είναι ο τρόπος που το κάνουν για χρόνια. Γι αυτό σκέφτηκα, αν δουλέψει αυτό με τη διπλή αντλία και την μπαταρία θα είναι μεγάλο όφελος.

Απίθανο το κονταροπριονο μπαταρίας της Oregon.
Έκοψα κλαδί κλαδί μια μανταρινια που ξεράθηκε στην σκιά μιας άλλης στο εξοχικο.
Τα κλαδιά έφταναν τα τρία μέτρα και τα έκοψα μικρά μικρά να μην πεσουν και χαλάσουν τις διμορφοθηκες από κάτω!
IMG_20220423_115921.jpgIMG_20220423_115943.jpgIMG_20220423_120014.jpg

Αν σε κουράζει αυτό έλα σ´εμένα την άλλη βδομάδα που έχω 9 στρέμματα… ☹️
Και το Kubota-κι με σπασμένο μπλόκ κινητήρα. 😡

Oι εργασιες στο χωριο δεν λογιζονται σαν κουραστικες, απεναντιας θεωρουνται αγχολυτικες και χαρουμενες :)
Όποτε θέλεις έλα και σε μένα.
Εγώ πάντως είπα να γυρίσω σήμερα στη δουλειά για να ξεκουραστώ λιγάκι...

Για οσους εχουν το 18βολτο πιεστικο μπαταριας της Ryobi, να πω οτι το ρακορ εισοδου ειναι πανομοιοτυπο με το ρακορ της Gardena με αμερικανικο σπειρωμα. Αυτο εδω.

MhNMISLh.jpg

Ειναι καλο να το γνωριζουμε καθως το original ανταλλακτικο της Ryobi απλα ειναι δυσευρετο για εμας στην Ευρωπη.
IcdaHHAh.jpg

Για οσους εχουν προσβαση στην Αμερικη, ο κωδικος για τα συγκεκριμενα ανταλλακτικα του Ryobi EZ-Clean ειναι:
HM-308751015 (Ryobi Inlet Connector - το ρακορ) και
ΗΜ-570742189 (Ryobi o-ring -το λαστιχακι)

• Like
Reactions: KOSSTV
Για ψαλιδα μπορντουρας/χλοης χειρος μεχρι 30 ευρω τι θα προτεινατε..;

Eχω τηλεσκοπικη ψαλιδα κλαδεματος αλλα σε ορισμενες περιπτωσεις χρειζεται και το παραπανω....

Για ψαλιδα μπορντουρας/χλοης χειρος μεχρι 30 ευρω τι θα προτεινατε..;

Eχω τηλεσκοπικη ψαλιδα κλαδεματος αλλα σε ορισμενες περιπτωσεις χρειζεται και το παραπανω....

Αν εννοείς για τις άκριες του γκαζόν έχω το πρώτο της Gardena από το λινκ που έβαλες.
Αν εννοείς για μπορντούρα πχ θάμνων έχω το παρακάτω της fiskars το οποίο αγόρασα πρόσφατα και μέχρι στιγμής αξίζει τα λεφτά του.

Sent from my iPhone 13 Pro Max using Tapatalk Pro

• Like
Reactions: panoss1 and KOSSTV
Για μπορντουρα θαμνων,ψίλων κλαδιών από τριανταφυλλιές π.χ. και συναφή εννοώ...
Της Fiskars φενεται πολύ καλό...

Για μπορντουρα θαμνων,ψίλων κλαδιών από τριανταφυλλιές π.χ. και συναφή εννοώ...
Της Fiskars φενεται πολύ καλό...

Ναι της fiskars φαίνεται και είναι κιόλας πολύ καλό ιδίως σε αυτή την τάξη τιμής.
Προσωπικά, τα εργαλεία κήπου που έχω στην κατοχή μου προσέχω πάρα πολύ τι παίρνω.
Είναι το μεράκι μου η κηπουρική (για το σπίτι μου μόνο) και μου αρέσει να έχω κορυφαία εργαλεία βλέπε Felco, Lowe, Wolf garten, fiskars, Gardena.

Sent from my iPhone 13 Pro Max using Tapatalk Pro

Σαν αυτο Πανο...;

Εχει και τηλσκοπικο αυτο αλλα ανεβαινουμε...

Ψαλιδι εχω παρει της Benmann αυτο...ειναι πολυ καλο...