Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Δεν ξερω αν εχουν ουσιαστικη διαφορα στις επιδοσεις, παρα το γεγονος οτι ενα 4βολτο δεν μπορει θεωρητικα να συγκριθει με ενα 18βολτο.

Η Bosch δινει 25μμ μαξ. διαμετρο κοπης -που ισχυει 100%- και ο κινεζος δινει μολις 5μμ παραπανω σαν μαξ. διαμετρο κοπης δηλαδη τα 30μμ. Τι θα γινει ομως αν ζοριστει το μοτερ?
Η κατασκευη του κινεζικου μου δινει την εντυπωση οτι θα σου μεινει στο χερι... Περα απο το μεγαλο βαρος με την μπαταρια, η αξιοπιστια προφανως και δεν ειναι καθολου δεδομενη.
Τωρα εαν η διαφορά τιμης ειναι τεραστια, εκει ισως αξιζει να ρισκαρεις με το κινεζικο. Εαν ομως δεν ειναι μεγαλη, γιατι να παρεις το ρισκο?

Για την ιστορια να θυμισω οτι τα 18βολτα κινεζικα αλυσοπριονα δεν ειχαν καμμια ουσιαστικη διαφορα στη δυναμη στο συγκριτικο που καναμε με το 12βολτο αλυσοπριονακι της Stihl.
Εκει ομως η διαφορά τιμης ηταν μεγαλη και νομιζω οτι αξιζε το ρισκο της αγορας του κινεζικου αλυσοπριονου.

• Like
Reactions: nickmanak
διαφορα στις επιδοσεις ειναι σιγουρη. το καλυτερο μπλε κατσαβιδι των 3.6βολτ δεν συγκρινεται σε δυναμη με το πλεον αδυναμο 18βολτο δραπανοκατσαβιδο κινεζο.
η μπος τα 25 μμ δεν λεει σε τι σκληροτητα ξυλου τα μετρα. απο τη δικη μου (μικρη) εμπειρια, η κινεζα οτι βρει μεσα στις λεπιδες της το κοβει σαν να μην υπαρχει, ακομα και στο μαξ ανοιγμα.
και ακαριαια! εχοντας επιπλεον την ασφαλεια (οπως και αυτη του κυριακου) οτι οταν σταματας να πατας το κουμπι σταματα το κοψιμο και επιστρεφει στο ανοιγμα της, κατι που δημιουργει ασφαλεια οτι δυσκολα θα χασεις κανα δαχτυλο :)

και φυσικα καμια σχεση με μια ψαλιδα χεριου ουτε σε δυναμη ουτε σε ταχυτητα ουτε πουθενα
εγω βεβαια την δουλευω με τις παναλαφρες μικρες 88vf max και ετσι γελαω εκει που με τις χειρος μου εβγαινε η πιστη ειτε με τις μικρες χεριου ειτε με την μεγαλη του λιντλ , αν και με τις μεγαλες 388vf ειναι λιγο ακομα πιο δυνατη

και μαλιστα με το κουπονακι ερχεται φτηνοτερη
BG591ed9

• Like
Reactions: tom152 and nikfor
Ολα καλα και άγια αλλα ποτε μα ποτε δεν θα εδινα τοσα λεφτα για αυτο το κινεζικο προιον, ακομα και parkside να ητανε με την 3ετη εγγυηση!!

η πραγματικη του τιμη σε προσφορα το σολο ειναι περι τα 45-50€
τα αλλα ειναι ο φορτιστης και οι μπαταριες που ειναι οντως καλες
βαλε οτι ειναι και μπρασλες, ενταξει μια χαρα ειναι. την θεωρω ευκαιρια!
υπαρχουν βεβαια και φτηνοτερες οπου με κανα 60-65αρι , παιρνεις παρομοια ψαλιδα με μπαταριες που δεν ειναι μακιτα ταιπ

ομως με την συγκεκριμενη (και του κυριακου την κλασικη) εχεις τις μπαταριες και μετα με ενα 30-35αρι αγοραζεις και ενα αλυσοπριονο ενος χεριου (κατα προτιμηση drillpro 6 ιντσων) που ειναι το πιο χρησιμο (κατ'εμέ) εργαλειο σε ενα κηπο με δεντρα. πιθανα και με λιγοτερα.
αρα με 100-110 ευρω μονο, εισαι καλυμενος σε ενα κηπο ή περιβολι για να κοψεις τα παντα ανετα χωρις κοπο και ταχυτατα!

και αν το θελεις να το κανεις τελειο το σετ , με άλλα 20 σε προσφορα , παιρνεις και μια σπαθοσεγα ενος χεριου που να δεχεται μπαταριες μακιτα και κοβεις με λεπτομερια κλαδια αναμεσα σε πρασιναδες κλπ ή ξυλα γενικοτερα, αλλά το τελευταιο δεν ειναι απαραιτητο

εγω ειμαι καταευχαριστημενος με το σετ που εχω φτιαξει, το οποιο συμπληρωνει και η μεγαλη χειροκινητη ψαλιδα του λιντλ με κανα δεκαρικο με τα πτυσομενα χερουλια την οποια και παλι δεν θεωρω απαραιτητη καθως η ηλεκτρικη μπρασλες με καλυπτει παντου σε ολες τις διαμετρους και απο εκει και πανω αναλαμβανει το 6ιντσο αλυσοπριονο

Last edited:
Εδω το δικο μου.

Εγω το προτεινω ανεπιφυλακτα.
Ειδικα σε πολλες κοπες γλυτωνεις τεραστια επιβαρυνση του καρπου και συνολικα του χεριου.

70 ευρω με 2 μπαταριες το λες και τζαμπα σε σχεση με την ελληνικη αγορα οπου τοτε τα 12βολτα ειχαν 150+

• Like
Reactions: tom152 and nickolas
Παιδες μπορει το συγκεκριμενο κλαδευτηρι να κλαδευει, κι οσο αντεξει, δεν διαφωνω αλλα θεωρω τα 70-80 ευρω απιστευτα μεγαλο ποσο για αυτο το κινεζικο ψευτοεργαλειο, ας ερχεται μαζι με 40 μπαταριες και 12 φορτιστες.

Εχω και εγω κινεζικα εργαλεια και ειμαι υπερ αυτων σε πολλες περιπτωσεις, αλλα υπαρχει και ενα οριο στην τιμη που ζητανε καποιοι για καποια εργαλεια.

• Like
Reactions: nickmanak
Μιχάλη διαφωνω,

Τα ιδια κινεζικα εργαλεια ερχοναι rebranded στην ελαδα και πωλουνται σε υπερδιπλασιες τιμες.

70 ευρω με δυο μπαταριες οι οποιες μπορουν να χρησιμοποιηθουν σε πληθωρα εργαλεια που πλεον εχουμε, το λες και ευκαιρια.

• Like
Reactions: trav and nickolas
Ακομα χειροτερα!
Ποιος απο εμας που γνωριζουμε θα αγορασει το ιδιο κλαδευτηρι με 150 ευρω?? Κανεις μας!
Αναφορικα με τις μπαταριες και την συμβατοτητα τους, εμας μπορει να μας ενδιαφερει αλλα καποιους δεν τους ενδιαφερει πραγματικα καθολου.

Την κουβεντα την κανουμε για να προτεινουμε ενα κλαδευτηρι σε ενα φιλο που το θελει για τον πατερα του.
Αυτο που δεν ρωτησαμε ειναι τι θα κλαδευει ο ανθρωπος. Για να μην του προτεινουμε 18βολτη κινεζικη γκουμουτσα για να κλαδευει τριανταφυλιες και λιγουστρα.

Το αν είναι το κατάλληλο εργαλείο για το φίλο που ρωτάει είναι το ένα θέμα.
Το άλλο θέμα είναι αν το 18-βολτο Κινέζικο κλαδευτήρι αξίζει τα λεφτά του.
Στο πρώτο δεν έχω απάντηση, ο φίλος θα μας πει που ξέρει καλύτερα τι ακριβώς ζητάει.
Στο δεύτερο, επειδή το έχω κι επειδή έχω και αρκετά 18-βολτα Makita που ταιριάζουν οι μπαταρίες, θα συμφωνήσω με τον Κυριάκο.

Οντως, εαν εχει καποιος εχει 18βολτα Μακιτα, η αγορα ισως να αξιζει μονο και μονο για τις δυο μπαταριες :)

Το ερωτημα ειναι αν αξιζει η αγορα εαν καποιος δεν εχει 18βολτα Μακιτα για να χρησιμοποιησει και εκει τις μπαταριες.

Παιδιά δεν βρίσκω λόγια να σας ευχαριστησω
Τελικά αγόρασα αυτό που πρότεινε ο nickolas από αποθήκη Τσεχίας
Ο πατέρας θα τρελαθεί
Πιο πολύ θα το χρησιμοποιεί για ελαιόδεντρα
Χίλια ευχαριστώ και πάλι

Παιδιά δεν βρίσκω λόγια να σας ευχαριστησω
Τελικά αγόρασα αυτό που πρότεινε ο nickolas από αποθήκη Τσεχίας
Ο πατέρας θα τρελαθεί
Πιο πολύ θα το χρησιμοποιεί για ελαιόδεντρα
Χίλια ευχαριστώ και πάλι

με το καλο να παραλαβετε. ισως το εργαλειο με τις μεγαλες μπαταριες του φανει λιγο μπατάλικο στο κρατημα (οταν το δουλευει υπο μεγαλη κλιση) γιατι οπως ειπα ειναι παναλαφρο αλλα η μπαταρια οχι το ιδιο ελαφρια. για να το παρεις ομως με μεγαλες μακιτομπαταριες, μαλλον θες και ενα αλυσοπρινο ενος χεριου αργοτερα που θα ειναι αριστη σκεψη...
αν ναι, παρτο με μικρες μπαταριες τυπου μακιτα και βαζε τις στην ψαλιδα αν κανεις και τετοια αγορα

βεβαια και ετσι οπως θα σου ερθει , μια χαρα θα ειναι το εργαλειο, και πολυ δυνατο και αφου εχει λιοστασι θα τρελαθει απο τη χαρα του σιγουρα :)
θυμαμαι με ποση χαρα δουλευουν καμια φορα η μανα μου και η θεια μου, (αμφοτερες 80+) στο χωριο απο τριανταφυλιες μεχρι κληματαριες και ελιες και πραγματικα αξιζει για το χαμογελο τους και μονο :)

και αν οντως σκεπτεσαι να του παρεις και αλυσοπριονο ενος χεριου που ειναι ο,τι πεις για ενα λιοστασι , εννοω κατι τετοιο

εγω ειχα παρει το ιδιο με δυο μικρες μπαταριες αλλά μη ψαρωσεις με την τιμη, κατα περιοδους το βγαζει προσφορα περι τα 40 με δυο μικρες μπαταριες εγω το ειχα παρει με μεταφορικα 32 ευρω με τις δυο μικρες μπαταριες σε προσφορα-χαρισμα

α! και οταν παραλαβεις, παρε μια φωτο την πλευρα του κουτιου που εχει τις ετικετες απο μεταφορικη κλπ
αν υπαρξει καποιο προβλημα εγγυησης θα σου ζητησουν να στειλεις την φωτο.
εγω περα απο αυτο συνηθως τραβαω κι ενα βιντεο με το κινητο οταν το ανοιγω το κουτι να ειμαι καλυμενος τελειως

λιγο βαβουρα αυτο αλλά αν ριξεις μια ματια στην εγχωρια αγορα θα δεις υποδιαιστερα εργαλεια σε διπλη και τριπλη τιμη και χωρις το πλεονεκτημα των δυο καλων μπαταριων τυπου μακιτα

η πραγματικη του τιμη σε προσφορα το σολο ειναι περι τα 45-50€
τα αλλα ειναι ο φορτιστης και οι μπαταριες που ειναι οντως καλες
βαλε οτι ειναι και μπρασλες, ενταξει μια χαρα ειναι. την θεωρω ευκαιρια!
υπαρχουν βεβαια και φτηνοτερες οπου με κανα 60-65αρι , παιρνεις παρομοια ψαλιδα με μπαταριες που δεν ειναι μακιτα ταιπ

ομως με την συγκεκριμενη (και του κυριακου την κλασικη) εχεις τις μπαταριες και μετα με ενα 30-35αρι αγοραζεις και ενα αλυσοπριονο ενος χεριου (κατα προτιμηση drillpro 6 ιντσων) που ειναι το πιο χρησιμο (κατ'εμέ) εργαλειο σε ενα κηπο με δεντρα. πιθανα και με λιγοτερα.
αρα με 100-110 ευρω μονο, εισαι καλυμενος σε ενα κηπο ή περιβολι για να κοψεις τα παντα ανετα χωρις κοπο και ταχυτατα!

και αν το θελεις να το κανεις τελειο το σετ , με άλλα 20 σε προσφορα , παιρνεις και μια σπαθοσεγα ενος χεριου που να δεχεται μπαταριες μακιτα και κοβεις με λεπτομερια κλαδια αναμεσα σε πρασιναδες κλπ ή ξυλα γενικοτερα, αλλά το τελευταιο δεν ειναι απαραιτητο

εγω ειμαι καταευχαριστημενος με το σετ που εχω φτιαξει, το οποιο συμπληρωνει και η μεγαλη χειροκινητη ψαλιδα του λιντλ με κανα δεκαρικο με τα πτυσομενα χερουλια την οποια και παλι δεν θεωρω απαραιτητη καθως η ηλεκτρικη μπρασλες με καλυπτει παντου σε ολες τις διαμετρους και απο εκει και πανω αναλαμβανει το 6ιντσο αλυσοπριονο
Φίλε μου, επειδή ο πατέρας μου έχει ένα κήπο με δέντρα, κόβει κλαδιά κτλ.
Μπορείς να δώσεις link γι' αυτά που αναφέρεις, να τα πάρω, ώστε να ξεκουραστεί λίγο?
Τα κάνει όλα με εργαλεία χωρίς μπαταρία!

Πριν παραγγείλεις μικρό αλυσοπρίονο ρίξε μια ματιά και από Ελλάδα στα Hyundai.
Βγαίνουν περίπου στην ίδια τιμή
Να σου πω δεν τα είχα προσέξει αυτά! Ευχαριστώ!
Φαντάζομαι αυτό λες, σωστά?